Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boruvkay tak muj partner celou dobu basnil o 5 detech. Pri druhem tehotenstvi prohlasil, ze tohle (me narky na unavu a bolesti zad) snasi naposledy a 2 deti staci. No, druhe se nakonec nekonalo (spatny konec tehotenstvi) a skoro rok mi trvalo ho presvedcit, ze bychom se mohli snazit o dalsi..
@Lejla25 No já bych taky chtěla víc, ale je mi skoro 38 a zatím žádné děti nemám. S přítelem jsme teprve něco přes rok, jemu táhne už na 40, a děti taky nemá. Měli jsme v životě oba štěstí na partnery, co děti odkládali.
@trpaslinka ten můj děti chce, klidně co nejvíc, ale po tom prvním samovolném potratu už se nám to nějak nedaří. ![]()
@boruvkay píše:
@Lejla25 No já bych taky chtěla víc, ale je mi skoro 38 a zatím žádné děti nemám. S přítelem jsme teprve něco přes rok, jemu táhne už na 40, a děti taky nemá. Měli jsme v životě oba štěstí na partnery, co děti odkládali.@trpaslinka ten můj děti chce, klidně co nejvíc, ale po tom prvním samovolném potratu už se nám to nějak nedaří.
Já bych řekla, že je to nejspíš jen psychikou, že se to nedaří
Podařilo se jednou, určitě se brzy zadaří znovu. Zkusila bych někam odjet na dovču a zajímat se o jiné věci, než je miminko. Já nemohla otěhotnět 2 roky a pak jsme zařizovali svatbu, přišli jiné myšlenky a miminko se podařilo
Se mnou v porodce ležela pani, která měla 1. mimi ve 39letech…A teď, bylo jí 44 a už rodila po třetí
Držím palečky, ať se podaří co nejrychleji
@Lejla25 díky, to už jsme zkusili, byli jsme teď na tři dny pryč o velikonoce, ale on je můj přítel občas strašně prchlivý, rychle se vytočí kvůli maličkosti a pak není žádný sex, a bez sexu…se dítě nepočne. Mám už žádanku na laparoskopii, za týden jdu na konzultaci před operací a od pojišťovny už mám schválení na IVF, tak uvidíme, co mi zjistí při té laparoskopii.
@Lejla25 psychikou je to urcite. Synka mi nadelil partner, kdy vyuzil situace meho mirne podnapileho stavu
(ja zrovna deti nechtela) a povedlo se mu napoprve. Dcerku jsme neplanovali ani jeden, ale vzhledem k tomu, jakou pouzivame antikoncepci (prirodni s tim, ze kdyz se stane, nevadi, ale zatim dalsi ne), neni se cemu divit, ze jsem otehotnela ![]()
No a ted, kdyz konecne tedy opravdu chci, tak zatim nic. Ale pravda, ze rok mi trvalo toho zabednence presvedcit, ze k synkovi nejakeho sourozence poridime.
@boruvkay píše:
@Lejla25 díky, to už jsme zkusili, byli jsme teď na tři dny pryč o velikonoce, ale on je můj přítel občas strašně prchlivý, rychle se vytočí kvůli maličkosti a pak není žádný sex, a bez sexu…se dítě nepočne. Mám už žádanku na laparoskopii, za týden jdu na konzultaci před operací a od pojišťovny už mám schválení na IVF, tak uvidíme, co mi zjistí při té laparoskopii.
a přítel na vyšetření byl?
@Lejla25 jo jo, byl dokonce 2×, má málo spermií, normální je prý 2Omil, poprvé měl jen 6mil a pohyblivost pod 40%, po třech měsících šel znovu, a zvedlo se mu to na 7mil. a pohyblivost už je v normě. Ale ten počet je stále malý, proto nám dr. doporučil IVF. A sex máme mít po 3 dnech, že je tam větší šance na početí.
@boruvkay píše:
@Lejla25 jo jo, byl dokonce 2×, má málo spermií, normální je prý 2Omil, poprvé měl jen 6mil a pohyblivost pod 40%, po třech měsících šel znovu, a zvedlo se mu to na 7mil. a pohyblivost už je v normě. Ale ten počet je stále malý, proto nám dr. doporučil IVF. A sex máme mít po 3 dnech, že je tam větší šance na početí.
Aha, tak to jo. To je mi líto, ale nic není ztraceno
Miminka se určitě brzy dočkáte ![]()
@Lejla25 no já doufám taky. Před dvěma lety mi jedna kartářka věštila, že do 3 let porodím holčičku. ![]()
@boruvkay tak to mas nejvyssi cas
nebo si to nechavas na „za pet minut dvanact?“
@boruvkay jinak me onehda jeden kamarad z karet vycetl, ze budu mit 2 deti, ale ze druhe dite mi prinese velke trapeni, ale ze mi nemuze rict, co presne. No, a i kdyz jsem trosku skepticka v kartach, tak tento kamarad mi predpovedel jeste neco, co take vyslo, takze se ted trochu bojim, jestli ty 2 deti jiz nemam vybrany ![]()
@trpaslinka no ona toho tehdy napovídala víc, a když se tak na to zpětně podívám, tak něco z toho co řeklo se splnilo, ale jinak než předpověděla, tak že to možná byla jen náhoda. Třeba tvrdila že moji rodiče se do 2 let rozvedou, a máma pak najde lásku svého života. A nějaký bělovlasý pán z mého okolí bude mít mrtvici. Tak máma je opravdu sama, ale jen proto, že 3 měsíce po této věštbě můj táta zemřel, a je pravda že měl už úplně bílé vlasy a zemřel na mozkovou smrt při zástavě srdce. Taky říkala, že se vylepší můj vztah s bratrem, a to se stalo. A předpověděla mi mého partnera, ikdyž tvrdila, že mě s ním seznámí bratr, a bude mít dceru, která dělá něco ve zdravotnictví a bude mladší než já. Partner je starší, bezdětný, potkala jsem ho sama, a jediné v čem se trefila je to, že má epilepsii, říkala, že bude mít nějakou nemoc. ![]()
@trpaslinka píše:
@boruvkay jinak me onehda jeden kamarad z karet vycetl, ze budu mit 2 deti, ale ze druhe dite mi prinese velke trapeni, ale ze mi nemuze rict, co presne. No, a i kdyz jsem trosku skepticka v kartach, tak tento kamarad mi predpovedel jeste neco, co take vyslo, takze se ted trochu bojim, jestli ty 2 deti jiz nemam vybrany
Já tedy na karty moc nevěřim, ale víš co. Řekla, že BUDEŠ MÍT dvě děti, to znamená, že to děťátko mít budeš…
A trápení ti přinese až v pubertě ![]()
@boruvkay píše:
@trpaslinka no ona toho tehdy napovídala víc, a když se tak na to zpětně podívám, tak něco z toho co řeklo se splnilo, ale jinak než předpověděla, tak že to možná byla jen náhoda. Třeba tvrdila že moji rodiče se do 2 let rozvedou, a máma pak najde lásku svého života. A nějaký bělovlasý pán z mého okolí bude mít mrtvici. Tak máma je opravdu sama, ale jen proto, že 3 měsíce po této věštbě můj táta zemřel, a je pravda že měl už úplně bílé vlasy a zemřel na mozkovou smrt při zástavě srdce. Taky říkala, že se vylepší můj vztah s bratrem, a to se stalo. A předpověděla mi mého partnera, ikdyž tvrdila, že mě s ním seznámí bratr, a bude mít dceru, která dělá něco ve zdravotnictví a bude mladší než já. Partner je starší, bezdětný, potkala jsem ho sama, a jediné v čem se trefila je to, že má epilepsii, říkala, že bude mít nějakou nemoc.
A jejda… Je tohle ten správný partner?
![]()