Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak nad tou sedačkou už jsem taky uvažovala, ale prd se v tom vyznám, takže si počkám na vyše typy.
tak další krásné ráno:-)
Holky co se týče sedačky taky jsem se ještě nezajímala ale ač je vajíčko do 13kg tak další sedačky jsou tuším už od 9kg a myslím, že by to malý bylo zas víc pohodlný. Známá má holčičku, tý je myslím 8měsíců a má jí pořád ve vajíčku ale jak je to v protisměru tak chudák má nohy nahoru opřený o sedačku, protože je už samozřejmě velká
.
No Vanes chceme vidět miminko s culíkem:-), to my si taky ještě nemůžeme dovolit:-) ale teda zatím musím zaklepat, že nám vlásky nepadají
. Tak jsem ráda, je možný, že by některému mimču vůbec nevypadali? Nebo to máme čekat v blízké době? ![]()
Jo my byli předloni v egyptě na mikuláše a to bylo neskutečný
, koktejlík na plážičce, nohy v moři a tady zima a chodili čerti
.
V Turecku jsme byli loni a je fakt, že pro děti je to vážně skvělý
. Ale moře tam nebylo úplně tak čistý a tak krásný jako v Egyptě. No my letos vyvezeme rodiče, mamka má po tý operaci, takže se jí to aspon bude líp hojit. Nebyli u moře X let.
No a snad už máme i vybráno a letadlem. Moc se na to těším jestli to vyjde, koncem září by to bylo a to už nebude tak malinká
. Navíc rychlejší než autem, což jsme taky zvažovali. Takže si letos snad ještě užiju trochu a pak budu už vážně sekat bídu.
Trace nad těma homeopatikama jsem taky přemýšlela. A začneš je dávat až to u vás propukne nebo kdy?:-)
Hezký den a celý víkend!!! Jedu na víkend k rodičům, tak si vás v neděli dočtu. ![]()
Luci…nám taky vlásky nepadaj a na šešulce už má 5ticmtrový, tak culík by nám šel, kdyby to byla holčička. ![]()
Ahooj holky…tak po ošklivém počasí snad trochu slunce ![]()
Vaness to je úžasný že můžeš dělat culík
čekáme na to foto
Nám teda vlásky dost vypadaly, ta hříva co byla vzadu je pryč…a po stranách jsme úplně holohlavý. nahoře pár vlásků máme ![]()
S těma autosedačkama máte recht…určitě teda pořídíme autosedačku dřív než bude mít nějakejch 13kg…ale taky nevíme jakou. každopádně asi chci aby se dala trochu natočit do polohy ležmo, kdyby usnula. Snad to je bezpečný.
Luci malá je kočanda ![]()
Lucko, a kam teda jedete?To je fajn , že vyvezete mamču, určitě si to zaslouží!! ![]()
Holky, já někde četla, že to vajíčko je nejbezpečnější pro dítě. Že i když přesahujou nožičky, má se v tom prostě dítě nechat. Když je v normální autosedačce dítě, který třeba ještě úplně samo nesedí, tak když dojde k nárazu, tak mu to hodí hlavičku dopředu a je zle! Takhle v tom vajíčku je nejlíp chráněný při nárazu. Takže já teda radši počkám, až bude mít opravdu těch 13 kilo ( to už ale asi nedonesu ani k auta, už teď mám co dělat!!
), a bude hezky sedět!
Jinak jsem koukala na net, a pořád nevím!!Jsou jich tam stovky!!
Zkusím nějaký recenze, třeba tady na miminu… ![]()
I když já si vzpomněla, že mi říkala sousedka, že její dítě melo 13 kilo a to mu byli 2 roky!!Tak jako do dvou let ve vajíčku asi nee!!!!!
Tak nevím teda zase…
I když my budeme mít 13 kilo za chvíli!! ![]()
Tak se taky přidávám s aktuální fotečkou .
Evelin měj se hezky u rodičů. Luci mamince pobyt u moře určitě prospěje a moc pomůže. Kam že to teda letíte?
Jo jinak Luci, my máme taky tuhle knížečku ( viz. foto) a je super… malej si vůbec rád čte, ale po kom to má? To nevím
.
Ty homeopatika začnu dávat, až to bude opravdu neúnosné a budou to určitě zoubky. Zatím se to dá, občas zakňourá, ale žádná velká hrůza. A když nebude potřeba u těch prvních zoubků, tak u těch dalších se budou hodit určitě.
Příspěvek upraven 06.05.11 v 13:46
trace píše:
Tak se taky přidávám s aktuální fotečkou .
Evelin měj se hezky u rodičů. Luci mamince pobyt u moře určitě prospěje a moc pomůže. Kam že to teda letíte?
Jo jinak si Luci, my máme taky tuhle knížečku ( viz. foto) a je super… malej si vůbec rád čte, ale po kom to má? To nevím.
Jé, to je fešák!!!!
Koukám, že už se sotva vleze do kočárku, viď?
Naše nejoblíbenější hračka je taková velká plyšová oranžová kytka!!Stála 30 kč , já jí koupila spíš jako dekoraci do dětskýho pkoje, ale malá už jí nedala z ruky!! ![]()
Bikis, malou rezervu ještě máme, ale už pomalu zajíždíme golfky… raději ![]()
Trace golfky jsou super. My je koupili nový od švagrový a nikdy by mě nenapadlo 3měsíční mimčo vozit v golfkách ale když je venku hezky a nefouká, tak proč ne
. Dají se dát i ůplně do lehu a mjí límec kolem hlavičky aby jí tam nelítala a jí se to moc líbí, protože vidí
.
S tou autosedačkou máš Bikis asi pravdu s tou bezpečností. Vajíčko je každopádně hodně bezpečný, tím že je v protisměru. No já se o autosedačky nezajímaja ještě ale myslím, že dobrý budou ty od Romeru, s přehlasovaným O
.
No mamka si dovolenou rozhodně zaslouží ale oni by naši sami neletěly nikam, nikdy neletěli, takže by se k tomu nedonutili sami. A my by jsme i rádi s nima. Můj manžel je jen o 9let mladší než můj otec :mrgreen, takže to ani není jako s tchýní a tchánem ale jako s kamarádama/známýma:-)
No nechci tady nějak předbíhat, ale zítra se chystáme do cestovky, optat se na pár informací a asi to rovnou zarezervujem. Vybrali jsme španělsko, Andalusii. Kupodivu za dobrou cenu, ale jak říkám, nechci tady něco vytrubovat, ještě to není jistý.
Jediný čeho se trochu bojíme, kdyby malá nedejbože onemocněla a my letět nemohli
. naši by sami neletěli, takže nevím jak by se to vyřešilo. Jenže na lastminute čekat nemůžeme
, už máme zkušenost, že jsou opravdu hodně vyprodaný a pak člověk musí vzít co je a toho fakt moc není.
No kdo ví jak to bude.....
Teď před koupáním dostala Valinka takovej záchvat smíchu, ona se v jednom kuse řehtala nahlas a tak vydatně, jsem se málem rozplakala smíchy taky
.
Trace knížečka je super:-) je fakt, že je příjemnoučká na dotek a malý se strašně líbí, před 2 dny jsem jí poprvé zkusila a ona si jí vzala do ručičky a šustila a šustila a pak si jí hodila na hlavu a vypadala jako že se mi schovává ![]()
Lucko, tak to je je super výběr!!
Pak dej vědět, jestli jste něco vybrali!!Určitě si to všichni užijete!!!! ![]()
Malá zase dnes před koupáním tak pištěla, až mi málem praskli bubínky!!!
Ona teď furt piští!!!A takový to bylo hodný dítě!!! ![]()
Jééé Bikis my máme taky panenku Emilku ![]()
Luci tiše závidím s tou dovčou
každopádně to bude moc prima.
Luci, já mám taky golfky, který mají atestaci už od 0 měsíců, takže s nimi kdykoliv můžu vyjet. Taky tam mám ten límec a dá se potom oddělat.Zatím je používáme, když jedeme na větší nákup nebo když jedeme něco vyřizovat… jsou skladnější do auta než hluboký kočár… taky je mám za 10 vteřin složený a rozložený. Ale na dovču budeme brát už jen golfky.
Luci, klidně je možný, že se malá schovávala. Malej mi to dělá taky s tou knížečkou, ale hlavně s plínkou, dá si ji přes pusinku a oči a začne funět a mávat ručičkama. Tak na něj vždycky zavolám … kde je Martínek?… a on si tu plínku stáhne a chláme se jak telátko a je rád, že ho někdo našel
. Tohle je schopný dělat třeba hodinu v kuse a já si za tu dobu stihnu navařit
. Nejlepší je, když to začne dělat venku na procházce… to asi musím vypadat jak magor , když říkám … kde je Martínek
… no kde by byl… přeci v kočáře, že
.
Ještě vám musím říct, co se mi stalo včera v MHD… čekám na autobus má 6 minut spoždění… jedu k doktorovi. Času už moc nemám… s miminkem si to člověk na minutu naplánovat nemůže, že? Schválně jsem si vybrala autobus bezbariérový, ať nemusím nikoho otravovat s kočárem… Další bezbariérový autobus jel za 20 minut. Na zastávce stál i vozíčkář, tak jsme nastupovali do autobusu, nejdřív já a za mnou vozíčkář… vzlezli jsme se oba sice to bylo tak tak.. ale vlezli i ulička zůstala průchozí, nikomu jsme nezavazeli. Udělala jsem mu místo přímo na ploše pro vozíček. Ale najednou přišel řidič a řekl mi, že si mám vystoupit s tím kočárem a mám jet dalším autobusem. Tak jsem se ho zeptala proč jako? No že prej kdyby po cestě chtěl nastoupit ještě nějakej vozíčkář, tak že by ho nemohl vzít… a oni že prý mají přednost. No do mě vjel vztek a moje huba nevymáchaná se ozvala. Tak jsem se do pána pustila… zeptala jsem se ho na jméno… prej co mi je potom. Debata pokračovala, já už jsem na pána reagovala arogantně ale klidně ( škola z obchodu), choval se jak hulvát. Zastala se mě jedna paní a té řekl, že ať se od toho neplete, že nic neví o přepravních podmínkách ( nic o přednosti vozíčkářů tam není), ještě jsem se ho zeptala, co by dělal, kdybych nastoupila o zastávku dříve, jestli by mě taky vyhodil… a on mi na to odpověděl, že jo… že on je řidič a má na to právo
… nicméně… dnes jsem napsala na dopravní podnik stížnost… i přesto, že mi pán neřekl jméno, tak jsem věděla číslo autobusu a čas ve který jsem jela a oni si zjistí, kdo na té lince měl službu. No i takový magoři existují… je vidět, že pán nikdy nejel autobusem s kočárkem. Já jsem samozdřejmně nevystoupila, měla jsem platnou jízdenku a pánovi jsem řekla, jestli má nějakej problém, ať zavolá městskou policii. Prý že ji zavolá a budu si platit zbytečnej výjezd… no tak jsem mu řekla, že klidně… tak ten blbec přestal prudit a pokračovali jsme v jízdě . Děkuji že jste si to přečetli, včera jsem byla tak vytočená, že jsem to ani nemohla napsat… padali by tu taková slova, který se do dobré společnosti nehodí.