Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, řeším momentálně jednu nepříjemnou situaci a zajímal by mě názor někoho nestranného. Po ukončení 11 letého (ne zrovna šťastného) vztahu jsem si našla přítele, který podniká v autodopravě. Jsme spolu 4 měsíce, veškerý čas trávíme spolu na cestách a asi před 2 měsíci mne zaměstnal a začala jsem mu pomáhat s papírováním a sháněním zakázek pro přepravu. Ovšem před týdnem jsem dostala skvělou pracovní nabídku od mé kamarádky, která je velice dobrá tatérka a nabídla mi místo u ní ve studiu. Nadchla mě představa, že bych se konečně mohla seberealizovat a dělat to co mě baví. Můj přítel je ale silně proti a absolutně odmítá připustit možnost, že s ním přestanu pracovat. Dost ošklivě jsme se pohádali a dal mi vlastně na výběr. Buď budu s ním dál “žít” v dodávce nebo si mám sbalit a dělat si co chci. Nevím co s tím, protože ho miluji a jsem s ním moc ráda a zažívám s ním spoustu úžasných věcí. Jen život v dodávce není uplně pro mě a bojím se, že když tuto příležitost promrhám, tak budu dělat celý život něco co nechci. Ani můj návrh, že se mu o papíry budu ještě nějaký čas starat z domova než by se mi rozjelo podnikání neprošel. Prostě se nedokáže přenést přes to, že bych s ním nebyla 100% svého času. Vůbec nevím jak se rozhodnout…jestli mám obětovat vztah pro kariéru. Budu vděčná za vaše názory. Moc děkuji a přeji hezký zbytek večera.
@Edit97 píše:
Ahoj, řeším momentálně jednu nepříjemnou situaci a zajímal by mě názor někoho nestranného. Po ukončení 11 letého (ne zrovna šťastného) vztahu jsem si našla přítele, který podniká v autodopravě. Jsme spolu 4 měsíce, veškerý čas trávíme spolu na cestách a asi před 2 měsíci mne zaměstnal a začala jsem mu pomáhat s papírováním a sháněním zakázek pro přepravu. Ovšem před týdnem jsem dostala skvělou pracovní nabídku od mé kamarádky, která je velice dobrá tatérka a nabídla mi místo u ní ve studiu. Nadchla mě představa, že bych se konečně mohla seberealizovat a dělat to co mě baví. Můj přítel je ale silně proti a absolutně odmítá připustit možnost, že s ním přestanu pracovat. Dost ošklivě jsme se pohádali a dal mi vlastně na výběr. Buď budu s ním dál “žít” v dodávce nebo si mám sbalit a dělat si co chci. Nevím co s tím, protože ho miluji a jsem s ním moc ráda a zažívám s ním spoustu úžasných věcí. Jen život v dodávce není uplně pro mě a bojím se, že když tuto příležitost promrhám, tak budu dělat celý život něco co nechci. Ani můj návrh, že se mu o papíry budu ještě nějaký čas starat z domova než by se mi rozjelo podnikání neprošel. Prostě se nedokáže přenést přes to, že bych s ním nebyla 100% svého času. Vůbec nevím jak se rozhodnout…jestli mám obětovat vztah pro kariéru. Budu vděčná za vaše názory. Moc děkuji a přeji hezký zbytek večera.
Takovýho vyděrače bych kopla s rozběhem do prcky.
@Edit97 píše:
Partner by tě měl podporovat a nedávat ti takhle vybírat. Ještě když ví, že by tě ta práce bavila.
Bala bych se jestli ti nebude dávat na výběr i v jiných věcech, pokud bys nedělala to co on by chtěl.
@JancaS84 píše:
Takovýho vyděrače bych kopla s rozběhem do prcky.
Asi tak..
Partneři by se měli podporovat a dělat kompromisy a ne vydírat a dávat si ultimáta.
Docela se divím, že je takhle striktní už po 4 měsících vztahu. To je docela silný ukazatel toho, že ten chlap nebude úplně v pohodě.
Nejdřív je to „chci s tebou být nonstop“ a pak je to „nechci aby s tebou byl kdokoliv jiný“ a nakonec „jsi úplně sama a máš jenom mě, tak mlč a dělej co ti říkám!“
Normálně bych šla za kamarádkou a chlap ať se s tím buď vyrovná a nebo si najde novou, co mu bude dělat matraci a sekretářku v jednom.
Stejně píšeš, že život v dodávce pro tebe není.
Tady ale vůbec nejde o nějakou kariéru. Tady jde o to, že ve vyrovnaném a respektujícím vztahu nemají partneři potřebu si vzájemně něco zakazovat. Mají si dát dostatek prostoru a když je ten druhý šťastný, tak by to mělo činit šťastným i toho prvního. Samozřejmě jedná-li se o věci legální a morálně v pořádku, kterými jeden druhému neubližuje, ale to opravdu není tento případ.
Práci bych si vybrala podle toho, co chci dělat, a co mě baví.
A pokud tě miluje, měl by to chápat a podpořit tě.
Takže je tady něco blbě. Hlavně ho neposlouchej, jste spolu krátce a už takhle to začíná. Co bude pak…?!
A kolik ti ten tvůj dává plat oficiálně?
Máš smlouvu? Ty jsi teda doteď nedělala nic?
Red flag. Tohle nebude dobrej vztah. Jakože buď pracovat s ním nebo rozchod? To jako vážně? ![]()
Tak z tohohle bych vycouvala rychlosti blesku. Jsi svobodny clovek a muzes si o svych zalezitostech rozhodovat sama. On nema zadne pravo ti do toho mluvit a natoz ti davat nejaka ultimata. Nevim, co si mam predstavit pod terminem zivot v dodavce, asi ze furt nekde jezdite? Nebo je to neco jako obytny vuz, ve kterem zijete? No, at jedno nebo druhe, svobodnej chlap to nejakou dobu asi snese, ale pro vetsinu zen to asi nebude nic lakaveho. Pust ho k vode, exota a zamer se na svuj zivot tak, jak ho chces zit ty.
@Edit97 píše:
Nehodnotim ani jednu z pozic, ale TOHLE po 4 mesicich? No potes koste.
Zivot v dodavce? Vo co jako gou?
Máš s ním být 100 % svého času? To by mě trefil asi šlak.
A život v dodávce, no děkuju pěkně. Na jeho výzvu bych se tedy sbalila a adieu ![]()
@tess50 píše:
Podniká v autodopravě obnáší konkrétně co, že u toho žijete v dodávce?
Tohle není ještě vztah. To jsou zatím poblaznene hormony. Nenech si mluvit do toho, co chceš dělat. Časem by to bylo horší.
Je normální dopravce a řidič v jednom. Pro ženskou práce úplně na h… Papíry chápu, ale ty mu může dělat z domu. Ale jezdit s ním po zákaznicích v dodávce je o ničem. Kdyby šli od sebe, tak vlastně ona nic neumí. Nebo zase, kdyby časem byla těhotná, tak ta práce pro ní není.
Jasná volba - tvá práce, co tě baví. Taky by mě zajímalo, jak tu už padlo, kolik ti platí a jestli máš smlouvu.
Já myslím, žes ho skvěle vystavila situaci, ve které prokázal své kvality. Značně ti tím ulehčil výběr a můžeš s ledovým klidem jít pracovat do salonu
. Dobrá práce ![]()