Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A já bych to bila velebnosti
nee ber mě s rezervou, ale jedna dobře mirena rána pres zadek nikomu neublíží. Mám. Dceru 3 roky a praktikuju, když fakt přestřeli, když ani domluvy nezabírají.
Zas nám nemůžou ty děti přerůst přes hlavu. Možná se tu na mě některé mámy ohradi, ale já prostě na zadek dám a klidně budu dávat. Teď je v módě domlouvat a domlouvat a pak co vidím děti od kamarádek nebo i cizích lidí v restauraci na hřišti kdekoliv, no pardon, ale to je na ostudu jak se neumí chovat. ![]()
@Anonymní píše:
Ale ona jak jsem psala výše… Když ji kdokoli hlídá tak si ji nemůže vynachválit. Ale když třeba jsme někde s někým.. Tak se chová strašně. Jednou jsme třeba s mojí mámou byli na večeři a ona hodila na zem housku takovou scénu co udělala.. že teda i moje máma se na ni podívala a říká- Sáro! Já se zo chováš? A co ona udělala? Ona úplně zrudla vzteky a prostě 'přestala dýchat '. A máma na mě ptej - otoc kočár.. ať tě nevidí. Jakmile jsem otočila kočár tak se uklidnila. A jak mile jsme ji otočili na nás tak bylo vidět jak strašně tlačí slzy.. Aby prostě brecela
No je to hérečka, podobnou mam doma. Nesmis na ty vylevy hned tak reagovat a brat si nejak k srdci. Ja jsem taky z kazde sceny byla zrala driv na panaka a dlouho jsem to vydychavala musis byt vic obrnena nebo se z toho zblaznis
@Deneriss píše:
A já bych to bila velebnostinee ber mě s rezervou, ale jedna dobře mirena rána pres zadek nikomu neublíží. Mám. Dceru 3 roky a praktikuju, když fakt přestřeli, když ani domluvy nezabírají.
Zas nám nemůžou ty děti přerůst přes hlavu. Možná se tu na mě některé mámy ohradi, ale já prostě na zadek dám a klidně budu dávat. Teď je v módě domlouvat a domlouvat a pak co vidím děti od kamarádek nebo i cizích lidí v restauraci na hřišti kdekoliv, no pardon, ale to je na ostudu jak se neumí chovat.
Já se teda musím přiznat že syn nedostal ani jednou. U něj to prostě šlo. U ní to nejde.. vůbec
Ja taky malou placnu kdyz je potreba ale kdyz uz je nejhur a tak aby to malinko stiplo a to staci…jsem ochotna i pred lidma a je mi to jedno
Tohle je fakt divny… sila. Nevim, co poradit, desne te lituju. Asi bych ji nerikala Ne. Podle toho co pises bych ji to rekla 1× a pak bych ji bud placla pres ruku, nebo vec sebrala a hlavne holku ognorovala. Odnesla se zachvatem doma do vedlejsi mistnosti a hotovo. Nedovolila bych ji odejit z pokoje, dokud se neuklidni. Byt prisna doma a pokud tam zacne poslpuchat, tak jit teprve nekam ven. Treba si pak ani mezi lidmi scenu nedovoli.
@Micaella22 píše:
Tohle je fakt divny… sila. Nevim, co poradit, desne te lituju. Asi bych ji nerikala Ne. Podle toho co pises bych ji to rekla 1× a pak bych ji bud placla pres ruku, nebo vec sebrala a hlavne holku ognorovala. Odnesla se zachvatem doma do vedlejsi mistnosti a hotovo. Nedovolila bych ji odejit z pokoje, dokud se neuklidni. Byt prisna doma a pokud tam zacne poslpuchat, tak jit teprve nekam ven. Treba si pak ani mezi lidmi scenu nedovoli.
Dovolí. A před lidmi venku dělá mnohem větší scény. To i muž zíral co dokáže. Ze tohle mu vůbec nedělá
@Anonymní píše:
Dovolí. A před lidmi venku dělá mnohem větší scény. To i muž zíral co dokáže. Ze tohle mu vůbec nedělá
To je masakr… tak jedine venku, kdyz pujdete na hriste atp se otocit a domu. Zase chapu, ze taky musis nekdy na nakup, na postu. U nas zabrao hodne sebrat sladky a vlastne nic takovyho nejist, uklidnila se kdyz to z ni po tydnu vyprchalo. Nevim jestli čokyny, bonbony vase deti jedi. Snad to brzo prejde. Tady by musel poradit vylozene nekdo, kdo byl ve stejny kuzi. ![]()
Můj dvouletý syn je to samé, taky si říkám, že je to o nervy… Pětiletý syn byl pravý opak… Musíme vydržet.
@Anonymní píše:
Ale ona jak jsem psala výše… Když ji kdokoli hlídá tak si ji nemůže vynachválit. Ale když třeba jsme někde s někým.. Tak se chová strašně. Jednou jsme třeba s mojí mámou byli na večeři a ona hodila na zem housku takovou scénu co udělala.. že teda i moje máma se na ni podívala a říká- Sáro! Já se zo chováš? A co ona udělala? Ona úplně zrudla vzteky a prostě 'přestala dýchat '. A máma na mě ptej - otoc kočár.. ať tě nevidí. Jakmile jsem otočila kočár tak se uklidnila. A jak mile jsme ji otočili na nás tak bylo vidět jak strašně tlačí slzy.. Aby prostě brecela
Moje dcera ti vyhodí krokodýlí slzy na vyžádání a do 5ti sekund je schopna se smát na celé kolo. Je to jen výstup a ona zkouší. Mimochodem v létě se mě sousedka ptala, co se stalo. Zrovna jsem větrala, okna do kořán a malá se rozhodla zapocit svůj koncert, prý sousedka čekala, kdy bude vyrážet s autem směr pohotovost, že se určitě muselo malé něco stát jaký to byl řev. A víš co se stalo, nemohla projet s hračkou kolem nábytku, řvala 20 minut. A to prosím bydlíme v domě, žádná řadovka, nejbližší soused 30m… Takže vím o čem mluvíš. Prostě jí musíš přestat ustupovat a dělat co na ní zabírá. Já na dceru při řevu nikdy nemluvím, nekonejším, otacim se a odcházím. Takhle jsme se dostali na max 2minutovy hysteraky. A rozhodně to pro mě nebylo jednoduché nebo příjemné, její pláč mi doteď způsobuje migrénu. Venku mi to teda naštěstí nedělá, ale to je zatím… Takže když na ní zabírá, aby na tebe neviděla otoč ji, když se chová venku zle otoč se a domů s ní atd.. Lidi ať čumí a říkají si co chtějí, kdo nezažil nepochopí.
@Martha03 píše:
Moje dcera ti vyhodí krokodýlí slzy na vyžádání a do 5ti sekund je schopna se smát na celé kolo. Je to jen výstup a ona zkouší. Mimochodem v létě se mě sousedka ptala, co se stalo. Zrovna jsem větrala, okna do kořán a malá se rozhodla zapocit svůj koncert, prý sousedka čekala, kdy bude vyrážet s autem směr pohotovost, že se určitě muselo malé něco stát jaký to byl řev. A víš co se stalo, nemohla projet s hračkou kolem nábytku, řvala 20 minut. A to prosím bydlíme v domě, žádná řadovka, nejbližší soused 30m… Takže vím o čem mluvíš. Prostě jí musíš přestat ustupovat a dělat co na ní zabírá. Já na dceru při řevu nikdy nemluvím, nekonejším, otacim se a odcházím. Takhle jsme se dostali na max 2minutovy hysteraky. A rozhodně to pro mě nebylo jednoduché nebo příjemné, její pláč mi doteď způsobuje migrénu. Venku mi to teda naštěstí nedělá, ale to je zatím… Takže když na ní zabírá, aby na tebe neviděla otoč ji, když se chová venku zle otoč se a domů s ní atd.. Lidi ať čumí a říkají si co chtějí, kdo nezažil nepochopí.
Já mám občas pocit že ty lidí okolo si myslí že ji nedám najíst, furt jí biju a zamykám v pokoji.
@Anonymní píše:
Já mám občas pocit že ty lidí okolo si myslí že ji nedám najíst, furt jí biju a zamykám v pokoji.
Chápu. Taky jsem si říkala, že si sousedi musí myslet jak ji tyram. Navíc modřín na hlavě už taky pár měla páč je chomla a k tomu se dokáže vždycky ještě skrabnout do obličeje i když ji pravidelně stříhám nehty a fakt nechápu jak to dělá. Takže případ pro socialku hadra
já si ale z lidí nic nedělám, nejsem ten typ co se nechává ovlivnit tím, jaký obraz mám v očích společnosti, takže mi můžou akorát vlézt všichni na hrb. Doporučuji brát to s nadhledem, jednou se tomu zasmějeme… Důležité je, že víš, že děláš vše, dítě miluješ a máš čisté svědomí. Žádný učený z nebe nespadl a člověk se prostě pořád učí. Bohužel z vagíny spolu s dítětem nechodí podrobný popis budoucí povahy a návod k použití, takže se není čemu divit, že člověk při výchově prostě tape.
Damy jdu si pro radu, uz sem totalne zoufala. 4 leta absolutne neposloucha, skrabe a vriska
asi sem selhala jako matka na cely care, ziju v zahranici takze nemam zadnou oporu v nikom. Mam znamy a pratele a pritel rodinu ale ty nepomahaji. Ziji dost daleko.
Chodim do prace a holku vyzvedavam ze skolky. Holka mluvi anglicky ale rozumi cesky.
Uz po caste domu to zacne, dela totalni sceny ze chce do obchodu, pak chce ke kamaradce a kterou jdmeme dom, a jakmile reknu cokoliv jinyho krom ok, tak zacne scena. Breci, vriska je agresivni, vetsinou ji rikam duvod proc nemuzeme do obchodu, nebo ke kamaradce. To zacne vriskat jeste vic. Kdyz se konecne dostaneme domu, tak si hraje a je hodna. Pak zase zacne rodeo vecer. Kazdej den dela problemy ze se nechce jit koupat musim z ni prakticky strhnout veci abych ji umyla. A pak spanek je taky problem. Kolikrat ji radeji vemu k nam do postele abychom se vubec vyspaly. Me ta holka prijde jak posedla. Treba ma 20ti minutovej zachvat a pak jak kdyz se nic nestalo zacne komunikovat.
Ale ja uz proste nemuzu. Mam chut ji zmlatit jsem hrozna matka. Mame kvuli tomu rozbroje s partnerem. Hodinovy uspavani musim s ni byt v pokoji kolikrat usnu driv jak mala.
Miluju svoji malou ale jsou chvile kdy nevim jestli bych do toho mit dite sla znovu kdybych vedela do ceho jdu. ![]()
Nevim co delat
Anonymne proto ze se stydim
@Anonymní píše:
Damy jdu si pro radu, uz sem totalne zoufala. 4 leta absolutne neposloucha, skrabe a vriskaasi sem selhala jako matka na cely care, ziju v zahranici takze nemam zadnou oporu v nikom. Mam znamy a pratele a pritel rodinu ale ty nepomahaji. Ziji dost daleko.
Chodim do prace a holku vyzvedavam ze skolky. Holka mluvi anglicky ale rozumi cesky.
Uz po caste domu to zacne, dela totalni sceny ze chce do obchodu, pak chce ke kamaradce a kterou jdmeme dom, a jakmile reknu cokoliv jinyho krom ok, tak zacne scena. Breci, vriska je agresivni, vetsinou ji rikam duvod proc nemuzeme do obchodu, nebo ke kamaradce. To zacne vriskat jeste vic. Kdyz se konecne dostaneme domu, tak si hraje a je hodna. Pak zase zacne rodeo vecer. Kazdej den dela problemy ze se nechce jit koupat musim z ni prakticky strhnout veci abych ji umyla. A pak spanek je taky problem. Kolikrat ji radeji vemu k nam do postele abychom se vubec vyspaly. Me ta holka prijde jak posedla. Treba ma 20ti minutovej zachvat a pak jak kdyz se nic nestalo zacne komunikovat.Ale ja uz proste nemuzu. Mam chut ji zmlatit jsem hrozna matka. Mame kvuli tomu rozbroje s partnerem. Hodinovy uspavani musim s ni byt v pokoji kolikrat usnu driv jak mala.
Miluju svoji malou ale jsou chvile kdy nevim jestli bych do toho mit dite sla znovu kdybych vedela do ceho jdu.
Nevim co delat
Anonymne proto ze se stydim
V dvojjazycnem prostredi muze byt vyvoj komunikace opozden. Taky dite, ktere drzi sve chovani ve skolce na uzde, tak pak povoli v pritomnosti matky, kde se citi bezpecne. Jestlize skrabe nebo je na vas jinak agresivni, tak bych ji v tom fyzicky zabranila. Doporucuji trvat na dulezitych vecech a tam, kde na tom tak nesejde hledat vyriantu vyhovujici obema stranam. Par prikladu fint, ktere uz jsem pouzila, abych dostala ditko do koupelny: Kdo bude driv v koupelne? Dokazes se svleknout a vlest do vany nez napocitam do deseti? Chces se dneska koupat se mnou? Mam bezva novou penu do koupele, zkusime jak peni? Kdyz se hned ted nepujdes koupat, tak pak nestihneme pohadky v televizi(a dodrzet to). Pri sprchovani delat legracky, mit atraktivni hracky ve vane-casto i ruzne ciste kelimky, naberacky, prazdne obaly od samponu, pastelky do vany atd. Kazdy kus odevu, ktere svlekne a da do kose na pradlo, tak vikem kose udelam chramst
(jako ze to ten kos snedl).Kdyz se sam po koupani oblekne, tak za odmenu delame takovou hru s lechtanim. ![]()
@Oriseka super dekuju moc za rady, To kdyz se ji zeptam jestli se budeme koupat spolu na to funguje pekne
dekuju vyzkousim I delsi metody ![]()
@Anonymní píše:
@Oriseka super dekuju moc za rady, To kdyz se ji zeptam jestli se budeme koupat spolu na to funguje peknedekuju vyzkousim I delsi metody
Taky je u nas narocna cesta ze skolky. Uspavani je celkem ok. Do postele ho nesu na zadech s basnickou jedna dve Honza jde, pak prectu pohadku a vetsinou do 10 minut spi-uz dlouho nespi odpolko, tak je vecer unaveny. Pekne se v posteli roztahnu, aby nemel prostor se hybat nebo ho i obejmu-abych zabranila motorickemu neklidu.Kdyz neusne do 10 minut, tak musi usinat sam. Chci mit vecer taky nejaky cas pro sebe.