Kočárek X-lander XQ 2011

Máte zkušenost s X-lander XQ?

Přidejte zkušenost s X-lander XQ
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
22.6.11 08:12

Dobrý večer,
tak mi dnes konečně přišel kočárek, jsem z něho nadšená. Vypadá moc pěkně, vše se zdá, že funguje dobře. Ale venku jsme ho ještě nevyzkoušeli.
Jen po podrobnějším prozkoumání, jsem zjistila, že na vysačkách, na krabici i na návodu je napsáno, že jde o XQ 2010.
Byl mi však prodán jako 2011. Nevíte někdo, jestli je mezi 2010 a 2011 nějaký rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
22.6.11 10:58

Teda nevím to přesně, ale verze 2010 nešla dát do protisměru, ne :nevim: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
22.6.11 12:45
lottka píše:
Dobrý večer,
tak mi dnes konečně přišel kočárek, jsem z něho nadšená. Vypadá moc pěkně, vše se zdá, že funguje dobře. Ale venku jsme ho ještě nevyzkoušeli.
Jen po podrobnějším prozkoumání, jsem zjistila, že na vysačkách, na krabici i na návodu je napsáno, že jde o XQ 2010.
Byl mi však prodán jako 2011. Nevíte někdo, jestli je mezi 2010 a 2011 nějaký rozdíl?

Já ho objednala asi před měsícem z dětského ráje a taky na vysačkách bylo 2010 docela mě to naštvalo,ale asi mezi nima neni rozdíl. Jen hluboká korba 2011 je ze vnitř červená a u 2010 šedivá. Zajímavý,že taška a slunečnik má na vysačce 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
22.6.11 14:05

Ahoj, jak jsem slíbila, tak píšu dojmy z asi dvoutýdenního užívání xq:
1. Odpružení - na první pohled jsem se docela obávala těch malých plastových koleček vpředu, ale mile mě překvapilo, jak je kočárek i díky velkým zadním nafukovacím kolům odpružený. Sice v tohle asi není nad klasický čtyřkolák, ale xq zládne i polňačku i tankodrom. Testla jsem ho a dítě mi nevyklepal, dokonce spokojeně spinkalo :-) Není to na nějaké moc drandění, ale občas i takový terén nebude problém.
2. Košík - prostorný :palec: , nic nevypadává, jen se k němu špatně dostává, pokud máte sedačku otočenou proti směru jízdy.
3. Vysunovací a ohýbací rukojeť má i tu výhodu, že když si ji zarunete a ohnete dolů, krásně se k miminu dostanete a nakrmíte. kOčárek má potom rozměr větší židle, nikde nic nezavazí a třeba v restauraci si ho přisunete ke stolu, což se mi zdá pohodlné, máte přístup pěkně zepředu.
4. Za co bych návrháře kopla do zadku, je ta slída v boudičce, no kdo toto vymyslel… :roll: Nevím, jak ji mám „zadělat“… Co používáte vy? Drží tam ta krytka, jak tu někdo psal? Nabo radši slunečník?
5. Polohování nožiček - má sice dvě polohy, ale dítě v něm nemá nožičky vodorovně, což mě při koupi nenapadlo. Takže to řeším dečkou smotanou pod nožkama - no alespoň, že nevypadává (ukončení se podobá misce nebo jak to napsat :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.6.11 22:20

Volala jsem dnes na tři místa, mezi nimi i do Babypointu, který právě ty Xlandery velkoobchodně prodává a všude mi řekli, že mezi 2010 a 2011 rozdíl není. A přímo v tom Babypointu mi řekli, že ta kolekce 2010 vyšla až někdy na podzim a teď v r. 2011 jsou nové jen některé barvy a tak to všechno označili jako verzi 2011. A že nejsem první, kdo se ptá na to, proč má na faktuře označení 2011 a na visačkách kočárku je 2010. Tak jsem z toho pochopila, že označení 2011 budou mít asi jen ty nové barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.6.11 09:04
lottka píše:
Volala jsem dnes na tři místa, mezi nimi i do Babypointu, který právě ty Xlandery velkoobchodně prodává a všude mi řekli, že mezi 2010 a 2011 rozdíl není. A přímo v tom Babypointu mi řekli, že ta kolekce 2010 vyšla až někdy na podzim a teď v r. 2011 jsou nové jen některé barvy a tak to všechno označili jako verzi 2011. A že nejsem první, kdo se ptá na to, proč má na faktuře označení 2011 a na visačkách kočárku je 2010. Tak jsem z toho pochopila, že označení 2011 budou mít asi jen ty nové barvy.

Já jsem si myslela,že to takhle nějak bude.
A ty máš taky barvu energy? Že je krásná ? Meti těma všema černejma,hnědejma a bežovejma kočárama co jezdí aspoň trochu vynikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.11 13:17

Gabci: jo, mam taky Energy. Ale já jsem původně váhala mezi černou Carbon a béžovohnědou Desert- tu jsem měla i původně objednanou, ale pořád nikde není na skladě, tak jsem vzala tu červenou. Ale nakonec jsem i ráda, je pěkná a ani není zas tak moc červená jako na obrázku, je spíš do vínova.. Měla jsem teď kočárek šedej s černou, tak to pro mě je teď změna.
Dnes jsme byli s kočárkem v mírném terénu- nezpevněné cesty kolem polí a zahrádek a musím říct, že fakt to kočárek zvládl dobře. Akorát jednou se mi stalo, že se mi kočárek díky těm malým kolečkám blízko u sebe v jedné prohlubni hooodně naklonil, to by se mi asi s normální čtyřkolkou nestalo, ale nic hroznýho. Do nějakýho náročnýho terénu by to asi nebylo, ale tak normální polní cestu nebo pěšinku v přírodě zvládne hezky.
A jak tu někdo psal, že se mu kolečka v terénu zasekávají, tak mě ani jednou. Hned před první jízdou jsme je promazali a vše v pohodě.
Brzda jde taky z lehka.
Přehazování sedačky je taky v pohodě i se sedícím dítkem, ale zkoušela jsem přehodit sedačku se spícím ležícím 9-ti kilovým dítkem a to už mi šlo hůř :(
Ale celkově mám z kočárku dobrý pocit, jsem ráda, že jsme ho koupili.
Objednala jsem tu clonu na stříšku, tak až příjde, tak bude kočárek pro mě dokonalý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.11 13:27

ještě jsem zapomněla dodat, že kočárek je opravdu lehký, vynesu ho sama do druhého patra, teda bez dítěte.
A to jsem drobná. A taky oceňuju (to měl i náš původní kočárek), že můžu sedačku odepnout od podvozku a se spícím dítkem přenést do bytu a podvozek nechat v kočárkárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
23.6.11 13:39

Ahoj, mám tedy xa2010,na okýnko mám ušitou clonu,stálo to 200kč,krásně drží,máme ji už rok jsem
úplně spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
23.6.11 15:35

Ahoj, xa má ale i nějaké místo, kam jde clona upnout, že? To xq právě asi nemá, toš nevím kam to tam budu šmodrchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.11 23:01

xa alebo xq

Ahoj chcela by som sa ta spytat ake je polohovanie sportaku xq 2011 do lahu?Asi to nie je taký uplny lah ako xa.Neviem sa rozhodnut medzi xa a xq.
Mam 5 a pol mesacnu dcerku ale ešte mi nesedi a potrebujem novy kočik pretože vanicka je jej mala mam concord.Ked mi nesedi tak sa ju bojim dat do kočika ked tam nie je uplny lah. Na xq sa velmi pači ten otočny sed a ta velka streska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
26.6.11 14:28

xq do úplného lehu nejde, můj malý taky sám ještě nesedí, ale jezdí v něm se sklopenou sedačkou co nejvíc dolů. spinká ale doma v postýlce (většinou), nemám dobrý pocit, když spinká v kočárku právě kvůli tomu, že tam neleží úplně. z hlubokého mi sice nevyrostl, ale vztekal se tam, tak šel do sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.11 10:05

tak neviem xq či xa :-)
Mne mala plače tiež v hlbokom kočiku asi tam ma malo miesta.
Mate ešte niekto skusenost s babenom ktore nesedi a dali ste ho športaku ktorý nie je v uplnom lahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
27.6.11 12:58
lenkaaa231 píše:
Ahoj chcela by som sa ta spytat ake je polohovanie sportaku xq 2011 do lahu?Asi to nie je taký uplny lah ako xa.Neviem sa rozhodnut medzi xa a xq.
Mam 5 a pol mesacnu dcerku ale ešte mi nesedi a potrebujem novy kočik pretože vanicka je jej mala mam concord.Ked mi nesedi tak sa ju bojim dat do kočika ked tam nie je uplny lah. Na xq sa velmi pači ten otočny sed a ta velka streska.

XA a XQ do úplného lehu nejsou ani jeden. Respektive jdou položit do stejného skorolehu.
Co se stříšky týká, tak tam bych řekla, že XA ji má větší než XQ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.6.11 22:42

Souhlas, stříška u XQ je nižší než u XA, porovnávala jsem oba kočárky vedle sebe, i malou jsem do obou posazovala. XA je celkově prostornější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí