Vztahy lidí na vsi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14646
15.3.22 14:58

S fungující komunitou je to tak trochu jako s rodinou - občas někdo strká nos, kam nemá, vyptává se na věci, do kterých mu nic není a ví všechno nejlíp, ale když jde do tuhého, semkne se a pomůže. Být toho všeho součástí tě do jisté míry „chrání“. Chápu, že to není pro každého, ale fakt po deseti letech tam nemáš nikoho, za kým můžeš přijít a říct „prosím tě, co mají ti Vomáčkovi za problém, to se tak chovají jen ke mně, nebo i k ostatním?“ Jako normální chování to úplně není, ani na vesnici :lol: Ten popis chování sedí možná na nějaký zasloužilý babky a dědky u konzumu, ale to asi nebude ten případ, když píšeš, že mají zřejmě ještě malé děti. Já jsem celkem splachovací, takže bych asi pouštěla takové poznámky jedním uchem tam a druhým ven a pak bych je pomluvila v sobotu odpoledne se ženskýma na fotbale :lol: A můj chlap by toho druhýho určitě pozval na panáka. Jen takový návrh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Žaňulin
15.3.22 15:01
@Janli píše:
Ono stačí většinou jen pozdravit a usmát se. Pokud někdo kouká bokem, tváří se jak kdyby žvejkal mrtvou žábu a odpovídá na půl huby, tak to má na vesnici těžký……

Jj to taky :D

• Citovat
  • Upravit
16245
15.3.22 15:05
@Anonymní píše:
@arinecka nechtěla jsem být úplně konkrétní, ale dobře…tak například ona říká tomu svému samozřejmě tak aby to bylo dobře slyšitelné…"hele podívej, konečně vzali taky děti ven..Btw. já to opravdu nechci řešit úplně konkrétně. Jsou to prostě narážky na mou osobu a občas i na děti. Na chlapa samozřejmě ne. On by to řešil samosebou razantně…

Ježiši z toho si vůbec nic nedělej, to bych naprosto ignorovala. Kdyby se na tebe usmívali a kamarádili s tebou, a takové kecy měli za zády, tak bych asi byla naštvaná. Ale jestli se nijak nepřátelíte a oni z toho jsou tak frustrovaní, že mají potřebu tě nějak řešit, tak to je jejich problém, a ne tvůj.
Příbuzná se takhle vyhýbala sousedům, protože její manžel tam otevřel poměrně prosperující firmu. Je až zarážející, že část lidí se snažila za každou cenu dostat do jeho firmy jako zaměstnanci, a současně celou jeho rodinu pomlouvali po celé obci. No a švagrová se toho nechtěla účastnit, tak s kočárkem jezdila zadní brankou zahrady kolem okraje pole, a nejezdila k lesíku přes vesnici. A víš co se stalo? Na nedaleký agropodnik přišlo anonymní udání, že jim systematicky kočárkem ničí úrodu a měli by jí zakázat vstup, aby jezdila po chodníku jako každý normální člověk (asi aby ji mohli všichni odchytávat) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
15.3.22 15:08
@Anonymní píše:
@arinecka nechtěla jsem být úplně konkrétní, ale dobře…tak například ona říká tomu svému samozřejmě tak aby to bylo dobře slyšitelné…"hele podívej, konečně vzali taky děti ven..Btw. já to opravdu nechci řešit úplně konkrétně. Jsou to prostě narážky na mou osobu a občas i na děti. Na chlapa samozřejmě ne. On by to řešil samosebou razantně…

Nechováte se prostě asociálně? Jak si to tak napsala, tak my máme takové sousedy taky a jelikož mají stejně staré dítě, tak mne opravdu fascinuje jak s ním ta paní sedí celé dny doma, v zimě nevylezli skoro celé měsíce. Být to já, již se někde houpu, je to opravdu zajímavý úkaz, ale netaktní poznámky nemám, to ne :lol: Muž této ženy neumí ani zabučet pozdrav. Není asi tedy překvapením že kamarádů a známych mají ve vsi něco okolo počtu nula.
Být na tvém místě, tak překonám tu introvertnost a prostě se zkusím sblížit. Už jen krz ty děti, jestli je držíš v izolaci je to docela dobrý podhoubí pro šikany atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 15:10

@arinecka je tu pár lidí s kterými se bavím samozřejmě, ale nemám úplně potřebu bavit se s lidmi se kterými nemám nic moc společného. Máme trochu jiný životní styl..ano jsem divná pokud nesedim venku a nepiju pivo. Raději jdu s dětmi na hřiště, do lesa. Bavila by si se s někým kdo je diametrálně odlišný? Nicméně normálně pozdravím, usměji se, jsem slušná. Jen jsem prostě nezapadla do jejich stylu a měnit to nechci. Samozřejmě také nechci, aby mě někdo urážel. V tomhle směru zastávám pravidlo respektuj a buď respektován

• Citovat
  • Upravit
Žaňulin
15.3.22 15:11

No v tom pripade bych si toho nevsimala :)

Příspěvek upraven 15.03.22 v 15:16

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.22 15:16

@Origamia jak jsem psala mám svůj okruh přátel. Chodíme denně na hřiště, děti potkají jiné děti, my dospělý zase jiné rodiče. Čas od času jsou před naším domem a hrajou si s těmi dětmi od těchto lidí. Děti se samozřejmě kamarádí i s jinými dětmi z našeho okolí. My jsme prostě celkem aktivní a mě jako rodiče a defacto ani mé děti úplně nebaví sedět na písku a plácat bábovky. Takže bych neřekla že jsme asociální

• Citovat
  • Upravit
15.3.22 15:17
@Anonymní píše:
@arinecka je tu pár lidí s kterými se bavím samozřejmě, ale nemám úplně potřebu bavit se s lidmi se kterými nemám nic moc společného. Máme trochu jiný životní styl..ano jsem divná pokud nesedim venku a nepiju pivo. Raději jdu s dětmi na hřiště, do lesa. Bavila by si se s někým kdo je diametrálně odlišný? Nicméně normálně pozdravím, usměji se, jsem slušná. Jen jsem prostě nezapadla do jejich stylu a měnit to nechci. Samozřejmě také nechci, aby mě někdo urážel. V tomhle směru zastávám pravidlo respektuj a buď respektován

Já s tebou naprosto souhlasím… To, že člověk žije na vesnici, přeci neznamená, že je povinen se pretvarovat a dělat, jak jsem se všemi kámoška… Mě by ti lidi byli taky ukradeni. A životní styl ve stylu „půjdeme odpoledne o víkendu ven k hospodě, děcka vezmeme sebou a budeme nečinně sedět 3 hodiny u piva a tlachat o nesmyslech, zatímco děcka budou znudene prudit okolo…“ No to bych šla taky raději do toho lesa :lol: zdravit je zdravíš, slušně se chováš… Příště se ozvi, co mají za problém. Někteří ve vesnici jsou prostě urypani a dokud se jim nepostavíš, budou rypat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.22 15:18
@Anonymní píše:

Takže se cítíš lepší než ostatní? Aha….. No, my taky chodíme do lesa a na hřiště, jen si taky najdem čas na lidi okolo. Nejsme všichni jak přes kopírák, hele, u nás se schází tak rozlišný povahy, že by jsi koukala…… a bavíme se všichni, neselektujem se. Cítíš se být jiná, ok, to je tvoje věc. @Michelle_M ti to napsala, jak to funguje. Pokud se toho nestaneš součástí, tak se musíš smířit s tím, že reakce na tebe nebudou sluníčkový. Děti taky takhle separuješ?

• Citovat
  • Upravit
15.3.22 15:19
@Anonymní píše:
@Origamia jak jsem psala mám svůj okruh přátel. Chodíme denně na hřiště, děti potkají jiné děti, my dospělý zase jiné rodiče. Čas od času jsou před naším domem a hrajou si s těmi dětmi od těchto lidí. Děti se samozřejmě kamarádí i s jinými dětmi z našeho okolí. My jsme prostě celkem aktivní a mě jako rodiče a defacto ani mé děti úplně nebaví sedět na písku a plácat bábovky. Takže bych neřekla že jsme asociální

Jo taak, vy máte i svůj okruh přátel. Tak to by mi nějaké kecy byly ukradené… Buď ignoruj, nebo se fakt ozvi. Své lidi máš, je nepotřebuješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.3.22 15:28

Bydlím na vesnici a prostě si vybíráme s kým se bavíme a s kým ne. Nedělá mi problém někoho ignorovat, či odebrat z přátel (i na sociálních sítí :lol: ). Z 99 procent mají kecy jen závistivci a ti jsou nám u prd.ele ;).

• Citovat
  • Upravit
Žaňulin
15.3.22 15:29
@Barevné klubíčko píše:
Já s tebou naprosto souhlasím… To, že člověk žije na vesnici, přeci neznamená, že je povinen se pretvarovat a dělat, jak jsem se všemi kámoška… Mě by ti lidi byli taky ukradeni. A životní styl ve stylu „půjdeme odpoledne o víkendu ven k hospodě, děcka vezmeme sebou a budeme nečinně sedět 3 hodiny u piva a tlachat o nesmyslech, zatímco děcka budou znudene prudit okolo…“ No to bych šla taky raději do toho lesa :lol: zdravit je zdravíš, slušně se chováš… Příště se ozvi, co mají za problém. Někteří ve vesnici jsou prostě urypani a dokud se jim nepostavíš, budou rypat dál.

To ale neni o pretvarce. A o nejakym hranym kamarastvi. Nebo buhvi co takovyho. Jenom to k vesnici zktratka patri takovej lehkej pokec. A zivot na vesnici neni jen o hospode. A pokud v hospode nejste tak na vas budou vsichni nadavat… celkove si myslim ze to neni problem vztahu na vesnici ale spis jde o jednotlivy lidi. A pokud to je tak jak zakladatelka popsala az v dalsich prispevcich tak bych to neresila a delala dal to co dela. A te urcite rodiny si nevsimala.

• Citovat
  • Upravit
33860
15.3.22 15:32
@Anonymní píše:
@arinecka je tu pár lidí s kterými se bavím samozřejmě, ale nemám úplně potřebu bavit se s lidmi se kterými nemám nic moc společného. Máme trochu jiný životní styl..ano jsem divná pokud nesedim venku a nepiju pivo. Raději jdu s dětmi na hřiště, do lesa. Bavila by si se s někým kdo je diametrálně odlišný? Nicméně normálně pozdravím, usměji se, jsem slušná. Jen jsem prostě nezapadla do jejich stylu a měnit to nechci. Samozřejmě také nechci,aby mě někdo urážel. V tomhle směru zastávám pravidlo respektuj a buď respektován

No dobře, nesedí ti jejich životní styl, ok, každý žije jinak. Ale nějak mi nejde na rozum, proč by na tebe měli poznámky, když jdeš jen s dětmi okolo? To se pozdravíte, a oni začnou komentovat? Jak tě urážejí? Tak se normálně ohradˇ, na tom přece nic není :nevim: Asi na ně působíš jako dámička, co si o sobě moc myslí, kdo ví. Tím nechci říct, že taková jsi, ale víš jak, lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.3.22 15:33
@Žaňulin píše:
To ale neni o pretvarce. A o nejakym hranym kamarastvi. Nebo buhvi co takovyho. Jenom to k vesnici zktratka patri takovej lehkej pokec. A zivot na vesnici neni jen o hospode. A pokud v hospode nejste tak na vas budou vsichni nadavat… celkove si myslim ze to neni problem vztahu na vesnici ale spis jde o jednotlivy lidi. A pokud to je tak jak zakladatelka popsala az v dalsich prispevcich tak bych to neresila a delala dal to co dela. A te urcite rodiny si nevsimala.

No, s tou hospodou nevím :D. Za éry Covidu krachly na vesnicích i ty poslední. Všude je spíš garážpárty ;).

• Citovat
  • Upravit
Makca87
15.3.22 15:38
@Anonymní píše:

Já to říkám kamarádkám, když vyvedou své manžely na procházku :D… U mého chlapa se taky všichni vždycky diví, že jde na procházku (nemá čas) a že vůbec umí chodit, protože všude jezdí autem :D.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová