Z manažerky uklízečkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101748
25.4.17 06:28
@luccifera píše:
@j.a.n.i1 tak je to zdravotní pojištění, abych byla přesná

Ale ten doplatek do minimalky plati ze zakona zamestnanec, nikoliv zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
25.4.17 07:02

@Svistice Mam to uplne stejne. Praci pri md ukazat, ze je mozne pracovat i s ditetem, navic si jeste clovek udrzi „kamaradske“ vztahy, pri kterych se domlouvaji podminky navratu lepe. Ale take musim dekovat sve firme, ze zamestnancum vychazi abnormalne vstric. Ale troufam si tvrdit, ze se to firme vrati ve spokojenych zamestnancich.
Casto sedim pri pohovorech na opacne strane stolu a za sebe musim rict, ze je velmi komplikovane, kdyz se nekdo musi nahrdit na 3-5 let, jako nahrada se vezme clovek, ktery zapadne do tymu, dobre pracuje a ja bych se pak s nim mela rozloucit kvuli nekomu, kdo se bude pul roku vracet do pracovniho rezimu, vecne tam nebude, protoze otec se o deti neni schopen postarat ani vyjimecne… Je to tezke z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
25.4.17 07:55

@j.a.n.i1 dobré vědět, to jsem netušila

• Citovat
  • Upravit
luccifera
25.4.17 08:03

Mám právě taky práci v oboru, dobrou, skvělý kolektiv a nerada bych to zahodila… práce není vše, ale i tak to tvoří valnou část dospělého života a nerada bych právě po rodičáku zjistila, že budu maximálně dělat v Penny. Kolegyně nahlásila nástup po půl roce, pak po dvou letech a teď řekla, že to protáhne na komplet tři. Takže šéf už slibujícím těhulím moc nevěří a ráda bych mu ukázala, že to tak nemusí být, když on zase trochu přizpůsobí práci rodičům. Do školky mi nejspíš malou ve dvou letech nevezmou, ale na DPP bych mohla pracovat z domova a v tuto chvíli dělám práci, co nikdo jiný neumí. Mám jistou výhodu v tom, že šéf za mně nebude hledat náhradu a zaučovat si na to, co umím někoho nového. Nevyroste mi tam konkurence. Zároveň bych si nerada malovala 24h režim plnohodnotné péče o domácnost, rodinu, práci s úsměvem na tváři - taková ta spokojenost jak z letáku :)

• Citovat
  • Upravit
23966
25.4.17 08:05

Co znám z okolí, tak i na vyšších postech mají zkrácený úvazek a nabo homeoffice. Ale všechno u ženských co vracely brzo, cca po půl roce. Tim, že pracovali i při MD, tak jim všem zaměstnavatel vyšel vstříc.
Problém s návratem mají jen ty co při MD nepracovali.

Já otěhotněla hned po škole. A práce pro me vzdycky byla přijít, odpracovat co musím a domů. V práci máme super kolektiv, tak nám směny rychle utíkají a člověk se do práce těší. @zakladatelko
Jestli hledáš jen měsíc, tak to je fakt krátce. Ve vyšších postech to bývá kolem půl roku, než se najde to místo co je pro tebe ideální. (alespoň dle toho jak to měli lidi u mě v okolí). A zakladatelko, jak jsi na tom s vzděláváním? Dělala jsis nějaké kurzy nebo máš v životopise jen 7let prázdno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12622
25.4.17 08:10
@Limi123 píše:
Kamaradka sehnala tak, ze chodila na pohovory na plny uvazek a v poslednim kole vyberka si dala pozadavky na pracovni dobu.
Ja nastesti (zatim) nemam problem, aktualni zamestnavatel mi vychazi vstric.
Nicmene situace v CR je tristni :-(

Tak takovou zaměstnankyni bych poslala do p..e být nadřízeným..jaké požadavky? Když beru práci na plný úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
25.4.17 08:24
@Anonymní píše:
@nani77 no popravdě vzhledem k mým dnešním pocitům začínám nad tím vážně uvažovat.

Ja bych opravdu zacala obchazenim pozic na plny uvazek a v poslednim kole - nebo treba po pul roce - pozadat o nizsi uvazek. Vidim to z pohledu nadrizeneho - je velmi tezke najit kvalitniho zamestnance, takze kdyz uz ho najdu, jsem ochotna se trochu prizpusobit. Kdyz by mi nekdo poslal zivotopis, ze chce na castecny a ja hledam plny, pozvu na pohovor radeji nekoho jineho.
Ale kdyz uz se mi nekdo na pohovoru opravdu libi (a takovych lidi je jako safranu), je jednodussi si podminky domluvit. I u nas v tymu je par holek, co si po pul roce, po roce (a kamaradka i primo na pohovoru) snizovaly uvazek. Navic do urciteho veku deti ti zamestnavatel dokonce musi vyhovet :-)

@lilith1 píše:
Tak takovou zaměstnankyni bych poslala do p..e být nadřízeným..jaké požadavky? Když beru práci na plný úvazek.

Jedna se o obchodni vztah. Ten vznikne, pokud obe strany akceptuji vzajemne podminky. Proc bych si nemohla dat i ja ty sve? Preci podminky neurcuje jen firma.
Mozna, kdyby takovych zen, ktere o castecny zadaji, bylo v cr vic, nebyli bychom s castecnymi uvazky tam, kde jsme.
Navic jako zamestnavatel vezmu radeji kvalitniho zamestnance na 5-6h, nez lempla na 8. Bohuzel, na to, abys ukazala, ze jsi kvalitni, se potrebujes dostat na pohovor. A pokud rovnou napises, ze chces castecny, sance, ze se na pohovor dostanes, se rapidne snizuje. Je to smutne, ale je to tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.4.17 09:42
@luccifera píše:
@j.a.n.i1 dobré vědět, to jsem netušila

Jako on ho samozřejmě odesílá zaměstnavatel, ale strhne to zaměstnanci normálně z platu, stejně jako tu část zdravotního, co mu strhává normálně, dokonce se to i píše na výplatní pásce do stejné kolonky (akorát tedy pak účetní vysvětluje dotyčnému, proč má Fanda z vedlejší kanceláře strženo méně, i když má vyšší plat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.4.17 09:44
@lilith1 píše:

No, třeba protože v dnešní době je zázrak sehnat schopného člověka a tedy si ten schopný člověk může celkem diktovat podmínky… a i ten nadřízený si bude sakra rozmýšlet někoho takového poslat do p…e, když je to rozhodování o tom, zda mude mít onoho dotyčného, i když na zdkrácený nebo nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.4.17 10:12

Ja to taky zpetne uznavam, ze byla chyba byt doma 6,5r. A to jsem sla ve 2r. nejmladsiho neco delat, zusta dalsi rok az dva doma, bych byla uplne v p…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 10:15
@j.a.n.i1 píše:
No, třeba protože v dnešní době je zázrak sehnat schopného člověka a tedy si ten schopný člověk může celkem diktovat podmínky… a i ten nadřízený si bude sakra rozmýšlet někoho takového poslat do p…e, když je to rozhodování o tom, zda mude mít onoho dotyčného, i když na zdkrácený nebo nikoho.

Presne tak, v podstate jsem nikdy neprestala pracovat, a melo to smysl, zamestnavatel me chtel zpatky a ja si stanovila podminky a on na ne plne sel.
Urcite je fajn litat s kocarem po parku a valet se na piskovisti, ale v zivotopise to blbe vypada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
25.4.17 10:26
@Jogrr píše:
Presne tak, v podstate jsem nikdy neprestala pracovat, a melo to smysl, zamestnavatel me chtel zpatky a ja si stanovila podminky a on na ne plne sel.
Urcite je fajn litat s kocarem po parku a valet se na piskovisti, ale v zivotopise to blbe vypada :mrgreen:

Tak ja treba litam s kocarem po parku a valim se na piskovisti a k tomu mam 30% uvazku, jde to krasne skloubit.
Jinak s tim stanovenim podminek to mam stejne, take jsem si rekla, kdy a jak muzu chodit (do prace max. 1× tydne na 6h a to jeste ne kazdy tyden - dle nemoci atp. + zbytek home office + pritok prace si ridim sama tak, abych stihala + nevim, jestli brzy neotehotnim, takze nevim, jak dlouho budu pracovat). I presto je zamestnavatel rad, ze me ma. Dokonce me ted pretahovali z jednoho jineho tymu, at jdu (i za techto podminek) pracovat k nim (ale to bych nedala, s timto uvazkem jsem rada, ze se nemusim ucit nic moc noveho). Mzdu take nemam spatnou. Uznavam, ze mam stesti, ze mam sefovou, kterou mam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.4.17 10:29

@Jogrr Jojo, taky jsem podobně „zneužila“ svého těhotenství… oznámila jsem, že buď povolí homeofice a budu pracovat až do porodu a pak od konce PPM (a pomůžu i při ní) nebo nepovolí a pak jdu na neschopenku, jelikož omdlívám tak 2× denně a tedy fakt nebudu riskovat řízení. Jinak do té doby neexistoval ani posun začátku pracovní doby - a najednou to šlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 10:43

@j.a.n.i1 ja jsem sveho tehotenstvi nezneuzila tedy k nicemu. Jeste tyden pred porodem jsem normalne pracovala, prislo mi to smysluplnejsi nez lezet na gauci a cekat. V praci jsem byla opet 6dni po porodu, miminko, ktere mi spalo 22h denne mi toto vse umoznovalo a umoznuje pokracovani kariery dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
25.4.17 10:46

@Limi123 ja stiham jak park, tak praci na full uvazek, vc. ruznych mnou stanovenych podminek, tak domacnost.

Ono prodavacce je fakt jedno, kde po md a rd bude prodavat, ale jsou profese, kde ujede vlak, treba v medicine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat