Z manažerky uklízečkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.4.17 10:54

@kdochcekam
To je muj plat asistenta ve skole :) neco malo by pridat mohli, ale jako ja si nestezuji, casu mam vic nez dost. Penize mam teda vic, pac mam dva uvazky, ale pro me by bylo potupne zustat viset dlouhodobe na UP a pak aby mi chlap platil kosmetiku, nehty, vlasy a tady ty zalezitosti, ktere pravidelne absolvuji, chci si na to vydelat sama. Navic si financuji skolu, nemuzu jen brat ze spolecneho, ale treba i neco pridavat, i kdyz je fakt, ze sveho muze snad nikdy nedorovnam, ve skolstvi se to toci kolem +- 20 tis 8).
Kazdemu vyhovuje neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.17 10:59
@Anonymní píše:
Po 6 letech na rodičovské a následně na postu ženy v domácnosti mám možnost vrátit se do práce. Mám 20 let praxi na postu manažerky obchodu a jediný, co se mi podařilo sehnat s ohledem na slušnou pracovní dobu je práce pokojské v lepším hotelu. Dnes jsem byla na pohovoru, udělala jsem dojem, mám si přijít práci vyzkoušet, zda mi bude vyhovovat a mám pak možnost nastoupit. Hledala jsem poměrně dlouho nějaký zkrácený úvazek, ale nezařadilo se mi. Připadám si, že jsem nějak profesně spadla na dno tím, že jsem si pořídila prcka skoro před 40. Cítily jste se taky tak při návratu do práce? Anebo jste ochotné vzít i podřadnou práci s ohledem na pracovní dobu? Nechápu, proč je v ČR tak málo nabídek práce na poloviční úvazek.

taky jsem dělala manažerskou pozici..při MD si ale dělám další školu - brzy budu končit (školu i rodičák) tak nastoupím jako diplomovaná všeobecná sestra…sester ve špitále je tak málo, že si můžu říct jaký úvazek chci.. 0,3 0,4 0,5 0,8 holky to tam mají různě…dám si pro začátek poloviční a uvidím jak to půjde časově…kdyžtak vezmu nějaký přesčas ;) obor mě vždycky bavil ale částečně to byla i strategie, jak se vrátit rychle do práce (a neskončit třeba jako uklizečka :-) )

• Citovat
  • Upravit
101759
25.4.17 11:11

@Jogrr Tak já jsem taky normálně pracovala, jen jsem prostě nebyla chopná řídit a vlastně ani cestovat MHD, i cestou na kontrolu mě občas někdo sbíral v metru, takže se museli v práci rozhodnout zda moji práci potřebují, i když bude z domu nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.17 11:16
@kdochcekam píše:
Zajímavá diskuse. Já obdivuju ty maminky, které to takto zvládají (práci i miminko) a jsou spokojené. Já to nedokážu. Máme klasický model. Manžel se podřizuje práci a já rodině. Já to tak potřebuji, potřebuju být s těma dětma a vím že nemůžu mít všechno. Ale děti dorůstají, takže už se mi klidně bude líbit i víc té kariéry a míň času s dětmi, protože už mě tolik nepotřebují. Ovšem finančně si nestěžuji, dokázala jsem si už ve firmě ledacos vyboxovat a vedení ví, že rodina je pro mě na první příčce, i když je to dočasné a máme nějaké plány vzájemně. Neumím si představit dělat někde zkrácený úvazek za deset tisíc. To raděj to pískoviště už navždy :jazyk:

vidíš, jsem sama s dvěma dětmi a zkrácený za deset dělám a je to ideálka..mohla bych víc, ale takto mám čas na děti, zatím zvládáme, až půjdou do školy, přidám si v práci :nevim: ***

• Citovat
  • Upravit
8512
25.4.17 11:22
@Jogrr píše:
@Limi123 ja stiham jak park, tak praci na full uvazek, vc. ruznych mnou stanovenych podminek, tak domacnost.Ono prodavacce je fakt jedno, kde po md a rd bude prodavat, ale jsou profese, kde ujede vlak, treba v medicine.

Full úvazek a ještě stíháš domácnost a park? 8o Jak to děláš? :-) (neptám se ironicky, opravdu mě to zajímá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
25.4.17 11:27
@Limi123 píše:
Full úvazek a ještě stíháš domácnost a park? 8o Jak to děláš? :-) (neptám se ironicky, opravdu mě to zajímá)

Ale jo, dá se to, stačí omezit to flákání se na netu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
25.4.17 11:39

@j.a.n.i1 to vstavas tak v 5, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
25.4.17 12:03

@Limi123 Spíš chodím spát po půlnoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 12:42

@kdochcekam prodavacce je jedno, co komu bude prodavat, protoze u ni opravdu zadna kariera nehrozi. To, ze ma pozadavky na pracovni dobu je uplne stejne, jako kterakoliv jina matka, ktera tu pracovni dobu musi resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.4.17 13:13
@kdochcekam píše:
Tohle jistě nemyslíš vážně. 8o Jestli ano, je to nesmysl.

proč by to dotyčná nemyslela vážně…jako jo, když bude prodavačka chtít a bude to šikovná ženská, může si udělat kariéru (ale pochybuju že za kasou) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
25.4.17 13:36

Práci bych hledala delší dobu a z požadavků bych hned neslevovala. Teď je vhodná doba na hledání/změnu práce a vyplatí se počkat. U prvního prcka jsem byla na RD 2 roky a stejně to plánuju i u druhého. Vzhledem k práci a oboru to bylo tak akorát a všichni jsme byli spokojení. Je teda fakt, že jsme měli kliku se státní školkou, kde malého vzali uz ve dvou letech a byl tam spokojený. Po pravdě si neumím představit být doma delší dobu, ale všechno se to stejně odvíjí od dítěte a to je vždycky individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 14:02
@kdochcekam píše:
Tohle jistě nemyslíš vážně. 8o Jestli ano, je to nesmysl.

Naprosto vazne. Jaka kariera je prodavat boty, obleceni nebo markovat v obchodaku? Zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
25.4.17 14:11
@nani77 píše:
Jak už tu někdo psal - co zkusit pohovory na normální full time job a pak v posledním kole říct ano, ale jen na část. úvazek, případně volná prac. doba nebo homeoffice? Tím bych začala.
Známá, která kariéru nikdy neměla, našla po 7 letech na rodičáku práci na poloviční úvazek v pojišťovně jako asistentka, nedávno jejich pobočku zrušili a našla téměř totožnou práci v jiné pojišťovně.
Jiná známá myslela, že o job přišla, když její oddělení zrušili, ale šla dělat jinou (obchodní) pozici, kde má dost volnosti, aby to s dětmi stíhala…
Kamarádka začala při mateřské pomáhat svému manželovi a v průběhu rodičáku jaksi pozvolna a neplánovaně rozjela vlastní byznys, kdy dělala to, s čím se jejímu chlapovi nechtělo ztrácet čas, dnes už nosí do firmy tolik peněz, co její manžel.
Jiná kamarádka žije na venkově a pomalu ale jistě si při rodičáku buduje farmu (i když o tom ještě ani neví, ale už se jí to opravdu dost slušně rozrůstá), u toho se věnuje brigádně i tomu, co vystudovala a čemu se většinu života (zbytečně) nevěnovala…
Já osobně jsem doma už 3,5 roku a další min. 3,5 roku budu. Také mám za sebou slušnou kariéru, ale vrátit se tam nelze a ani bych nechtěla, takže přemýšlím, co se sebou :-) Mám pár nápadů, ráda bych rozjela něco vlastního, tak uvidím, jak to půjde.
A co ty, zakladatelko, nechceš zkusit vlastní byznys?

Mám to podobně, kdysi jsem studovala programování, hodně jsem malovala a tak si říkám, že bych možná zkusila návrat k tomu - programování, PC grafika, se 4 dětma to s prací někde mimo domov nebude asi tak horké:-D
Edit: pracovala jsem na vysokém postu, řídila oddělení s dvaceti zaměstnanci a díky dobrému jazykovému vybavení (komunikuji plynule čtyřmi jazyky) bych asi neměla problém ani po MD, ale vadí mi vysoké časové zatížení…nikdy jsem se nedostala pod 60 hodin týdně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 14:30

@kdochcekam jiste, :mrgreen: a pak jste se vzbudila a stala opet za tim stejnym pultem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
25.4.17 14:34

Ono je to těžké. Jsou pozice, např. co dělala @Almatka, která je super vzdělaná a vybavená jazykově. Tam se asi člověk nechce vzdávat úplně toho, co vybudoval. Pak jsou např. ty prodavačky atd., kde snad nevadí, když je déle doma. No a potom ještě taková kategorie, kdy má třeba žena jednu VŠ, umí dva jazyky a dělala nějakou normální práci, kde to využila, ale kde prostě zkrácené úvazky nenabízeli a neumožňovali a radši si někoho zaučili. No a pak nechce úplně spadnout na zadek a např. jen uklízet, ale zároveň třeba nečeká, že bude mít takové štěstí, že by hned našla něco, co by bylo aspoň trošku slušného. Alespoň středošklskou pozici. Třeba jí nejde vyloženě o takový pocit, že má KARIÉRU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat