Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky jsem o tom přemýšlela, ale asi to řešit nebudu u dvojek by to bylo jednou tolik plen, sice máme barák, ale nevím ![]()
Baru - ještě bych na tebe měla prosbu, co si myslíš jako doktorka o pití coca-coly v těhotenství? Jsem děsný závislák, odolávám, ale teď se u mě objevila skoro nekontrolovatelná chuť
Je to hodně škodlivé pro mrňouse a jeho budoucí vývoj? Díky. ![]()
ahoj, koukám, že stejně postižených je nás požehnaně…
já se přidávám do klubu mega žen
stovka už mě minula ![]()
nicméně, můj mudr. říká, že my slovanské typy prostě takové jsme a jestli s tím má nějakej doktor problém, je možnost ho vyměnit ![]()
kdykoliv mě v poradně měli vážit, tak jsem padala do mdlob a nejvíc mě „uklidňovaly“ ty, co měli na konci těhu sotva 70 kilo a hořekovaly, kolik přibraly a že se nehnou.. v prvním těhu moje startovací váha byla 76kg při výšce 178cm, 30kilo jsem přibrala a shodila půlku a pak nic… ![]()
včera jsem byla v poradně a vše je jak má být a nikdo mě neotravuje a nestresuje, jen já sebe - tak víte co nám můžou ostatní, že…
ale je fakt, že radost ze sebe teda nemám
Pajalena píše:
Baru - ještě bych na tebe měla prosbu, co si myslíš jako doktorka o pití coca-coly v těhotenství? Jsem děsný závislák, odolávám, ale teď se u mě objevila skoro nekontrolovatelná chuťJe to hodně škodlivé pro mrňouse a jeho budoucí vývoj? Díky.
Tak to sme na tom stejně. Miminku to neškodí, pokud se pije s mírou. Pokud piješ slazenou, tak je tam zbytečně mnoho cukru, pokud neslazenou, tak to nevadí. Ale je jasné, že vypít každý den 2 l se nedoporučuje. Já se snažím to omezovat, ale chlap je také „závislák“, takže colu, nebo pepsi, nebo kofolu máme dost často. ![]()
Jadviga
Ahojky. Přesně tak, poznámky u lékaře (i když zrovna ten by měl mít tu slušnost a mlčet) a nejejom tam musí člověk hodit za hlavu. Já jsem zatím nabrala cca 15kg, takže uvidím co to bude u porodu. Také jsem z nadváhy špatná, hlavně teď, když mi to všechno poslední dobou šlo do stehen a není na mně vidět, že jsem měsíc před porodem, ale co nadělám. ![]()
Barča
Baru, díky:-)
Z té váhy se teď nestresuj. A 15 kg nahoře je ještě v normě, ne? Já osobně se tedy také bojím, že bude mít někdo nějaké kecy, ale kamarádka mi naordinovala pozitivní myšlení
Tak to zkouším aplikovat. Jinak u mě +13 kg
a ještě mám 14 týdnu před sebou ![]()
Barčo, zrovna jsem říkala sestřičce, že si ještě mnozí nevšimli, že jsem těhotná, tak říkala, že je to paráda
já to beru jako plus
tak snad najednou nepřiberu 20 kilo. kdyby to bylo celkem 15, pískala bych si a ty už to máš za pár ![]()
Já jsem vždycky chtěla takové krásné kulaté bříško, ale nestalo se. Nevím, kde se mi ten můj schovává, ale břicho mám sice větší, ale takové neforemné. Pneumatika pod žebrama a další ve spodní části, takže nevypadám jako těhule, ale jako tlustá typu pavouka
![]()
Chtěla jsem mít nějaké fotky s bříškem, ale to snad až u porodu, tedy pokud nějaké bříško mít budu. ![]()
holky vy dneska jedete
vítám jadvigu
a na cole Lili vyrostla, a je ok, aspon podle utz ![]()
Baru, já od minulého těhu žiju s tím, že v těhu se umělá sladidla nesmějí a ty mi to teď vyvrátíš s colou.
Látkovky se mi taky líbí, ale myslím, že se k nim nedokopu. S Přemou jsme používali jednorázovky - většinou z DM a byli jsme spokojeni. Nevím, ale alibisticky si říkám, že jsem pro přírodu udělala aspoň to, že syn přestal plínkovat v 16 měsících, a na noc měl na 3/4 dny jednu plínku, protože se v noci počůrával velmi zřídka. Většina dětí v mém okolí byla plně v plenách do 2,5 roku. Na druhou stranu malý byl do roku typ dítěte, které má opravdu každou plínu pokakanou, a do toho se mi s látkovkama fakt nešlo.
Jojo, v práci to dneska vůbec neutíká
Práce mám sice nad hlavu a zítra se budu proklínat, ale dneska mi to prostě nepřemýšlí ![]()
Mám pocit, že čím těhotnější jsem, tím unavenější mám mozek ![]()
já si dám občas kofolu i černý nebo zelený čaj.
nevěděla jsem že by vadil i zelený čaj? ![]()
tak takhle. ja piju všechno krome alkoholu a lightek.
takže všechny čaje kafe a coly atd. clovek cim vic o tom cte tim by z toho víc magořil. pochybuju že třeba v číně přestanou pít čaj když otěhotní ![]()
Co se týče umělých sladidel, tak ty se přez placentární bariéru nedostanou. Tělo matky je rozloží, spracuje a vyloučí odpadní materiál. Na „normálně“ ochucených nápojích je špatné to, že obsahují hodně cukru (na 1l coca coly je to 250g cukru). Umělé sladidlo může působit negativně, pokud ho přijímá malé dítě (je jasné, že moje dítě nebude pít coca colu, ani jiný nápoj kromě vody a čaje).
Velké množství cukru v těhotenství ale zvyšuje nejenom obezitu, ale i riziko těhu cukrovky. Jasné, že není dobré to přehánět s oběma, ale pokud někdo pije občas light nápoje, nemůže miminku uškodit.
Horší to je s kouřením (co si budeme říkat, hodně maminek kouří), které vysloveně zabíjí cévy placenty a tím můžou poškodit vývoj miminka (jeho váhový nárůst a nejvíce sjou poškozeny smysly - zrak, sluch a zuby plodu).
Probíhali různé studie umělých sladidel a nebylo prokázáno nebezpečí v množství, které se požívá běžně. Jakýkoliv extrém, př. vypití 2-3 litrů light limonády každý den by mohlo mít následky.
Co se týče rakovintvornosti umělých sladidel, tak to taky nebylo potvrzeno. Jsou to hodně domněnky (nebo lobismus za cukr v nápojích, protože výroba umělého sladidla je daleko dražší a nápoje jsou za stejnou cenu), ale určitě se najdou i jiné potraviny (nebo jejich úprava), které škodí určitě více (př. vše smažené).
My sme museli přejít na light nápoje protože před 6-ti lety manželovi zjistili cukrovku I. typu, kde mu tělo neprodukuje hormon inzulin (je potřebný na zpracování cukru) a musí si ho píchat. Vzhledm k tomu, že se nechtěl vzdát pití ochucených nápojů, tak sme o tom dlouze hledali různé studie.
Když se to tak vezme, tak v dnešní době pesticidů, chemie v potravinách, kosmetice, chemie v okolí, aut atd. je vlastně nebezpečné úplně všechno.
pro mně je nejlepší mléko a voda z vodovodu, pot nich mě alespoň nepálí žáha.
![]()
arcanobacterium píše:
Co se týče umělých sladidel, tak ty se přez placentární bariéru nedostanou. Tělo matky je rozloží, spracuje a vyloučí odpadní materiál. Na „normálně“ ochucených nápojích je špatné to, že obsahují hodně cukru (na 1l coca coly je to 250g cukru). Umělé sladidlo může působit negativně, pokud ho přijímá malé dítě (je jasné, že moje dítě nebude pít coca colu, ani jiný nápoj kromě vody a čaje).
Velké množství cukru v těhotenství ale zvyšuje nejenom obezitu, ale i riziko těhu cukrovky. Jasné, že není dobré to přehánět s oběma, ale pokud někdo pije občas light nápoje, nemůže miminku uškodit.
Horší to je s kouřením (co si budeme říkat, hodně maminek kouří), které vysloveně zabíjí cévy placenty a tím můžou poškodit vývoj miminka (jeho váhový nárůst a nejvíce sjou poškozeny smysly - zrak, sluch a zuby plodu).
Probíhali různé studie umělých sladidel a nebylo prokázáno nebezpečí v množství, které se požívá běžně. Jakýkoliv extrém, př. vypití 2-3 litrů light limonády každý den by mohlo mít následky.Co se týče rakovintvornosti umělých sladidel, tak to taky nebylo potvrzeno. Jsou to hodně domněnky (nebo lobismus za cukr v nápojích, protože výroba umělého sladidla je daleko dražší a nápoje jsou za stejnou cenu), ale určitě se najdou i jiné potraviny (nebo jejich úprava), které škodí určitě více (př. vše smažené).
My sme museli přejít na light nápoje protože před 6-ti lety manželovi zjistili cukrovku I. typu, kde mu tělo neprodukuje hormon inzulin (je potřebný na zpracování cukru) a musí si ho píchat. Vzhledm k tomu, že se nechtěl vzdát pití ochucených nápojů, tak sme o tom dlouze hledali různé studie.
Když se to tak vezme, tak v dnešní době pesticidů, chemie v potravinách, kosmetice, chemie v okolí, aut atd. je vlastně nebezpečné úplně všechno.
pro mně je nejlepší mléko a voda z vodovodu, pot nich mě alespoň nepálí žáha.![]()
![]()
Ahoj já jsem teprve snažilka, ale také XXL a sladidlo používám. Nějak čaj ani kávu nedokažu vypit, pokud aspoň trochu neosladím. našla jsem zdravější variantu DIA-CHROM. Znáš? Také jsem právě přemyšlela nad tím, zda bych to neměla vysadit, ale pokud se to nevadí miminku(které vlastně ještě v sobě nemám), tak bych s tím sladila dál. Snad to nebrání v otěhotnění? Už jsem z toho lehce blázen jak vše studuji. ![]()