Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já se loučím jdu ven pozalévat kytičky a tu trochu zeleniny a pak musím udělat oběd ![]()
cibi taky mam brachu
no s dvojatkama bude asi i obtiznejsi tehotenstvi. hlavne hodne odpocivej
barco ja mam termin až 25.9. podle ms i utz a vidim to tak na 30.9.
ten vybeh musi byt super ![]()
holky vy máte termíny porodu a já termín screeningu v 21 tt ![]()
tak nám co jsme v začátcích budete pak radit co a jak.
jsem zvědavá jak zvládnu miminka, nemám žádnou zkušenost ![]()
ja nastesti zkusenost trochu mam, mama pracuje v kojenaku, tak jsem si už zkoušela krmeni, prebalovani a tak ![]()
já asi pak zkusím nějaké ty přípravky jednu jsem si našla na netu, ale je to až v 35tt a nevím jak dlouho s dvojčátky vydržím tak asi se objednám na dřív ![]()
to jo asi bych sla radeji driv
ale i kdybys to nestihla tak se nic nestane, v porodnici se to naucis ![]()
luci nerada si připadám jako blbec co nic neumí, takže chci aspoň teoreticky vědět ![]()
barčo je lepší na císaře epidurál nebo celková? ![]()
tak toho se taky bojím, že mi dr. zakáže sex ![]()
to bych fakt špatně nesla… ![]()
cibi píše:
dobré ránko všemmíno vidíš a já mám zákaz sexu zatím na celou dobu těhu, pořád doufám, že mi to odvolají, ani na těhu cvičení zatím nesmím. ale pro miminka udělám cokoliv
Cibi- já zažívám taky všechno poprvé a myslím, že většina holek tady taky a sex mám od začátku taky zakázaný kvůli tomu krvácení
Baru - tak už vím jak vypadáš a sluší ti to a vůbec mi nepřipadeš že bys byla nějak extra silnější…
Petvit
Děkuji, ale schválně jsem tu dala fotku z období, kdy jsem byla taková normální baculka
Teď mám tak o 30kg více ![]()
Tak morčata jsou nakrmené, ale čekal mně šok. Poprvé sme jim skusili dát jako podklad do výběhu kočkolit a to sme neměli dělat. Do této doby měli noviny, na tom fleecové deky, prostě jako ve vatě (jenom to praní dek ručně ve vaně, protože do pračky to nedám je opruz
). Na kočkolitu se jim zadní tlapky odřeli až do krve, tak jsem alespoň přez něj natáhla deku a manžel to pujde po práci celé vyměnit. Chudinky moje. Zajímavé je, že nejhorší odřeniny mají 2 divoká morčata a nejlepší ta jedna hodně šlechtěná albínka. Takže je asi večer vykoupu (to bude zase řevu, nesnáší vodu), ať se jim to nezanítí. Jsou to takové moje miminka, i když se museli chudinky pro nedostatek místa u nás v bytě odstěhovat do sklepa. ![]()
Cibi
V případě plánovaného císaře je vždy lepší episudrál, nebo spinální anestezie. Nedostase se totiž přez placentární bariéru, tím pádem miminka nejsou narkózou ovlivněná a nemusí se spěchat s tím, je vyndat ven. Pokud je celková narkóza, tak nejpozději do 5 minut od počátku operace by měli být miminka venku, jinak hrozí, že budou trošku uspaté také. Ovšem na epidurál, či spinál musíš mít dobré výsledky krevního srážení.
Barča ![]()
Příspěvek upraven 10.08.11 v 12:13
petvit moc vás ještě neznám, jen dost holek tady píše, že už jednoho prcka doma mají ![]()
stejně doufám a věřím, že prostě ten instinkt udělá hodně a pomůže nám to. určitě první dny budou těžké, ale věřím, že to zvládneme, jen nechci být úplně mimo jestli mi rozumíš ? ![]()
petvit a tobě je už dobře?
barčo moc ti to sluší, víš, že jsem si tě takhle nějak představovala? ![]()
díky za odpověď, chci to nejlepší pro miminka, jen jsem slyšela pár NE na epidurál, tak se ptám tebe, protože ti věřím.
jinak myslím, že já žádné potíže se srážlivostí nikdy neměla a doufám, že mít nebudu.
nevím teď mi to asi nedělali v tom 10tt?
jinak to co bylo v 10tt krev tak všechno v pořádku i cukr, což jsem se trochu bála, vzhledem k cukrovce v rodině.
Cibi
Já se také bojím, jak to budu zvládat s miminem. A ty máš k tomu 2. Já vím hodně o těhu a ao porodu, ale nic moc o péči o miminko, protože nemám skušenosti. Ale říkám si, že to zvládnu, přeci jenom budu mít mateřský pud.
Jinak tady je fotka morčecího výběhu + 3 morčata. ![]()
arcanobacterium píše:
Cibi
Já se také bojím, jak to budu zvládat s miminem. A ty máš k tomu 2. Já vím hodně o těhu a ao porodu, ale nic moc o péči o miminko, protože nemám skušenosti. Ale říkám si, že to zvládnu, přeci jenom budu mít mateřský pud.Jinak tady je fotka morčecího výběhu + 3 morčata.
tedy to vypadá moc hezky
![]()
jo taky věřím na mateřský pud a že to zvládnu
přeci když je tolik chci tak bych jim neudělala to že se jim zhroutím, ale hormony dělají svý, takže se spíš bojím toho, jak tomu říkají poporodní deprese ![]()
Tak se ještě morčecí rodinkou pochlubím. Bývali časy, když jsem je měla 9 (zachránila jsem morčecí slečnu, která byla těhu
). Mimísky šli do adopce, také mamča s jednou svojí dcerkou udělala radost postižené holčice a mně zůstali teda „jenom“ 3 původní holky.
foto - vánoční pohled (ta vlevo dole byla těhule těsně před porodem)