Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu anonymně, jelikož se jedná o trochu choulostivé téma. Zajímala by mě vaše zkušenost a názory. Nedávno jsme se známými a kolegy řešili jistou „hygienickou přípravu či ne přípravu“ před návštěvou doktora. Konkrétně třeba neurologie nebo fyzioterapie. Občas se totiž stává, že přijde velmi vymóděná a vystylovaná žena s kabelkou Gucci, ale jak sundá boty má naprosto rozpraskané paty a často i špinavé nohy.
Jak to řešíte vy? Děláte si třeba pedikúru před návštěvou doktora nebo to prostě necháváte být?
Ty já se před neuroložkou naboso nějak neukazovala ![]()
U kterého doktora se sundávají ponožky?
Ne, na doktora se nijak extra nepřipravuji (snad s výjimkou gynekologie, tam si dávám před kontrolou sprchu), ale je fakt, že se snažím udržovat normálně, takže ani když se neplánuju někde zouvat, nechodím se špinavýma nohama ![]()
Já myslela, že ten fyzioterapeut je tam kvůli jiné věci, než aby hodnotil rozpraskané paty. Že je jeho práce jiná, než pomlouvat klienty mezi svými znamymi.
Proč pořád lidé motají estetiku a čistotu dohromady.
Špinavé nohy jsou nechutné a bezohledné ke zdravotnickému personálu.
Popraskané paty, stejně jako třeba neoholená lýtka, neříkají nic o tom, kdy si dotyčný naposled dal sprchu a zda bude nepříjemné být v jeho blízkosti.
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu anonymně, jelikož se jedná o trochu choulostivé téma. Zajímala by mě vaše zkušenost a názory. Nedávno jsme se známými a kolegy řešili jistou „hygienickou přípravu či ne přípravu“ před návštěvou doktora. Konkrétně třeba neurologie nebo fyzioterapie. Občas se totiž stává, že přijde velmi vymóděná a vystylovaná žena s kabelkou Gucci, ale jak sundá boty má naprosto rozpraskané paty a často i špinavé nohy.
Jak to řešíte vy? Děláte si třeba pedikúru před návštěvou doktora nebo to prostě necháváte být?
Pedikúru si kvůli Dr opravdu nedělám
Jinak k dr jdu upravená a čistá tak ostatně chodím vsude ![]()
@alejandra Ale když jsou k tomu ještě špinavé tak to už je humus
@Annabela11 píše:
@alejandra Ale když jsou k tomu ještě špinavé tak to už je humus
já píšu o „rozpraskaných patách“… pokud je někdo špinavý (jedno kde), tak ano, tohle je humus, ale stěžovat si na rozpraskané paty mi přijde trochu mimo. To mi taky můžou vyčítat, že jsem si nevyškubala obočí ![]()
Já si pedikúru dělám
. Ale zas v létě, když chodím v sandálech, tak přijdu se špinavýma nohama, fakt to někde před ordinací nemyju vodou z petky nebo jak bych to měla udělat.
A nenalakované nehty jsou ještě ok anebo už faux pas? A co neoholené nohy?
K lékaři se vždycky umyju, ale abych řešila, jestli jsem vystajlovaná, nemám zarostlý chloupek, popraskané paty anebo jestli mi ladí fusekle, podprda a gaťky, to vážně ne
A jestli si o tom sestřičky povídají v pauze u kafe je mi srdečně šumák, jen ať si holky zdrbnou ![]()
Pedikúru nepovažuju za hygienickou proceduru a ne, kvůli návštěvě lékaře bych si ji nedělala (ale nemám ani rozpraskané paty). Toho si fakt u lékaře někdo všímá? A ještě se nad dotyčnou osobou ofrňuje?
Zrovna jsem nad tím dneska přemýšlela u doktora,. když jsem stála v kabince bez ponožek a říkala jsem si, že tam je pěknej svincik a když tam stojím bosa, budu mít pěkně špinavý nohy. Včera jsem si ostříhala nehty na nohách a oholila si je, věděla jsem, že mi na ně bude koukat. Nehty bych strihala tak jako tak, s holením bych klidně vyčkala. Takže jo, nějaká příprava ano, ale jinak čistá a základně upravená chodím vždycky, s výjimkou venčení psa, tam to fakt neřeším.
@Petra Z píše:
Ty já se před neuroložkou naboso nějak neukazovala
U kterého doktora se sundávají ponožky?
Právě, že při správné neurologické kontrole pacient naboso být musí. Je to důležité například pro testování některých reflexů.