Vzít si k sobě babičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2992
3.10.14 11:26

Já bych si svoji babičku k sobě vzala :srdce: celé dětství se o nás starala, tak bych jí to oplatila, i když vím, že by byla trochu víc mrzutá, určitě to udělej, pokud ji máš ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.10.14 11:26
@krtek7489 píše:
Prostě bych si jí vzala domů. Důchodák bych vůbec neřešila. :nevim: Kdyby jsi chtěla, mohla by zůstat i na stálo. V čem by tomu bránilo druhé dítě nebo tvůj návrat do zaměstnání. Všechno se dá skloubit, když se chce ;) A ty máš babičku evidentně ráda, proto bych jí na těch pár měsíců, možná let, co jí zbývají byla k dispozici a posloužila jí :kytka:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
3.10.14 11:27
@Anonymní píše:
@krtek7489
No jde o to, že ona do toho domova důchodců chce sama, nechce teď na tu LDN, takže proto ten půlrok, já pak buď budu mít další miminko nebo se vrátím do práce, což je pravděpodobnější, takže by tady nastálo stejně zůstat nemohla.
Ona je hodná, je úplně v pohodě, takže z toho strach nemám. Mám právě i na paměti, jak mě když jsem byla malá hlídali celé prázdniny, jak se o mě starali, když jsem byla nemocná, nemůžu se na to prostě dívat, já bych tohle udělat nemohla, natož své mámě. :(

Já osobně bych si svou babičku vzala - vím, že do budoucna budu pravděpodobně řešit podobnou situaci s manželovo babičkou. Rodina se o ní sice stará a ráda by se i starala dál, ale je to pro ně strašně finančně náročné. Osobně si myslím, že pokud byste babičku šoupli na LDN, už by se odtud nevrátila…
Další možností je pečovatelka (ale i to je nad naše poměry).
Zase na druhou stranu v tom ale vidím i pozitivum pro obě strany - děti uvidí, že je normální pečovat o svého člena rodiny a až budeš stará, jen tak se tě nezbaví. A naopak si i myslím, že pokud na tom babička není úplně špatně, že na chvilku zvládne i to děcko zabavit. Neříkám pohlídat na hodinu - hlídat ho stejně budeš muset ty, ale pohraje si s ním, zazpívá mu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.10.14 11:28

@lyrica věřím, že v té rodině jsou i jiné osoby, které se můžou postarat, než zrovna máma s malým dítětem, která za rok nastoupí do práce a co bude dál? Zakladatelka přece není odpovědná za to, co bude s babičkou dál. Za to jsou v první řadě odpovědné její děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.10.14 11:29

@kacz promiň, radši jsem vážně reagovat neměla. Protože co píšeš, to je hnus. Radši přehodit starost na někoho jiného, vždyť to nemsím řešit zrovna já, že? Modlím se, aby moje děti a potom i děti jejich nebyly jako ty.
Měj se hezky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 11:30

@kacz
Díky, ale tvůj příspěvek je úplně mimo, protože zřejmě nečteš…

1. je to na přechodnou dobu co jsem doma na MD, pak chce babi sama do domova tudíž žádná práce
  2. ze stejného důvodu žádné vaření
  3. nejsme z těch co jezdí na víkendy, na to bohužel nemám :lol:
  4. o dítě nezakopne, dítě uteče ;)
  5. fakt nechápu problém, že bych nemohla odvézt babičku do nemocnice, kvůli tomu že mám jiné plány - to myslíš vážně???
  6. v případě nemoci dítěte by dočasně šla zpět k našim, to by určitě přežili, případně má babi ještě bratra se ženou, na chvíli by to šlo
  • Citovat
  • Upravit
5826
3.10.14 11:30

@kacz Já se starala o umírajícího manžela, maminku a nemohoucí babču. Postupně samozřejmě. Do toho dítě, náročná práce. Všechno se dá skloubit, když se chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
3.10.14 11:33

Vsechny komentare jsem necetla, ale vim, ze funguji charity a ty objizdeji klienty a davaji jim jidlo, leky, pomahaji s koupanim a pod. Taky by to mohlo byt reseni. Pracovala takhle moje kamaradka spousty let a se vsemi klienty mela pratelsky vztah. Mohlo by to byt uzitecne pro vsechny. Zkuste se treba zeptat v okoli, mozna i u vas bude neco takoveho fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.10.14 11:34
@lyrica píše:
@kacz promiň, radši jsem vážně reagovat neměla. Protože co píšeš, to je hnus. Radši přehodit starost na někoho jiného, vždyť to nemsím řešit zrovna já, že? Modlím se, aby moje děti a potom i děti jejich nebyly jako ty.
Měj se hezky :kytka:

Taky se modlím. To je moje noční můra, aby z mých dětí nevyrostlo něco takového jako je @kacz :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.10.14 11:35

@andulik8 jojo, to máš pravdu. I k nám dojížděla paní z charity, rehabilitovat s mamkou. Dokonce nabízí i službu, že jedou s dotyčným k lékaři, pokud rodina nemůže a tak podobně. Zařídila jsem to přes mamčinu obvodní doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
3.10.14 11:35
@kacz píše:
Kdo z vás, kdo tady píšete, jste opravdu někoho takhle u sebe měli a starali jste se o něj? Zakladatelko, uvědomuješ si, že nebudete moci ani odjet na víkend na výlet? Že budeš muset denodenně babičce vařit, i když budeš chodit do práce a že to tak může být třeba 10 a více let? Denodenně hlídat léky? Vozit ji do nemocnice, i když třeba tvoje dítě bude nemocné anebo budete mít jiné plány? Že může babička zakopnout o tvoje dítě anebo o hračku, kterou vytáhne a zranit se? Ono je to pěkné, mít svatozář nad hlavou, ale pravděpodobně nemáš vůbec představu, jak je to neskutečně vysilující. Budeš to dělat na úkor svého dítěte, uvědom si to.

Ty s tím zkušenosti máš? Já sama jsem z rodiny, kde se vždy děti staraly o své nemouhoucí rodiče. Uvědom si, že jsou to oni, kdo o tebe pečovali a starali se o tebe, když jsi byla mimino. Také tě nešoupli do kojeňáku a nevzali si tě až ve chvíli, kdy jsi se uměla sama najíst a byla bez plen… :roll:
Vím, jak to pro mé rodiče občas bylo vysilující, ale ani na nich, ani na mě, to žádné stopy nezanechalo. Naopak, myslím, že to bylo pro obě strany prospěšné. Nic není tak horké, jak jsi tu popsala - léky se dávkují na týden dopředu, nedělá se to každý den…co se týče vaření, pokud je člověk doma, stejně vaří (pokud ne, dají se obědy přivézt pečovatelskou službou za přiměřený peníz). Co se týče víkendů, i to se dá vyřešit (buďto pohlídá někdo z příbuzných, na pár dní se najme pečovatelka, pokud bude nejhůř, existují stacionáře,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.10.14 11:36
Hele, je to náročně, opravdu je, nechci ti tady mazat med kolem pusy. Bylo by dobré, kdyby se zapojila rodina, aby ti ji sem tam pohlídali, abys mohla trochu mimo svět babička. Přesto, v domově jí bude dobře, stejně staré babky na pokec :mrgreen: pokud je fakt výhledově za pár měsíců, já bych ji prostě do LDNky nedala. A doufám, že moje děto mě taky nedají. Že je nikdy nenapdane to, co tady napsala @kacz, že jako bych byla obtížný hmyz omezující jejich výlety. Fandím ti, zvlášť, máš-li podporu manžela a je to na pár měsíců.
@Anonymní píše:
@terinka4444
No právě, snažím si to představit a podívat se na to ze všech úhlů. Pořád se ptám jak blbec manžela, jestli to opravdu myslí vážně, že by mu tu nevadila, chci mít jistotu aby to pak nedopadlo špatně. Přemýšlím, aby mi třeba v noci nebudila malou, protože si musí svítit a až půjde na záchod, tak půjde kolem jejího pokoje, přemýšlím jak jí na židli dostanu do vany, jak jí budu barvit a točit vlasy (zkrátka parádnice :lol: ), vaření to neberu, to nic není, léky taky nějak zvládnu, no a holt, když by jí bylo špatně, tak bychom jí odvezli do nemocnice… Jenom nedej bože, a to říká i můj manžel, kdyby nám tu umřela - to by asi nedal. Chlap no… :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.10.14 11:36

@krtek7489 nikdo přitom netvrdí, že to je sranda. :nevim: Ale je to přece člověk, člen rodiny, babička. Mě by hanba fackovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.10.14 11:37
@andulik8 píše:
Vsechny komentare jsem necetla, ale vim, ze funguji charity a ty objizdeji klienty a davaji jim jidlo, leky, pomahaji s koupanim a pod. Taky by to mohlo byt reseni. Pracovala takhle moje kamaradka spousty let a se vsemi klienty mela pratelsky vztah. Mohlo by to byt uzitecne pro vsechny. Zkuste se treba zeptat v okoli, mozna i u vas bude neco takoveho fungovat.

Přesně, je to domácí péče, jsou to terénní sestry a je to na pojištovnu, takže žádné výdaje navíc. Klidně můžou chodit i 3× denně, když bude potřeba zakladatelko. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 11:37

@kacz starala jsem se a udelala bych to znovu. Nemyslim si ze na ukor deti, ono kdyz se chce vsechno jde.
Ja bych naopak nechtela aby moje deti videly babicku trpet nekde v Ldn zatimco my jezdime po vyletech, to by mi zato vazne nestalo.
Navic si zjevne spatne cetla, tady nejde o 10let ale maximalne o pul roku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová