Z manažerky uklízečkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jogrr píše:
@kdochcekam urcite ano. Prijemny zbytek smeny.
Proč jste tak útočná?
Můj manžel má taky VŠ, ale ve firmě mají dost lidí, kteří berou docela slušné peníze a vypracovali se i bez vzdělání. Není to sice logické a spravedlivé, ale bývá to docela často. I je časté to, že výška platu není úměrná inteligenci. Znám spoutu velice chytrých lidí i s více tituly, ale zase jim chybí např sebevědomí nebo dravost a je to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JohanaK píše:
Proč jste tak útočná?
Můj manžel má taky VŠ, ale ve firmě mají dost lidí, kteří berou docela slušné peníze a vypracovali se i bez vzdělání. Není to sice logické a spravedlivé, ale bývá to docela často.
Když se někdo vypracuje, je to spravedlivé…
@JohanaK já mám jen Bc. nejsem supervzdělaná, spíš jsem byla nedostatkové zboží, technicky zaměřený typ s jazyky (a ty jazyky - domluvím se bez jakýchkoliv problémů, ale většinu jazyků, bohužel včetně česštiny, mám spíš slovem než písmem)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JohanaK píše:
Proč jste tak útočná?
Můj manžel má taky VŠ, ale ve firmě mají dost lidí, kteří berou docela slušné peníze a vypracovali se i bez vzdělání. Není to sice logické a spravedlivé, ale bývá to docela často. I je časté to, že výška platu není úměrná inteligenci. Znám spoutu velice chytrých lidí i s více tituly, ale zase jim chybí např sebevědomí nebo dravost a je to…
Přesně tak, v dnešní době je komunikativnost a schopnost se prosadit, víc než kdejaká škola, od nás z bývalé třídy jsou ti, co měli prořízlou pusu a sebevědomí až na půdu, teď kariérně výš, i když prolejzali jen tak tak s odřenýma ušima a mnohdy i s velkým štěstím, než premianti třídy, kterým ale chybí ta dravost. Holt to tak je.
- Citovat
- Upravit
@Almatka To je super. Technika a jazyky a ještě, když je jich víc. To je dobrý. Tak jo, asi je to spravedlivé. Horší, když dělá šéfa vůl, co uměl akorát leštit kliky a taky se pak těžko získává autorita, když má pod sebou samé vzdělance…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:
Tak přizdis. ráč kariéru neudělá ani kdyby měl tři vysoké. Schopný člověk si kariéru vybuduje od píky i bez vzdělání. Stačí ukázat, že umí.
Znám pár lidí na vysokých postech s takovým tím zdravým selským rozumem, co to vzali opravdu od nuly - moc jich ale není. (Třeba zrovna moje šéfka, měla maturitu a pod sebou měla 150 zaměstnanců VŠ:-)) Nicméně je to spíš o Česku a zemích bývalého východního bloku než obecně trend. Pamatuju si, jak k nám jezdili Britové z vedení a my si říkali, jak je zvláštní, že nemají VŠ a my všichni alespoň první stupeň VŠ měli (teda většina měla Ing./Mgr. to jen já měla to Bc.
) a pak jsme takhle jeli do Rumunska a naši podřízení tam měli doktoráty
Ale proč to píšu - ti Britové se prostě po střední škole vydali někam na praxi a vypracovali se.
Ale věřím, že se to tady u nás postupně víc utlumí, že bude platit, že soukromý sektor požaduje zkušenosti a schopnosti a stát formální vzdělání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JohanaK píše:
@Almatka Horší, když dělá šéfa vůl, co uměl akorát leštit kliky a taky se pak těžko získává autorita, když má pod sebou samé vzdělance…
To jistě ano…moc bych chtěla umět leštit kliky, ale nikdy mi to nešlo:-) Možná bych nemusela být na pozici, kde se tak moc makalo, ale na nějaké, kde se v klidu delegovalo:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka píše:
To jistě ano…moc bych chtěla umět leštit kliky, ale nikdy mi to nešlo:-) Možná bych nemusela být na pozici, kde se tak moc makalo, ale na nějaké, kde se v klidu delegovalo:-D
Není to to nejdůležitější, ty kliky, ale já se s tím už setkala dost. Zvýhodňovaní byli ti zaměstnanci, kteří si víc rozuměli s šéfem. Dostávali větší odměny. Já jsem byla tak v průměru a nikdy to moc neřešila, ale celkem to platilo. A pak lidi, kteří byli vyloženě nabušení vědomostma a nedělali chyby, ale prostě neměli ambice, ti byli tak nějak stranou.
Ještě jsem chvili z nouze, asi půl roku dělala práci, kde shodou okolností bylo dost vysokoškoláků, ale velela jim středoškolačka a prostě ty lidi občas něco plácnou, že nějaká taková mi bude něco říkat atp. Třeba i ve srandě. Ale asi musí mít taková šéfka pevné sebevědomí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luccifera píše:
@j.a.n.i1 kvůli daním, které se neodvíjí od peněz za zkrácený úvazek, ale od minimální mzdy, tj. když by někomu vyměřili nižší mzdu než je minimální, tak bude firma platit daně furt jako za minimální
Jde pouze o zdravotní pojištění a doplácí si ho zaměstnanec, né firma. Účetní mu to při výplatě rovnou odpočítá v té minimální výši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka Člověk i přes úspěšnou kariéru v určitou chvíli zjistí, že už nechce v práci trávit tolik času a chce taky žít. Práce není všechno.
Dokud je práce i zábavou, je to super. Jak se to změní, je to špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka Přesně, leštit kliky taky neumím a snad ani umět nechci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik123 píše:
@Almatka Člověk i přes úspěšnou kariéru v určitou chvíli zjistí, že už nechce v práci trávit tolik času a chce taky žít. Práce není všechno.Dokud je práce i zábavou, je to super. Jak se to změní, je to špatně.
Taky si myslím. A snad není výjimkou, že mají lidi i svoje zájmy, při kterých se i realizují a naplňují je a nevisí to všechno jen na práci. Já se např. těším vždy na období, kdy mi odroste miminko a mám víc času na něco, co mě baví a co s mimčem dělat nejde. A není to práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:
Může dnes markovat boty a za rok může být třeba manažerka značky kterou prodává. Bože.
Tak může se dostat třeba na vedoucí směny, když je šikovná, ale těžko za rok na manažerku značky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
Tak může se dostat třeba na vedoucí směny, když je šikovná, ale těžko za rok na manažerku značky
za rok se z prodavačky můžeš, ve většině obchodů, dostat na pozici manažera pobočky. Když chceš, ale většina nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka tak to byvalo, uz to tak neni. Ziji v Britanii pres 20 let a za tu dobu je videt hodne velky posun, bez vzdelani uz to ted jde mnohem hur nez tenkrat. Kdyz jsem sem prisla, tak maturitu delalo zhruba 18% rocniku, vetsina z nich pak pokracovala na VS, ale jen bakalarsky obor. Ted je to cislo mnohem vyssi a zacina se prosazovat pokracovani po BA nebo BSc. Jinak neni zvykem si nekam titul psat, takze je pomerne tezke zjistit, kdo ma jake vzdelani. Vetsinou se pise az doktorat a to taky ne vzdy, ja ho treba nemam v planu psat, kolegyne ma dva a taky je nepise.
Ale mas pravdu, ze vypracovavani se ma dlouhou tradici a i ted po bakalari casto lide nastoupi na nejnizsi pozici a vypracovavaji se. Coz se ovsem zakladatelky netyka, to je uplne jiny pripad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit