Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zalezi jaka je. Ja bych svoji babicku vzala. Vzdycky na me byla hodna a je to rodina. I kdyz moje mamka by ji taky nikdy neodmitla.
Proč bys to nevzládla, celkem se ještě obslouží a pohled na pravnouče jí jedině povzbudí. Vidím to i na mé babičce, jezdíme tam s malou skoro každý víkend, vždycky ožije.
Pokud máte místnost, bylo by to na dobu určitou - protože po RD se budeš asi vracet do práce a babička není zlá ženská, tak proč ne? Nehledě na to, babička má určitě vyřízený příspěvěk na péči a ten může dávat tobě za to, že se o ni budeš starat, pomáhat s koupáním, péčí, doktory…
Vzala bych si ji k sobe a treba bych se domluvila s osetrovatelkou na pravidelnych navstevach. Preci jen takto stary clovek potrebuje odbornou zdravotni peci…navic ti poradi jidelnicek atd…jsi hodna, ze nad tim uvazujes
ja uz babicku nemam a tak rada bych vratila cas… ![]()
Bez debat bych ji vzala k sobe. Pokud mate v dohledne dobe zajisten domov duchodcu, nevidim v tomhle pripade zadne dalsi prekazky.
Jsi hodná. Pokud to takhle vnímá a je sama z toho špatná, do LDN ji fakt nedávejte! Aspoň to zkus, určitě jí bude lépe. ![]()
To je krásný. Já si myslim, že bys to určitě zvládla. Před mateřskou jsem pracovala s mentálně postiženýma lidma, který bydleli v chráněném bydlení bylo tam 6 důchodců z toho jedna pani měla dokonce Alzheimera a dalo se to zvládnout tak proč ne dvouletý dítě a babička.
Vzala bych pouze na přechodnou dobu, mluvím tedy o tvé situaci, kdy máš babi ráda. Svou bych nevzala ani za zlatý prase.
My tu samou situaci řešili před rokem. Děda nám umřel a babička 83 let zůstala sama v bytě 1+1. Bohužel já v práci, táta taky nemohl být k dispozci po 24 hodin, navíc babička si špatně brala brášky, hrůza.
Babičku se podařilo umístit do domova, kde je o ní 24hodin postaráno. Sice měsíčně platí 10 tisíc za služby, jídlo, ubytování ale aspoň máme jistotu, že je o ní 24hodin postaráno.
Pokud by souhlasil manžel, určitě bych ji k sobě vzala.. Jsi hodná ![]()
Vzala bych ji k sobě. Aspoň za zkoušku to stojí, kdybyste to nezvládali, zkusíte najít jiné řešení, třeba pečovatelku na pár hodin denně., ![]()
Určitě bych ji k nám vzala. A tím spíš, když je to na určitou dobu. (Fakt doufám, že jestli jednou budu odkázaná na péči druhých, děti a vnoučata budou uvažovat stejně.)
@blobfish píše:
Určitě bych ji k nám vzala. A tím spíš, když je to na určitou dobu. (Fakt doufám, že jestli jednou budu odkázaná na péči druhých, děti a vnoučata budou uvažovat stejně.)
přesně. ![]()
Hezké dopoledne,
řešíme teď v rodině tak trochu krizovou situaci. Nedávno mi zemřel děda a babička zůstala sama. Je jí 85 let, má Parkinsona, špatně chodí - hodně pomali o berlích a dost špatně vidí. Zkrátka nemůže zůstat doma sama, vydrží to několik hodin, ale nepřipraví si jídlo ani léky, sama je schopná se najíst, dojít si na záchod. Momentálně žije u mých rodičů, u své jediné dcery, ráno jí vše nachystají a ona tam pak čeká až přijdou z práce. Bohužel to moji rodiče už nezvládají, nebo lépe řečeno spíš nechtějí zvládat, vyhrožují, že babičku i proti její vůli umístí na LDN, protože je to prý pro ně až příliš veliká zátěž. Babička tím trpí a třeba mi i brečí do telefonu, že tam nemůže zůstat a že neví kam má jít. Já to na jednu stranu chápu, je to jak s dítětem, nachystat každé jídlo, pomoci s koupáním jelikož sama nevleze do vany, připravit léky, chodit pro léky, ale přijde mi to z jejich strany spíš sobeckost, že jim to otravuje život, oni by raději lítali každý den někde po venku, po svých aktivitách a zakončili to posezením v hospodě, co vím tak chodili tak 3× do týdne.
Ten pocit, že člověk překáží, musí být hrozný. Zároveň ovšem nechci za týden zjistit i já, že je to nad mé síly. 
Napadlo mě, že bych si vzala babičku k sobě, pokoj bych měla, mám čtyřpokojový byt, jsem na mateřské s dvouletým dítětem, myslíte si, že se to dá zvládnout? Bylo by to tak na půl roku, než babičku umístí do domova důchodců. Máte někdo zkušenost? Je mi hrozně proti srsti dávat jí na LDN, ona tam hrozně moc nechce a já se bojím, že by jí to zničilo, kor takhle brzy po smrti dědy. Stejně tak jí to ovšem zničí i u mé mámy.