Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme dneska půl roku
… ach jo, ale letí to letí.
Leni, zelenou stolici může mít i z mlíka .
Jíťo, jé Viktorka to je krásná bambulka. Lékárnice… hm hm to je dobrý vědět, kdyby náhodou
. Špendlík to je myslím věčná hračka, tu mají v oblibě snad všechny děti co znám. My máme zelenej
.
Holky a ta Holtova mast se používá na potničky? Na ty je malej celkem hodně náchylnej, máme je každou chvíli. Je volně v prodeji?
My jdeme zítra na půlroční prohlídku a očkování, poslední hexa a poslední sinflorix, tak snad to proběhne jako vždy bez újmy. Taky jsem zvědavá, kolik malej váží a měří, řekla bych něco kolem osmi kilo.
Bikis, vy jste od nás o měsíc, budete už začínat s příkrmem? Nebo ještě měsíc počkáš?
AHoj holky, tak jsme doma od Dr. - poslední očkování!Malá v pohodě! Sestřička říkala, že má krásný stehýnka a že se píchají injekce jedna báseň!
No jak by ne, má 7390g a 68cm. Vyrostla od minule jenom o 1cm.No jestli nás čeká zase spurtík, kdy zvládla za týden asi 5cm, tak to se mám na co těšit!!Minule mi to dalo dost zabrat!! ![]()
Trace, s těma příkrmama začneme až za měsíc. Prý když kojím, není to do půl roka potřeba, ani žádný čaje, voda, nic. Jenom třeba při velkých vedrech svlažit trošku rtíky převařenou vodou, jinak prý není potřeba!
Takže příští měsíc jdem na kontrolu a vše nám Dr. řekne. No to jsem na to zvědavá!! ![]()
Venku je už teď pěkný vedro. Chtěla bych už vytáhnout ten sporťák, tak uvidím jak malý bude.
A jdu rychle vařit, dokud malá spí, ať mám na to klid! ![]()
trace
Holtova mast je bez předpisu, ale může se mazat jenom na noc, nesmí přijít na světlo, protože je fototoxická. Jinak až jí otevřeš, tak jí dát do ledničky, aby byla v chladu, je to lepší.Hlavně nesmí přijít do pusinky a do očí. Strašně smrdí, ale je výborná, nám zabere většinou po jednom natření. Jinak lepší je dělaná přímo v lékárně než dovážená v tubě.
bikis
teda malý je kus ženský, to je správný, žádná vychrtlina. Nám budou zítra 4 měsíce a máme něco kolem 6kg, takže taky žádný vychrtliny
, ale hlavně když jim chutná ![]()
Ahoj holky!Jíťo, mě teda Holtova mast voní, ale to jsem asi jediná na světě!
My dnes vytáhli sporťák, samozřejmě jsem to musela zdokumentovat
. Snad se jí to líbilo. V kočáře má teda víc místa, může se vrtět, kopat nohama, ležet na bříšku..ale tady zase líp vidí ![]()
Jo Leni, tu zelenou stolici má malá taky občas a je v pořádku!Myslím, že to bude OK ![]()
Bikis, malá je krásná a v kočárku vypadá moc spokojeně a nebude jí tam aspoń horko, přeci jen do toho hlubokýho jim ani pořádně nefoukne … to je až neuvěřitelný, jak se ty naše miminka mění.
My jsme byli na očkování, tak dneska poprvé s pláčem sice jen chvíli, ale přeci. My taky nejsme vychrtlíci, malej má 6 měsíců a má 8070g a 69 cm. Dnes se malej konečně otočil i z bříška zpět na záda. taky už se dostává do kleku, tak za chvíli bude velký lození po bytě.
Jíťo děkuji za info o té masti, to že se maže večer jsem nevěděla, tak ji zajdu koupit do lékárny.
Dneska jsem opět byla vykoupit obchod s dětským oblečením… já jsem na to oblečení úplně úchylná ![]()
Holky tak stolice dneska ukázková, takže to asi bylo asi tím heřmánkem a nebo mlíkem, jak píšete.
Bikis malá je rozkošná v tom sporťáku ![]()
Jíťo už jsem se na tu Holtovu mast ptala, ale u dr. maxe jí ani neznají…no takže musim ještě zavítat do jiné lékarny. Jinak já už na ní toho tolik napatlala. Zítra jdu k dětský aby mi napsala doporučení do toho Motola, jinak se tam nedostanu.
Trace to už jste veliký, tak si zaplakal a dobrý, je to šikula. já Adlu važila včera a má 6,5kg ![]()
Ahoj holky! Leni , jsem zvědavá, co ti řeknou v tý Motole! Už by to mohli nějak rozseknout, aby jste věděli na čem jste!! ![]()
Lékárny Dr.Max nemám ráda!Asi proto, že teda u nás jsou tam hrozný lékárnice, vždycky kvetu..nesnáším ženský typu spící panna!
A ještě k tomu se mi zdá nejdražší. Takže jsem si na ní nějak vypěstovala averzi!
A že neznaj Holtovu mast ne divný!!?? ![]()
Jinak včera zase velký scény s naší milovanou tchyní. Ona prostě nedá pokoj!Jako já na ní seru ( s prominutím ), ale přítele je mi líto. Ona ho vyhodila v 17ti z baráku, nedostal ani korunu, dětství hrůza a furt ho bude nervovat!!Mám i pocit, že to dělá schválně před svatbou,aby tam nemusela, popř.aby nám nemusela nic dávat. Stejně od ní nic nechci, malý nedala nic, v porodnici byla jednou a nepřinesla mi ani banán, takže má smůlu.Malou bych jí nepůjčila ani za zlatý prase.No jsme oba nasraný.To je rodina, fakt!Akorát je mi líto přítele, že má takovou krávu matku!On dělá tvrďáka, ale když vidím, jak je z toho hotovej..
To jsem zvědavá, jak dopadne svatba.Až jí tam uvidim, tak budu akorát nasraná!Holky, omlouvám se, že jsem sprostá!!!!! ![]()
No ale večer si tak sedím u TV a svědí me oko. A pak večer v koupelně koukám a na horním víčku taková boule, vypadalo to jak puchejř!!No já zase hysterák, co to je, že se nemůžu vdávat s oteklým okem
.A dnes ráno puchýř není, ale oteklý mám celý horní víčko a docela to svědí. Nevím, jestli to není třeba ječný zrno..??Nevíte, co na to pomáhá?
Určitě mi to vylítlo z rozčílení!!! ![]()
Bikis, jakoby jsi mluvila o mojí tchýni. Akorát já mám to štěstí, že od nás bydlí 100 kilometrů daleko a za celého toho půl roku co je malej na světě tu byla 2×. No teď se nám stala taková věc, až manžel zůstal nevěřícně koukat a nevěděl co na to říct. Poslal jí na mobil MMS. A pak jí večer volal, jak se jim daří atd. a ona mu řekla, že si říkala co je to za dítě. No k tomu není co dodat, akorát je to smutný teda… manžel naštěstí netrvá na tom, aby jsme tam jezdili každý měsíc, jedeme k nim tak jednou do roka, většinou na jaře a to jen z toho důvodu, že já tam mám ještě babičky, ale jinak by jsme tam snad ani nejeli.
Já bych řekla, že ječný zrno to bude, ale co na to … neporadím.
Bikis jen se pěkně vypovídej sprostě
to pomůže, je hrozný když ta jeho máma je taková…snad vám svatbu nepokazí…nebo spíš nenechte si jí pokazit.
Nato oko asi nejspíše oftalmo-septonex mastičku. jinak ječný zrno já vždycky měla ve vnitřním koutku. no uvidíš, ale to zmizí do tý doby.
Tak jsem byla u toho jiného dětského dr. (moje příbuzná tam chodí s dětma a zná se s jeho zdrav. sestřičkou) já k němu nechtěla chodit záměrně, protože ho znám, byla jsem u něho na praxi) No každopádně jsem tam byla…hnedka mě poznal
.A jsem z toho nějak rozhozená, teda už mě to přešlo, ale prakticky všechno co jsem doposavad dělala bylo špatně.....ono hold co doktor to jinej názor.
No prohlídnul jí, poslech, prohmatal…o žádný seboroický dermatitidě ani tuk…že to je kojenecká vyrážka na podkladě alergie a ted naco tak může být alergická. výslech hadr, ještě mě snad zkoušel u toho…
no mám používat opětně Nutrilon HA, nošení bílé bavlny na tělíčko, napsal mi Lipobasi, pak nějakou mast lehce s kortikoidama na ty svědivý místa a fenistyl kapičky a koupat v té Linole )což dělám už 2 měsíce)
Vlastně tím čím jsem jí mazala doposud je blbě. jo a fenyklovej čaj, že prej vůbec když netrpí na prdy, tak mu říkám, že má asi opravdu žízeň a on že nic. tak já nevím. ted jsem koupila fenyklovej čaj od Sunárku bez cukru, já jí ho asi dávat budu…v tom teple
![]()
Jinak pokud to nezabere nebo nebude lepší, tak ten Motol…ale je tam asi půl roční čekací doba.
trace píše:
Bikis, jakoby jsi mluvila o mojí tchýni. Akorát já mám to štěstí, že od nás bydlí 100 kilometrů daleko a za celého toho půl roku co je malej na světě tu byla 2×. No teď se nám stala taková věc, až manžel zůstal nevěřícně koukat a nevěděl co na to říct. Poslal jí na mobil MMS. A pak jí večer volal, jak se jim daří atd. a ona mu řekla, že si říkala co je to za dítě. No k tomu není co dodat, akorát je to smutný teda… manžel naštěstí netrvá na tom, aby jsme tam jezdili každý měsíc, jedeme k nim tak jednou do roka, většinou na jaře a to jen z toho důvodu, že já tam mám ještě babičky, ale jinak by jsme tam snad ani nejeli.
Já bych řekla, že ječný zrno to bude, ale co na to … neporadím.
Ježiš, to je taky hrozný!!!
No jako fakt bez komentáře!!!
Závidím, že jí máš tak daleko a nevídáte se moc!! Já jsem po tom výstupu včera tak nasraná, že jsem řekla, ať mi dají pokoj a že už tam taky ani nepáchnu!
![]()
Jinak já si teda svatbu zkazit nenechám. Já se bohužel neumím vůbec přetvařovat, takže jestli tam přijde, hodím na ní ksicht a vůbec se s ní bavit nebudu.Já je vůbec nepotřebuju k životu.Ale prostě je mi líto přítele..Ten je z toho špatnej a je nasranej, že má takovou matku!
A vůbec, zapomněla jsem pochválit Martínka, že už se přetáčí z bříška na záda!!
To bude nějakej sportovec!
No za chvilku už nám začnou lozit a skončí sranda , vysedávání u PC a začne nahánění po bytě! ![]()
Leni, tak jsem zvědavá co ta vše vvyrážka!Ty kapičky Fenistyl vám mohli dát hned teda. Nám tenkrát pomohli okamžitě
A jak teda zjistíte, na co je alergická? ![]()
No malý se poprvý udělali po očkování na těch stehýnkách takový červený fleky!
Zatím je v pohodě, tak snad je to neškodná reakce a zmizí to!!
Trace tak to je taky děs s tou tchýní…co je to za dítě, no mazec.
bikis no to je právě ono, že bude všechno trvat než se zjistí na co alergická je…jestli teda vůbec. noi bude to na dlouhé lokty. dneska třeba dobrý a tedka před koupáním jí sundávám plínu a byla osypaná jen tam, nikde jinde. fatk tomu nerozumím.
jo a v lékárně mi říká ta lékárnice že po těch kapičkach fenistilovejch může být víc spavá…tak jí je dám doma a pak už byla unavená a normálka spala přes 2hod, už jsem z toho byla vyjukaná, protže takhle dlouho nikdy nespala za celej den.
Tak to jsem Leni nevěděla, že po těch kapičkách může být dítě spavé, u nás se to teda neprojevilo, ale každé miminko reaguje jinak, ale možný to je. Holky nám ten Fenistil kapky dala doktorka na alergii taky, ale už jsem slyšela od dvou mamin co s nimi chodíme ven, že je měli na rýmu ( 5 kapek 3× denně) Kdyby náhodou bylo u někoho potřeba, jen taková rada, prý zklidňují sliznici a tím se ta rýma rychleji léčí. Tak aspoň jsme zase chytřejší.
No jinak k té tchýni… pěkně nás oba s manželem nasrala, když už malého nepoznala, tak to aspoň neřeknu, že? Navíc má jen jedno vnouče, tak kdo by to asi byl… a u MMS je číslo ze kterého ta MMS šla. No to ukazuje na její intelingenci… a pak mě bude poučovat, jak se mám chovat a starat o své dítě
.
Né Trace to je opravdu hrozný…to člověka ještě vytočí do pěkných obrátek. Já mám tchýni …no jak to říct, je spíš už dost senilní a někdy ty její otázky no děs, ale dá se to. taky bydlí daleko…spíš mi je jí líto že je tam úplně sama a my tady všichni pohromadě. Ale pak mi stačí s ní být pár hodin a jsem zase vyléčená…on teda i přítel.
No Trace tak jestli to pomáhá na tu rýmu, kterou máme neustále, tak to by bylo super kdyby jí to pomohlo. Dávám těch 5kapek 3× denně. Uvidíme, jinak furt chrčí, ale odsát to nejde.
Leni tak tohle máme taky, já jsem koupila jak Vincentku ve spreji pro dospělé, tak i Libenar. Snažila jsem se to odsávat, ale zjistila jsem, že je to k ničemu. Ráno, pak když jdeme ven a večer po koupání šplíchnu Vincentku a neodsávám, protože i kdybych chtěla, tak by to stejně nešlo. Nemůžete mít doma třeba suchý vzduch? Malý to měl horší v zimě, jak se topilo.
Ale myslím, že ten fenistil buď pomůže nebo ne, nevím, já jsem ho na rýmu nezkoušela, tak uvidíš. Ale je dobrý ho doma mít, kdyby se objevila nějaká reakce na potravinu nebo nějakou látku, tak rychle pomůže. Na tohle je výborný.
Holky máte někdo ve vláskách takový ty šupinky? My jo a nejde nám to vyčesávat a to promazávám celkem dost.
Jo a malej už zase dělá, že kašle. Včera jsme byli u dr. a má to čistý, takže to zase dělá. Vždycky se chláme a pak dělá, že kašle potvůrka ![]()