Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bikis tak grastuluji k mladé paní, měli jste pěkné počasí vid.
Já dávám na spaní Elišce slabou košilku a dupačky, ale ráno je pěkně spocená, ted se má trošku ochladit tak se snad bude spinkat lépe.
Luci tak to bud ráda že malé mrkvučka chutná, já už taky dělám mrkvičku ale má to jak kdy, někdy jí pěkně a pak zase zlobí, tak doufám že se to zlepší.
Petronel a ty vaříš už? Já kupuju skleničky zatím dokud sní pár lžiček.....a děláš to nějak speciélně? No nám mrkvička chutnala, pak jsme měli brokolici, kdy 1.den papala, včera 2.den dělala škleby a dnes 3. den zas docela papala…ale teda s brokolicí už jí trápit nebudu, jen nevím co zítra, mrkvičku s bramborem nebo zelenivovou směs. četla jsem, že je lepší začínat s jednodruhovou zeleninou ale co jsem prohlížela katalog od hami a od hippu tak jedin´ý jednodruový jsou mrkev a ta brokolice. No a dneska jsme nakoupila už masozeleninový ale na ty chvátat nebudem…no ale je to zas zpestření, jen by to chtělo už tu židličku jak to má trace, já takhle sedím na zemi a malá je v polohovací lehačce v polosedu.
Čauves holky.
tak mi dneska absolvovaly kožní (opětně) nic extra nám tam pan dr. neřekl, prostě to chce čas. a že zatím už nemáme chodit, jen kdyby se to nějak zhoršilo, takže taková léčba na prd. Zítra jdeme k tomu dalšímu dětskýmu aby nás zkontroloval.
No a odpolko jsme byli na prvním očkování…zabrečela si, ale jen chvilku a pak už smích. teplotu nemá, tak uvidíme jak to bude, nemohla zabrat v postýlce, tak jsem jí uspala u nás.
Taky se chystám na ty příkrmy, chtěla jsem teda začít s těma štávičkama, teda jako z mrkve nebo tak…zítra něco očíhnu.
No tak to ti toho Leni moc neřekli teda. Očkování jste zvládli skvěle
.
Luci já jsem taky tak začínala, pokud ti malá sní dvě lžičky tak nemá smysl jí vařit. Ty s tím masíčkem bych jí začala dávat tak po 14 - ti dnech co jsi začala s příkrmy.Teď už malýmu ale mrkev a brambor vařím, rozmačkám a přidám mu tam půlku skleničky třeba s masíčkem atd. Ta uvařená směs mrkve a bramboru vydrží na dva dny a sklenička taky, takže to tak potom neleze do peněz. A s ovocnýma přesnídávkama to dělám podobně.. půlku přesnídávky, do toho nastrouhám jablíčko ( nevařím) , rozmačkám banán nebo nadrtím piškot.
Ahoj holky!Tak ta anabáze s naší tchyni furt pokračuje, kritizuje a kritizuje, teď si nás zavolala babička manžela na „kobereček“, asi aby nám to všechno vysvětlila
. Já se na to těším, zkusí na mě něco a pošlu jí někam..oni jsou fakt hnusný, tak jsem připravená na nejhorší. Ale těším se na to, třeba pak už dají pokoj. My vůbec nevíme , o co jde!!!Jeho máma se fakt deset let o manžela nestarala a teď si hraje na matku roku???My to vůbec nechápem, chceme mít od nich pokoj!!Pořád do všeho vrtaj, vadí jim, že jsme v pohodě??Já jsem akorát na nervy, ještě ztratím mlíko!! ![]()
No nic, fakt nevím o co jim jde..??? ![]()
Holky, mě ty příkrmy přijdou jako strašná věda!!!
To zase bude otázek, až začneme!!! ![]()
Leni, to jsou teda starosti s tou vyrážkou!!A jak to vypadá, je to lepší? A kdy jdete do tý Motole??
Lucko, byla jsi pařit o víkendu, jak jsi říkala? Já bych šla někam hned, se odreagovat. Ale asi bych už v devět usínala. A taky jsem skoro dva roky nepila, tak až si někde dám dvojku bílýho, tak to se mnou šlehne!! ![]()
Luci já mrkvičku vařím a začala jsem dávat i bramboru, ale dám jen malé kousky a nandám si jen trošku a když ještě chce tak ji přidám a jinak si to dám do ldnice a druhý den jí to ohřeji a pak zase vařím novou. Takhle jsem to dělala i u terezky a jiříka, ale to byli žrouti oproti elišce. Když já už to mám ale tak zapomenutý ale to maso jsem dávala tak po těch 14 dnech jak psala trace. No dneska se budeme zase prát s tím jídlem ale je to legrace jak papá
Ahoj holky,
Bikis
hoď se do klidu, určitě tě chtějí jen vyprovokovat. Znáš to, nejvíc lidi nasereš, když jsi v pohodě, tak jim to tak ukaž
a když budou prudit, tak je pošli víš kam. Už jste rodina, máte svůj život a máma nemáma, kašlat na ní. Takže držíme s Vikčou pěsti, ať už máte klídeček ![]()
Lééénuša
Teda Leni, neříkej mi, že by obyč vyrážka takhle dlouho trvala, to bude určo z nějaký příčiny. Nenech se odbýt, a hlavně ne teď, když je vedro a bude to pro malou o to nepříjemnější.Oni jsou doktoři někdy rádi šup šup hotoví.
My máme teď takový jako opruzeniny na krčku, asi jak má ty dvě brady
a někdy i na obličeji vyrážku, tak to mažu mlíčkem pro děti s vysokým obsahem Aloe vera a musím říct, že bomba ![]()
Lucko
To jste šikulky, že už takhle hezky baštíte. My ještě nee, ještě tak 3/4 dne kojím, tak vydržíme ještě tak měsíc a pak taky hurá na mrkev ![]()
My máme teď děsný starosti s tím zvracením, hrozně se to zhoršilo. Mám pocit, že mám nějaký řídký mlíko a taky stačí, když se mi trochu změní hormony, z toho i chuť mlíka a malá hází šavle, jak blázen ![]()
Takže jsem přistoupila na Nutrilon AR, dřív po něm měla děsnou zácpu, tak jsem ho nedávala, ale teď už je zase větší a má větší sílu, tak snad to bude v pohodě. Je pravda, že on je tak hustej, že nevyblinká ani kapku. No a taky si buď odstříkám a mlíko zahustím a nebo do ní před kojením musím narvat Nutriton (mouka ze svatojánského chleba) aby se jí to v bříšku zahustilo a pořád se jí nezvedal žaludek. Asi jí to moc nechutná, protože je to jak kaše bez chuti a pěkně se u toho řehtá, jak to plive ven a já jí to vracím lžičkou zpátky. Je to jak přetahovaná a samozřejmě to má pak úplně všude.. ![]()
Ale pomáhá to, sice krká stále dost často, ale alespoň to z ní nelítá a celkem se i vyspí. Dnes měla rekord, usnula v osm a spala až do pěti, což u vás je normální
, ale pro mě jsou to druhé Vánoce ![]()
Jinak už vážíme 7kg a máme 64cm, takže holka jako lusk ![]()
No o novinky z mého života…někoho jsem poznala a vypadá moooc příjemně, tak uvidíme ![]()
Bikis…přesně, jak psala Jíťa!!! Snaž se být nad věcí. Tím je dostaneš. Hlavně, že vy ste si svatbu užili a jste šťastná rodinka. ![]()
Léni…držím pěsti, ať se brzy přijde na to, z čeho ta vyrážka je a brzy se vyléčí!!!
Jíťo, to je krásná zpráva!!!!!!!!!!!!!!
Tak držím pěsti a až budeš mít chuť, náladu a tak
tak nás informuj. Přeju ti to MOOOC! ![]()
Já zatím dávám jen na noc tu rýžovou kaši od Nutrilonu…příkrmy zkusíme až po ukončeným 5.měs., teda pokud mi mlíčko vydrží.
Na kaši už malý hezky otevírá pusinku…tak snad mu bude chutnat i zeleninka. ![]()
Evelina
Chuť, nálada a tak by i byla, ale nechci to zakřiknout… ![]()
Ale určitě dám brzy vědět, jak to dopadlo ![]()
tady jedna vtipná fotka z hodiny jógy…aneb, jak mi starší mimino mlátí Viktorku ![]()
Jíťo ona to asi obyč nějaká vyrážka nebude, nebo já fakt nevím. kožař že je to ta seberoická dermatitida, ale na to mi to moc nesedí, přeci jen není šupinovatá po těle. moje dětská se do toho moc nechce míchat když chodíme na to kožní (sice mi předepsala nějaké mazání, ale je zřejmě alergická na tu ureu, která by měla pomáhat) no a pak jsme byli u toho jinýho dětskýho a ten dal léčbu, která se asi nejvíce osvědčila, ale nezabrala na 100%. každopádně to má lepší. vypozorovala jsem, že jakmile je teplo (vedro) a ona vynahacená, tak má osypané nohy a ruce…na sluníčku není, namazaná taky je…fakt nevím.
jinak Bikis ten Motol zatím néééé…to doporučení mi když tak napíše tenhle jinej dětskej pokud to bude horší, tak že zatím vyčkáváme.
No a teplotu jsme teda po očkování neměly, nebo teda jestli to může přijít ještě dneska…ale vypadá v pohodě.
dneska jsem koupila mrkvovou š´távu, tak jí zkusim tu a pak začneme taky s mrkví. to bude něco ![]()
Bikis to jsem zvědavá co se to na vás chystá a rozhodně si nenech nic líbit, tvrdě do nich
![]()
Jíťo to jsou mi věci, moc moc držím palce a koukej psát jak to pokračuje
![]()
Jita.tutik píše:
tady jedna vtipná fotka z hodiny jógy…aneb, jak mi starší mimino mlátí Viktorku
Tak ta fotka nemá chybu
![]()
Jé , Jíťo, to je super!!!!!Držím palce!!!!!!!
A těším se pak na podrobnosti!!!
![]()
Fotka super!To obrovský mimino vedle, to je srandovní, vypadá to jak z Guliverovy cesty! ![]()
S tim blinkáním to máš teda taky práci , viď!!No ale zvládli jste toho už hodně, třeba až začne mrkev, tak to přejde! ![]()
Jo, ještě jsem si vzpomněla, že se mi Jíťo dnes o tobě zdálo!!
Jako vypadala jsi úplně jinak, než jak tě znám z fotek, ale přijela si k nám na zahradu autem a normálně jsme kecali, ale už nevím o čem!!!No je to normální???
![]()
Jíťo to je super… veselá novinka. Tak hlavně ať to dobře dopadne… držíme palečky.
Vím, že je to s tím blinkáním děs, malej mi teda spíš ublinkával, neletělo to z něj celý. Ale v momentě kdy jsme najeli z Beba 1 na Beba 2 se to zlepšilo o 90% a po tom, co jsme začali s příkrmy, tak to skončilo úplně. Tak snad se vám to s příkrmy taky upraví a bude to už dobré.
Jinak fotka je teda úžasná, tyhle mimikovský zápasy znám, když přijede kámoška, má o dva dny staršího chlapečka, tak si kluci dávají celkem dobře do těla
.