Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odjíždím rodičovskou. Po dohodě s vedoucí jsem jsem zůstala ještě doma. Personální pracovníci jsem zasla mail kdy jsem schopná do práce nastoupit. Po komunikaci s ní jsem zaslala ještě čestné prohlášení a požádala o vybraní dovolené. Otěhotněla jsem na začátku roku takže si myslím, že dovolené mám dost když jsem ji nevybrala. Měla bych s lednu nastoupit ale personální se ještě nevyjadrila, z vedení mi nikdo nevolal. Co teď? Mám počkat až se vyjádří nebo se ozvat? Jsem z toho nesvá.
@Anonymní píše: Více
Čestné prohlášení k čemu? Dítě má jaký věk?
Napiš to ještě jednou a srozumitelně. Kdy jsi nastoupila na mateřskou, kdy jsi se měla vracet, kolik je dítěti? Čerpala jsi dovolenou mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou?
Dovolenou jsem nečerpal žádnou. Tu jsem si chtěla vybrat.
Dítěti jsou čerstvě 3.
Takže návrat po běžném rodičáku. Čestné prohlášení prostě chtěla
že se vracím, kdy a kam.
Snad jsi měla, do kdy žádáš o RD. Nechápu to čestné prohlášení ![]()
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na jednu otázku.
Pracuji ve firmě jako zástup za mateřskou již 3 rokem, nyní jsem zjistila, že jsem těhotná.
V pracovní smlouvě mám uvedené, že smlouva bude končit 30.09.2025, doktor můj termín porodu vypočítal na 27.08.2025.
Můj dotaz zní, jestli dostanu z práce řádnou mateřskou platnou půl roku (zda mi bude vyplaceno 70% z mého platu celých 6 měsíců), i když mi smlouva končí 30.09.2025, plánují odejít na mateřskou 8 týdnu před porodem, což vychází přibližně na 01.07.2025.
Děkuji Vám za informaci.
@NikolGab Ano, ppm vyplaci ossz, to, ze v prubehu skonci smlouva nehraje roli.