Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak se hlásím po víkendové odmlce ![]()
Dnes dopoledne jsem absolvovala testy na těhotenskou cukrovku. Výsledky mi nedali, prý mi je sdělí při mé další kontrole můj ošetřující lékař. Tam jdu až příští týden. Vím jen, že nalačno jsem měla opět svých 4,6.
Byla to hrůza. Ta glukóza mi vůbec nechutnala, raději bych si dala lák z okurek nebo něco jiného, ale tohle mi moc nešmakovalo
Pak nám zakázali chodit, že musíme sedět v čekárně, abychom nespalovaly cukry pohybem
Fakt chytrý. S tou mojí stydkou sponou se mi moc dobře nesedí a potřebovala bych se aspoň každých 10 minut krapet projít
Nepovolili. Nějak jsem to přetrpěla, ale připadám si ještě teď přiopilá cukrem a stydká spona mě bolí jako čert ![]()
pajaleno a v kolikátém týdnu tohle dělají? když to slyším tak je mi zle, určitě je to na lačno co? ![]()
To si pamatuju. Mně nevadila ta chuť, ale množství. U nás dělají 75g glukozy do 3/4 litru vody (mně udělali teda takovou vlažnou
). Po prvním hrnečku, když jsem viděla, kolik toho zbylo (musíš vypít do 15 minut), tak mně oblil studený pot a myslela jsem, že to v sobě neudržím
. Někde ale dávají čaj s citronem, tak to je lepší.
Jinak se to dělá mezi 24-26 týdnem od 25 let všem a pod 25 let na uvážení lékaře. ![]()
Barča
mne dali jen malej hrneček
hlavne ze uz to mas za sebou… holky co brusinkovej džus? myslite ze by taky pusobil? ja jsem si ted dala teplou vanu a zda se ze se to dost zlepsilo
Ahoj holky ![]()
Luci, mě na močák vždy pomáhalo hodně pít (cokoliv) a pak jsem si břicho nahřívala termoforem, ale to by asi teď s miminkem v bříšku nemělo moc smysl, že
Jinak Luci, jak píšou holky, zajdi si k dr., chápu, že se ti do nemocnice moc nechce, ale aby se to nezhoršilo, víš. Držím palce ![]()
Jinak holky, jak tu píšete o tom testu na těhu cukrovku - zrovna včera jsem se o tom bavila s manželem, jsem teď 23 týden a moje dr. o testu nic neříkala a nikam mě neposlala, není to divný? Příští týden k ní jdu naposledy a pak už budu chodit do rizikové poradny do porodnice, kvůli dvojčátkům, už jsem tam objednaná na konec měsíce. Tak nevím, jestli se mám o ten test na cukrovku nějak sama hlásit. Ne že bych chtěla pít ten přeslazenej nápoj, ale přece jen, že… ![]()
Brafi
Já bych v poradně řekla, že ti test nedělali a ře bys jej chtěla. Normálně to všem proplatí pojišťovna a člověk má alespoň klid na duši.
Lucko
Skus zajřívat, pít hodně tekutin a uvidíš. Pokud by tě to pálilo víc, nebo i při močení, nebo by tě bolelo v podbřišku, tak skoč na gyndu.
Jdu papat špagety, kydž už jsem zhubla to kilo
![]()
Cibi - jsem 26.týden. A doktor mi vystavil žádanku až ke konci 24.týdne. Pije se to nalačno, jojo ![]()
Podle pokynů k žádance jsem si musela den předem v odpoledních hodinách sníst zákusek a dnes si s sebou donést 0,5 vlažného slabého černého čaje (neslazeného). Vstávala jsem kvůli tomu čaji v 5 ráno, abych ho stihla uvařit a trochu zchladit na to, abych ho přelila do plastové lahvičky. Z tohjo doneseného čaje pak trošku odlili do půllitru a dolili to glukózou (asi). Podle mě toho byla tak třetinka. První lok ještě šel, nejhorší byl ten poslední lok. Hlad jsem neměla a myslím, že na sladké nebudu mít chuť příštích deset let ![]()
Lucienne - tohle se mi taky občas stane. Většinou to ale u mě signalizuje, že jsem několik dní po sobě hodně málo pila. Takže když upravím pitný režim, spraví se to. Ale asi bych taky zvážila dr.
Katka - krásná holčička!
A stím kojením si nedělej starosti. Když to nejde, tak to nejde. Souhlasím s Baru, že nejdůležitější je, aby maminka byla v pohodě ![]()
Baru díky, raději se na ten test na cukrovku zeptám, kdyby mě tam nikdo nehnal.
Baru, jak se ti povedlo v tak pokročilém stupni těhotenství shodit kilo? ![]()
Já jsem teď ve 23. týdnu a mám pocit, že nabírám každý den trochu
, celkově jsem sice ještě moc nenabrala, ale docela se toho děsím ![]()
Cibi, koukám do podpisku, že máš první screening úspěšně za sebou, tak moc gratuluji
Jak se ti mimísci líbili? A bylo už vidět pohlaví?
Chci se zeptat, dnes jsem 10DC a mám ukazkový bílkový hlen. Udělala jsem si OVUtest(první, nikdy jsem je zatím nepoužívala) a je tam duch, což je podle návodu negativní. Nemáte s tím zkušenost? přeci, když je bílkový hlen, probíhá ovu, né? Jenže test je negativní. Jsem z toho jelen. ![]()
Brafi
Tak to já ani nevím. Já se s jídlem nestresuji. Prostě když mám hlad tak si dám, naco mám chuť. Ono to bude nejspíš voda. Zatím jsem nabrala 15kg, co si myslím, že není nic hrozného, ale vzhledem k tomu, že mám teď 118kg, tak můj gyndaž začal při minulé poradně (před 3 týdny) panikařit, že budu rodit se 120 a více kilami a že je to špatně. Ach jo, on je občas taková kecka, že až.
Carli
Ani OVU testy nejsou spolehlivé, já jsem měla pořád negativní a to jsem je dělal poctivě 3 měsíce a stejně jsem otěhotněla. Pokud máte s chlapem možnost, tak na to vlítněte test netest. Držím moc palce. ![]()
Brafinka píše:
Cibi, koukám do podpisku, že máš první screening úspěšně za sebou, tak moc gratulujiJak se ti mimísci líbili? A bylo už vidět pohlaví?
jj to mám, ale výsledky krve nemám do týdne, takže čekám s napětím jestli nezavolají, dneska nevolali a zítra v 9:40 už mám být u svého dr. takže se to dozvím tak jako tak, protože když to u něj nebude má volat. takže se napětím asi zblázním ![]()
jinak pohlaví jen u jednoho na 80% řekl holčičku u druhého se to prý nedalo poznat ![]()
arcanobacterium píše:
Brafi
Tak to já ani nevím. Já se s jídlem nestresuji. Prostě když mám hlad tak si dám, naco mám chuť. Ono to bude nejspíš voda. Zatím jsem nabrala 15kg, co si myslím, že není nic hrozného, ale vzhledem k tomu, že mám teď 118kg, tak můj gyndaž začal při minulé poradně (před 3 týdny) panikařit, že budu rodit se 120 a více kilami a že je to špatně. Ach jo, on je občas taková kecka, že až.
Carli
Ani OVU testy nejsou spolehlivé, já jsem měla pořád negativní a to jsem je dělal poctivě 3 měsíce a stejně jsem otěhotněla. Pokud máte s chlapem možnost, tak na to vlítněte test netest. Držím moc palce.
No test netest to děláme již 5 měsíců a nic. Tak jsem si je nyní poprvé koupila. Teď se tulíme obden tak snad to vyjde.
Jsem 10DC a mám bílkový hlen, tak snad to neprošvihneme. ![]()
ahojte holky!
po delsi dobe se ozyvam i ja (i kdyz vas poctive ctu nejak nebyla nalada na psani). ![]()
Katus, mas krasnou holcicku, tak si s kojenim starosti nedelej, asi to tak melo byt a uvidis, treba se jeste rozkojis prave tim „uklidnenim se“, ze uz to proste nepujde ![]()
jinak u nas je vse pri starem. mimis roste, v patek KO, tak uvidime zase jak moc se vytahl/a
ale kazdopadne mi dava pekne zabrat. pres den jsem unavena, ale s tim se da jeste neco delat, ale jak se blizi vecer, zacina se mi zvedat zaludek na
. nastesti
tak obden nebo i ob dva, ale kazdy vecer se desim sprchovani. Holky me je vam tam tak zle! a to se sprchuji s otevrenyma dverma, jinak bych to neudychala… mate na toto nekdo nejakou radu? predem moc dekuji!
jinak pomalu zacinam pribirat. Jsem 15tt a z puvodnich 6 shozenych kg mam zpatky 1kg - kez by to tak slo i dal a po porodu bych mela jeste min nez kdyz jsem otehotnela, takze vlastne takova odtucnovaci 9 mesicni kura ![]()