Kočárek X-lander XQ 2011

Máte zkušenost s X-lander XQ?

Přidejte zkušenost s X-lander XQ
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
7.6.11 09:22

Ahoj, právě sháním nový sporťák pro dcerku a líbil se mi xlander XA, ale vadilo mi na něm, že nejde dát proti směru jízdy. Objevila jsem XQ, ale nelíbí se mi u něho ta malá přední kolečka.
Tak jsem ráda, že jsem objevila vaši diskuzi, včera večer jsem ji celou přelouskala.
Makytko, opravdu se s ním jezdí líp než s XA čkem?
A dalo by se s ním vyjet na procházku i na uježděnou polní cestu? Teď máme kočárek se všemi koly nafukovacími, ten přírodu zvládá dobře, tak se bojím, jak to zvládne XQ.
A to zapínání jsem viděla u XA 2011 v obchodě a přišlo mi dost špatné, stačilo jen se dotknout toho upínacího mechanismu a hned to vyskočilo a samo se to rozepnulo, to se mi zdálo nepraktické, že si to dítko bude rozepínat samo :(
A nikdo jiný v této diskuzi ten kočárek nakonec nekoupil?
Kdyby se našel někdo a podělil se o své zkušenosti, budu za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.6.11 09:33

A tohle jsem objevila už před pár dny:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Je to clona na to nešťastné okénko na xlandrech za 195 Kč. Paní píše, že je na xlandry 2009 a 2010. Snad by to pasovalo i na 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
7.6.11 10:58

Ahoj Lottko u nás na Ostravsku nepotkáš XQ tady jezdí jenom XA je pry u nás dobře prodávan a to bude asi pravda,protože kde vlezu jestli do velkého obchodu nebo na pivko tak potkám tak 2až3 XA.Hodně potkávám černý a nebo starší typ oranžový.XA-s kolečky neporadím já s ním jezdila jenom po koberci a to v obchodě,trošku mi vadilo že je v kolech tak široký,ale nevím jak je tu u XQ.Jo a viděla jsem v shopinku na parkovišti chlapa jak dává XA do kufru a řeknu ti že to byl dost těžký maras,vůbec se mu nesložil až dolů nebo aspoň tak aby nezabral tolik místa to si myslím že XQ na tom bude líp. :palec: Já mám jiný kočárek,ale pokud někoho vidím s kočárkem tak pozoruji. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.6.11 11:05

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi. Máme XA a jsem spokojená, složit do kufru se dá dobře, i když my máme větší kufr, takže asi nebudu úplně objektivní. Původně jsme chtěli XQ, ale bylo nám řečeno, že je tak maximálně do města, ale do terénu ne, takže bylo vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 11:13

No já měla xa a opravdu musím posoudit že se sním jezdí minimálně stejně dobře. :nevim: Ale podotýkám že teda jako v terénu viz oranice..ne jako že výmoly atd. no to ty přední nepobírají to se zadrhává to je blbé jedině je zaaretovat to jo to pak je lepší ale stejněno. spíš mírnější terén to je v poho

díkly zatip na clonu asi jí objednám ještě to by bylo fajn přeci jen furt šteluju ten slunečník žejo. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.6.11 11:21

A tím okénkem tam svítí u obou kočárků? Já jen, že teda ze slunečníku nejsem nadšená(strašně se to klinká) atchýně je na něj jak litá. My terénprojíždíme teda dost a kočár to krásně zvládá :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
7.6.11 11:45
lottka píše:
Ahoj, právě sháním nový sporťák pro dcerku a líbil se mi xlander XA, ale vadilo mi na něm, že nejde dát proti směru jízdy. Objevila jsem XQ, ale nelíbí se mi u něho ta malá přední kolečka.
Tak jsem ráda, že jsem objevila vaši diskuzi, včera večer jsem ji celou přelouskala.
Makytko, opravdu se s ním jezdí líp než s XA čkem?
A dalo by se s ním vyjet na procházku i na uježděnou polní cestu? Teď máme kočárek se všemi koly nafukovacími, ten přírodu zvládá dobře, tak se bojím, jak to zvládne XQ.
A to zapínání jsem viděla u XA 2011 v obchodě a přišlo mi dost špatné, stačilo jen se dotknout toho upínacího mechanismu a hned to vyskočilo a samo se to rozepnulo, to se mi zdálo nepraktické, že si to dítko bude rozepínat samo :(
A nikdo jiný v této diskuzi ten kočárek nakonec nekoupil?
Kdyby se našel někdo a podělil se o své zkušenosti, budu za to ráda.

S tím zapínáním mě taky dost zklamali. Původně jsem si myslela, že to je nějaká divná novota pro XQ, ale když jsme ho byli koupit, tak jsem zjistila, že to mají všechny nové x-landery :-? Prodavačku jsem svým dotazem na toto nové zapínání zaskočila, že se ji na to ještě nikdo neptal. Prvně byla ochotná mi ho vyměnit za to staré, které bylo u řady 2010. Bohužel jsme zjistili, že tam se to napínání našívalo, u nové řady 2011 je vyndavací :-( Takže jsem to musela vzít tak jak to bylo, tedy s tím novým.
Jsem zvědavá, kdy ta naše cácorka příjde na to, jak se to rozepíná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.6.11 16:53

Děkuju moc za příspěvky.
Já jsem právě měla kočárek (píšu měla, protože zrovna dnes se mi ho podařilo prodat), kde ta kolečka byla jako u XA, všechna nafukovací a ta dvě přední blíž u sebe a trochu menší. Jezdilo se s ním dobře i v terénu, byl lehký, skladný, sportovní verzi měl otáčecí na oba směry, prostě super, ale boudičku na sporťáku měl děsně nízkou a to tak, že když malá seděla, měla ji docela blízko nad hlavou a když jsem boudičku shrnula, měla to shrnuté až na hlavě v úrovni očí. Nechápu, kdo tohle mohl vymyslet.
Tak sháním kočárek nový. Kočárek, kde nejde dát sportovní verze proti směru jízdy, bych nerada. XQ se mi líbí moc, až na ta malá nenafukovací kolečka. Bojím se, aby to i v mírném terénu s malou moc nedrncalo. Škoda, že se kočárek nedá někde půjčit a vyzkoušet venku.
Makytko: takže máš pocit, že v mírném terénu se jede s XQ podobně jako s XA? Ty máš teď zkušenosti s oběma, tak to nejlíp posoudíš :) Má XQ dobré odpružení?
Pavelas: už jste kočárek v terénu vyzkoušeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 16:59

No víš jak tak každému vyhovuje něco jiného já bychti nerada poradila blbě. ALe jsem z vesnice. Jezdím i s ním po zahradě kde to jako drncá ale tak jako to drncalo i s xa :nevim: No tak musím je pomaluji nemžu sito švihat co nohanohu mine. Podle mě jeten rozdíl srovnatelný jako že je to nastejně neřekla bych že je xq horší než xa naopak, :nevim: Ale to může být můj dojem fakt bych nerada poradila bblě, jezdíme po silnici, chodníku občas něco přejížídme trošku terén jako ale nijak mito nikdy extrémě nedrncalo tak nevím no. Spíš jak jsem už psala u toho xa jak to bylo gumové tak to skákalo víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 17:00

Jediné co mi trochu vadí je to že v terénu s těma předníma kolečkama to se jakoby zasekne no a i zaaretované to jako naráží v terénu že se do toho musím víc opřít ale to mi vadilo i u xa a to kolečka přední byly nafuk. a větší a dělalo to taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 17:01

To zapínání je podle mě super. jde sice lehce rozepnout ale to nevidím jako problém nevím teda První holčina v tom xa jako to sice rozepnout šlo hůř ale ona seoto oni nikdy nesnažila tak měto ani nenapadlo zkoumat tady. , Naší je 8 měsíců a zatím nic nerozepíná a když tak naní přeci koukám no tak to hned zapnu :nevim: samotnou jí nenechávám v kočárku :nevim: No nějak to neřeším zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
7.6.11 22:13

dnes proveden první zátěžový test v běžném provozu.
U XA se mi po nějaké době zasekávaly kolečka a bylo to dost nepříjemné. Takže dnes jsem ze stylu jízdy byla nadšená i po přejetí rozkopaného chodníku. Doufám, že se mi na XQ nezačnou taky zasekávat. Vyzkoušely jsme i sestup a výstup po schodech, tam to bylo asi na stejno, ikdyž u XQ je pérování velkých kol a to to trochu ztěžovalo. Ale kočárek není na výstupy po schodech primárně konstruován :wink: Takže za mě jízdní vlastnosti lepší u XQ i na horším terénu (v lese jsme nebyly, jen jsme přejížděly trávník). Na uježděnou polní cestu bych si klidně troufla (přes pole už ne, je to jen kočárek, ne traktor)
Co se upínání týká, tak zatím nevím co s tím bude malá vyvádět, u XA si s tím hrála, ale to bylo kryté, takže to nevadilo.
Nevím co udělat proti tomu vrzání, snad se to vychodí nebo to ještě nechám ohledat manželem, jestli to není potřeba někde promazat.
Jinak malá se na mě mohla celou procházku ksichtit a řechtat, tak chudinka samou radostí ani nespinkala. Na svačinku jsem si ji otočila po směru jízdy (přes řidítka se mi špatně krmí). Je super jak lehce to jde, ikdyž dítko sedí.
Zatím jsem z kočárku nadšená. Uvidíme jaké „mouchy“ se časem objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
7.6.11 22:23
lottka píše:
Je to clona na to nešťastné okénko na xlandrech za 195 Kč. Paní píše, že je na xlandry 2009 a 2010. Snad by to pasovalo i na 2011.

Díky za tip. Asi paní napíšu, jestli by bylo možné udělat totéž i na XQ. To co tam má je na XA a to by nebylo na XQ kam přichytit. Musí se udělat trochu menší a jinde přichytávat ke kočárku. Něco jako tam má na slalom a nomád http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Každopádně bezva, že to někdo dělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.6.11 23:05
Pavelas píše:
lottka píše:
Je to clona na to nešťastné okénko na xlandrech za 195 Kč. Paní píše, že je na xlandry 2009 a 2010. Snad by to pasovalo i na 2011.
Díky za tip. Asi paní napíšu, jestli by bylo možné udělat totéž i na XQ. To co tam má je na XA a to by nebylo na XQ kam přichytit. Musí se udělat trochu menší a jinde přichytávat ke kočárku. Něco jako tam má na slalom a nomád http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Každopádně bezva, že to někdo dělá :palec:

Jakto že to nejde na xq , já jsem paní už psala ale je nadovče tak uvidíme co mipísne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.6.11 08:13

Makyto: dekuju za dalsi info :-D Zda se, ze by to mohlo byt ok.

Pavelas: tobe taky moc děkuju za popis :kytka: Takže tys taky přesedlala z XA na XQ? I z tvého příspěvku mám dojem, že XQ bude v pohodě.

Zasekavani kolecek je asi pekna otrava, u meho kocarku se mi to nestavalo a to mel ty predni taky mensi a bliz u sebe. Tak snad to bude u XQ v poradku.
Vcera jsem si od kamaradky pujcila Boostra, ten nema kolecka nafukovaci zadna, a kupodivu se s nim jelo dobre i mimo chodniky a silnice.

Asi dnes odpol objedu obchody, snad nekde budou mit XQ na prodejne, abychom si ho mohli vyzkouset. Dnes nebo zitra budu odesilat nas puvodni kocarek, tak at mame brzy v cem jezdit :)

A jeste mam jeden dotaz, holky: je prostor na sezeni a lezeni u XQ ve srovnani s XA stejny? Ja zatim v obchode zkoumala a posazovala malou jen do XA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí