Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Carlo
Na otěhotnění to vlyv určitě nemá. Sice tento typ sladidla neznám, ale hledala jsem si složení a nemyslím si, že by to bylo nebezpečné. Jak jsem psala - všeho s mírou. Ani já nepiji light nápoje každý den, ale když dostanu chuť, tak si dám. Také nemůžu kávu, ani čaj neslazený, takže úplně chápu.
Ahoj holky, je možné abych 7DC měla už bílový hlen? je pravda, že minulý měcíc jsem ho měla také dříve 11DC. A kdy je dobré se tulit, kdy je vrchol OVU, když se zjistí ten bílkový hlen?
Ahoj holky, tak já se přidám k nelátkujícím maminkám. Už u první jsem neměla kolikrát ani čas se ze začátku učesat nebo najíst, natož se ještě starat o praní a sušení plínek. Jinak ty nový látkovky jsou většinou už jako kalhotky, takže klasický čtvercovky se do nich už nedávají, jen nějaká absorbční plínka a pak přes to jedny, aby to drželo. Stejně počítám, že budeme mít zas široký balení, takže látkovky a vrchní kalhotky budeme potřebovat tak jako tak. A jaká to pak byla úleva když jsme ve 3 měsících mohli dávat jen tu jednorázovku.
Jo a umělý sladidla teda taky radši vynechávám, ale taky i tu colu, kofolu a tak. V tomhle já jsem docela srab. ![]()
Holky,už jsem 39tt a zítra jedu poprvé do porodky, tak jsem zvědavá, jak to vlastně bude probíhat
Jestli mě teda vůbec vezmou.
čauvec, zajímalo by mě, když sem 15+4 jestli je to 15.týden těhtoenství nebo 16. týden těhotenství… Když si čtu jak se vyvíjí plod, abych byla víc v obraze.. dík
no už jedeš 16tý
petvit píše: čauvec, zajímalo by mě, když sem 15+4 jestli je to 15.týden těhtoenství nebo 16. týden těhotenství… Když si čtu jak se vyvíjí plod, abych byla víc v obraze.. dík
Holky, tak ovu asi fakt byla, dneska mi skočila teplota nahoru. Tak kéž by se to povedlo.
Pinkie, držím palce seč mi síly stačí
![]()
Pinkie píše:
Holky, tak ovu asi fakt byla, dneska mi skočila teplota nahoru. Tak kéž by se to povedlo.
Holky, děkuju moc! ![]()
Já se k tomu snažím tak neupínat, ale budu určitě napnutá, jestli se to povedlo a nebo ne. A když ne, hurá do dalšího cyklu
Každopádně moc děkuju za podporu, jste moc fajn!
však ono se to jednou povede neboj ![]()
prostě všechno má svůj čas a třeba právě nadešel pro tvoje miminko ![]()
Ahoj holky,
dneska ráno jsem se probudila s bolavou hlavou a škrábáním v krku
Asi jsem se někde nachladila a během mého dnešního pobytu v práci se to jenom zhoršuje. Co byste mi prosím poradili na nachlazení, možná se mi začnou spouštět i dutiny
Mám to ale pech! ![]()
Teploty zatím nemám a obvoďačka bude v oridnaci až v pondělí. V pondělí mám navíc testy na cukrovku… Nemůže to nachlazení ovlivnit výsledky? Třeba složení ranní moči atd…
Co myslíte? ![]()
Carlo
Klidně to může být ovulace. Držím palce. ![]()
Pinkie
Tobě také moc držím palcečky. ![]()
Barfi
Tak co v porodnici?
Pajo
Dej si hodně tekutin, př. teplého čaje s citronem. Určitě klidový režim, klasika - vyležet se. Pokud by tě bolela hlava, klidně si dej Paralen 500mg i 3×denně, pokud by si měla zvýšenou teplotu tak si ho klidně dej i do dávky po 4 hodinách 1tableta. Paralen je v těhu zcela bezpečný. Dej si na krk šátek a mělo by to za pár dnů ustoupit (většinou jsou to virozy, které se stejně antibiotikami nedají léčit). Janě, že pomůže i vitamín C, př. šumivé talbety. Ať ti je rychle zase dobře.
Barča ![]()
Ahojky,
tak se hlásím po první kontrole v porodnici
A málem si mě tam hned nechali ![]()
Ráno mi hned sestřička natočila monitor, ten byl v pořádku, pak klasická poradna, váha, moč a tlak a tam začaly první problémy. Opakovaně mi naměřila přes 150/99 a že prej to není dobrý
Pak jsem čekala na dr. Ten udělal klasický vnitřní vyšetření a že je nález pěkný a určitě porodím před termínem, pak udělal UTZ na odhad váhy a tam byl další šok, protože malej už má podle něj 3800 g
a že by to opravdu chtělo co nejdřív porodit, že by mi to ani jako druhorodičce nepřál rodit v termínu. Pak jsme začali probírat ten tlak a ty moje otoky a že mi naberou krev a když se jim potvrdí preeklampsie tak tam hned zůstanu.Nakonec jsme se ale dohodli, že mi zvýší dávku léků a já se musím doma měřit a kdyby něco, tak hned přijet do porodnice. Další kontrolu mi dal hned v úterý, tak s tím počítám, že už tam asi zůstanu když ne kvůli tlaku, tak asi na vyvolání kvůli velikosti mimča. Každopádně doktor i sestřičky naprosto skvělý. Nikdo ani slůvkem nenaznačil nic o mý váze. Doktor přišel sám do čekárny a ve dveřích ordinace se představil a podal ruku. NO koukala jsem jak blázen. Jen jsem tam měla nějakýho medika a to mi nikdo neřekl, kdo to je a on tam pořád tak postával a koukal mi s prominutím mezi nohy a pak na ten UTZ a když mi dr. dělal Hamiltona, tak si tam div nevlezl před to lehátko taky, aby dobře viděl. Ale co, je to fakultka a tam se s tím počítá ![]()
Omlouvám se za román, ale jsem toho dneska fakt plná, musela jsem se vám vypovídat. Díky
![]()
Ahoj Kočky…teda vy tu vykecáváte..fakt to nestíhám číst, ale je to dobře. NO jinak my s malou v pohodě, akorát to kojení je na nule. Mlíko vůbec…odsaju za den tak 30ml,což není ani polovina 1 denní dávky.No nebudu se s tím už nejspíš trápit a jedeme na Nutrilonu
leda byste některá znala nějakou zaručenou radu jak na to, abych se rozkojila a nemusela mít na prsou každou hodinu přicuclou odsávačku kvůli stimuaci. Jinak Bětka je hodňoučká, tichoučká…zlatá…dneska jsme byly poprvé na chvíli venku a zítra se chystáme na hřiby, teda rodinka bude lítat po lese a já hezky s kočárkem na lesní cestě…
Jinak přidávám další foto ![]()