Z manažerky uklízečkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35329
24.4.17 22:34
@luccifera píše:
@j.a.n.i1 kvůli daním, které se neodvíjí od peněz za zkrácený úvazek, ale od minimální mzdy, tj. když by někomu vyměřili nižší mzdu než je minimální, tak bude firma platit daně furt jako za minimální

v tom bych u postu manazera fakt problem nevidela. Jediny problem je v event. povinnych skolenich a prohlidkach, ty musi mit vsichni, bez ohledu na uvazek… Jinak mi ale doted nikdo nevysvetlil, v cem, ze jsou ty castecne uvazky tak nevyhodne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
24.4.17 22:35

@Saatine no to záleží na výši úvazku :) u nás začínají lidé i na 0,2 nebo 0,3 úvazcích a to už se nejspíše pod min. mzdu dostávají

• Citovat
  • Upravit
2448
24.4.17 22:35
@Anonymní píše:
Po 6 letech na rodičovské a následně na postu ženy v domácnosti mám možnost vrátit se do práce. Mám 20 let praxi na postu manažerky obchodu a jediný, co se mi podařilo sehnat s ohledem na slušnou pracovní dobu je práce pokojské v lepším hotelu. Dnes jsem byla na pohovoru, udělala jsem dojem, mám si přijít práci vyzkoušet, zda mi bude vyhovovat a mám pak možnost nastoupit. Hledala jsem poměrně dlouho nějaký zkrácený úvazek, ale nezařadilo se mi. Připadám si, že jsem nějak profesně spadla na dno tím, že jsem si pořídila prcka skoro před 40. Cítily jste se taky tak při návratu do práce? Anebo jste ochotné vzít i podřadnou práci s ohledem na pracovní dobu? Nechápu, proč je v ČR tak málo nabídek práce na poloviční úvazek.

Já naopak, šla jsem s platem nahoru a mám dobré podmínky. Plný úvazek, reálně 2 hodiny denně home office, takže stíhám. Nevěděla jsem ale X let doma… Celou dobu jsem dělala něco příbuzného mojí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
24.4.17 22:38

@mroe u postu manažera bych viděla fakt ten, že se jezdí po schůzkách a na částečný úvazek to v našich podmínkách moc nejde… ale beru to zase podle naší firmy, kde jsou manažeři, kteří přicházejí v sedm a odcházejí v sedm večer, téměř s železnou pravidelností

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.17 22:39
@Anonymní píše:
Po 6 letech na rodičovské a následně na postu ženy v domácnosti mám možnost vrátit se do práce. Mám 20 let praxi na postu manažerky obchodu a jediný, co se mi podařilo sehnat s ohledem na slušnou pracovní dobu je práce pokojské v lepším hotelu. Dnes jsem byla na pohovoru, udělala jsem dojem, mám si přijít práci vyzkoušet, zda mi bude vyhovovat a mám pak možnost nastoupit. Hledala jsem poměrně dlouho nějaký zkrácený úvazek, ale nezařadilo se mi. Připadám si, že jsem nějak profesně spadla na dno tím, že jsem si pořídila prcka skoro před 40. Cítily jste se taky tak při návratu do práce? Anebo jste ochotné vzít i podřadnou práci s ohledem na pracovní dobu? Nechápu, proč je v ČR tak málo nabídek práce na poloviční úvazek.

Presne z tohoto duvodu ukoncuji materskou a nastupuji zpet do prace, syn ma 3 mesice a jdu na jeste vyssi pozici nez ze ktere jsem odchazela na materskou.
Neumim si predstavit, ze jsem studovala dve vysoky a mam 15letou praxi a pak vybalovat zbozi, nebo uklizet.

Pro rejpalky, dva dny v tydnu home office a tri dny v tydnu 5h, ale placeno 8h a v tyto dny syn doma s tatkou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.17 22:39

Ja mam castecne uvazky dokonce dva, nikde neplatim mene nez zakonne pojistne.
Na tak malem uvazku (0,2-0,3) snad zacinaji matky s mensimi detmi nez skolkovymi…a behem pobirani RP zas nemusi zamestnavatel zdravotni doplacet.

• Citovat
  • Upravit
2448
24.4.17 22:44
@Anonymní píše:
Ja mam castecne uvazky dokonce dva, nikde neplatim mene nez zakonne pojistne.
Na tak malem uvazku (0,2-0,3) snad zacinaji matky s mensimi detmi nez skolkovymi…a behem pobirani RP zas nemusi zamestnavatel zdravotni doplacet.

Hlavně na takový úvazek už je snad lepší dát DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
24.4.17 22:48

@Saatine jo, to je možné, to je strašně relativní a někdy ty lidi ani nechápu, jestli ví, co je to denní světlo…

• Citovat
  • Upravit
223
24.4.17 22:53

Nečetla jsem celou diskusi, tak se omlouvám, pokud opakuji, co už někdo napsal. Napadá mě, neuvažovala jste zakladatelko o úplném návratu ke kariéře a k tomu si najít chůvu? Jako studentka jsem hlídala děti v několika rodinách. Obstarávala jsem vyzvedávání dětí z MŠ a ZŠ cca třikrát v týdnu, pak jsme doma udělali úkoly, pohráli si dala jsem jim svačinu a pak postupně přišli rodiče…zbylé dny se nějak ve vyzvedávání vystřídali rodiče. Jasně, stojí to peníze a ochotu někoho si pustit do soukromí a k dětem, ale zas omezovat se kvůli pr. době a jít dělat podřadnou práci… :??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.4.17 23:09

Ja byla pred deckama v kancelari, pak 6,5r.doma, diky deckam a ze mam hotelovku jsem si sehnala brigadu pri rodicaku poslednim ve skolkove jidelne, jako neskutecne me stvalo, ze mam vetsi vzdelani nez vsechny i hlavni kucharka a pritom jsem pod nima, ale co po deckach se nejak zacit musi. S tama si me pretahli do skoly, napred mi dali nepedag. praci co je proste treba, po roce mi dali i pedag. pozici asistenta, delam oboje abych si vydelala vic. Pritom delam dalkove pedag. skolu, abych mohla bud u nas pri asistentovi delat i v druzine nebo na stredni ve meste.
Co jsem po rodicaku nastoupila mela jsem to same co na nem. Po roce a pul se mi podarilo mam jednou tolik. Nikde neni psane, ze kdyz vezmes docasne pokojskou, ze u toho zustanes porad.
Zatni zuby, rikej si co te nezabije to te posili. V tom hotelu naopak budes mit moznost, pokud se uvolni misto vedet to, jako jedna s prvnich a mit moznost se vyskrabat.
Mi asi reditelka dala sanci, ze videla, ze i se trema deckama bojuji, ze se nehodlam doma litovat a fnukat co najdu, chci zpet do kancelare. Pro me bylo podstatne mit praci blizko decek, byt po ruce, at jsem samostatna, ze hodne casu jsem s nima sama. Drzim ti palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.4.17 23:46

Jak už tu někdo psal - co zkusit pohovory na normální full time job a pak v posledním kole říct ano, ale jen na část. úvazek, případně volná prac. doba nebo homeoffice? Tím bych začala.
Známá, která kariéru nikdy neměla, našla po 7 letech na rodičáku práci na poloviční úvazek v pojišťovně jako asistentka, nedávno jejich pobočku zrušili a našla téměř totožnou práci v jiné pojišťovně.
Jiná známá myslela, že o job přišla, když její oddělení zrušili, ale šla dělat jinou (obchodní) pozici, kde má dost volnosti, aby to s dětmi stíhala…
Kamarádka začala při mateřské pomáhat svému manželovi a v průběhu rodičáku jaksi pozvolna a neplánovaně rozjela vlastní byznys, kdy dělala to, s čím se jejímu chlapovi nechtělo ztrácet čas, dnes už nosí do firmy tolik peněz, co její manžel.
Jiná kamarádka žije na venkově a pomalu ale jistě si při rodičáku buduje farmu (i když o tom ještě ani neví, ale už se jí to opravdu dost slušně rozrůstá), u toho se věnuje brigádně i tomu, co vystudovala a čemu se většinu života (zbytečně) nevěnovala…
Já osobně jsem doma už 3,5 roku a další min. 3,5 roku budu. Také mám za sebou slušnou kariéru, ale vrátit se tam nelze a ani bych nechtěla, takže přemýšlím, co se sebou :-) Mám pár nápadů, ráda bych rozjela něco vlastního, tak uvidím, jak to půjde.
A co ty, zakladatelko, nechceš zkusit vlastní byznys?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
25.4.17 00:13

Jeste jsem se do teto faze nedostala, ale mam uz ted z toho obavy jak to budu delat, kdyz se vratim do prace a jak to bude probihat a uvidim jak mi bude zamestnavatel vychazet vstric, jinak budu asi muset zmenit praci a jsem ochotna vzit jinou praci s ohledem na pracovni dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.17 00:54

@mroe s malou jsem plánovala být doma co nejdéle, a pak 2 roky jsem žila s manželem v zahraničí, tak to uteklo, ale v podstatě jsem neplánovala nikdy se vrátit na původní píst. Spíš mě zaráží, že neexistuje víc zkrácených úvazků pro matky s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.17 01:04

@Misheli ne, neuvažovala. Ráda bych se víc věnovala dceři, takže v podstatě o kariéru už nestojím. Jediný, co mě po návratu do Čech zaskočilo, že tu prostě nejsou zkrácené úvazky pro matky s malými dětmi, krom právě třeba úklidů. Ale hledám krátce, pouhý měsíc…tak třeba to chce jen čas, nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.17 01:09

@nani77 no popravdě vzhledem k mým dnešním pocitům začínám nad tím vážně uvažovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat