Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,
my vstáváme pravidelně 2-3× za noc, buď v půl jedný a pak v půl čtvrtý a pak v půl sedmý a nebo v půl třetí a pak v půl šestý. Minule nás ale trápily prdy, tak jsem byla vzhůru asi 7×
![]()
Teď ale největší novina!!!!! ROSTE NÁM PRVNÍ ZUB
![]()
Takže včera večer 2 hodiny šílenýho řevu, nošení…nakonec po dvou hodinách, jednom čípku a jídle nakonec zabrala
a já taky. Taky teď věčně kadí, furt rve všechno do pusy a je šíleně vzteklá na hračky, nejradši by je asi sežrala vzteky ![]()
Takže první řezák v levo dole…ještě se neproříz, ale už prosvítá…mrcha jeden… ![]()
Když skončily prdy, tak začnou zuby, no supeeeeer…
![]()
Ahoj holky!Teda Jíťo, tak gratuluju k prvnímu zoubku!!!
To jsem zvědavá, kdy se vyklube!!U nás nic, jako zoubky prosvítaj dole, sliny tečou proudem, ale je klid
A spinkání klepu na dřevo!!Je to šikulka, usne v 7 a budí se mezi 5-6 ráno.Ale já jsem víc unavenější , než když jsem vstávala 5 x za noc a ráno nemůžu rozlepit oko!!Nechápu ![]()
Dnes je u nás pařák. My byli plavat, tak to bylo osvěžující a na procházku půjdem až tak za hoďku.
Leni, nervózní ze svatby jsem jak prase!!!
Ale né ze sebe, snad to nějak zvládnu ráno, oblíknout, namalovat se, učesat se - ani nejdu k holči, žádnej účes mít nebudu
.Ale hlavně jak to zvládne Zuzanka!Ona už má svůj režim dopoledne - spinkání, kojení. A teď jí budem někde tahat
.No doufám, že to zvládne bez řevu ![]()
Jé Jiťul taky gratuluju skoro k zoubku, to už bude raz dva. U nás taky sliny proudem, neustálé okusování všeho ale nic. dneska byla strašně protivná a pak padla po koupání.
Bikis neboj Zuzanka to zmákne jeden den
chvilička obřad a pak už bude u tebe.
Čau holky, kde jste kdo?
Pěkně to psaní tady flákáte teda!!! ![]()
My dnes byli na kyčlích, poslední kontrola a dobrý. Dala jsem se tam do řeči s jednou ženskou, ta rodila 31.12., takže jsme spolu byli v porodnici, ale neviděli jsme se
. No a nakonec jsme šli po kontrole spolu na zmrzku na terásku. Já nikde nebyla sto let, takže jsem si to užívala!!
Ani nechtějte vědět, kolik jsem měla kopečků!!
No už to stejně do svatby nezachráním!!!
![]()
A pak jsem byla samozřejmě v DM
, a dostala jsem vzorek nějakýho bio čaje pro miminka od 4.měsíců.Tak jsem ho večer hned malý dala, myslela jsme jakou bude mít radost, jak si šmákne, a ona ty ksichty!!!!Kdyby jste to viděli!Jako kdybych jí dávala kyselej citron!!No já byla mrtvá smíchy!!
No nic, tak teď jsem o to víc zvědavá na příkrmy.Jestli jí taky budou tak „chutnat“ tak děkuju pěkně!!!
Jo a čaj jsem dopila já a byl moc dobrej!!!! ![]()
Holky holky, já to neflákám, ale absolutně nestíhám. Když se k netu dostanu na půl hodinky denně, tak je to moc. Nechápu a zároveň závidím, že máte čas i na něco jiného než domácnost a mimino ![]()
Asi jsem špatná hospodyňka ![]()
My byly dnes zase na józe a opět super. Malou to děsně baví, řehtá se tam jak bláznivá, no jsem z ní hotová. Pak procházka do města, koupila jsem si nové naušnice a hodinky a jsem z toho úplně nadšená. Jsou totiž sytě růžové a úplně gumové, no prostě čím jsem starší, tím jsem víc ulítlá
![]()
Teď jsem si ještě objednala nějaké speciální botičky, až dorazí, tak vám pošlu fotku ![]()
Udělala jsem si malou svatbu sama se sebou ![]()
Jinak Gábi, to kafčo ti věřím, já se už děsně těším až pojedu do Příbrami, kde jsme bydleli, mám už domluveno snad šest kafí s kámoškama a kámošema a mooooc se těším. Konečně pokecám a zas uvidím známé tváře ![]()
To se mi pak ani nebude chtít zpátky, no jo no, co nadělám. Ale alespoň malé rozptýlení je fajné ![]()
Ahoj holky! Tak my sme dnes po poradně ve 4. měsíci a Ondrášek váží 6020g a měří 67 cm. Asi to bude dlouhánek. Kolik vy máte nebo ste měli na 4. měs.? Jen pro srovnání. On je totiž takovej hubenej čahounek. První faldík na stehýnku sme pomalu oslavovali.
JInak opět očkování + Prevenar…byl trochu mrzoutskej, ale musím zaťukat, opět zatím bez teplotya už hezky chrupe.
Dneska tu byl zase pařák, ale pořádnej vítr!!!
Ahojky, já jsem tady furt
no někdy taky nestíhám, ale vždycky ráno avečer když mám čas tak sem zavítám. i když bych měla uklízet…ale co.
Jíťo hospodynka jsi určitě skvělá a máma taky…o tom nepochybuju. Jůůů rúžový hodinky, ty bych taky chtěla
To sis udělala radost. ty návštěvy a kafíčka si užij…určitě tam nepojedeš naposled.
Gábi tak zmrzka…tu bych si taky dala.....hlavně že sis to užila
Já mám ten fenyklovej čaj a bez cukru…sice prdy nemáme, ale jinej dokud nám nejsou 4měsíce nemůže.
Jíťo, já mám hodný ditě!!Ona mě nechá přes den i chvilku na PC!
A jaký speciální botičky??Určitě pak hoď fotku, to mě zajímá!! ![]()
To je hezký, že se malý líbí na józe. Určitě jsou tyhle aktivity pro ty prcky fajn
Já si to ale vůbec nedovedu představit, co tam s mimčama děláte?? ![]()
To je dobře, že pojedeš za kámoškama!!To fakt člověk potřebuje trochu mezi lidi!!
A jinak jak ti je, jak to zvládáte u rodičů a tak? Já vím, asi moc „intimní“ dotaz…asi se ti nebude chtít o tom mluvit, viď. Asi to není lehký, ale držím ti palce! ![]()
Evelina75 píše:
Ahoj holky! Tak my sme dnes po poradně ve 4. měsíci a Ondrášek váží 6020g a měří 67 cm. Asi to bude dlouhánek. Kolik vy máte nebo ste měli na 4. měs.? Jen pro srovnání. On je totiž takovej hubenej čahounek. První faldík na stehýnku sme pomalu oslavovali.JInak opět očkování + Prevenar…byl trochu mrzoutskej, ale musím zaťukat, opět zatím bez teplotya už hezky chrupe.
Dneska tu byl zase pařák, ale pořádnej vítr!!!
Evelin, my jsme měli ve 4 měsících 6960 g a 67 cm
No ale Zuzka je fakt michelinek, každej se vždycky divý, že jí jenom kojím a je takovej macek!!!
To je super, že malej očkování zvládnul, máme šikovný dětičky!!! ![]()
Ahoj holky,
Jíťo, zoubek? No vy jste teda rychlíci
. Nám se ještě zoubek nevyklubal
. Ta jóga musí být super, ale stejně jako Bikis si nedokážu představit, co tam s miminama děláte.
My jsme ve 4 měsících měli tuším 6200 g a 64 cm.
Bikis já jsem dávala malému heřmánkový granulovaný čaj a vypil mi vždycky tak 50 ml. No a koupila jsem mu broskvový a ovocný čaj a ejhle… teď vypije tak 200 ml. No nevěřila bych, ale fakt mu ten heřmánek nechutnal.
Už jsme začali dávat i ovocné příkrmy a chutnají moc, akorát ten první den to malému nestačilo, ta přesnídávka je taková řídká, tak u nás bylo potřeba ji zahustit nebo dokrmit ještě mlíkem, tak uvařím jablíčko, rozmixuju a zahušťuju přesnídávku tím nebo někdy i piškotem. Malej už se krásně otáčí i ze zad na bříško, takže už pěkně kutálí sudy a posouvá se dozadu. No za chvíli poleze, každou chvíli ho musím vracet na hrací deku, pořád někam utíká
.
Taky ho občas necháme usínat u nás v posteli, aby si zvyknul na tu dovču a minule se na mě místo spaní chlámal a vytáhl si dudlík a cpal mi ho do pusy, nebo mi zkoumá nosní dírky a oči
.
Dnes jsem přišla z koupelny a malý si držel židličku, aby mu ji někdo asi neodnesl. Přidávám foto ![]()
A kam se nám vypařila Lucka?
Příspěvek upraven 31.05.11 v 22:36
Trace, já myslela, že už jste na dovče!!
Malej je fakt moc hezkej kluk!!!S tou židličkou je to vtipný!
A je šikovnej, s tím přetáčením!!
Malá jak je tlusťoučká, tak jí to otáčení na bříško moc nebaví
Jako otočí se, ale jenom když má náladu.Tak si myslím, že to bude takovej lenoch.I když jí vidím na tom plavání, jak se jí něco nelíbí a je to moc práce pro ní, tak se vzteká!
No uvidíme, já to nehrotím, každý mimčo je jiný! ![]()
Zase na druhou stranu umí krásně pištět a má velký hlasový rozsah!
Jinak ten čaj jsem jí dala jenom na lžičce, lahvičku jí zatím dávat nechci
.
No na Lucku jsem si taky vzpomněla, že už tady nebyla sto let! ![]()
Ahoj holky, bohužel nemlžu skoro ani ragovat na vše co píšete, neboť si to nestíhám ani číst natož odepsiovat.....Máte taky takovej cvrkot? Hrůza a hlavně jak je vneku hezky jsme furt venku…a když jsme doma, tak se snažím zas dohnat domácí zábavné činnosti. Včera jsem žehlila 5 praček a vařila
. Bikis kdy máte tu svatbu? budu na Vás myslet, a na malou:-)......
Jinak my včera byli na 2.očko. Naše míry jsou 5,73kg a 60cm. Očkování proběhlo celkem v pohodě, i když samzřejmě plakala ale kratší dobu než minule. Jenže večer jí ty stehýnka začly asi bolet, strašně naříkala. neplakala ale tak fňukala…dala jsem jí čípek, jenže ona ho vykakala, tak jsem jí dala druhej a najednou slyším jak v postýlce ho schválně tlačí ven. Taky, že ano, mo 3.už jsem jí necpala, jenže účinek nula, tudíž trvalo než usla. Navíc nechtěla ani moc jíst, takže jsem vstávala v noci na krmení. Vůbec máme posledních 14dní takovej divnej spánek, že co 30minut jsem u ní a zjištuju jeslti je to ze spaní nebo je už vzhůru. Jsem grogy. Každý ráno jí přemlouvám aby ještě spinkala…jinak je s ní ohrmoná sranda, ale od včerejška je taková bez nálady. Dneska nebude asi nic moc počasí tak vůbec nevím co budem dělat. Dneska se chystáme na mrkvičku po domluvě s dr. tak jsem zvědavá. No musím zas jít.....ježiš já chci dovolenou:-) závidím všem co mají možnost vrznout dítě k mamce třeba
.
Tohle jsme my.....
Holky co budu potřebovat až půjdu na sociálku nahlásit rodičovskou? Díky:-)
Jé Luci, já už jsem si myslela, že tě někdo ukradl
.
Potřebovat budeš občanku a buď jestli ti přišel ten papír ze sociálky ještě před porodem, je tam kolik budeš denně brát mateřské a nebo potvrzený formulář od zaměstnavatele s fialovým pruhem. Doporučuji zajít na socku, vzít si papíry a doma vyplnit, u jednoho papíru je potřeba podpis manžela. A pak tam se všemi papíry jít.
No jinak my jsme taky venku pořád a doma? To nějak nehrotím, trochu uklidím, abych se nemusela stydět kdyby někdo přišel ale raději brouzdáme po parku.