Z dcery se začíná stávat rozmazlenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.5.22 10:46

@blumen nikdo kamarádky neutnul. A nemluvím o lžičce, to byl pitomej příklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
3.5.22 10:50
@kristyna.urbanova píše:
@BohunkaP tak neúměrně přísná určitě nejsem, to zase nemůžete určit jen z jednoho textu na který se to soustředí. Bavím se tu o pár situacích, které se občas stanou, to neznamená, že jí celý den cpu nějaký řád a že musí poslouchat vždycky na slovo. U těch dveří mluvím spíše o manželovi, že když zavře, tak jí k tomu neřekne třeba: máma mi potřebovala něco říct, na něco se zeptat, až to dopovídá, tak půjde a budeme si spolu dál hrát. Aby jí vedl taky trochu k respektu v takovýchto situacích. Nechci být ta, která neustále něco vysvětluje a říká co se může a co ne, a on si jen hrál a ohledně výchovy nehnul prstem. Protože i dle chování malé je vidět, že tátu bere spíš jako kamaráda na hraní, ale víc ne. Ono to jde všechno těžko vysvětlit, když se neznáme a píše se to tu v diskuzi

Čili jinak řečeno - problém není v chování tvé dcery (ta se chová zcela přiměřeně svému věku a žádnou rozmazlenost v ní neshledávám… název diskuse „z dcery se stává rozmazlenec“ je úplně mimo). Problém je pouze v tom, že ty a tvůj manžel neumíte ohledně výchovy najít společnou řeč… a to už si musíte ujasnit a jasně nastavit spolu jen vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.22 10:50
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná právě že nejde jen o drobnosti jako lžička - to byl jen příkla🤦🏼‍♀️ manžel bojkotuje právě i když řeknu, že se má jít spát, ona je unavená ale chce za ním a už je 10 večer, a on řekne a tak jí ještě nech nebo s ní běhá po bytě. To samé s čištěním zubů, čokoládou, úklidem hraček, nevede jí třeba k tomu, že po hraní třeba uklidí spolu apod a já pak můžu říkat co chci, malá neposlechne. Když jsme doma bez manžela, tak je vše v klidu, zábava i “povinnosti”, ale jak jsme s ním, tak vůbec

Bohužel, stydět by ses neměla za sebe ani za dceru, ale za manžela. Tohle je prostě velmi špatně a budete mít nejspíš mnohem víc problémů, pokud s tímhle nehodlá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.22 10:53

Ještě k tomu manželovi, co takhle navrhnout, že večery budou plně v jeho režii, pokud má problém respektovat režim, který máš nastaveným s dcerou? Dohodněte si nějaký čas, dokdy má být malá v posteli, taky že do té doby musí být samozřejmě navečeřená, vykoupaná, vyčištěné zuby a poklizené hračky a nech to na něm. Zalez si s knížkou nebo ještě lépe, vypadni někam ven, a ať si to udělá po svém ;) Ty si odpočineš, on se realizuje s princeznou podle sebe a nejspíš sám brzy pozná, že bez výchovy se nikam nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
3.5.22 10:54

Ty mas problem s muzem, ne s dcerou, tak si na ni prestan vylivat zlost.
A jak vychovat manzela?
Nechava dceru dlouho vzhuru?
Oukej, bez si napustit vanu a zamkni se v koupelne, on si nejak poradi. Dava ji k jidlu, s cim nesouhlasis? Fajn, tak veceri podava dceri on. Ono ho to prejde, kdyz ho nechas pocitit nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.5.22 10:57
@VitaminC píše:
Ty mas problem s muzem, ne s dcerou, tak si na ni prestan vylivat zlost.
A jak vychovat manzela?
Nechava dceru dlouho vzhuru?
Oukej, bez si napustit vanu a zamkni se v koupelne, on si nejak poradi. Dava ji k jidlu, s cim nesouhlasis? Fajn, tak veceri podava dceri on. Ono ho to prejde, kdyz ho nechas pocitit nasledky.

s tím jídlem tedy nesouhlasím… nečetla jsem co muž dáva, ale asi něco co dcera chce, ne? To se pak spíše obrátí proti zakladatelce jak nebude chtít obědy od maminky, nebo zdravější večeře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
3.5.22 10:57
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná právě že nejde jen o drobnosti jako lžička - to byl jen příkla🤦🏼‍♀️ manžel bojkotuje právě i když řeknu, že se má jít spát, ona je unavená ale chce za ním a už je 10 večer, a on řekne a tak jí ještě nech nebo s ní běhá po bytě. To samé s čištěním zubů, čokoládou, úklidem hraček, nevede jí třeba k tomu, že po hraní třeba uklidí spolu apod a já pak můžu říkat co chci, malá neposlechne. Když jsme doma bez manžela, tak je vše v klidu, zábava i “povinnosti”, ale jak jsme s ním, tak vůbec

Tak aspon vis, kde je problem. Nekdo na to ani neprijde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
3.5.22 11:02
@Veru1987 píše:
s tím jídlem tedy nesouhlasím… nečetla jsem co muž dáva, ale asi něco co dcera chce, ne? To se pak spíše obrátí proti zakladatelce jak nebude chtít obědy od maminky, nebo zdravější večeře…

Ja to spis myslela tak, ze pokud dava dceri sladkosti odpo, tak veceri ji dela on. Aby zakladatelka nebyla ta, co stoji u plotny a dite ji to pak vysype na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 11:05

@VitaminC sakra co proti mě máte? Kdo si vylívá zlost na malé? Kde to kdy řekl? Že jednou za měsíc člověk zvýší hlas, protože malá celý den neposlechne jedinou věc? Vy jste očividně paní dokonalá jak koukám…
A jídlo ho tedy opravdu dělat nenechám. Když je nechám samotné, dává jí oběd venku ve 4 odpoledne a studený, že když jí ho doma ohřeje, tak to stejně nesní teplé. Nebo jí dá jídlo na stůl ke gauči a u toho běhají a hrajou si, takže malá jí jídlo hodinu a ještě při běhání a ne v klidu. To si o mě myslete jaká jsem striktní nebo špatná matka, ale tyhle věci vím, že by měly mít řád a když vím, jak se k tomu manžel staví, i přes veškeré diskuze, tak si to radši udělám sama. A ano, problém je pravděpodobně mezi mnou a manželem, já se ale ptala jak to zvládnout sama malou vychovat co nejlépe, když mi to manžel bojkotuje. Tak mě prosím přestaňte furt osočovat jak jsem na malou zlá, když to vůbec není pravda, a jak chci jen řád a pravidla. Čtete tu jen o určitém problému co mám, to neznamená, že se kolem toho točí celý den. To jsou úseky, které se stanou 2× za den a já se jen ptám, jak na to, abych věděla jak 2 letému dítěti určit správně hranice, když je manžel nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.22 11:10

@kristyna.urbanova Přestaň se durdit, to ti nepomůže. S Vitamínem obvykle taky moc nesouhlasím, ale tady má pravdu - už jen název diskuze vypovídá o tom, že máš pocit, že špatně je něco s dcerou. Ne, není, problém máte s mužem. A taky trošku ty - čemu vadí, že jí dá oběd venku a studený? Sní to? Sní. Tak co. Že to není v poledne? A co? :think: Myslím, že by sis měla uvědomit, že dítě je vás obou. Nikdo z vás není „lepší rodič“ a určitě ne na základě toho, kdo kdy a jakým způsobem konzumuje s dítětem oběd. Manžela sis za otce pro své dítě vybrala sama, tak se holt budeš muset smířit s tím, že spoustu věcí dělá jinak. Pokud neohrožuje zdraví nebo život dítěte, myslím, že bys do jejich společného trávení času neměla tolik zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
3.5.22 11:12

No, holt tady všichni čtou něco jiného… Takže buď je problém na přijímači nás všech, tak by to chtělo změnit poradní sbor. A nebo je problém na vysílači, a pak by to pro správné pochopení nás všech chtělo lépe formulovat a každou chvíli neupravovat. Na něco odpovídám a než to odešlu, dočtu se, že je to vlastně všecko ještě trochu jinak.
Taky souhlas s ostatníma, že mnohem větší chyba v komunikaci není na straně s batoletem, ale s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
3.5.22 11:13

@kristyna.urbanova
Ty zvednes hlas jednou za mesic a kvuli tomu zalozis diskuzi? To asi ne.
@unuděná to vsechno rekla za me… takze maucta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.5.22 11:13
@kristyna.urbanova píše:
@VitaminC sakra co proti mě máte? Kdo si vylívá zlost na malé? Kde to kdy řekl? Že jednou za měsíc člověk zvýší hlas, protože malá celý den neposlechne jedinou věc? Vy jste očividně paní dokonalá jak koukám…
A jídlo ho tedy opravdu dělat nenechám. Když je nechám samotné, dává jí oběd venku ve 4 odpoledne a studený, že když jí ho doma ohřeje, tak to stejně nesní teplé. Nebo jí dá jídlo na stůl ke gauči a u toho běhají a hrajou si, takže malá jí jídlo hodinu a ještě při běhání a ne v klidu. To si o mě myslete jaká jsem striktní nebo špatná matka, ale tyhle věci vím, že by měly mít řád a když vím, jak se k tomu manžel staví, i přes veškeré diskuze, tak si to radši udělám sama. A ano, problém je pravděpodobně mezi mnou a manželem, já se ale ptala jak to zvládnout sama malou vychovat co nejlépe, když mi to manžel bojkotuje. Tak mě prosím přestaňte furt osočovat jak jsem na malou zlá, když to vůbec není pravda, a jak chci jen řád a pravidla. Čtete tu jen o určitém problému co mám, to neznamená, že se kolem toho točí celý den. To jsou úseky, které se stanou 2× za den ajá se jen ptám, jak na to, abych věděla jak 2 letému dítěti určit správně hranice, když je manžel nemá.

Tady jediná rada je prostě zpracovat manžela! Ať mu to řekne někdo další třeba, někdo kdo má na něj vliv…matka, sestra…nevím jaké máte vztahy v rodině. Ale už se opakují, ale rozdílnosti ve výchově je fakt problém a bude se to jenom kupit. Do budoucna i hádky mezi vámi, dcera bude předhazovat otce jaký je zlatý… atd. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 11:16

@unuděná a jist studenou omáčku apod aby měla problémy se žaludkem, ve 4 když už má dítě skoro večeři, a ještě při hraní a běhání, Vám přijde normální? Že se má dítě učit nějakýmu režimu do školky, kde se jí v půl 2 a u stolu v klidu, a ne že u toho běhají k hračkám? Ať si s ní dělá jakýkoliv kraviny, nikdo mu do jejich společnýho času nezasahuje, ale ohledně jídla a podobných věcí má mít dítě nějaký zvyk a řád. Pokud Vy to tak nemáte, Vaše věc. To neznamená, že máte pravdu Vy, ani já. Každý to má nastavený jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 11:19

@Veru1987 no on je problém v tom, že manžel je cizinec a já se s jeho rodinou nedomluvím. + oni mají přemýšlení typu: matka doma dělá všechno, vychovává, stará se o domácnost sama a muž chodí jen do práce a jinak má nohy nahoře. Hodně se diví i tomu, že si s ní manžel hraje a že jsem ho naučila občas alespoň vynést koš, uklízet si po sobě prádlo či jednou za čas jít s malou ven sám. Tudíž oni by mi v tomhle směru ani přes překladač nepomohli, bývávaly velké hádky právě i kvůli rodině a jejich chování ke mně či výchově. A než řeknete, že jsem měla vědět s kým budu mít dítě, do doby než se malá narodila bylo vše v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí