Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
bamboo píše:
Ahoj holky,
tak mám zítra termín porodu. Čekám druhého chlapečka. Podle dnešní kontroly se ale nic nechystá, doktor říkal, že nemám ani zkrácený čípek ani se neotevírám. Prvního jsem přenášela, rodila jsem v den, kdy měla už být indukce. Už jsem se na to tady jednou ptala, dost z vás mě povzbuzovalo, nerada bych na indukci a navíc ještě čekat 2 týdny. To se opravdu může stát, že s takhle zavřenými porodními cestami porodím spontánně třeba za týden? Říkám si, když jsem druhorodička, na druhou stranu ale strašímu už je 5 let… Díky za každé povzbuzení! Tak aspoň ještě stihnu finále v hokeji
Ahojky bamboo,
vítám Tě mezi námi. No myslím si, že jako druhorodička by jsi měla mít porod v tomhle smyslu rychlejší než u prvního. Já mám tedy taky jen jedno miminko zatím, rodila jsem 4dny po termínu, kdy ještě 3 dny před tím mi dr. říkal, že hruška spadne až bude zralá a že je čas, že u mě to ještě vypadá, že se uvidíme na další prohlídce
. Ale už jsme se neviděli
. 3.den po termínu mi odešla hlenová zátka a 4.den jsem začala opravdu rodit, Porod byl neskutečně úžasnej!!!!
.
Moc bych ti přála aby jsi přenášet nemusela znovu
. U mě to tedy nevypadalo na porod, taky jsem se neotvírala ale pak to šlo jedna báseň
. Takže budu držet pěsti ![]()
bamboo opravdu se to může změnit každej den…mě s vyvoláváním porodu vyhrožovali a nakonec to šlo samo. držím palce ať se malej umoudří sám, člověk si pak může něco odbýt doma ![]()
Bikis no ta vyrážka je nevyzpytatelná…četla jsem že může být do 6ti měsíců a pak se zase klído dostavit, ale říkám si co když to určil špatně a mažu něčím co vlastně ani nepomáhá
on ten dr. je dost se vším hotovej, ale zase nás chce mít pořád na očích, takže v úterý jdeme zase na kontrolu.....bojím se aby to nebyl atopickej exém, ale já ani nevím jak to vypadá…musim kouknout na nějaký obrázky a ještě to pročíst.
Ty vlasy to je děs, dá se říct že jsem to taky měla skoro na den po 3 měsících po porodu…jak říkáte…bud to má Adla v rukách nebo na sobě…no přímo mě to se.....
![]()
Jinak u nás byla jen maličká sprška odpolko a možná tedka něco dorazí…uvidíme…já čekal hromy blesky a nic. ale tím líp, stačil ten deštík ![]()
Ahoj Bamboo, vítám tě mezi námi. Porod se ti může rozběhnout i z hodiny na hodinu. Ráno to třeba nevypadá, ale pak se to může rozjet tak, že večer máš prcka u sebe. Přeji rychlý porod.
Holky ty vlasy, to je děs… já to nějak zkousnu, ale manžel… vždycky přijde… zase je ucpaná vana
… a to se snažím vyčesávat co se dá, ale jak mám vlasy hodně dlouhý, tak se moc nedaří. Ale řekla bych, že už se to trochu zlepšilo.
Dnes nás po příkrmu bolelo bříško
. Malej řval v jakékoliv poloze a na jakémkoliv místě… jsem z toho byla vykulená… tohle neznám, ale pak to přešlo, bobek a zase smích, tak dobrý.
Dnes jsme si dovezli konečně tu krmící židličku… když jsme ji složili, tak jsme tam dali malýho ať vyzkouší a nemohli jsme ho dostat zase ven
. Má přehled s té židličky … vidí na tatínka, maminku i telku
.
S tím počasím… hrozný horko, včera i dnes, já pěkně opálená, malej si lebedil jen v bodýčku s krátkým rukávem… po dešti ani památka, tak snad v noci.
Leni, my máme zase v jednom kuse na pusince potničky a i když malýho obleču jen lehce, spotí se mi za krkem ( tam má ještě pěkný háro
) a druhý den potničky na pusince
.
Ahoj tak vlasy mi taky padaj az se leknu vzdycky a Melisska je ma taky vsude
Zacla jsem jist zase vytaminy,ale zatim nic
Dekujem za pochvalu vlasku
Jinak u nas se jezdi Jen v autosedacce Korbut uz neda rev jak nemuze cucet tak zitra zkusim sportak ![]()
Bamboo drzim place at uz to je ![]()
Ahoj holky, Trace, naše malá začla normálně taky kuckat, tlačí to ze sebe, je to srandovní…hned jsem si vzpomněla na Martínka. Je možný, že ty děcka jsou všechny takhle stejný!!?? ![]()
A po čem ho bolelo bříško, po tý mrkvičce, nebo už jste vyzkoušeli něco novýho? Chudák malej ![]()
Ahoj holky, díky moc za povzbuzení! Tak já doufám! Třeba bude chtít malej vidět finálový zápas na vlastní oči ![]()
Mějte se hezky. A díky!
Bikis, malej to dělal asi 14 dní a až jsem potom přemýšlela, jestli fakt kašle nebo to jen dělá… později už byl totiž profík v kašlání
. Bříško bolelo po mrkvičce, tak včera raději dostal brokolici. A pokud se vám stane, že vám miminka budou trpět u těch příkrmů na zácpu, tak do každýho jídla( příkrmu) přidejte čajovou lžičku oliv. oleje. Já ji přidala včera… a dnes to šlo jak po másle.
Jinak si malej začal ještě víc nathovat spinkání. Teď chodí spát kolem sedmé večer a vstáváme až kolem osmé ráno
… nádhera.
Bikis, jsem si na tebe vzpomněla… malej si teď začal sundávat ponožky a zvládne všechny druhy… takže máme nožičky věčně holý ![]()
Trace tak zase dobrej tip na zácpu…my tě tady nemít
co bychom si počaly…teda aspoň já.
Já jsem zvědavá kdy u nás se začne natahovat spaní, myslim že asi nikdy…pořád klasika kolem půl 1 a ve 4h. no snad časem to půjde.
Lééénuša píše:
Trace tak zase dobrej tip na zácpu…my tě tady nemítco bychom si počaly…teda aspoň já.
já taky..já jsem vůbec ráda, že vás mám
. člověk se dozví plno věcí a tak vůbec. píšu jedním prstem, mám malou na klíně, takže to podle toho vypadá. jdeme ven
Bikis píše:Lééénuša píše:
Trace tak zase dobrej tip na zácpu…my tě tady nemítco bychom si počaly…teda aspoň já.
já taky..já jsem vůbec ráda, že vás mám. člověk se dozví plno věcí a tak vůbec. píšu jedním prstem, mám malou na klíně, takže to podle toho vypadá. jdeme ven
![]()
![]()
Ahoj holky,
Trace v první řadě také díky za tip ohledně příkrmů, bude se to určitě hodit:-) no já se na příkrmy těším, že to zas bude pestřejší ale na druhou stranu taky jsem zvědavá co nám to udělá s tím bříškem…
vlasy hrůza, plný trička, polštář, umyvadlo, vana, kartáč, všechno
. Snad nebudem za chvíli plešatý…
Musím se vám pochlubit, jak jsem koupila ten hrneček na čajík, tak včera si ho valinka držela oběma ručičkama za ouška a sama dávala do pusiny a sama vyndavala a strááááááášně se tomu smála:-)
DOPORUČUJU KDO DÁVÁTE ČAJÍK
. Je sice od 4.měsíce,to nám ještě není ale bez problému, je to šikulka ![]()
Luci já tedka objednala větší lahvičku od Tomee tippe a ty dudáky od 3 měsíců s větším průtokem, koukala jsem na ty pítka, tak pak objednám.
Leni my máme od Tommyyho 3flašky 260ml, takže velikostně ještě stačí, ale ty savičky větší už chci taky koupit, no a to pítko máme taky od tommyyho a je super
!
Ahoj holky, tak jsme od pátku najeli na Bebu 2… a k mému překvapení nám zmizela vyrážka na pusince a ani si už malej od té doby neublinknul… takže to bylo tou Bebou 1. Ale mě by to fakt nenapadlo, že to bude tím, bylo to celkem nepravidelný jak to ublinknutí, tak ta vyrážka
. Přikládám ještě foto, jak jsme papali
.
trace píše:
Ahoj holky, tak jsme od pátku najeli na Bebu 2… a k mému překvapení nám zmizela vyrážka na pusince a ani si už malej od té doby neublinknul… takže to bylo tou Bebou 1. Ale mě by to fakt nenapadlo, že to bude tím, bylo to celkem nepravidelný jak to ublinknutí, tak ta vyrážka. Přikládám ještě foto, jak jsme papali
.
Jé, ten je srandovní!!!
Tak hlavně, že mu chutná!!
Máte hezkou židličku. Trace, pořád dáváš jenom jeden příkrm, nebo už víc? Jak to vlastně jde rychle? Jako po jak dlouhý době se přidávaj příkrmy? ![]()