XXL těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
229
1.8.11 14:51

baru-chtěla sem se zeptat do kdy asi tak bolí v podbřišku, mám pořád takovej pocit jak kdybych to měla dostat, takový brnění nebo něco, trochu mi bolí i záda dole, ale včera sme docela chodili, mám strach z toho břicha protože nevím co se děje, mám to od začátku díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
1.8.11 15:03

taky mám tyhle ty pocity jako bych to měla každou chvíli dostat… ne teda stabilně, ale občas ano a docela silně :think:

petvit píše:
baru-chtěla sem se zeptat do kdy asi tak bolí v podbřišku, mám pořád takovej pocit jak kdybych to měla dostat, takový brnění nebo něco, trochu mi bolí i záda dole, ale včera sme docela chodili, mám strach z toho břicha protože nevím co se děje, mám to od začátku díky za odpověď
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
1.8.11 15:11

holky boleni břicha jako ms jsem měla cca prvni 2 mesice tehotenství v te dobe kdy jsem to mela normalne dostat kdybych nebyla tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
1.8.11 15:31

Pinkie
Já jsem také chorobný plánovač. Už teď mám naplánované rozmístnění nábytku, když bude druhé mimi a to nemám po porodu ani 1. :lol: :lol: :lol:
Já jsem klidnější, když mám plán, ale je jasné, že mně to pak hodně mrzí, když nevyjde.

Petvit
Bolesti v podbřišku můžou být i celé těhu. Pokud nejsou silné, nebo nejsou zesilující, tak se neboj. Většinou jsou bolesti po stranách podbřišku od děložních vazů, nebo uprostřed při častém čúrání. Kříže, nebo bederní oblast může bolest také celé těhu. Ke konci se dostavuje boles pánve a kyčlí. Můžeš užívat magnesium (magnosolv 1sáček denně, magnesii lactici dle potřeby až 2 tablety 4×denně) a bolesti by měli ustoupit.
Pokud by se ti cokoliv nezdálo, je určitě lepší zajít za gynekologem, aby měl člověk jistotu. Od cca 30 týdne těhu jsou normální i poslíčci - slabounké, nebo i silnější kontrakce, které ale samy o sobě také nic neznamenají.
Důležité kromě bolestí je i zkracování děložního čípku, ale kdo chodí do poraden, tak je to ohlídáno. (já mám výhodu, že si občas vyšetřim sama a vím, že pohoda :oops: )

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
1.8.11 16:30

barčo a je normální, že ty bolesti jak mluví holky přestanou? já už je od nějakého 9tt týdne nemám, občas mi jen zabolí v podbřišku, ale to málokdy. kdyby mi nebylo nevolno a nenarostlo bříško tak ani nevím že jsem těhotná.
promiň že se ptám, ale nebyla jsem na KO 2,5 týdne a jsem nervozní, před tím jsem byla každý týden :oops:

jinak gratuluji miminko je už fakt veliké, za chvíli ho budeš držet v náručí :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
1.8.11 16:57

Cibi
Určitě je to normální. Každá snážíme těhu jinak, někdo o tom ani neví, někdo trpí od začátku zvracením, bolestma, nebo něčím jiným.
Ty budeš mít určitě rizikovější těhu, protože máš 2 mimi, ale neznamená to, že budeš pociťovat nějaké problémy. Jenom tě budou sledovat více, než jiné maminky.
užívej si bezstarostné těhu, moc ti to přeju.

Děkuji ke gratulaci, rosteme opravdu jak z vody. Už se na malého strašně těším, hlavně když koukám na postýlku, kočárek a výbavičku.

:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17657
1.8.11 17:06

ty jo opravdu ti trochu závidím když to říkáš, už se musíš hrozně těšit :dance:
jo řekla jsem si že po screeningu si to začnu užívat, možná to už začneme i říkat, uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
1.8.11 17:55

Ahojda holky,
tak jsem konečně zpátky z dnešní kontroly :-) Koukám, že je tady teĎ už víc snažilek nebo těhulek na začátku , tak doufám, že Vás tu nebudu rušit se svýma problémama před porodem :-)
Dr. se dnes tvářil, že je všechno v pořádku :palec: Zítra si budu volat do porodky , kdy mám přijet na první poradnu k nim. Ani nevím, kde mě vezmou, budu toho muset asi obvolat víc :cry: Hradec Králové prý nerad bere z jinýho kraje a já jsem z Pardubicka :cry: NO uvidíme, někde mě snad odrodí :-)
Baru - holka moje zlatá, zas mám na Tebe dotaz. Já jsem dneska 37+4 a ještě mi nikdo nedělal odhad váhy prcka. Naposledy UTZ ve 32+0, ale tam váha není, jen rozměry a že odpovídá 32+6. Nevíš, jestli mi ho budou dělat teda až v porodce a jestli je to nutný? Asi by bylo dobrý vědět, jak je mimčo velký,ne? Jo a dneska mi napsal, že křivka na KTG byla zúženě a dál to nepřečtu. Když jsem se ho ale ptala, tak říkal, že je to v pořádku :think: Co myslíš? Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4950
1.8.11 18:04
Maja7756 píše:
Zdarvím všechny díky za přivítání.
K fotce ovu testů, myslím, že jsou negativní. Ještě bych testovala dál. Je dobrý měřit BT a testovat. Já na sobě zjistila, že po pozitivním ovu testu mám ovulaci podle tepoty až za 48 hodin…

Něco o mně…je mi 34 a přítel je o hodně starší. Snažíme se od prosince. Já mám cyklus jako hodinky i ovulaci (asi podle teplot, ty měřím 3 měsíce) mám ale částečně PCO, ale podle doktora nic dramatického. problém je v tom, že šílím…totálně a bsolutně…a začalo to tak po pů roce…byla jsem přesvědčená že otěhotním hned…a prd…

žiju od menzesu k manzesu, nejhorší je to čekání po ovulaci, to mám teď. Ale už si zase říkám, že to nevyšlo…nedokážu na to nemyslet…nedokážu normálně fungovat…jsem jak magor :-(((

Také jsem jak blázen. Pořád se sleduji. Jakmile mi skončí mrška, začínamo další už asi 6té kolo. Ach jo. Snad to tentokrát výjde. Co mě strašně štve, ta moje váha - nyní 102. Jsem uplně na prášky. Potřebovala bych aspoň 5 kilčo dostat ječtš dolu, než přijde/nepřijde další MS, abych pak v těhu nedržela dietu a měla aspoň těch 5 kg k dobru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
1.8.11 18:09

Barfi
Sono by se mělo dělat u porodu, pokud se tedy stíhá. Jinak pokud mimi ve 33 týdnu odpovídalo, tak se neboj, že by bylo malé. Skus požádat v poradně na porodnici, zda by ti neudělali sono. U nás děláme, pokud teda není frmol, že se to nestíhá. Pro nás je hlavně důležité, aby nebylo menší než 2500g, to se dá předpovědet z toho ve 30-32 týdnu (měla bys tam napsáno, že je o něco menší). Já trošku zneužívám kolegy a dělám si sono častěji, ale není to nutné.
KTG bych musela vidět, ale když ti doktor řekl že je v pořádku, tak určitě je :lol:

Lolo
Moc držím palce. Kila si nevšímej, spousta nás otěhotněla i s větší váhou - já měla 116kg.

Barča
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carla7
1.8.11 18:14
arcanobacterium píše:
Barfi
Sono by se mělo dělat u porodu, pokud se tedy stíhá. Jinak pokud mimi ve 33 týdnu odpovídalo, tak se neboj, že by bylo malé. Skus požádat v poradně na porodnici, zda by ti neudělali sono. U nás děláme, pokud teda není frmol, že se to nestíhá. Pro nás je hlavně důležité, aby nebylo menší než 2500g, to se dá předpovědet z toho ve 30-32 týdnu (měla bys tam napsáno, že je o něco menší). Já trošku zneužívám kolegy a dělám si sono častěji, ale není to nutné.
KTG bych musela vidět, ale když ti doktor řekl že je v pořádku, tak určitě je :lol:

Lolo
Moc držím palce. Kila si nevšímej, spousta nás otěhotněla i s větší váhou - já měla 116kg.

Barča :hug:

I mě moc trápí váha. Také se blížím 100. Barčo, kolik jsi zatím přibrala? Já jsem zatím snažilka, nějak se nedaří. jak dlouho to Tobě trvalo a čím si myslíš, že se to povedlo? :-)

• Citovat
  • Upravit
964
1.8.11 18:23
arcanobacterium píše:
Barfi

Lolo

Barča :hug:

Baru - díky moc, vždycky mě uklidníš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
1.8.11 18:35

Carlo
Já jsem otěhotněla se 116kg, pak jsem zvracením zhubla 13 kg (neradím a nikomu nepřeju :zed: ). Teď končím 34 týden a dnes jsem se vážila a mám 119kg, takže jsem nabrala cca 16kg (trošku mě zlobí i otoky).
My sme se snažili 3 měsíce naplno. Pak, jak jsem psala, byla nemoc i u mně i u manžela, 4 měsíc nic moc. Do toho Vánoce, které jsem poprvé trávila u rodičů manžela. Dost jsem se té návštěvy bála, protože naše vztahy jsou spíše chladné, takže jsem zapoměla, že chceme mimi. 24.12. dopoledne šli tchánovci nakoupit a na nás to nějak přišlo, tak sme dali ale mega bleskovku (to víš, že jsem se celou dobu bála, aby nedorazili). Ten měsíc jsme měli styk snad jenom 2× (já jsem i hodně sloužila) a povedlo se - tedy 4 měsíc od vysazení. Myslím, že to bylo tím, že jsem úplně vypustila snahu o mimi a změnila prostředí, nebo to možná byla náhoda se štěstím.
Já jsem jinak brala antikoncepci cca 14 let, takže jak vidíš, je to vše kolem těhotnění velmi induviduelní. V mém okolí ale v rozmezí 2-3 měsíců otěhotěnlo spousta mojich kamarátek /celkem 8/, žeby nějaký virus :lol: :lol: :lol: ???

Držím moc palce, množná to chce dovolenou, nějakou romantickou a vypustiti to trošku z hlavy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carla7
1.8.11 18:39
arcanobacterium píše:
Carlo
Já jsem otěhotněla se 116kg, pak jsem zvracením zhubla 13 kg (neradím a nikomu nepřeju :zed: ). Teď končím 34 týden a dnes jsem se vážila a mám 119kg, takže jsem nabrala cca 16kg (trošku mě zlobí i otoky).
My sme se snažili 3 měsíce naplno. Pak, jak jsem psala, byla nemoc i u mně i u manžela, 4 měsíc nic moc. Do toho Vánoce, které jsem poprvé trávila u rodičů manžela. Dost jsem se té návštěvy bála, protože naše vztahy jsou spíše chladné, takže jsem zapoměla, že chceme mimi. 24.12. dopoledne šli tchánovci nakoupit a na nás to nějak přišlo, tak sme dali ale mega bleskovku (to víš, že jsem se celou dobu bála, aby nedorazili). Ten měsíc jsme měli styk snad jenom 2× (já jsem i hodně sloužila) a povedlo se - tedy 4 měsíc od vysazení. Myslím, že to bylo tím, že jsem úplně vypustila snahu o mimi a změnila prostředí, nebo to možná byla náhoda se štěstím.
Já jsem jinak brala antikoncepci cca 14 let, takže jak vidíš, je to vše kolem těhotnění velmi induviduelní. V mém okolí ale v rozmezí 2-3 měsíců otěhotěnlo spousta mojich kamarátek (celkem 8), žeby nějaký virus :lol: :lol: :lol: ???Držím moc palce, množná to chce dovolenou, nějakou romantickou a vypustiti to trošku z hlavy. :hug:

Ty jo, tak to je super. my to zkoušíme asi 5 měsíc, ale fakticky jen 2, protože jeden měsíc jsem litala po zubažích a dost mě rengenovali, takže jsme si davali bacha. Pak jsme nějak prošvihli OVU, no a teď v červenci byl manžel nemocný (angína), tak to vše bylo tak nějak napul a spermijky asi byly pod tou teplotou uplně uvařeny. :-). Teď srpen pojedeme naplno ob den a snad už to konečně vyjde. :-)

• Citovat
  • Upravit
5199
1.8.11 18:49

Pojedeme obden, to je super výraz :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat