XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
3.8.11 13:50

no moment, ale když máš po sterilce, tak to znamená, že už neovuluješ, ne? takže část těch problémů by se ti vyřešila, ne?
PMS však zůstane, to máš pravdu. Kolegyně má cca rok po sterilce a říkala, že PMS má pořád a MS má dokoce i o něco silnější než před sterilkou… a to je to, co mě trochu děsí… já mívala MS hodně silnout (pokud jsem brala HA, tak jsem to měla fakt hodně málo a max. 4 dny), takže pokud bych ji po sterilce měla silnější, tak bych asi musela sedět těch 5 dní nad lavorem :think:

Hanule79 píše:
Míno, no já bych šla asi taky na sterilku, ale ta mi nepomůže od premenstruačního syndromu. Napřed týden MS, potom týden klid, pak týden křeče v břiše a špiněnní z ovulace, a hned jak přejde tohle, tak bolavé bradavky až do další MS. Už si připadnu jako otrok svých hormonů. Antiko jsem brala jenom asi 3 roky někdy v 18. Od tý doby jsem to v pohodě zvládala bez ní. Vydržím cokoliv, ale ta bolestivá ovulka je fakt jak kudla v břiše. Můj dr, mi řekl, že 100% zabere jenom HA. Jedině je šance, že tak jak to po 1.dítěti začalo, může to po 2. přestat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.8.11 14:07

No pokud se nepletu, tak jde pouze o zneprůchodnění vejcovodů, takže sice ovuluješ, ale vajíčka se nedostanou do dělohy. Aspoň myslím. Škoda, že tu není Bára - ta se má u toho rybníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
3.8.11 14:08

Barunka se nám vrátí a určitě nám to vysvětlí :palec:
Každopádně jí ten relax u rybníka závidím… já se tu potím v neklimatizovaném kanclu… hnus :poblion:

Hanule79 píše:
No pokud se nepletu, tak jde pouze o zneprůchodnění vejcovodů, takže sice ovuluješ, ale vajíčka se nedostanou do dělohy. Aspoň myslím. Škoda, že tu není Bára - ta se má u toho rybníka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.8.11 14:15

No tak to jsme na tom stejně. Navíc jsem si po letech vyšla s kolegou do hospody na jídlo. Měli bramboráky - to bych nedala, Kuřecí prsa s nivou - to se bojím listeriozy, a na mě zbyl smaženej květák - ten cítím ještě teď a ještě dlouho budu - ten olej, na kterým to dělali, neby zrovna nejčerstvěší. No nic, do 15:00 to tu doklepu.
Jo, a musím ještě napsat, jaká jsem blbka. Od rána vím, že jdu na ten screening a že výsledky mi budou odpoledne volat. V klidu jsem si odešla s mobilem s jednou čárkou a vím, že se domů vrátím až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
3.8.11 14:36

jééééžiš, tak snad ti mobil nechcípne :think:
každopádně hned dej vědět, jak jsi dopadla… jsem napjatá :pankac:

Hanule79 píše:
No tak to jsme na tom stejně. Navíc jsem si po letech vyšla s kolegou do hospody na jídlo. Měli bramboráky - to bych nedala, Kuřecí prsa s nivou - to se bojím listeriozy, a na mě zbyl smaženej květák - ten cítím ještě teď a ještě dlouho budu - ten olej, na kterým to dělali, neby zrovna nejčerstvěší. No nic, do 15:00 to tu doklepu.
Jo, a musím ještě napsat, jaká jsem blbka. Od rána vím, že jdu na ten screening a že výsledky mi budou odpoledne volat. V klidu jsem si odešla s mobilem s jednou čárkou a vím, že se domů vrátím až večer.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.8.11 14:44

No na net se už dneska nedostanu, takže zítra ráno určitě vědět dám.
Mobil jsem si půjčila jeden starej služební a nacpala do něj svoji simku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
3.8.11 14:51

super nápad :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Hanule79 píše:
No na net se už dneska nedostanu, takže zítra ráno určitě vědět dám.
Mobil jsem si půjčila jeden starej služební a nacpala do něj svoji simku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
3.8.11 16:00

hani gratuluji k dobrému UTZ na screeningu. :kytka: :kytka: :kytka:

báro koupáníčko ti trochu závidím ale já jsem ráda, že už jsem konečně doma v chládku :pankac:

holky tak já UTZ na screeningu taky v pořádku, miminka odpovídají 13+1 takže trochu povyrostli :mrgreen: jinak výsledky krve do týdne, když bude něco zle budou mi volat. ještě jsem se výslovně ptala a prý ne dneska ale do týdne, nevím proč když vy to víte ten den ale co čekání je náš úděl :-)
jinak i přítel si to užil všichni tam byli moc hodní dr. UTZ přes břicho úplně bez problémů všechno ukazoval fakt to bylo moc krásný, přítel poprvé slyšel srdíčka :-) a jedno miminko se nám i ukázalo a prý na 80% to bude holčička, druhý je stydlín tak až v tom 20tt ale to je jedno, jen at krev je v pořádku :hug: :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
berbahaja
3.8.11 16:10

Cibi To je super, že je vše v pořádku. A jeden prcek holčička, to je taky dobrý :mrgreen:
Hanule Gratulace k dobrým výsledkům. Stejně je dobré, že zavedli tenhle časný screening a že se nemusíme spoléhat na ty nespolehlivé testy v 16.týdnu :palec:
Sterilizace se dělá přerušením vejcovovů. Ovulaci ovlivňují hormony, co se vylučují z vaječníků, takže probíhá i potom. To by se museli odstranit vaječníky a pak by to byl přechod, což asi taky není žádný med :think: Ke sterilizaci jsou nutné nějaké podmínky, myslím, že buď věk a nebo alespoň 4 děti :think:
Jo moje ovulace o sobě dává vědět, taky dost dobředu a hodně bolestivě, takže taky trochu SM :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17657
3.8.11 16:24

a holky neexistují nějaká tělíska nebo tak něco? já po porodu nebudu chtít otěhotnět a znám zákon schválnosti jak to teď nešlo tak pak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
3.8.11 16:33

cibi moc gratuluju ke screeningu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
3.8.11 16:39
lucienne píše:
cibi moc gratuluju ke screeningu :dance:

děkuji ještě není úplný, to si počkám týden, ale co to už taky vydržím :) kéž by to bylo v pořádku a tím padla hrozba plodovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
3.8.11 18:25

Ahojky
tak jsem doma, nakonec to nebyl rybník, ale řeka. Voda krásně studená, prostředí super, jenom bez WC a bez křoví, kde by se dalo schovat, ale vydržela jsem. Sny kamarátky hezky i přez zákaz zahučel do vody, tak sme ho vylovili, chvilku řval, ale pak bych zase u vody, prostě se nepoučí.

Cibi
Gratulace k výsledkům. Určitě bude i za týden vše OK.

Ke sterilizaci, jak už psala Berbi, jedná se o přerušení vejcovodů (trubice vednoucí z rohů dělohy k vaječníkům, přez které leze pak vajíčko do dělohy :lol: ). Dělá se to většinou laparoskopicky, t.j. dírka pro kameru v pupíku a 1-2 dírky v podbřišku. Vejcovody se buď přeříznou, nebo spálí a tím se zajizví. Na funkci vaječníků, které ovlyvňují menstruační cyklus (tedy i PMS) to nemá vlyv. Co to udělá je pouze zamezení cesty vajíčka do dělohy, tím pádem se neoplodní a neotěhotní. Co se týče podmínek k provedení jsou docela přísná. Nutno si pdoat žádost a to hodnotí komise. Do 35 let při 4 dětech a po 35 letech při 3 dětech, po 40 letech myslím, že vždy. Pak jsou i zdravotní indikace, které posuzuje lékař.

Jinak podle mně je dobrá volba hormonální nitroděložní tělísko, které jednak zabrání otěhotnění a jednak hormonálně ovlyvňuje a upravuje cyklus, takže by nemělo docházet k PMS. Takové tělísko stojí cca 6-7tis, ale je na 5-7 let - jmenuje se Mirena. Já sama s ním po 2 dítku počítám.

Tak já jdu papat večeři, zatím se mějte.

:srdce: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
3.8.11 18:50

Ahoooooooj holky…nsetačím to tu pročíst, ale hlásím dnes příchod z porodnice…Takže: máme Alžbětku, narodila se 29.7.2011 v 9.25 hodin po fáááákt náročném císaři, kdy jsem teda byl nakonec 1,5 hodiny na sále a večerní vstávání po spinálu děs a hrůza. Ale malinká je úžasná a nádherná :-))) no a co vy holky??? přikládám i fotku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
3.8.11 18:51

juuu katy ta je nadherna!!! mocc gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie