Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky! My ten Fenistyl dostali taky na tu alergii a Dr. nám taky říkala, že malá může být spavá a teda docela byla se mi zdálo. A nám zase říkala, že se to dává na kašel, že to zklidňuje!
Tak je to asi na všechno!! Jinak já jí je dávala asi jen dva dny. Ta vyrážka brzo zmizela, tak jsem to už do ní nechtěla rvát.
Rýmu už taky nemáme. U nás to bylo asi tím suchým vzduchem v zimě, teď už je to OK, tak jsem ráda. Malá odsávání zrovna moc nemusí teda
.
Trace, šupinky taky malá má, ale už je to lepší. Tak 1-2× týdně jí to před koupáním promažu olejíčkem a pak umyju šamponem a vydrbu žínkou. No zdá se mi, že to pomaličku mizí ![]()
Čus holky ![]()
Se šupinkama bojujeme stále…taky to promazávám olejíčkem (teda slunečnicovým z lékárny) dr mi říkala, že olivovej apod. nejsou vůbec vhodný. snažim se to vyčesat a pak promastit trochu, ale ráno tam zase jsou…ale není to tak hrozný.
Já doufám,že ta rýma přejde, v zimě to byl děs jak se topilo, ted myslim, že vzduch dobrý, ale ona stejně tak funí ztěžka…nevim…nemůže mít třeba velkou nosní mandli??? Nám je se ségrou trhali, ještě do teď si to pamatuju ![]()
Lééénuša píše:
a zase nějaká ta fotka![]()
No joo, to je fešanda, v kloboučku!!
Moc krásná!!
My máme stejný tričko!!I s kalhotama!
Ale nevím, jestli nám to ještě bude!! ![]()
Mě říkala Dr., že miminka mají ještě úzký ty zadní nosní dírky nebo co to je, že se jim prostě hůř dýchá, a zní to jako chrochtání .Malá taky hrozně funěla a chrochtala, ale pak to přešlo!
Jinak u nás dnes blázinec!Dnes teda malá ječí, jakmile jí někam položím, nedej Bože když odejdu!!!Takže jí furt tahám, musím být u ní na půl metru,no šílený!!
Asi má nějakej mazlící den nebo co!!??Naštěstí už je doma přítel, tak jsem mu jí hned vrazila, tak u ní leží na dece on
![]()
Ahojky, tak počasí se nám zkazilo, ale nevadí, mě teda nééé, včera bylo neskutečný vedro.
Bikis jo kalhoty k tomu máme taky, ale jsou nám ještě veliký. jéé tak doufám, že to je těma dirkama, někdy funí jak sentinel ![]()
Pozozruju že se začínáme tak nějak vztekat, vyloženě nebrečí, ale jako ječí… ![]()
Jinak musim říct, že ta vyrážka je už o dost lepší, občas se někde poškrábe, ale snad to přejde brzo. ![]()
No tak o ječení a vztekání bych mohla vyprávět!
Viz. fotka, ale musíte si k tomu domyslet zvuk, něco jako siréna ![]()
Holky, nějak nám to tady prořídlo!! ![]()
Gábi, Zuzanka je rozkošná a jak si tam leží a ječí…no to je úžasný
![]()
jo jo prořídlo ![]()
bikis
Téééda úplně si představuju ten ječák
, no musí vám dát taky vědět, že jí máte, ne… ![]()
Lééénuša
Malá je krásná v tom kloboučku a Hello Kitty, to teď letí, to je moderní slečna, taky máme pár věciček, ale děsně rychle z nich roste. ![]()
Jinak něco z lékárny…
Fenistil kapky jsou na alergie jakéhokoliv původu, působí na celý organismus, protože blokuje působení histaminu, látce, která se vyplavuje při alergické reakci. Tidíž to, že pomůže na kašel a rýmu je samozřejmé, protože i to jsou někdy příznaky alergie. Na běžnou rýmu bych je ale nedávala, protože nosní kapky působí hlavně na sliznici jen místně, kdežto fenistil působí celkově a někdy je to opravdu zbytečné. Na svědění a vyrážky je ale dobré ho dát, když se neví z čeho to je a co to je. Protože to alespoň prcky nesvědí.
Jinak spavost je u toho jeden z hlavních vedlejších účinků. Je to stejné jako u dospělých.
S tou rýmou jsem se v nemocnici naučila jedno, že lepší je, aby si s tím občas mimča poradila sama, je dobré zvlhčovat nosánek třeba Vincentkou nebo Libenarem, Sterimarem či něčím podobným, ale vysávat jen občas. Tím odsáváním se totiž překrvuje sliznice a rýma se dělá o to víc, takže tak trochu začarovaný kruh. Začala jsem malé jen na střídačku zvlhčovat nosní dírky a odsávám až tehdy, kdy už je to fakt hodně slyšet. Taky pomáhá vyvýšená poloha, aby jim rýmička stékala dolů.
A to je zatím konec lékárny. Jinak u Dr. Maxe jsem nějaký čas pracovala a je to jak kde, záleží na lidech a ne na lékárnách. Jinak u nás je skoro nejlevnější. Ale jinak dělám v nemocniční lékárně a je pravda, že kvalita personálu je tam o 100% lepší ![]()
No a teď k nám, včera očkování a převažování…takže máme 6,46kg a 59cm, takže cvalíci ![]()
Očkování jsme poprvé zvládli v absolutní pohodě, až na jekot při píchání celkem pohoda, i v noci spala jak zabitá.
a dnes taky v pohodě, tak jsem ráda. Další až za měsíc a pak až ve 13. měsíci, takže bude alespoň chvíli klídek od jehel ![]()
Jíťo tak vy jste to takhle zvládly, no senzace ![]()
Jinak děkuji za odborný výklad
určitě nechci léčit rýmu tím fenistilem.....zatím si stejně chrochtá jako před tím podáváním
jiank ta spavost je u ní jasná, dneska odpoledne spala zase 3hodiny, i ráno spala dýl než obvykle.
lééénuša
Tak hezky odpočívej a využij toho i ve svůj prospěch
![]()
Mně taky malá nějak hodně spí, i přes den!Od toho očkování…ale to jsme byli v úterý. Je možný, že by to takhle dlouho třeba mělo vliv??
Nebo je to tím počasím?Nevím…
Ale zase mě chytá nerv, aby nebyla třeba nemocná na tu svatbu!!!
To by jsme to snad museli odložit nebo co..nevím, kdo by jí hlídal!! ![]()
Jíťo, s tou rýmou a odsáváním mi to taky Dr. říkala. Prý dokud neteče, neodsávat!Tak jsem jí nechala chrochtat ( no někdy mi to bylo až nepříjemný, tak jsem to nemohla vydržet a odsála jsem jí
), jinak jsem jí kapala před spaním Libenar. Ten je dobrej!! ![]()
Ahojky holky! Nějak nestíhám psát…vždycky si vás dočítám u kojení. ![]()
Bikis…ten ječák, to je asi něco, viď? Náš Ondra má buď bílý, nebo černý den. Buď je sluníčko, věčně vysmátý, šibal, nebo je celý den ukňouraný, spí jen cca 20 minut a nelíbí se mu vůbec nic…kočárek, chování, zpívání…nic.
Připadá mi, že ho pořád zlobí ty zoubky, ale zatím žádný nevykouk.
Ty fotečky jsou krásný!!! Jíťo…krásně rostete…my jdeme do poradny v úterý, tak jsem taky zvědavá!!!
Ahojky ![]()
Evellin, u nás někdy taky tak…jednou tak a pak onak.
jo jo hold ty dětičky asi nemůžou být pořád usměvavé.
Jíťo jo jak Adla spala, tak jsem to taky zalomila ![]()
Já to taky po dlouhý době včera s malým zalomila. Bylo vysloveně spavý počasí a navíc se mi teď zase malý v noci budí od 2 hod. kaýdé 2 hodiny…tak sem ráno bez elánu. Včera to bylo příjemný!!! ![]()
Evellin tak to je taky radost vstávat v noci po 2hod, ale stejně je super že kojíš.
My už asi 14 dní vstáváme jen jednou, takže dobrý, i když k ránu si jí musim vzít do postele nemůže se zabrat a strašně sebou hází a v posteli usne raz dva, ale já sem pak zlámaná.
Bikis jak vrcholí přípravy??? Jsi nervózní ![]()