Co na oslavě narozenin devítiletých holek

459
14.3.22 17:22

Co na oslavě narozenin devítiletých holek

Zdravím,
dcera bude mít oslavu 9. narozenin a má pozvané kamarádky.
Samozřejmě jim nehodlám organizovat celé odpoledne, ať se holky baví po svém, ale chtěla bych pro ně aspoň na chvilku pro zpestření nějakou menší činnost, kterou je zabavit.
Např. něco vyrábět.
Ale co, máte nápad?
Něco, u čeho se nezabarví, moc nezmažou nebo nezraní 🙂
S dcerou i kamarádkami už „to začíná trochu mlátit“ a nenapadá mě nic, co mi nehodí na hlavu jakože je to trapný 😁
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72
14.3.22 17:30

Nam se na jedne oslave moc libila hra „hledani pokladu“ slo se do parku, kde byla krepakem vytycena trasa a po ni ruzne ukoly a hry. Trvalo to asi hodinu. Na konci kazda holka dostala nejaky pytlik sladkosti, lak na nehty. Pak se slo „slavit“ ke kamaradce do bytu a holky se zabavily sami. Rozkrojil se dort, bouchlo detske sano. Myslim ze to byla oslava osmiletin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
14.3.22 17:32

Má oslava dané nějaké téma? Možná by nebylo na škodu něco zastřešujícího vymyslet.

U devítiletých si nejsem úplně jistá, jestli by to pro ně nebyla trapárna, ale mladší děti ulítávaly na osobě, co jim motala z balonků zvířátka, bavila je hra na sochy, kdy se pustila hudba, někdo ji zastavil a museli strnout (tohle by asi devítileté slečny hrály maximálně samy, před dospělými by se styděly) a nebo pokladovka. Taky je možnost zaplatit nějaké místo, kde se budou bavit podle sebe a kde budou mít zajištěné občerstvení - takto koncipovala oslavu známá v jedné místní herně, která je vybavená vším možným včetně atrap domečků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
14.3.22 17:33

;) záleží, co ty holky baví.. přesně od tohoto věku už si chtěly zábavu organizovat samy a mé nápady byly spíše „trapné“… jedna oslava (myslím 11) byla ve stylu „beauty“ prostě se domluvily, že si darují různé kosmetické výrobky pro teen-agerky (hlavně masky, teda, s tím se fakt vyřádily a mají v nich super fotky :mrgreen: ).. určitě diskotéka (dodat třeba jako dárek slušný repráček, co si holky spárují s mobilem) a můžou si pouštět z YT písničky a nebo své idolky… když to bylo venku, byly hlavně na trampošce (udělaly si tam pak sedánek), ale pokud vevnitř, tak toho o moc víc nevymyslíš.. jako můžeš nabídnout třeba Dobble, ale určo ne žádnou deskovku… to už by je pravděpodobně nebavilo..
nebo si můžou udělat módní přehlídku, když dcera dostane třeba nějaké nové trička apod. a třeba ze své skříně menším kámoškám něco podaruje (?) u nás oblíbené :lol:

ohledně tvoření tvořily kdysi třeba mýdla (koupila jsem sadu právě jako dárek), ale ten bordel pak byl fakt kvalitní… o slizu se nebavím už vůbec - ten snad už ani nefrčí…

Mohly by třeba taky dostat jako součást občerstvení „suroviny“ na jednohubky a vyzkoušet si různé kombinace jak to namazat a s čím sníst (olivy většinou nesnáší ani houby ani sardelky), takže většinou uspěla šunka na kostičky, sýr různých druhů (ne moc aromatické) na kostičky, pomazánkové a normální máslo, rajčata, okurky (zeleninu taky nesní každé dítě), určitě hrozny a různé druhy ořechů (zde BACHA na alergiky).. některé holky to baví… ;) mazaly jak o život ;) dala jsem tam velkou ceduli MASTERCHEF KOUTEK ;) prostě to zatraktivnit..

tak snad jsem trochu pomohla ze svých zkušeností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
14.3.22 17:39

Dcera mela zdobení pernicků takovyma těma tubama a fotokoutek :wink: a doporucuju ten reprak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
14.3.22 18:04

Díky za tipy. Hlavně za reprák - dcera má sice přehrávač, ale z internetu to bude lepší 🙂
Fotokoutek by byl taky super, máme doma dost kostýmů, klobouků apod.

Teď mě akorát napadlo - co si pomalovat vlastní tašky? Malá bílá plátěná taška pro každou (není problém ušít) a k tomu fixy na textil… Myslíte, že by to ty pubošky bavilo? 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
14.3.22 18:23

Já bych nic neirganizovala.
Občerstvení, jasně. Super dort, atd. Pekne ubrousky, atd.
Ale pak už opravdu nic.
Holky se zabaví samy, ideálně ať jdou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
14.3.22 18:24

@Fircon
Jak které.
Někdo rád tvoří, jiný ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
14.3.22 19:28

U nás svého času měla úspěch pizza. Připravila jsem těsto, naporcovala pro každou bochanek. Každá si to rozvalela, nazdobila a já to upekla. Byly tak 15 Cm v průměru. Každá měla svoji. Přizdoby byly nakrájené předem v mistickach.
Jednou si zase dělaly cukrovkou vatu - půjčily jsme si na to takový strojek od kamarádky. Tvoření jsme asi taky měly - nějaké náramky.
No a pak samozřejmě líčení. To je bavilo vždycky.
Syn zase blbnul se shakerovanim nápojů ( asi nejaka virgin pina colada) a delani nealko mojita. A taky vždy hrával s klukama stolní hry ( zemeplocha, Osadniciz katanu, carrcassone…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová