Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já vám přeji mamušky také krásný svátkový den!
Už jsem zpátky od našich. Bylo to fajn!!!
Teda Trace…to byl ale magor, ten řidič. Vůbec nevím, jak bych se zachovala. Tys to uhrála výborně. Já bych ale asi vystoupila…mě taky různé situace vykolejí a to, jak bych bývala měla zareagovat, mě bohužel napadne, až když je po všem… ![]()
A Luci…tys to napsala úplně suprově! A neomlouvej se, občas nás doma vytočej…to je jasný! ![]()
Bikis…malá je opravdu nááádherná!!! ![]()
Jéé Trace děkujeme…tobě taky vše nejlepší mamčo
My jely koupit se ségrou dneska něco mamce a ségra ještě běžela pro nějakou kytku a pak doma jsem jí dostala jako já od Adélky ![]()
Bikis to je přesný…nejlepší argumenty mě napadají až po tom konfliktu.
Jinak my máme úrazový pojištění 1 rok zdarma u škodovácký pojišťovny a pak záleží na nás jestli to prodloužíme. A přítel nechal udělat nějaký spoření…každej měsíc tam posíláme 500kč a v 18 letech to může dostat ty peníze…ale zase záleží na nás zda jí to dáme v těch 18ti nebo dýl. nevim já těmhle věcem moc nerozumím
, takže to jde docela okolo mě.
Ahoj, mám termín příští pátek. Ve čtvrtek na kontrole, zatím se nic nechystá, nejsem otevřená nijak. V průkazce x2. Jsem druhorodičlka. Jaké máte zkušenosti s tím, za jak dlouho se dá porodit? Znamená to, že asi budu přenášet?
Ahoj holky, tak se po delší době konečně dostávám k netu. Nechápu, kde na to berete čas, poraďte mi nějak ![]()
Malá je teď nějaká všelijaká, takže s ní mám skoro celý den co dělat a když večer kolem osmý usne, tak jsem totál vyřízená a jdu taky chrnět ![]()
bikis
Gábi, my máme pojištění pro malou už teď od český pojišťovny, mám šikovného finančního poradce a ten udělal pojistku mě a zahrnul tam i malou, takže když se jí něco stane, tak už bude mít i celkem slušný pojištění (500kč na den za nemoc atd.) a jsem spokojená.
lucka
golfku kupovat nebudu, jsou hezké, ale máme kočárek s krásným sporťákem, tak budu využívat ten.
Jinak jsem pročítala poslední příspěvky a nedá mi se nezeptat..proč dáváš malé preventivně čípek, když hodně pláče??? Ono by se to nemělo dělat, kvůli jejich imunitě a hlavně proto, že nevíš, proč vlastně pláče. Takhle zaženeš akorát pláč, ale ne příčinu a dávat ho, když nemá teplotu je celkem dost zbytečný. Miminka by si měli nejdřív poradit sami, aby posilovali imunitu a až když mají víc než 38°C nebo nějakou bolest o které víš, dávat čípek.
Lééénuša
Jééé Leni, to jsme na tom dnes stejně. Já dostala od mojí mamči bonbošku a krásný přáníčko a taky tam byla podepsaná Viktorka. Až mě to rozplakalo. ![]()
No a jinak, počasí super, takže celý víkend strávený venku. Taky byla první grilovačka, no valila jsem se domů jako soudek
, ale bylo to fajn.
Bratr se bude stěhovat od našich, takže nás tu bude o jednoho méně a bude víc místa. Ale bude bydlet jen kousek odtud, takže super.
bikis
Tak to padání vlasů jsem vyřešila radikálně, nechala jsem se ostříhat (viz fotka) a jsem spokojená, snad se to trochu zlepší ![]()
jo a ještě reakce na vaši diskuzi o proplacení dovolené…
Mě přišel dokonce dopis z práce o tom, že mi to proplatí a kolik.
Byla jsem doma loni od května a měla asi 18 dní dovolené, no a pak letos…normálně mám 25 dní dovči. Jenže mi to pěkně zkrátili a seškrtali a dohromady mi nakonec zaplatí jen 27 dní. Sice lepší než nic, ale čekala jsem víc ![]()
Jinak mi tam píšou něco o tom, jako že bych nejspíš měla brát mateřskou, pak těch 27 dní si vybrat jako dovolenou a pak nastoupit na rodičák, ale přijde mi to nějaký dost divný. To by pak měl rodičák každý jinak dlouhý…no fakt nevím, ještě se na to zeptám, ale přijde mi to jalový
![]()
Jíťo, moc ti to sluší… hezký sestřih. S tou dovolenou, mě to taky tak v práci řekli, že si ji mám vybrat a pak nastoupit teprve na rodičák, ale když jsem se na to ptala, tak už jsem byla vedená na rodičáku, takže smůla. A taky jsem si uvědomila, že rodičovský příspěvek ti naposledy vyplatí za měsíc, kdy dítě dovrší věku dvou nebo tří let, podle zvolení varianty a dál nic a nezáleží na tom, jestli jsi na rodičovský příspěvek nastoupila hned nebo po vyčerpání dovolené… tudíž, pokud by jsi ukončila mateřskou, vybrala dovolenou a pak nastoupila na rodičák, věnovala by jsi státu 7600 ( u tříleté varianty), u dvouleté ještě víc. A čerpat rodičovský příspěvek a zároveń i dovolenou lze a myslím si, že zaměstnavateli to může být úplně jedno. Popřípadě bych se zeptala na sociálce, ale já to tak teda mám… čerpám rodičák i dovolenou v jeden měsíc.
Jíťo moc ti to sluší opravdu
my taky včéra grilovali, takže jsem byla totálně přejedená, že bych si měla i nafackovat
tak je fajn že brácha bude jen kousek od vás a zároveň u vašich víc místa ![]()
Holky jinak s tou dovčou jsem z toho nějak mimo…předpokládám že když bych si měla vybrat dovolenou po mateřský, tak mi jí teda neproplatí???? to teda v žádným případě…chci peníze a automaticky nastoupit na ten rodičák. já tomu nerozumím, mě z toho asi klepne. ![]()
Jíťo, sluší ti to moc!!!!
Já teda mám čas i na net. Jak se říká, jedno dítě, žádný dítě!
Docela zvládám co potřebuju. Samozřejmě uklizeno není tak, jak jsem byla zvyklá a je mi to jedno, radši čumím na malou, než abych lítala s hadrem!Vařit jsem se naučila rychle, a když je přítel doma a hlídá, tak se pustím do něčeho složitějšího a upeču a tak. Naštěstí malá fakt v sedum lehne a spí, takže pak třeba žehlím a tak. A mezitím koukám na net a tak… ![]()
Holky, ale dnes zásadní okamžik!!!Přetáčíme se na bříško!!!!Je to teda dřina a někdy se to nepovede, a taky u toho hezky prdíme!To je sranda!
Jinak pořád piští, je to docela vyčerpávající!!!!
![]()
Leni, já to mám tak, že mi skončila mateřská, začal rodičák a současně mi běží dovolená. Jak píše Trace, a i mě to řekli na sociálce, že to tak mám udělat, prostě současně rodičák + dovolená! Budeš mít prostě peníze k rodičáku navíc…a to je v pořádku, protože k rodičáku můžeš mít klidně další příjem!
Teda já bych brala nějakej přivýdělek, mně ten rodičák určitě stačit nebude!!!!!!
![]()
Aha, takže kdyby na mě zkoušela že si mám vybrat dovolenou a na rodičák nastoupit dýl, tak to nééé, prostě může běžet rodičák i ta dovolená. tak aspoň vím jak to je. no jo…já a tyhle věci ![]()
Ahoj tak posilam konecne fota ![]()
Jinak neresite nekdo problem s kocarkem?mala nechce vubec do kocarku ted uz moc ani do autosedacky
hned jak ji tam dam tak rev a rev klidne 2 hodky a jak ji vyndam tak je klid
vubec nevim co s tim…
jinak to schovavani nam dela taky s plinkou jako se za ni schovava a pak se smeje a smeje se uz nahlas ale musi se zadarit jen teda ted hrozne sabotuje ten kocarek…takže dnes jsme dopadli tak že byla klokance a ani jsem nemohla jit nakoupit jak vzvadela v autosedacce ![]()
Jinak Jito slusi ti to
Holky mimca Vam pekne vyrostli a jsou moc krasný!!!
Vaness no to je bomba, kde jste vzali tolik vlásků? To je paráda… malej čertík
.
S kočárkem naštěstí moc problémů nemáme, malej je rád, že se dostane z kočárku a kouká kde co lítá, ale položím, sice začne natahovat, ale hračka to spraví a je zase v pohodě. S autosedčkou je to horší, tam moc být nechce a trošku se bojím, jak to uděláme až pojedeme na dovolenou. Budeme muset asi vyrazit těsně před spaním, aby cestu prospal.
Bikis, tak to je dobře, že máš radost z toho , že se malá přetáčí… no jsem zvědavá jak dlouho ti to vydrží ![]()
Jé, Vanes, ta je nádherná!!!!
Malá taky nerada v kočárku, taky ječí..ale jet prostě musíme!
Vždycky jí třeba na chvíli vyndám, aby se porozhlídla,a je chvíli klid. Jinak je super ta síťka vzadu, malou dám na bříško, ona kouká před sebe a moc se jí to líbí!!!
A autosedačka u nás naštěstí bez problémů! V neděli jsem byli za na kolech, malá se vozí jak paša, vždycky se smějem! Takže to jsem taky šťastná, že se jí ve vozíku líbí a nekupovali jsme to zbytečně!! ![]()