Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenye ex měl na začátku tendence mi diktovat, tak jsem ho hodně rychle zkrotila. Ale já na něj měla páky.. U nás zabírá jediná věc - ignorace - neberu telefony, automaticky odmítám telefony atd..
No my jsme byly na kordy taky, ale brzy po rozvodu, až opadly emoce, se vše srovnalo a vycházíme spolu opravdu velmi dobře, právě kvůli dítěti, co spolu máme…ale vím, že my jsme jedna z vyjímek, že to tak často nedopadá
@Anonymní píše:
@martina.se ten můj mě úplně ignoruje - prostě nejsem, umřela jsem… A k dětem se chová taky tak. naštěstí jsou dospělé…
možná je to lepší, než se handrkovat ![]()
Asi záleží jestli v tom manželství jsou děti a z jakýho důvodu to skončí. My společný děti neměli a odešla jsem já, kvůli jinýmu. Nejdřív mi asi půl roku dělal naschvály, že mi rozvod nepodepíše atd. Ale potkali jsme se 2 roky po rozvodu na pouti a bavili jsme se normálně, jak jde život a tak. Dokonce došlo i na panáka medoviny. Ten samý rok před vánoci jsem mu při setkání ve městě radila, co přítelkyni k vánocům. Hodinky asi nebyly dobrej nápad, když se pak tak rychle rozešli ![]()
@dlouha píše:
No my jsme byly na kordy taky, ale brzy po rozvodu, až opadly emoce, se vše srovnalo a vycházíme spolu opravdu velmi dobře, právě kvůli dítěti, co spolu máme…ale vím, že my jsme jedna z vyjímek, že to tak často nedopadá
Taky to tak máme. V okolí ale nikoho takového neznám, jen hádky a naschváli, tak jsem ráda.
U nás těsně po rozchodu děs a hrůza, vyhrožoval, dělal samé naschváli, prostě domluva sním nebyla možná!! O děti „údajně“ měl zájem ale bez snahy tomu dát nějaká pravidla! Ani majetkové vyrovnání nešlo dohodnout, pořád něco vymýšlel, měnil názor(i právník z něho byl mimo
)vypořádání bylo až 2 roky po rozvodu!!. Teď, 5 let po rozvodu se s kluky nestýká, výživné si nechal stáhnout na úplné minimum a ještě ho platí exekučně! Naštěstí mě nijak nekontaktuje, nic nechce a já taky ne. Jsem ráda že ho mám z krku a nic nám nechybí! Tobě bych doporučila pevné nervy, hlavně se nedat zahnat do kouta, oni si totiž rádi myslí že nás mají v hrsti a tak na nás zkouší co je zrovna napadne!!!
Já jsem si to taky strašně dlouho malovala na růžovo…říkala jsem si že nemůže být tak zlý, zákeřný, ale bohužel může a dělalo mu to evidentně dobře! Myslela jsem si že třeba po pár měsících si spolu klidně dáme kávu, v klidu si promluvíme…ale vážně to prostě někdy nejde!!!U nás tedy ani po 5 letech a už se to nezmění a v tuto chvíli už o to ani nestojím!!
Prosím anonymně - majetek.
S manželem jsme kompletně zrekonstruovali dům, z výplaty jsem zaplatila minimálně polovinu, šetřila jsem jako blázen, abychom to zvládli. Dům původně patřil jeho otci, vrátili mu ho v restituci, pak ho po dlouhém naléhání přepsal na manžela. Já se několikrát pokoušela i kvůli jeho půjčkám, aby na mě přepsal polovinu pro jistotu, kdyby se něco stalo, aby nás nevyhnali, ale on se mi jen vysmál, že mi tam nic nepatří.
Jenže vztah odešel do kopru, rozvedli jsme se, on odešel do jiného bydlení a já tu žiju s dětmi. Jenže jemu asi hráblo a vyhazuje mě z domu, dostala jsem výzvu k vyklizení, děti zatím ne a ještě po mně zpětně chce asi 600 tisíc, jako platbu 20 tisíc nájemného za měsíc. V okolí se tu domy pronajímají tak za 15 max. Žádnou písemnou smlouvu nemáme.
Co byste dělaly? Odejít bez dětí (je jim 16-19)? odejít s dětmi? Kam? jenže v domě mám utopené svoje peníze, bývalý vypořádání blokuje. Jsem K. O., jak se k nám chová. Nechápu.
Omlouvám se, byl to takový šok, že jsem se musela vypsat. Výzvu k vyklizení navíc nenapsal on, ale jeho právník. jedná se mnou jako s nesvéprávnou a kusem hadru. Ani mi to není schopen říct do očí.
Co se tyce majetku, najdete si vyborneho pravnika! Nereste tuto stranku veci na emimino. Zde muzete spis resit to, jak je to smutné a otřesné zároveň, že žijete s někým tolik let, vychováte děti a ten dotyčný se s Vámi není schopen domluvit na rozdělení majetku. Ostatně, jak se k tomu staví děti? Je to hnus a opravdu řešte to s právníkem a to hned!
@Anonymní píše:
Prosím anonymně - majetek.S manželem jsme kompletně zrekonstruovali dům, z výplaty jsem zaplatila minimálně polovinu, šetřila jsem jako blázen, abychom to zvládli. Dům původně patřil jeho otci, vrátili mu ho v restituci, pak ho po dlouhém naléhání přepsal na manžela. Já se několikrát pokoušela i kvůli jeho půjčkám, aby na mě přepsal polovinu pro jistotu, kdyby se něco stalo, aby nás nevyhnali, ale on se mi jen vysmál, že mi tam nic nepatří.
Omlouvám se, byl to takový šok, že jsem se musela vypsat. Výzvu k vyklizení navíc nenapsal on, ale jeho právník. jedná se mnou jako s nesvéprávnou a kusem hadru. Ani mi to není schopen říct do očí.
Jenže vztah odešel do kopru, rozvedli jsme se, on odešel do jiného bydlení a já tu žiju s dětmi. Jenže jemu asi hráblo a vyhazuje mě z domu, dostala jsem výzvu k vyklizení, děti zatím ne a ještě po mně zpětně chce asi 600 tisíc, jako platbu 20 tisíc nájemného za měsíc. V okolí se tu domy pronajímají tak za 15 max. Žádnou písemnou smlouvu nemáme.
Co byste dělaly? Odejít bez dětí (je jim 16-19)? odejít s dětmi? Kam? jenže v domě mám utopené svoje peníze, bývalý vypořádání blokuje. Jsem K. O., jak se k nám chová. Nechápu.
Nikam neodcházet a najít si okamžitě dobrýho právníka. Jedna kamarádka řeší se svým právníkem něco podobného, výzvu k vyklizení děti nedostaly, protože ty on vyhodit nemůže, myslím, že do 26 let (do konce studií) tam mají právo bydlet a ty jako matka s nima, ale ověř si to u právníka, já to mám jen z druhý ruky.
Na výzvu bych nereagovala, nezbyde mu nic jiného, než dát věc k soudu a velmi pochybuju, že soud mu vyhoví. Velkou váhu budou mít svědci, kteří potvrdí, že se manžel odstěhoval. Občanský zákoník pro to má úpravu.
@Duo17 píše:
Na výzvu bych nereagovala, nezbyde mu nic jiného, než dát věc k soudu a velmi pochybuju, že soud mu vyhoví. Velkou váhu budou mít svědci, kteří potvrdí, že se manžel odstěhoval. Občanský zákoník pro to má úpravu.
Já vám nevím. Soud mu téměř jistě nevyhoví, pokud jde o tu platbu „nájemného“.
Ale s tím bydlením. Nevím, nevím.