Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Trace…nad touhle židličkou taky uvažuju. Je to šikovná věc. Taky ji pořídíme cca do měsíce, ať jsou pak příkrmy v pohodě. To polohování je super!!! ![]()
Evelin uvidíš, že budeš spokojená. Já tedy jsem a i cenově je dostupná a hlavně se mi líbí, že je umělohmotná a tudíž se dá omýt … i s potahem, to je u prvních příkrmů výhoda
.
Ahoj holky tak zase po delší době:))
Na 4mes kontrole 5620kg a stále jen kojime
Očkováni mela dohromady tu hexavakcinu a k tomu 2.synflorix a hrůza 4dny v noci pláč cca po 1,5 a byla úplne hotova a do toho ted chytla chudák strašnou rýmu tak furt odsavame a kapeme tak příště uz to nedám najednou ![]()
Jinak mala se ted koupě s Tatou ve velký vane a blbnou a strasne ji to baví pistí a směje se jak blázen
Jinak Bikis kam jezdíte nakupovat taky jsme tam furt jezdíme do Reálu kousek od Drážďan a pro hadriky do Drážďan vyber nesrovnatelny a moc dobře se tam nakupuje taky jsem koukala ze nestačí OP
Tak ji máme v pase ale kdyz jsme tam s malou jeli prvně tak mi to vůbec nedošlo něco takovýho resit
Tak byla na černocha a naštěstí nás nikdo nestavel ![]()
Jinak at vyjde svatba ![]()
LUCI ja to mám stejny mala je takova ciperka kamoska ma stejne starou holčičku a v kočárku ji jen lezi a kouká a ma ještě hlubokej a ja uz sportak jinak to nejde musí mít furt výhled a stejne tak po hodce chce do klokanky
Ted se furt točí na břicho a pak písti ze nemůže zpět na zadá ![]()
Jinak zidlicku uz chci taky chtěla bych tu bloom ale přesně ty peníze!!!!
tak uvidíme ..ještě jsme mistři v sundavani ponozek a tapicek furt je zkopava dolu blázen malej
![]()
Vanes, my taky jezdíme do Realu, do Heidenau!
A ty už máš malou teda v pase? Platí se za to něco? A musela jsi mít její fotku? Ježiš, a jakou???
![]()
Jinak já už teda kočár asi složím a uklidím, protože už bych si netroufla jí po tom, co objevila sporťák, dát do kočáru!
Malá se taky klepe na tatínka. Nechápu, že už takový mimčo pozná, že tatínek je na dělání blbostí. Jak ho vidí, tak začne kopat nohama, piští a úplně jakoby doráží. On s ní dělá kraviny,někdy radši ani nechci vidět, co s ní dělá!!
A ona se chechtá a je úplně šťastná!!
Holky, dnes máme lítání!Ještě se musím vyfotit na OP, to nesnášim!!
Jsem nervózní jak sáňky v létě!!Já se nechci vdávat!!
![]()
Jo, ještě jsem chtěla napsat, že dnes ráno asi ve čtyři mě probudilo, jak se malá chechtá ze spaní!Myslela jsem že je vzhůru, ale spinkala a normálně se uchichtávala!To bylo srandovní, co se jí asi zdálo??
![]()
A ponožky máme furt dole, ještě k tomu jsou i mokrý, oslintaný, jak si je cpe do pusinky!!
![]()
Jj taky tam jezdime;)je to tam super!jen ted se tam bojim kvuli tem krvavym prujmum;(((jinak mam ji v pase zapsanou to trva asi 10min na pockani a je to nejjednodussi a nejrychlejsi varianta a plati do 7.2012 pry pak uz je nutny udelat vlastni pas pro mimi to je fotej primo tam ale musis mit osvedceni o statnim obcanstvi a trvato cca 1,5mesice pry asi jak kde;)tak ja tatim udelala tak a pak budu resit samostatnej pas
Jinak presne jsou desne srandovni jak kopou nohama a rozhejbou cely telicko kdyz maj radost;)))))
Ja uz si taky radsi ani nedovoluju ji ukazat korbicku hlubokou:))ono i v tom sportaku trochu bojujem ale da se to aspon ta hodka max 2 pak rev rev a pak klokanka…
Tak ze spani nahlas se nam jeste nesmala jen pusinkou se usmiva ale bez zvuku tak to muselo byt vtipny!!!Tak kdyz uz te vytahla z postele aspon jsi se zasmala;))
no Vanees tak to jste šikulky:-) jinak gratuluju k přetáčení, který děti to tady ještě umí?
My se přetočíme spíš z břicha na záda než opačně.....
. Jinak ať žije sporťák, my jsme spokojený, a je přitom pořád v lehu ale přece jen rozled větší:-)…ale když nemá náladu tak nepomůže nic no. A ponožky máme dole taky furt. Sešoupe je pěkně postupně dolů
.
Bikis no už na tebe myslím jak to vše vrcholí a co zítra? to už úplně vyvrcholí:-)…A pak už budeš mít manžela a ten ti bude muset přispívat ne?
.
No my včera nemohli vůbec usnout a jakmile jsem jí dala mlíko začla pištět a dneska ráno v 6 hodinu povídala až z too bylo opět naříkání a brekot.....trápí nás ty zuby. Namazala jsem jí to gelem, promasírovala dásničky a během chvilku jsem jí uhoupala a spí doteďka.....teda když nás přejdou bolesti z očkování je tady tohle a já jsem jak mátoha. Dneska jdu večer s kamarádkou posedět a možná i zapařit…ale nedokážu si sebe představit. Ne jen, že už jsem nebyla nikde sto let ale hlavně připadám si furt nedospalá, takže abych to v 10 nezabalila a nešla domů ![]()
Jinak Trace díky za info, no takže je to jasný, koupit v první řadě židličku protože teď už bude papat každý den ![]()
Ahoj holky,
tak po šílené noci, kdy jsem byla vzhůru každých deset minut malá konečně usnula a já mám chvilku klidu.
Nějak nás občas trápí zácpa. Asi z toho jak kojím a občas musím dokrmit, tak se jí to smíchá a je zaděláno… ![]()
Lucko úplně vím o čem mluvíš, já mám taky děsnou aktivku, skoro vůbec nespí, to už musí být hodně unavená, aby zabrala alespoň na hodinu. No a ty zuby, já tak ypořád masíruju, mažu cca 4× denně, už í cítím hrboly a jsou i vidět, ale ne a ne se prožezat. Nejhorší jsou ty večery, to jí to mnohdy chytne a usne třeba až v půl desátý a to spí normálně už kolem sedmý ![]()
Bikis
Víš mluvit o tom, jak nám je, je těžký, ale je to realita a já se s ní pomalu smiřuju. Naši se mi snaží pomáhat, ale to víš, není to stejné, jako žít s chlapem a tatínkem svého mimina… Je mi často smutno, připadám si hrozně sama a hlavně jak tady ani nikoho neznám, tak je to o to horší. ![]()
Začala jsem teď chodit každý týden na Zumbu, tak ze mě alespoň občas střílí endorfiny na všechny strany. Rozhodla jsem se, že si na ni udělám trenérský kurz a budu jí předcvičovat
. Dlouho jsem závodně tančila, tak mi to přijde celkem lehký.
, ale občas je to záhul, ale čekala jsem, že bude ta fyzička horší a celkem to je v poho. Akorát si musím předtím vždy úplně odsát prsa, minule se mi v polovině cvičení nalila a pak už jsem mohla hýbat jen nohama
![]()
Taky plánuju spinning a heat. Sport mě hází alespoň trochu zpět do pohody ![]()
Nejhorší na tom je ta ponorka, jsem s malou 24 hodin denně a není nikdo, kdo by si ji nějak víc bral. Naši chodí do práce a mají taky svůj život a potřeby, tak je nemůžu zneužívat, no a nikdo jiný není. Když přijede jednou za 14 dní ex na návštěvu, tak s ním musím jít ven, protože vůbec neví, co má s malou dělat, vůbec jí nezná a mě to rve srdce. Taky mu asi vůbec nechybíme. Tedy hlavně já, malá ještě i jo, ale o mě nepadne ani slovo, žádné jak se máš, jak to zvládáš, sluší ti to, chybíš mi…no prostě nic, takže už žádná naděje na návrat není
, ale začínám si na to pomalu zvykat, nic jiného mi nezbývá. Až malá trochu povyroste, tak to bude zase jiné. No a až se vrátím do práce, tak nám koupím nový byt a začnu znovu studovat a uvidíme, nějak to musíme zmáknout ![]()
Ale díky za péči, jsi hodná ![]()
Jinak jóga pro miminka je fakt srandovní. Různě kroužíme bokama a kyčlema a zvedáme střídavě ručičky a nožičky, masírujeme chodidla, lítáme ve vzduchu, procvičujeme lezení a obracení, tleskáme a běháme dokola a hlavně se moooooc řehtáme
![]()
Taky už se umíme převrátit ze zad na bříško a občas i zpět, ale je to ještě velká námaha, takže je to jen, když se to povede a má dost síly. No jo no, ta hlava je pořád nějaká těžká. ![]()
Taky jsem začala malé vyprávět pohádky a vypadá, že se jí to líbí, vždycky se zklidní a poslouchá ![]()
No a kočárek musím zaťukat, že v pohodě. Dám jí do sporťáku a když nemá hlad, tak sedí a čučí, prostě úplně v pohodě, už jí nemusím ani nosit, což je super. Mnohdy třeba dvě hodiny kouká ven a pak usne
, ale hlubokou korbičku už jsem zabalila a uklidila, ta už by se jí asi nelíbila ![]()
Bikis
přeji vám oběma ať jste celý život jen šťastní, zamilovaní, zdraví, spokojení a hlavně v pohodě. A taky abyste se ještě trochu rozmnožili
![]()
jééééje, to jsem se rozepsala
![]()
Ještě jsem vám chtěla všem popřát hezký začátek léta ![]()
A tady přidávám jednu fotečku…takhle nás zmohla pohádka o pejskovi a kočičce, jak pekli dort ![]()
zdravím holky. ![]()
Jíťo to je rozkošný, jak tam vytuhla
Určitě bude všechno jinak až prostě malá povyroste a ty se budeš moc věnovat i něčemu jinému a tím pádem nebudeš myslet na věci které se staly. věřím že ti musí být smutno a i když se ten tvůj EX zachoval tak jak se zachoval, vždycky trochu člověk přemýšlí zda se to neurovná. hold on asi opravdu neuvažuje už nad tím že byste to dali dohromady. A pokud ta Zumba vyjde…ten kurz na to, tak bude kamarádů určitě spousta. A pak za čas až bude na ten byt a ty se třeba budeš stěhovat zpět, bude už úplně nejlíp.
Bikis-Gábi chci ti taky už dneska popřát hodně štěstí v manželství, ať jste jen a jen šťastný, taky zdraví a Zuzanka ať vám roste no a za čas třeba další miminko
užijte si to ![]()
Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla a tak pročítám co se u vás stalo, koukám že Bikis se bude vdávat tak hodně stěstí a vám všem radost z miminek.
Jak jsem se před tím informovala jaké UM tak jsme na konec na obyčejném sunaru a Elišce zatím chutná. Už začínáme i s mrkvičkou ale nějak jí moc nejede. Třetí den už neodstříkávám, nebod už bylo málo mlíčka, ale manžel mi povídal že jsem šikulka že jsem to vydržela tři měsíce odstříkávat ručně. Mějte se a hezký víkend snad napíšu dříve.
holky vím že teď máte jiný téma, ale chtěla bych se zeptat.. už pár dní mám menses bolesti (dnes sem 39tt), od včerejšího večera je mám dalo by se říct dost často a když sem byla na záchodě, tak mám na papíře né krev, ale takový „nahnědlý“ výtok, myslíte že by to mohla být hlenová zátka? Sem z toho docela vyjukaná, ale jako na vložce nic nemám, fakt jen když se utřu, prosím napište mi svůj názor
Salamander…tak co poradit, možná že mimčo už chce opravdu ven. s hlenovou zátkou zkušenosti nemám neboť u mě nic takového nebylo. Ale je možný že je to ona. jinak ty bolesti …máš je po nějakým intervalu???? nebo všelijak?? Možná to budou jen poslíčci. Zkus dát vanu, tak na hodinu a pokud se to ustálí ty bolesti tak to bude ono, pokud přejdou, tak to byl planej poplach. držím palce
, ale pokud by se ti něco nezdálo, tak raději jed ať máš klid.
petronel píše:
Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla a tak pročítám co se u vás stalo, koukám že Bikis se bude vdávat tak hodně stěstí a vám všem radost z miminek.Jak jsem se před tím informovala jaké UM tak jsme na konec na obyčejném sunaru a Elišce zatím chutná. Už začínáme i s mrkvičkou ale nějak jí moc nejede. Třetí den už neodstříkávám, nebod už bylo málo mlíčka, ale manžel mi povídal že jsem šikulka že jsem to vydržela tři měsíce odstříkávat ručně. Mějte se a hezký víkend snad napíšu dříve.
Ahoj Petronel, tak tě tady zase vítám. eliška je kránoučká
a třeba jí mrkvička zachutná, chce to pořád zkoušet. držím palce
Lééénuša píše:
Salamander…tak co poradit, možná že mimčo už chce opravdu ven. s hlenovou zátkou zkušenosti nemám neboť u mě nic takového nebylo. Ale je možný že je to ona. jinak ty bolesti …máš je po nějakým intervalu???? nebo všelijak?? Možná to budou jen poslíčci. Zkus dát vanu, tak na hodinu a pokud se to ustálí ty bolesti tak to bude ono, pokud přejdou, tak to byl planej poplach. držím palce, ale pokud by se ti něco nezdálo, tak raději jed ať máš klid.
děkuji moc za názor, jdu si tu vanu napusit, no a ty bolesti jsou jako spíš pořád…takže sem z toho fakt jelen…
ale díky