Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elis22 Také mi párkrát ujely nervy a já na ni zakřičela. A stalo se přesně to co popisuješ. Nachvilku se zasekla, jenže za pár sekund spustila nanovo a o to víc. Přišlo mi, že se lekla, když viděla, že mamina křičí, že dostala ze mně strach
Říkala jsem si, chudinka je maličká, zmatená, chce být prostě se mnou… No co Ti budu povídat, taky mi to bylo strašlivě líto, když brečela a celá uslzená se bála za mnou jít, asi abych zase nekřičela.
Ale stejně se zvedla a šla se pomazlit ![]()
Je to s nima opravdu těžké a že vím o čem mluvím, jelikož malá je fáááákt obří nervák a vztekloun jako prase
a pokud se k tomu přidají ještě další problémy „z venku“ je k výbuchu už jen krůček.
@Elis22 Já mám dvě malé děti - 4roky a 1rok a nervy mi tak ujíždí. Starší pusu nezavře celý den, po obědě nespí, do školky ještě nechodí…takže k večeru už absolutně nemám sílu poslouchat její fantas příběhy
mladší je mamánek, visí na mě pořád, když ne na mě, tak na tatínkovi. situace, kdy dovařuji oběd nebo chystám večeři a malý ivisí na noze a řve, ty jsou u nás běžné… někdy mám chuť je oba zavřít na záchod, a třeba se jet projet na kole
manžel mi pomáhá…, al chodí do práce, moc doma není… ale snaží se - třeba dnes nakoupil plno jídla a uvřil oběd na dva dny… ![]()
@Bekyn píše:
@Elis22 Také mi párkrát ujely nervy a já na ni zakřičela. A stalo se přesně to co popisuješ. Nachvilku se zasekla, jenže za pár sekund spustila nanovo a o to víc. Přišlo mi, že se lekla, když viděla, že mamina křičí, že dostala ze mně strachŘíkala jsem si, chudinka je maličká, zmatená, chce být prostě se mnou… No co Ti budu povídat, taky mi to bylo strašlivě líto, když brečela a celá uslzená se bála za mnou jít, asi abych zase nekřičela.
Ale stejně se zvedla a šla se pomazlit
Je to s nima opravdu těžké a že vím o čem mluvím, jelikož malá je fáááákt obří nervák a vztekloun jako prasea pokud se k tomu přidají ještě další problémy „z venku“ je k výbuchu už jen krůček.
No, to mě právě nejvíce mrzí - ty děti se chovají normálně, jenže my už nemůžeme, máme k tomu i jiné starosti a myšlenky… a pak bouchneme a ony chudáčci za to nemůžou a jsou pak z toho zmateni
![]()
@3HE píše:
@Elis22 někdy mám chuť je oba zavřít na záchod, a třeba se jet projet na kole
@Bekyn píše:řvaní na wc… taky dobré![]()
tak to jsi mě teda rozesmála
Jinak máš doma šikovného chlapa, takový pomocník je k nezaplacení a ještě když k tomu vydělá nějakou tu kačku, je to paráda
jinak situace s visícím dítětem na noze jsou báááječné, malá byla stejná, jakmile byla schopná si ke mně dolézet, bylo hotovo
měla jsem jí na teplákách non-stop
No jo no, chce to zatnout zuby a vydržet, být matkami totiž není žádná pr.del
![]()
PS: já když už jsem s nervama na dně, dám malou do postýlky a odcházím se zavřít na wc. Tam z plných plic zařvu do zdi a vracím se k dítěti s úsměvem na tváři
![]()
No, manžel velice rád nakupuje a rád vaří… to je výhoda. Já chodím na nákup zřídka… většinou nakupuje on… dělá to rád a dobře. To je větší pomoc než kdyby si vzal prcky na procházku ![]()
@3HE píše:
No, manžel velice rád nakupuje a rád vaří… to je výhoda. Já chodím na nákup zřídka… většinou nakupuje on… dělá to rád a dobře. To je větší pomoc než kdyby si vzal prcky na procházku
jo jo, to je fakt. Pokud dobře uvaří a ještě si na to nakoupí je to fakt veliká pomoc.
@Bekyn píše:
jo jo, to je fakt. Pokud dobře uvaří a ještě si na to nakoupí je to fakt veliká pomoc.