Vzít si k sobě babičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
3.10.14 11:08

No záleží jaká je, já bych třeba svojí jednu vzala bez debat, tu druhou fakt ne, bohužel.
Pokud je to na přechodnou dobu, tak nevidím problém kor když bude mít svůj vlastní pokoj, kde bude moci mít klid pro sebe…protože vnouče sice povzbudí, ale starší lidi to taky rychle unaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.10.14 11:08

My to tak také měli, ale nešoupli jsme jí tedy ani do domova důchodců :think: Zůstala s námi do konce doma a to jsem jí tedy moc nemusela, ubližovala moc mému tatínkovi. Ale postarat se o rodinu beru jako svou povinnost. Takže důchdáky, ldnky ne. :nevim: A kor jestli máš babičku ráda a máte prostory. Být tebou, jestli jí chceš pomoct, tak jí nabídni společné bydlení. Půlrok je na nic, když pak stejně bude muset pryč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.10.14 11:11

Je nádhera, že má babička vnučku, jako jsi ty. Je smutné, že má dceru jako je tvoje maminka. Nechci soudit, péče o nemocného seniora je vyčerpávající, přesto se mdlím, aby tak jako teď s láskou pečuju o své děti, ony jednou, bude-li potřeba, pečovaly o mne.
Takže ti moc fandím, držím ti palce. Já v tvé situaci bych si babičku vzala domů, ale připrav se na to, že to nebude jednoduché, bude to těžké, je to víc jak péče o malé dítě. Aby tě to nepřekvapilo, dost ti to obrátí život na ruby. Přesto je to to nejkrásnější, co můžeš pro babičku udělat, a když odmyslím i tu „dřinu“ okolo, tak i pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 11:15

@krtek7489
No jde o to, že ona do toho domova důchodců chce sama, nechce teď na tu LDN, takže proto ten půlrok, já pak buď budu mít další miminko nebo se vrátím do práce, což je pravděpodobnější, takže by tady nastálo stejně zůstat nemohla.
Ona je hodná, je úplně v pohodě, takže z toho strach nemám. Mám právě i na paměti, jak mě když jsem byla malá hlídali celé prázdniny, jak se o mě starali, když jsem byla nemocná, nemůžu se na to prostě dívat, já bych tohle udělat nemohla, natož své mámě. :(

• Citovat
  • Upravit
41882
3.10.14 11:17

Starám se o dva syny ( 3roky a 6m ) a k tomu o mamku, od března ochrnutou na pravou stranu těla. Mám teda super manžela, co pomáhá. Ale zvládáme.

Vezmi si ji k sobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.10.14 11:18
@Anonymní píše:
@krtek7489
No jde o to, že ona do toho domova důchodců chce sama, nechce teď na tu LDN, takže proto ten půlrok, já pak buď budu mít další miminko nebo se vrátím do práce, což je pravděpodobnější, takže by tady nastálo stejně zůstat nemohla.
Ona je hodná, je úplně v pohodě, takže z toho strach nemám. Mám právě i na paměti, jak mě když jsem byla malá hlídali celé prázdniny, jak se o mě starali, když jsem byla nemocná, nemůžu se na to prostě dívat, já bych tohle udělat nemohla, natož své mámě. :(no vidíš, být tebou, tak už to neřeším tady na netu, ale dojedu za babičkou a řeknu jí, že si ji beru domů. Přes víkend ji odstěhujete a je to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.10.14 11:19

Kdo z vás, kdo tady píšete, jste opravdu někoho takhle u sebe měli a starali jste se o něj? Zakladatelko, uvědomuješ si, že nebudete moci ani odjet na víkend na výlet? Že budeš muset denodenně babičce vařit, i když budeš chodit do práce a že to tak může být třeba 10 a více let? Denodenně hlídat léky? Vozit ji do nemocnice, i když třeba tvoje dítě bude nemocné anebo budete mít jiné plány? Že může babička zakopnout o tvoje dítě anebo o hračku, kterou vytáhne a zranit se? Ono je to pěkné, mít svatozář nad hlavou, ale pravděpodobně nemáš vůbec představu, jak je to neskutečně vysilující. Budeš to dělat na úkor svého dítěte, uvědom si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
3.10.14 11:20

Zakladatelko, klidně si babičku vem. Ale odpusť si ty hloupé žblepty, že tvoje rodiče ta péče otravuje a bla bla bla. Sama jsi nejspíš nikdy nezažila, co je dlouhodobá (!) péče o starého (téměř) nemohoucího člověka, nedokážeš si představit, jak fyzicky i psychicky je to vyčerpávající.
A dobře zvaž svoje možnosti. Babička na tom může být za pár měsíců podstatně hůř a ty budeš zakladádat diskuzi, co dělat, nezvládám péči o babičku a domovy jsou plné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 11:20

Vzala bych si ji urcite. Co muzete ztratit? Nic jenom ziskat :hug: doufam ze sve deti vychovam jednou tak dobre aby uvazovaly stejne jako ty zakladatelko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 11:22

@terinka4444
No právě, snažím si to představit a podívat se na to ze všech úhlů. Pořád se ptám jak blbec manžela, jestli to opravdu myslí vážně, že by mu tu nevadila, chci mít jistotu aby to pak nedopadlo špatně. Přemýšlím, aby mi třeba v noci nebudila malou, protože si musí svítit a až půjde na záchod, tak půjde kolem jejího pokoje, přemýšlím jak jí na židli dostanu do vany, jak jí budu barvit a točit vlasy (zkrátka parádnice :lol: ), vaření to neberu, to nic není, léky taky nějak zvládnu, no a holt, když by jí bylo špatně, tak bychom jí odvezli do nemocnice… Jenom nedej bože, a to říká i můj manžel, kdyby nám tu umřela - to by asi nedal. Chlap no… :D

• Citovat
  • Upravit
41882
3.10.14 11:22

@kacz uff, teda z toho sálá vlna sobeckosti. Pokud to tak není a máš dlouhodobě zkušenost s něčím takovým, tak se omlouvám. Ale podle mě řešit v tomhle případě, co je a co není na úkor dětí dost mimo. Přece na to nejde koukat jen takhle? To ji má nechat dožít někde v ústavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.10.14 11:24

@lyrica ano, mám zkušenost, jinak bych to sem nepsala. Jaká sobeckost, prosím tě? Jednou tu sem někdo napíše ne-sluníčkový příspěvek a hned je sobec. Mně to je jedno, je to zakladatelky věc. Jen jsem jí chtěla poskytnout jiný pohled. Ani nevím, proč se k tomu vlastně vyjadřuješ, napsala jsem svůj názor a na ten snad mám právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 11:24

@Zenyatta
Věřím, že je to vyčerpávající, ale hloupé žblepty o našich to určitě nejsou, kdyby si je znala, tak víš, že je pro ně důležitější užít si svůj volný čas v hospodě, než ho obětovat pro péči o druhé… Bohužel. :( Navíc je od nich krajně nevhodné, ventilovat si tyto pocity, že to nezvládnou vyčítavě před ní.

• Citovat
  • Upravit
5826
3.10.14 11:26
@Anonymní píše:
@krtek7489
Ona je hodná, je úplně v pohodě, takže z toho strach nemám. Mám právě i na paměti, jak mě když jsem byla malá hlídali celé prázdniny, jak se o mě starali, když jsem byla nemocná, nemůžu se na to prostě dívat, já bych tohle udělat nemohla, natož své mámě. :(

Prostě bych si jí vzala domů. Důchodák bych vůbec neřešila. :nevim: Kdyby jsi chtěla, mohla by zůstat i na stálo. V čem by tomu bránilo druhé dítě nebo tvůj návrat do zaměstnání. Všechno se dá skloubit, když se chce ;) A ty máš babičku evidentně ráda, proto bych jí na těch pár měsíců, možná let, co jí zbývají byla k dispozici a posloužila jí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.10.14 11:26

@kacz vyjadřuju se k tomu proto, že tohle je diskuze, takže mám právo na to, abych na tebe reagovala.
Takže ty by jsi babičku prostě šoupla pryč? :nevim: Já bych na tohle teda neměla srdce. A rozhodně nejde o to, že bych měla sluníčkovej pohled na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová