Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Četla jsem, že jedna pani psala, že v gennetu se obcas stane, ze vysetri tvoji misto DNA plodu.
A na jaké krvi jsi byla? Poznat pohlaví z UZ je ještě brzo. Já kvůli pozitivnimu screeningu byla na odběru plodove vody, tak až z té víme pohlaví. Ve 20. týdnu jsem byla na UZ kvůli srdci a až tam bylo vidět, co to je. Jo a i prvního dítěte jsme nevěděli do porodu, co to bude, nechtělo se na UZ ukázat, dr říkal, že asi kluk a máme holku ????
A na jaké krvi jsi byla? Poznat pohlaví z UZ je ještě brzo. Já kvůli pozitivnimu screeningu byla na odběru plodove vody, tak až z té víme pohlaví. Ve 20. týdnu jsem byla na UZ kvůli srdci a až tam bylo vidět, co to je. Jo a i prvního dítěte jsme nevěděli do porodu, co to bude, nechtělo se na UZ ukázat, dr říkal, že asi kluk a máme holku ????
@Bufanda píše:
To nevím na jaké krvy, se v tom nevyznám
. Jen vím, že mi špatně vyšel dawnuv s., tak mě hned poslali na krev. Výsledky z krve dopadli dobře a k tomu mi řekli tu holku, ale od své doktorky z UZ mám potvrzeno kluka a byla si tím víc jak 100% jistá, že mi i vytiskla fotku pindika (se v tom snímků ale nevyznám, kde ho vidi
.
No, pokud nejaka doktorka tvrdi, ze si je ve 13tt vic nez 100% jista, tak bych uvazovala, zda si nenajit jinou.
Já jen, že jsem neslyšela nic o tom, že se to dá určit z krve. Kvůli špatným výsledkům jsem podstoupila ten odběr plodove vody. Opravdu je zvláštní, že si je Tvoje dr tak brzy jistá. Na UZ bych nesazela, rozhodně ne takto brzy, počkej si na pozdější.
Z krve to lze urcit, specialni testy jako Panorama nebo Prenascan (ten delaji v Gennetu) to umi, to procento je 99%, takze samozrejme to nelze uplne vyloucit, ale myslim, ze sance, ze se spletla doktorka, je vetsi.
A take me prekvapuje, ze jakykoliv gynekolog na 100% tak brzy tvrdi, ze vi pohlavi. ![]()
@Anonymní píše:
Z krve to lze urcit, specialni testy jako Panorama nebo Prenascan (ten delaji v Gennetu) to umi, to procento je 99%, takze samozrejme to nelze uplne vyloucit, ale myslim, ze sance, ze se spletla doktorka, je vetsi.A take me prekvapuje, ze jakykoliv gynekolog na 100% tak brzy tvrdi, ze vi pohlavi.
Nevíte nějaké bližší info o tech testech? Jde to udělat i jako samoplatce, popř. kolik takové testy stoji?
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud nejaka doktorka tvrdi, ze si je ve 13tt vic nez 100% jista, tak bych uvazovala, zda si nenajit jinou.
Asi tak nějak. ![]()
@chs.jasmin píše:
Také jsem to takto měla. Nic nebylo vidět, dlouho plod nedával nohy od sebe a byl jak mořská panna - skoro jako kdyby mělo miminko srostlé nohy. Pak se zdálo, že vidí kulky a já nakoupila zelenou výbavu a pak v 21tt na tuty holka - vystrčila zadek a byly krásně vidět pysky. No divili jsme se všichniA z Rudánka byla Aduše
v zeleném kočárku
no mě jasně řekli ve 12tt, že to je tak na 70% holka, ale záleží na Dr., jak je šikovný to rozpoznat.
takže opravdu počkej do 20tt, tam se ti dle mého potvrdí holčička… to by jedině museli zaměnit krev ![]()
@Veruzka.D píše:
Nevíte nějaké bližší info o tech testech? Jde to udělat i jako samoplatce, popř. kolik takové testy stoji?
Nekde jsem četla, že to jde a myslím, že psali 2 tis, že to stojí, teda pokud jde jen o určení pohlaví. Takové ty podrobné testy na gen. vady myslím, že už stojí 12 tis.
@Veruzka.D píše:
byla na tom ted moje sestra..je to šetrnější než plodovka, protože do tebe nikdo nic nepíchá..(teda kromě ampulky krve )..
je to pouze jako samoplátce, pojištovna to neproplácí.
Je to akorát tak, že z plodovky se dá vyšetřit proti více nemocem, zatímco z krve myslím říkala jen pár nejčastějších..
@Káťa19 píše:
no mě jasně řekli ve 12tt, že to je tak na 70% holka, ale záleží na Dr., jak je šikovný to rozpoznat.
takže opravdu počkej do 20tt, tam se ti dle mého potvrdí holčička… to by jedině museli zaměnit krev
No, ono je tech faktoru vic, nezalezi jen na sikovnosti doktora. Nicmene tvrdit něco takového v 13tt na 100procent je nemistna odvaha.