Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My jsem koupili konečně ten sporťák, Quinny Freestyle. Trochu jsme se teda plácli přes kapsu
, ale je krásnej a je do terénu, což my nejvíc potřebujeme! Tak už se těším, až ho vyzkoušíme!
Dnes bylo celý den hnusně a teprve teď se to vybralo. Byli jsme venku, ale museli jsme to otočit, protože začlo pršet. Přítel tady celý den řádil s malou, ona chce furt dělat blbosti
, teď odešel do fitka a malá mi usla!Skoro před koupáním! ![]()
Bikis, začínala jsem mrkvičkou, první den jsem dala dvě malé lžičky a dokrmila mlíkem, další den jsem dala 5 lžiček a dokrmila mlíkem, další den půl skleničky a dokrmila mlíkem a ten další už malej slupnul celou skleničku. Začali jsme takhle mrkvičkou, pak stejný postup u dalších druhů… máme za sebou brokolici, špenát… mrkev s bramborem, špenát s bramborem i mrkvičku s masíčkem. Prostě výběr všeho možnýho, co se prodává od 4 měsíců. Je důležitý novou potravinu dát nejprve trošku, kdyby náhodou byla nějaká alergická reakce. Jinak teď už to kombinuju i tak, že koupím čistou mrkvičku dám třičtvrtě skleničky a do toho uvařím doma brambůrek… V podstatě každý čtvrtý den můžeš přidat nějakou jinou surovinu. Stejný postup pak bude i u ovocných. Přiznám se, že zatím jedeme převážně na skleničkách, vzhledem k tomu, že za měsíc jedeme na dovolenou a nevím, kde bych tam malýmu vařila zeleninku ( skleničky nakoupím ), ale taky pro to, že ta mrkev je teď fakt dost hořká.
Včera jsem malýmu koupila nový čajík, ten heřmánkový nám už pomalu dochází, navíc ten heřmánek malýmu chutná jen teplý. Ale koupila jsem teď čajík, je teda od ukončeného 6. měsíce a jmenuje se šípková růženka… ovocný… granulovaný… a ten teda jede ve velkým… tak jak jindy vypil heřmánkového za celý den 30ml, tak dneska dal toho ovocného už 180 ml.
Malej chce taky teď pořád blbnout. Tady přestalo pršet kolem druhé odpoledne, tak jsme mazali ven aspoň na chvilku, ale dost foukalo.
trace píše:
Bikis, začínala jsem mrkvičkou, první den jsem dala dvě malé lžičky a dokrmila mlíkem, další den jsem dala 5 lžiček a dokrmila mlíkem, další den půl skleničky a dokrmila mlíkem a ten další už malej slupnul celou skleničku. Začali jsme takhle mrkvičkou, pak stejný postup u dalších druhů… máme za sebou brokolici, špenát… mrkev s bramborem, špenát s bramborem i mrkvičku s masíčkem. Prostě výběr všeho možnýho, co se prodává od 4 měsíců. Je důležitý novou potravinu dát nejprve trošku, kdyby náhodou byla nějaká alergická reakce. Jinak teď už to kombinuju i tak, že koupím čistou mrkvičku dám třičtvrtě skleničky a do toho uvařím doma brambůrek… V podstatě každý čtvrtý den můžeš přidat nějakou jinou surovinu. Stejný postup pak bude i u ovocných. Přiznám se, že zatím jedeme převážně na skleničkách, vzhledem k tomu, že za měsíc jedeme na dovolenou a nevím, kde bych tam malýmu vařila zeleninku ( skleničky nakoupím ), ale taky pro to, že ta mrkev je teď fakt dost hořká.
Včera jsem malýmu koupila nový čajík, ten heřmánkový nám už pomalu dochází, navíc ten heřmánek malýmu chutná jen teplý. Ale koupila jsem teď čajík, je teda od ukončeného 6. měsíce a jmenuje se šípková růženka… ovocný… granulovaný… a ten teda jede ve velkým… tak jak jindy vypil heřmánkového za celý den 30ml, tak dneska dal toho ovocného už 180 ml.
Malej chce taky teď pořád blbnout. Tady přestalo pršet kolem druhé odpoledne, tak jsme mazali ven aspoň na chvilku, ale dost foukalo.
No to je taky věda, ty příkrmy!!!
To jsem na nás zvědavá!!! ![]()
Jo to bude věda ty příkrmy…jsem taky na nás zvědavá. A nějaký ty šťávičky jsi zkoušela Trace??? Nebo to je až dýl. jinak židlička moc pěkná…Martínkovi se žtam líbí ![]()
tak nějaká fotečka zase ![]()
Leni, Adélka je nádherná a jaká je malinká oproti tomu našemu chlapákovi
. Malýmu se v židličce moc líbí, vidí všude kolem a to je paráda, ale zatím tam bývá jen na jídlo a chvilku po něm. Šťávičku jsem ještě nedávala, ale taky už jsem po nich v obchodě pokukovala, jsem si říkala, že ze začátku bych to ředila kojeneckou vodou. Tak za týden už začneme s ovocem, tak jsem zvědavá, myslím, že bude chutnat.
Lééénuša píše:
s obrovským dudákem![]()
![]()
Leni, malá je krásná, takovej drobek malej!!!!
Máme stejnej dudlík…jestli je to LOVI
. Malá je má nejradši
. Měli jsme i MAM, ale ten plive. Má ho teda jenom na usínání, jinak moc dudlíková není.
A taky jedna fotka. Zjistili jsme, že to asi bude zpěvačka, herečka, nebo tak něco. Hrozně má ráda, když jí zpívám, to je úplně u vytržení
. A taky různý hrací hračky, jak to hraje nějakou melodii, tak kope nožičkama, no sranda. Tatínek už jí dokonce koupil takový klávesy pro malý děti
![]()
Bikis, jak si tam malá krásně sedí … šikulka. Jinak tatínek skvělý, jen jestli mu ty klávesy nepůjdou za chvíli na nervy
.
Jo já kdybych malýmu zapívala, tak by z něj asi zpěvák nebyl… by se asi bál a už by to nikdy nechtěl slyšet
.
Bikis jak si tam krásně Zuzanka sedí…má rozhled tak je spokojená
u nás taky ja se začne zpívat a vůbec dělat kraviny, to se smějeme na celý kolo. tedka začala rotovat…položím jí na deku a ona je za chvilku nohama tam kde měla hlavu.....strašně kope nožkama a začala se pěkně odkopávat…mám ten spací pytel, ale ještě jsem ho nedala. Jinak ten dudák je asi Lovi přesně nevím…my nemáme rádi ty zkosený…musí mít celej kulatej.
Trace to letí Martínek už bude za chvilku baštit všechno možný. ![]()
Leni letí to letí, ani se nenaděješ a budete baštit taky příkrmy… je to sranda, hlavně když začne prskat
. Někdy mám pocit, že nás to naše dítě snad sní. Já ho krmím a nestačím nabírat na lžičku, pusinka pořád otevřená a nachystaná na nášup
. Dneska malej baštil mrkev s bramborem a když to spapal, šla jsem mu dát zkouškové dvě lžičky cukety ( nový druh), jak jsem odcházela otevřel pusinku a s otevřenou papulkou mě celou dobu sledoval než jsem to připravila a ohřála. Vůbec papulku nezavřel a čekal až tam přistane další bašta
.
No je to sranda ![]()
jéééé Trace to je krásný jak martínek hezky papá…a vůbec je to tak hodný miminko. ![]()
Trace chci se zeptat, dneska jsem si byla pro ty papíry ohledně rodičáku. ten fijalovej teda dát do práce a tam mi ho pošle na sociálku???? nebo to tam pak musím poslat sama???
Ahoj holky, tak jsem opět tu ![]()
Dnes konečně po měsíci dorazilo vytoužené nosítko. Je super. Hned jsem ho šla zkusit. Malá sice nejdřív strašně brečela, ale když jsme vylezly ven, tak najednou klid a asi po sto metrech usnula jak andílek. No jsem nadšená ![]()
Jinak jsem dnes ráno volala doktorce, našla jsem malé v plíně nějaký zelený hlen, tak mě to celkem vyděsilo, má totiž asi čtyří dny vždy ráno nebo večer šílený bolesti bříška a je celkem tvrdší, tak nahřeju vždy plínu a několikrát jí ji dám na bříško a většinou to přejde, no a v horším případě musím dát rourku, aby se buď vyprděla nebo vykakala, ale to není zas tak často, naštěstí. No a doktorka mi řekla, že teď řádí nějaký střevní chřipky, tak buď jí má a má to k tomu a nebo to prý může mít z rostoucího zubu, jenže do pusy mě nepustí, to se mi hned přisaje k prstu a tahá
, takže vím prd. No uvidíme, budu to sledovat a snad to bude OK. Stejně jdeme příští týden na čtyř-měsíční očkování a kontrolu, tak se na nás dr. podívá.
Taky rosteme jak z vody, už začnu kupovat velikost 74, protože se vytahujeme jak šílený. Taky se malá poslední dobou hodně zklidnila, vypadá jako naprostý pohodář a kdyby jí netrápilo pořád to blinkání a občas prdy, tak bych sna ani neslyšela, že ji mám. Zrovna teď tady píšu a ona mi usnula na klíně, no je to prostě miláček.
Taky mě čeká reklamace kočárku, nějak blbnou kolečka, no jsem z toho už teď rozhozená, protože ze zákona mají 30 dní na vyřízení a místo našeho kočárku nám dají nějaký rachták na dobu té reklamace. No bomba ![]()
Jinak jsem taky byla na pracáku pro lejstra k rodičáku, mám snad tři. No a ten fialový musím poslat na sociálku v Praze, která mi vyplácí mateřskou. ![]()
Tolik papírování, to je děs. Občas si říkám, co tam dělají ty úřednice, když si vše musím zařídit sama a jim to pak už jen odnesu. ![]()
Ahoj Jiťul, tak doufám, že to bude zoubek a né nějaká střevní chřipka. taky jsem Adélce zkoumala zda se něco v puse netlačí, ale jak píšeš přisaje se a je konec
Je to teda i u nás klidnější období…prostě taková už pohodička, malá je hodná a sotva zabrečí.
S tím kočárem je to blbý, ale snad vám to opraví a bude zase dobře.
já mám taky 3 lejstra a právě o tom fialovým mi říkala, že ho mám poslat na sociálku, ale pak jsem koukala že tam něco vyplnuje zaměstnavatel, tak jsem myslela zda to tam potom nepošlou oni. No uvidíme nějak to dopadne. papíry jedny pitomý…že jich není víc.
Jo dneska jsme byly opětně na kožním…žádná sláva máme to snad ještě horší…šupinatá hlava…ted už i víčka…šupinatí se jí i hrudníček…zarudlý ručičky a pod kolenama.....a tedka se i začala škrábat, jak na hrudi tak na hlavě. a ještě jsem četla že se tahle seboroická dermatitida může vyvinout v atopickej exém. dr. říkal že je to nadlouho…prý bude dobrý moře…no jo ale letos my určitě nepojedeme. pěkně mě to všechno štve…vyrážka jedna blbá.....chuděra jak se vždycky škrábe a pak má šlinci jak kdybych jí doma mučila ![]()
Teda holky, neděste mě s lejstrama na pracáku!!! Já naivně myslela, že jim tam donesu ten papír ze sociálky a bude vymalováno!?! Oni tam chtějí něco vyplnit i od zaměstnavatele??? Prosím poraďte…zítra se tam chystám, mám to taky 50 km. ![]()