Kočárek X-lander XQ 2011

Máte zkušenost s X-lander XQ?

Přidejte zkušenost s X-lander XQ
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6333
8.6.11 08:59
Makyta píše:
Pavelas píše:
lottka píše:
A tohle jsem objevila už před pár dny:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Je to clona na to nešťastné okénko na xlandrech za 195 Kč. Paní píše, že je na xlandry 2009 a 2010. Snad by to pasovalo i na 2011.
Díky za tip. Asi paní napíšu, jestli by bylo možné udělat totéž i na XQ. To co tam má je na XA a to by nebylo na XQ kam přichytit. Musí se udělat trochu menší a jinde přichytávat ke kočárku. Něco jako tam má na slalom a nomád http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Každopádně bezva, že to někdo dělá :palec:
Jakto že to nejde na xq , já jsem paní už psala ale je nadovče tak uvidíme co mipísne.

no ta clona na XA má poutka za zachycení z boku na boudičce, ale XQ tam ty „packy“ nemá. Takže to bude muset být trochu delší a uchytávat až dole, kde je boudička připevněna ke sporťáku.
A taky je ta díra u XQ o fous menší než u XA.
Omlouvám se, ale nevím jak se říká, těm packám na napínání boudy u XA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
8.6.11 09:10
lottka píše:

Pavelas: tobe taky moc děkuju za popis :kytka: Takže tys taky přesedlala z XA na XQ? I z tvého příspěvku mám dojem, že XQ bude v pohodě.

Ano měnila jsem z XA 2010 na XQ 2011.
Dcerka i já jsme teď spokojenější. Snad se něco na kočárku nepokazí.
Myslím, že za tu cenu by se lepší kočárek sháněl těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
8.6.11 09:12

AHa Pavelas díky zarada už mi paní psala že to musím přeměřít díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.6.11 18:10

Ahoj,
tak jsme byli v obchodě prozkoumat ten kočárek X lander XQ.
Trochu mě zarazilo, že se mi zdá ten vnitřní prostor pro dítě v tom XQ menší než u XA. Délka lůžka je prý stejná, ale XQ má trošku míň místa nad hlavičkou a taky tím, jak je ta opěrka nohou dole tvarovaná, tak tam moc prostoru pro větší dítko už nebude. Myslím, že se do tohoto kočárku dítko vejde max do dvou let.
Ale to bych snad zas tak vadit nemuselo, stejně se o moc dýl nevozí.
Nejvíc nás teď trápí rozměry složeného kočárku. Manžel na to zkušeným okem koukl a prohlásil, že tento kočár se nám do auta nevejde. Bohužel jsme neměli s sebou metr a znovu se vracet do toho obchodu nechci, je mi to hloupé, když ho tam kupovat nebudu.
Makytko nebo Pavlas: mohla bych vás poprosit, jestli byste byly ochotné mi některá změřit složený kočárek (jen konstrukci) s kolečkama a pak bez koleček. Zajímá mě hlavně délka a šířka, ale bude dobrá i výška.
Moc, moc, byste mi tím pomohly, děkuji předem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.6.11 23:10

Ahoj holky, taky mám XA a teď jsme přesedlali do sporťáku. Jako kočár je dokonalý, ale hlavně mi vadí to, co vám - nevidím na prcka.
Byla jsem si naživo osahat XQ, bo uvažuju o výměně.

Moje postřehy:
XQ je míň stabilní. Ta přední kolečka jsou prostě malá
rukojeť je taková podivná, vysouvací, nějak nesedla do ruky
kočár je menší co se týká prostoru pro dítě
není kompatabilní s dalšíma verzema - chtěla jsem vyměnit jen sporťák a korbu si nechat pro druhé a prý to nejde dokupy

za mě: kočár měnit nebudu, XQ je úžasný na webu, ale skutečností jsem byla zklamaná. špatně se s ním manipulovalo a neseděl do ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.11 10:09

Holky, sim, sim, zmerte mi ten slozeny podvozek bez kolecek. Uz jsem prolezla cely net a vsude jsou jen jedny rozmery a usoudila jsem, ze to budou asi rozmery s kolecky, tak s kolecky se nam kocar do auta nevejde. Tak bych potrebovala znat ty rozmery bez kolecek, abych vedela, jestli ten kocarek uz konecne muzu objednat. Nas puvodni kocar uz jsem odeslala nove majitelce a my ted nemame v cem jezdit.
Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
10.6.11 10:55

četla jsem to až teď, takže tu jsou rozměry:

• s kolama bez sporťáku: š-65cm, v-37cm, d-101cm
  • s kolama se sporťákem: š-65cm, v-41cm, d-114cm
  • bez kol a bez sporťáku: š-49cm, v-32cm, d-90cm

oproti XA je XQ mnohem skladnější.
Tak snad vám rozměry pomohou s rozhodnutím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.11 12:19

Pavelas : moc moc dekujuuuu. :potlesk: Hned to nejak promyslime a snad uz budu moct objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.11 19:19

Tak jsem si kočárek objednala. Vybrala jsem barvu Desert.
Tak snad budeme spokojeni.
Všem děkuju za cenné rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.6.11 22:00

Dnes jsem koupila X-lander XQ a jsem unešená :potlesk: Je úžasnej. Mám doma Jané Slalom 2009 a zatoužila jsem po změně a hlavně jsem chtěla na malou vidět. Tenhle kočárek mi maximálně vyhovuje. Byla jsem překvapená, že je do auta i mnohem skladnější než Slalom a ta sedačka, jak je menší, tak je i pro mimi mnohem pohodlnější. Naše Kačenka si na dnešní premiérové projížďce hověla jako královna. Je to báječný kočárek se spoustou vychytávek a za rozumnou cenu. Dokonce zvládá i horší terén :pankac: Rukojeť se mi zdá právě skvělá, má tolik možností nastavení, že si každý může najít tu ideální polohu „do ruky“ :palec: Přikládám malou ukázku 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.6.11 15:08

Nutkani: dik za fotku. Hezky kocarek a jeste hezci holcicka :-D
Chvili jsem nemohla prijit na to, co to mas za barvu kocarku 8-o , ale je to ta sedofialova, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
11.6.11 19:29

Ahoj, od včerejška mám XQ doma a dnes jsem ho podrobila zátěžovému testu. takže zatím moje postřehy jsou takové:
sedačka je dost široká (ale je pravda, že mám štíhlé dítě), čeho se ale bojím, je to, jak dlouho mu vydrží sedačka do délky (je dlouhej jak žížala)
rukojeť - taky si myslím, že jde krásně napolohovat každému aby vyhovovala přesně na míru, kočárek je stejně ovladatelný ať ji vysunu nebo zasunu jak chci
terén - kočičí hlavy, kachličky a obrubníky zvládá dá se říct stejně jak klasický houpací PP, nezdálo se mi, že by v něma malej víc drncal
jediné, co se mi moc nepozdává (zatím) je to, že kočárek jede přesně podle toho, jak vede chodník - na každou nerovnost a sklon reaguje tak, že si zatáčí, jak potřebuje. To ale asi dělá každej kočárek s aretačníma kolečkama (?). Nevím, mám zkušenosti jen s klasickým podvozkem, ten jel rovně, ať se dělo, co se dělo :lol:
Takže zatím spokojenost, ještě napíšu, až ho pořádně zajedu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
11.6.11 19:35

Díky za diskusi.
Už jsem na něj koukala loni jako sportáček pro dceru. Nakonec jsem kupovala concorda.

Ale ted už nějak pokukuju po kočárkách, kdyby nám vyšlo to třeťátko. Už nechci moc investovat a ráda budu za otočnou sedačku.
Cena se mi zdá dost dobrá v poměru kvalita cena.

• Citovat
  • Upravit
112
12.6.11 15:30

Kočárek jsem podrobila zatěžkávací zkoušce a prošel :potlesk: Jeli jsme po polňačce, po trávě i po rozbité silnici a vše projel. Samozřejmě bylo v některých případech potřeba kolečka zaaretovat, ale jinak paráda. Nejdřív mě vyděsila přední kolečka, když při jízdě přes kamení sem tam jakoby cvakli a ohnula se dozadu, ale při bližším zkoumání jsem zjistila, že je přední i zadní náprava odpužená, tak že to tak dělat vlastně má :wink:
Na Dětském dni ho všichni obdivovali a dokonce jsem si s ním hodila i taneček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.6.11 17:14

Ahojky, kočárek mi ještě pořád nepřišel, protože barva Desert není teď zrovna k dostání, tak jsem objednala barvu červenou Energy, snad bude taky pěkná a doufám, že během příštího týdne už kočárek dorazí.
Nechali jste si někdo ušít tu clonu na kočárek? Zajímá mě, jestli dobře sedí a dá se za něco k XQ-čku připnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí