Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky!Jíťo, deníček moc krásně napsanej!!
Obdivuju všechny , kdo jsou schopný psát takový hezký slohy, já bych to nesesmolila!!
JInak se zase musím opakovat: přítel bez komentáře - nechápu!!, je mi to líto a držím palce!!!!!!! ![]()
A Viktorka je k sežrání!!!!
A tobě to taky moc sluší na fotce, jsi kočka!!! ![]()
Mně padaj vlasy strašně! Někde jsem četla, že začnou padat 3 měsíce po porodu, tak u mě to bylo snad na den přesně!!Bylo to hrozný, ještě jak mám tmavý vlasy, tak jsou všude!!A při mytí normálně chomáč snad do celý ruky!
Od kamarádky jsem dostala typ na tablety Selzink. Ptala jsem se i lékárnice a můžou i kojící, takže zobu a doufám, že se to spraví!!Ale prý jak to začlo, tak to skončí, prostě až se srovnaj hormony… ![]()
S těma nožičkama, že je zvedá když leží na bříšku, to mi dělá malá někdy taky. I zvedá prdelku, jakoby se chtěla plazit. Jinak je práce jí teď i oblíknout a přebalit. Pořád se točí na jeden bok, pak na druhej, kroutí se u toho…
![]()
My dnes byli po návštěvách, ale malá to nemá ráda! Zjistila jsem, že i když je to takovej prcek, tak ví, že už jsme doma a nejradši je na tý svý dece s hračkama. Jinak když jsme někde dýl, tak je taková nervózní a kňourá…Mají to vaše mimča taky tak? ![]()
Zítra jdeme zase očkovat!!!!!!!
![]()
Přidala jsem pár fotek do alba
..přítel je hotovej, že ho tady ukazuju..chudák!!!! ![]()
Jíťo, četla jsem deníček… smutnej. Ale pokud je někomu práce přednější před tebou a tím malinkým nevinným stvořeníčkem, tak není o čem mluvit. Prošli jste si s Viktorkou těžkou cestou už od začátku těhotenství až doposud a jste krásné holky a určitě se objeví někdo, kdo vás obě bude milovat.
na jógu jsem se taky chystala, ale pak jsme byli nemocní, tak jsem to vzdala.
S tím pasením koníčků… zkuste miminkům když jsou na bříšku zatlačit na zadeček, nám to pomáhalo a malej jakoby pokrčil tošku nožičky a dal dolů.
My teď asi 14 dní se přetáčíma na bříško a od včerejška se ten náš raubíř začal i posunovat. Už si umí podstrčit nožičky a pěkně se odrazit, akorát ještě neví co s ručičkama. Jo a asi nám rostou zoubky… pomóc ![]()
Mě taky hrozně padají vlasy, i když řekla bych, že se to už malinko zlepšilo a to už přes dva měsíce nekojím. Hormony hold pracují ještě pořád.
Jé, konečně i Léňa!!!
Moc hezká, sympatická ženská!!!!!
A ta černobílá fotečka je super! ![]()
Trace, jak se projevuje že malýmu rostou zoubky?? ![]()
My jsme dnes vzhůru od pěti, ale spala durch celou noc!
Na osmou jdem k doktorce..ach jo
ALe jsem zvědavá, kolik váží! Typuju tak sedum kilo!! ![]()
Jééé Bikis my jsme taky vzhůru už bůh ví od kolika. já si byla dneska pro prášky na tlak…asi se jich jen tak nezbavím, ale už to snižujeme tak snad jooo.
tak pak napiš jaká byla kontrola. já vážila Adlu dneska ráno a máme 5,80kg
![]()
Jinak děkuji ![]()
Tak očkování máme za sebou!Malá ani nebrečela, když začla natahovat, tak jsem jí vrazila chrastítko, a hned měla jiný starosti, takže druhou injekci pak ani neregistrovala!!
Tak jsem ráda. Teď je vysmátá a zdá se v pohodě, tak snad nebude mít večer teplotu. Minule to na ní padlo taky až k večer.. ![]()
A máme 67 cm 6,92 kilo! Je to kus ženský no! ![]()
Počasí na prd, černo a poprchává, takže to vypadá , že budeme celý den doma ![]()
Teda holky vy jste šikovný, zvládly jste to raz dva…třeba ta teplota ani nepřijde…a nebo ať je minimální. ![]()
Už jste teda opravdu veliký, ale jen ať hezky rostete ![]()
Ahojda holkyyy!
U nás byl fofr, měli sme tu příbuzenstvo s 11timěsíčním chlapečkem…byla sranda!
Teď sem si vás dočetla a koukám, co je novinek!!!
Bikis…gratuluju ke svatbě a jsem zvědavá, až nám budeš psát, jak ste si to užili. My měli supermalou svatbičku…večer na zámku v Rychnově, jen v 5ti lidech a bylo to fajn!!!
Bikis a malá je teda šikulka, že takhle zvládá očkování!!! My jdeme na 2 injekce teď ve čtvrtek, bude to první očkování na 3 měs., tak sem zvědavá!
Luci…taky sem hledala to tvé bříško! Já byla v 7. měs. už jako kule! ![]()
Jíťo…tak už si přestěhovaná, viď? Tak hlavně, ať se ti tam líbí. Ta jóga bude určitě fajn! Tady asi nic takového nemáme. Pak prosím napiš, jaké to bylo! ![]()
Holky…nechcete sem napsat, jak máte dětičky staré, jak sou už velké a tak? Už sem nějak z obrazu.
Náš Ondrášek bude mít 3 měs. teď 28.4. a jakmile budeme mít po poradně, dodám váhu a délku.
Miluju, jak se nahlas řehní!!! Už se nám zlomilo i usínání…JUPÍ!!! Po koupání nakrmíme, pomuchláme, dáme dobrou noc taťkovi a bráškovi a šup do postýlky. Tam povídá chvilku hračkám, zachumlá se do plínky a už chrupká. V noci se budí cca 2× a spí tak do 8.30 až 9.30 hod. Paráda!!!
Teda Evelin to spaní vám závidím…hlavně teda že vydrží tak dlouho ráno. my taky vstáváme 2× za noc, ale už jsme vzhůru tak v 7, či v půl 8 a to je hrozný pro mě.
Jinak nám budou 3 měsíce 6.května a vážíme 5,80kg a měříme asi zhruba 59cm ![]()
Holky dnes jsem jen sna skok, ani nestíhám přečíst další příspěvky.
Jen Jíťo, koš je super, ale ty zásobníky kupovat se mi přestává chtít
. Balík kde jsou 3 stojí asi 480,–. A jeden vydrží tak max na 3 týdny. Občas mi připadá, že je koš plnej furt
![]()
Lééénuša- jéééé jsem ráda, že vidíme jak vypadáš, jsi moc hezká ženská taky:-) a taky jsem si tě představovala jinak. Tak teď už se známe snad všechny, nebo ne?
![]()
Zítra snad budu mít čas si vše přečíst, a i deníček Jíti.
Zatím holky páááá
Evelina75 píše:
Ahojda holkyyy!U nás byl fofr, měli sme tu příbuzenstvo s 11timěsíčním chlapečkem…byla sranda!
Teď sem si vás dočetla a koukám, co je novinek!!!
Bikis…gratuluju ke svatbě a jsem zvědavá, až nám budeš psát, jak ste si to užili. My měli supermalou svatbičku…večer na zámku v Rychnově, jen v 5ti lidech a bylo to fajn!!!
Bikis a malá je teda šikulka, že takhle zvládá očkování!!! My jdeme na 2 injekce teď ve čtvrtek, bude to první očkování na 3 měs., tak sem zvědavá!
Luci…taky sem hledala to tvé bříško! Já byla v 7. měs. už jako kule!
Jíťo…tak už si přestěhovaná, viď? Tak hlavně, ať se ti tam líbí. Ta jóga bude určitě fajn! Tady asi nic takového nemáme. Pak prosím napiš, jaké to bylo!
Holky…nechcete sem napsat, jak máte dětičky staré, jak sou už velké a tak? Už sem nějak z obrazu.Náš Ondrášek bude mít 3 měs. teď 28.4. a jakmile budeme mít po poradně, dodám váhu a délku.Miluju, jak se nahlas řehní!!! Už se nám zlomilo i usínání…JUPÍ!!! Po koupání nakrmíme, pomuchláme, dáme dobrou noc taťkovi a bráškovi a šup do postýlky. Tam povídá chvilku hračkám, zachumlá se do plínky a už chrupká. V noci se budí cca 2× a spí tak do 8.30 až 9.30 hod. Paráda!!!
Evelin, tak napiš jak jste pak dopadli na očkování!!!Držím malýmu palce, ať ho to moc nebolí!! ![]()
Je super, že takhle spinká, a teda tak dlouho!!Taky závidím!!!
Jsou to šikulky! Říká se, že první tři měsíce jsou nejnáročnější, takže to už máme za sebou
. U nás teda ty první dva měsíce byli náročný, a teď už se mi to zdá úplně paráda, malá je zlatíčko!! ![]()
A my máme ve čtvrtek 4 měsíce.
No on se malý taky probudí tak mezi tou 6-7.hodinou, ale stále na něj nemluvím, položím do postýlky a chrupká si to dál! Kéž by nám to vydrželo!!! ![]()
Ty první 2 měsíce u nás byly taky náročný!!! Boj s prdíkama, nastavení nějakýho rytmu…
Jo a myla sem si teď vlasy a jak mi nepadaly, tak teď ze dne na den snad po pramenech. Je to šílený!!! U prvního mě padaly opravdu hodně, až sem pak šla radši na kluka, protože vlasy byly všude. Teď beru vitamíny, tak věřím, že to nebude tak strašný…tenkrát se ještě tak nevitamínovalo. ![]()
Tak jen pro info, nám byli včera 3 měsíce, vážíme cca
5,40kg a měříme odhadem 58cm, ale jistě to budu vědět až ve čtvrtek, jdeme na druhé očkování, další hexavakcína a prevenar. Minule jsme to moc nezvládly, malá probrečela skoro celý večer cca 4-5 hodin, no hrůza, tak snad to tentokrát bude lepší ![]()
Jinak jdeme k nové doktorce, tak snad bude OK, zatím jsem tu na ní slyšela a četla samou chválu ![]()
No a k těm měsícům předtím se přidávám, ty první dva jsou nejtěžší, ten třetí už byl o dost lepší. Akorát včera k těm tříměsíčním narozeninám jsme chytly šílenou zácpu, tlačila celý den a noc a až dnes ráno teprve plná plína ![]()
Chuděra malá, bylo mi jí hrozně líto. ![]()
To spaní se u nás poslední týden docela zlepšilo, kojím kolem půlnoci a pak tak kolem pátý-šestý ráno, pak někdy ještě usne a někdy už ne, takže jsme ranní ptáčata
, ale už jsem si zvykla.
Jinak díky za tipy na ty vlasy, tady v lékárně moc neporadí a já jak teď k těm lékům nemám přístup, tak už si nepamatuju, co můžu a co ne. A stejně u nás v lékárně jsme vydávali spíš léky než doplňky, takže jsem z toho kapku vypadla. Ale díky.
Gábi, k tomu slohu…to je můj koníček, miluju češtinu, píšu slohy třeba i jen pro zábavu, stačí, když mi dá někdo téma a já mu napíšu sloh. Prostě ráda přemýšlím na papír
. A tenhle, to byl skoro jeden z nejhorších ![]()
Jo a kočka nejsem, kdybyste viděly ten můj pupek, mám pocit, jako bych byla znovu těhotná. To je děs, všechno ostatní už mám pryč a ten pupek se mě drží jako klíště. Jenže stejně jako Gábina taky nechci hubnout, abych neztratila mlíko…tak snad potom. Teď jdu ve čtvrtek na zumbu, už jsem dlouho nebyla, tak se těším a je to jedno z mála cvičení, co jako kojící můžu ![]()