Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tak jsme dneska dali první příkrm - mrkvičku . No a móc nám chutnala, dala jsem malému tři lžičky a tak si mlaskal, já jsem spíš čekala, že bude prskat a on krásně papal i ze lžičky.
Bikis, myslíš, že to zuby ještě nebudou ? No aby jsi se nedivila, chlapeček mojí spolubydlící z porodnice už má 3 týdny dva zoubky, takže byl asi o týden starší než jste teď vy. No já každý den koukám malýmu do papulky, ale zoubky nikde. Ale myslím, že za chvíli budeme mít doma zubejdu.
Bikis, už se těším na fotečky, hlavně aby vám vyšlo krásný počasí.
trace píše:
Ahoj holky, tak jsme dneska dali první příkrm - mrkvičku . No a móc nám chutnala, dala jsem malému tři lžičky a tak si mlaskal, já jsem spíš čekala, že bude prskat a on krásně papal i ze lžičky.
Bikis, myslíš, že to zuby ještě nebudou ? No aby jsi se nedivila, chlapeček mojí spolubydlící z porodnice už má 3 týdny dva zoubky, takže byl asi o týden starší než jste teď vy. No já každý den koukám malýmu do papulky, ale zoubky nikde. Ale myslím, že za chvíli budeme mít doma zubejdu.
Bikis, už se těším na fotečky, hlavně aby vám vyšlo krásný počasí.
No ty máš prostě s tím prckem všchno bez práce!!
To je dobře , že hezky papá! Mně říkala Dr., že když pořád kojím , tak příkrmy až v šesti měsících. Ale to je ten jejich ukončenej šestej, takže vlastně pátej
..no nevím jak se to počítá!?
A měla jsi kupovanej příkrm, nebo domací výroba?
Bikis, já se v tom taky nevyznám, dávala jsem tu první skleničku mrkvičku od Hami, prozatím asi nemá smysl doma dělat takové pidi množství a až bude papat celou skleničku, tak to začnu dělat doma. No ale uvidíme, teď je ta mrkev ještě taková hořká, aby mu to chutnalo. Tak uvidíme.
Ahoj holky! Dnes ráno se malá tak chechtala, až mě to dojalo a uronila jsem slzu!
Je to nádherný! ![]()
A teď jedu do práce, vypsat si dovolenou. Už mi končí mateřská a začíná rodičák, takže konec srandy!!!
Sbohem moje utrácení!!!!!!! ![]()
Bikis píše:
Ahoj holky! Dnes ráno se malá tak chechtala, až mě to dojalo a uronila jsem slzu!![]()
Je to nádherný!
A teď jedu do práce, vypsat si dovolenou. Už mi končí mateřská a začíná rodičák, takže konec srandy!!!Sbohem moje utrácení!!!!!!!
Jééé Bikis to je krásný ![]()
Teda tak to ta mateřská nějak utekla co
te´d mě vlastně napadlo, že bych měla konečně zajít na ten úřad a říct jak dlouho chci být doma. No to bude zase…já a úřady. ![]()
Bikis tak to se moc těšíme na fotku
. Jsem pro jednoduche šaty, já měla taky jednoduché, žádná obr sukně s obručí
.
Trace tak gratuluji k 1. papáníčku:-) Martínek je šikovnej, já už se na to taky těším. Už jsemzkoumala co všechno budem moci od 4.měsíce:-)
A holky dáváte nějaký čajík? a jaký? chutná?
Holky já nechci konec MD, ne jen, že člověk bude omezenej a nebude si moc utrácet ale já hlavně nevyjdu s nějakejma 7000:-////
Lucka13 píše:´
Bikis tak to se moc těšíme na fotku. Jsem pro jednoduche šaty, já měla taky jednoduché, žádná obr sukně s obručí
.
Trace tak gratuluji k 1. papáníčku:-) Martínek je šikovnej, já už se na to taky těším. Už jsemzkoumala co všechno budem moci od 4.měsíce:-)
Holky já nechci konec MD, ne jen, že člověk bude omezenej a nebude si moc utrácet ale já hlavně nevyjdu s nějakejma 7000:-////
A holky dáváte nějaký čajík? a jaký? chutná?
My dnes byli plavčit, už se učíme potápět
A byla tam holčička, 5 měsíců, a otáčela se pořád ze zad na bříško, tak jsem konečně viděla, jak to vypadá!No ale ona se prý už takhle otáčí od 4 měsíců!!To my jsme teda pěkný lenoši..doufám, že to teda zvládnem do toho pátýho!!!
No a říkala, jaká to byla pohoda, když jenom ležela na zádech!!!
To už jsem tady taky slyšeli, viď Trace!
![]()
A malá se chechtá čím dál častěji. Je to strašně roztomilý!!!
Jsem úplně hotová. Taky chce dělat furt lumpárny.A nejvíc večer před koupáním, to piští, kope, vrtí se, chechtá se…no mám co dělat, abych jí na tom přebalováku udržela!!
![]()
O těch penězích mi povídejte, budu mít co dělat abych s tím nějak vyšla. To bude mazec.
Luci já čaj dávám…mám od Hippu fenyklový, je lehce slazený. Někdy to ale taky nechce. ale je fakt že když bylo venku docela teplo, tak pila jak o závod. ale zase jsem jí nenechala pít dlouho, aby mi snědla Nutrilon.
Bikis to s malou ti závidím, to musela být sranda ![]()
Zato my dneska? Holky jsem divná a špatná nebo máte občas taky pocit zoufalství?
Dneska mi celý den doslova prořvala
. vztekala se a plakala. Nic se jí nelíbilo. Byla protivná, 100× horší než dnešní počasí venku
.
Už jsem nevěděla co s ní, chovat špatný, nechovat ještě horší, prostě hysterie. Občas z ní vyšel nějaký prdík ale nemyslím si, že to bylo prdíkama, nijak se nekroutila ani žádné jiné příznaky. Prostě už jsem myslela, že mi praskne hlava
.
Večer po koupeli usla bez krmení, u toho mi začla řvát a pak usla. Tak jsem si šla dát panáka whiskey. No a zjistila jsem, že whiska není pro mě, myslela jsem, že se
. No a teď se vzbudila a zas řev tentokrát zřejmě hlady, když před tím nejedla. Akorát přijel manžel tak se stará. Ale to má taky svůj důvod, ne jen tak
. Achjo, snad bude zítra lepší den. Dneska jsem KO!!!
bikis já taky mám něco mimo, a vím, že i když bych nechtěla vyloženě utrácet, tak do toho budu muset šahat:-( poplatky se mi zúžily ale přesto je to pořád nějakých 3500, takže ze 4000 si za měsíc opravdu nerozšoupnu moc.
Leni já se dívala taky na ty granulovaný ale pořád se jim vyhýbám, kvůli tomu, že obsahují cukry. Jenže obyš sáčkový čaj jí nejede
. Ale až začneme s příkrmama, tak k tomu už asi bude muset něco pít jinýho i než jen mlíko ne?:-)
Bikis, když malej ležel jen na zádech, tak to byla opravdu pohoda, ale zase si říkám, jak se naučí otočit i z bříška zpět na záda a bude se kutálet, tak to snad bude lepší.
Jinak s těma penězma, já jsem na rodičovským příspěvku ode dneška. Ty papíry na sociálce to není zase taková hrůza, jen doporučuji, jít na sociálku pro papíry, doma si je v klidu vyplnit, a ten s fialovým pruhem odnést k zaměstnavateli na potvrzení ( tam musí sociálka pod kterou spadáte vyplnit kolik jste denně brali částku, když jste byli na mateřské… někomu mohlo přijít i vyjádření s tou částkou domů poštou v momentě když nastoupil na mateřskou ještě před porodem - tohle potvrzení možno použít místo toho formuláře s tím fialovým pruhem). A až budete mít potvrzený ten fialový teprve se tam vydat, ať tam nemusíte potom zase. Jo a na nějakým formuláři se musí vyplnit i manžel, takže se to na místě nedá stejně vyřídit pokud nemáte sebou manžela. A taky bych doporučila jít tam ještě předtím, než vám skončí mateřská, nevím ale jsou tam jinak nějaký problémy potom prý… aspoň tak mi to bylo řečeno, ale co za problém, to si teď nějak nevybavuji.
Luci, mrkvička nám velice chutná, dnes malej slupnul skoro půl skleničky a ještě by si dal
. Jinak už jsem koupila i skleničku brokolici, ale s tou začneme až tak koncem týdne. Čajík dávám taky od Hippu - heřmánkový. Kupuji ten granulovaný, je sice lehce slazený, ale nám vyhovuje… a hlavně se to nemusí vařit a je namíchaný za 10 sekund.
Včera jsme byli koupit novou postel do ložnice a jak jsem to tady měřila, tak malej se chlámal, až se zakuckával, chudák nemohl se ani nadechnout, strašně mu přišel vtipný ten metr co se sám namotává, tak ten zvuk… no to bylo něco…
, mě až tekly slzy ![]()
Luci…občas máme taky takový dny…prostě piští a vrže celý den. A chovat, nechovat…je to jedno. Ono to zase přejde…neboj! Ale já ai občas taky s chutí dám decinku vínka…někdy mám pocit, že usnu za pochodu. Tak když malý usne a je zase po náročným dnu k sežrání
, tak si uděláme s manžílkem hezkou chvilku u vínka a třeba hezkého filmu. ![]()
O těch penězích mi povídejte. Já to měla poslední rok v práci zapeklitý, takže sme dostávali oficiálně jen 8tis. plat. Takže já jedu celou MD za 7.250,–Kč. Mazec!!! Co vám mám povídat!!!
Takže já si vlastně rodičákem polepším… ![]()
Trace…tak myslíš, že ten papír, co mi poslali z OSSZ domů s výměrem stačí? To bych byla ráda!!!
Evelin a není to náhodou tak, že pokud máš mateřskou nižší než těch 7600 , tak ti to sociálka doplcí? Protože i ten, kdo je před mateřskou na úřadu práce, tak bere mateřskou těch 7600 po celou dobu a pak i rodičák a ten musí mít dle zákona na 4 roky. Ale v tvým případě bych se na to zeptala, mohli by ti to třeba ještě zpětně doplatit.