Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky! Tak se taky hlásíme po poradně a očkování hexa a Prevenar 13. Malému jsou taky dnes 3 měsíce jako Lucčině Valince.
Ondrášek váží 5570g a měří 63cm. Po očkování brečel, ale dal se utišit. Celý den byl ukňouraný a hrozně spavý. Teplotu ale zatím nemá a večer usnul krásně…tak ťukám a doufám, že bude v pohodě!!! ![]()
Luci…tak přeju hodně sil mamince, aby se rychle uzdravila!!!!!!
Kamarádku lituju, je to smutný, ale přesně, jak se tu psalo…aspoň, že to bylo hned zkraje těhu…teda pokud to bylo poprvé. Pokud se jí to už opakovalo, tak to musí být šílené! Držím jí pěsti, ať se brzy zadaří a je vše v pořádku!!! ![]()
U nás to bylo dneska taky jedna přeháňka za druhou a bouřky si tu podávaly ruce.
Ale i tak bylo krásně a malého sem celé odpoledne držela v kočárku na čerstvém vzduchu…líp se mu spinkalo.
Tak to je dobře, že máte takovou hodnou doktorku… naše dr. je taky taková moc hodná. U televize i jdeme taky vykroutit hlavu… ještě malej z hrací deky vidí na telku a když už na ni kouká deset minut v kuse, tak ji vypnu a to máte vidět ten pohled… jako maminko… já to ještě nedodíval do konce ![]()
Ahoj holky!Tak televizního maniaka máme doma taky
, o oblečení ani nemluvím!!Malá nosí oblečení 3-6 měsíců, a je jí to akorát!Tak nevím, co bude nosit až jí bude těch šest měsíců
. Hadříky vyřazuju každý týden a vždycky najdu něco, co jsme neměli ani jednou na sobě!Už mám toho dvě krabice. Asi to schovám na druhý mimi, jestli se zadaří, ale co když to tentokrát bude kluk??Takovejch krásnejch holčičích věci mám!! ![]()
Trace, stejně mě zajímá, jak to malá s tou rukou , co jí tam překáží, vyřeší!
![]()
Jíťo, sestřička má pravdu s tím oslem!!!!Jsi mladá, krásná holka, on se někdo objeví, o tom nepochybuju!!!! ![]()
Holky, prosím, poraďte..kdy se zasílají svatební oznámení? Měsíc před svatbou? Není to brzy?? Moc díky!
Holky díky moc. Moje mamča je silnější než já. Měla z toho velký strach, který přebíjela úsměvem. Psala jsem si s ní do poslední chvíle…pak jsem bulela jak želva. A až večer v 9 jsme si napsali. Chudák je strašně unavená a prý to bolí jak čert. Ale ještě ani neví jestli jí zachhovali vaječníky nebo ne. Fuj, hrozná představa
. Ale má to za sebou, až bude doma, přijedu s Valinkou, aspon jí rozptýlí
.
S kamarádkou je to smutný. Ani jsem nevěděla co na to říct, nevím jaký to je
.
Jinak Evelin malýmu vše nejlepší k narozeninkám, takový dvojčATA máme
.
ReAkce po očkování nakonec v pohodě. Ani neplakala, jen málo jedla a spinkala. Preventivně jsme jí dali večer čípeček, ale až 5.v ní zůstal
. Vždycky ho vytlačila a pokadila se, a smála se
.
Televizního maniaka tAky máme. nejvíc sleduje s tátou hokeja tenis a děsně to komentuje ![]()
Omlouvám se zua přejlepy ale píšu levačkou, mám njí na klíně
![]()
Dnes bx mohlo být lepší počasí ne? ![]()
Teda holky vy se má te že očkování máte už za sebou.
Dneska čtu v novinách jak se očkování proti TBC asi zruší že to prá zatěžuje miminko, tak to kdybych věděla tak se na to vykašlu.
Holky nečetly jste ten deníček Umřelo mi dítě (nebo tak nějak)je mi z toho úplně šoufl, opětně mi to nedalo si to nepřečíst…myslela jsem si že ta dotyčná potratila, ale jí umřelo ve 3 měsících…zdravé a náhle.
Leni,
deníček jsem četla a obrečela, stejně jako každý podobný. Vždy si pak uvědomím, že není nad vším vyhráno a malou o to víc hlídám. Musí to být strašné, lepší ani nepomýšlet… ![]()
Lucko,
moje mamča na tom zákroku byla taky a vyndali jí i jeden vaječník a dnes je úplně v pořádku, sice ji to bolelo, ale má klid.
Lucka13 píše:
Bikis měsíc před svatbou není brzo
Lucko díky, tak začnem rozesílat!
..jo, a nakonec budu mít stejně šaty! ![]()
Lééénuša píše:
Dneska čtu v novinách jak se očkování proti TBC asi zruší že to prá zatěžuje miminko, tak to kdybych věděla tak se na to vykašlu.Holky nečetly jste ten deníček Umřelo mi dítě (nebo tak nějak)je mi z toho úplně šoufl, opětně mi to nedalo si to nepřečíst…myslela jsem si že ta dotyčná potratila, ale jí umřelo ve 3 měsících…zdravé a náhle.
Deníček byl hroznej!!Taky jsem to obrečela!Jsem z toho vždycky hotová!!!A nekoukali jste někdy minulý týden na Modré z neba na Markíze???To jsem měla úplně hysterák a nešlo to zastavit!!Manželé nemohli mít dlouho dítě, pak se jim to povedlo, narodila se jim holčička, ale se srdeční vadou. Takže od porodu až do 3 měsíců byla v nemocnici, operace atd. Oba tam byli s ní. Ta holčička byla nádherná. No a ve 3 měsících jim umřela v náručí. No něco hroznýho. Ta pani strašně plakala…no a ještě jak jsou ty reportáže udělaný, hudba a tak. No fakt jsem nebyla k zastavení. Takhle jsem už dlouho u ničeho neřvala, fakt!!!Nedokážu si to vůbec představit!!!!!
![]()
Bikis píše:Lééénuša píše:Deníček byl hroznej!!Taky jsem to obrečela!Jsem z toho vždycky hotová!!!A nekoukali jste někdy minulý týden na Modré z neba na Markíze???To jsem měla úplně hysterák a nešlo to zastavit!!Manželé nemohli mít dlouho dítě, pak se jim to povedlo, narodila se jim holčička, ale se srdeční vadou. Takže od porodu až do 3 měsíců byla v nemocnici, operace atd. Oba tam byli s ní. Ta holčička byla nádherná. No a ve 3 měsících jim umřela v náručí. No něco hroznýho. Ta pani strašně plakala…no a ještě jak jsou ty reportáže udělaný, hudba a tak. No fakt jsem nebyla k zastavení. Takhle jsem už dlouho u ničeho neřvala, fakt!!!Nedokážu si to vůbec představit!!!!!
Dneska čtu v novinách jak se očkování proti TBC asi zruší že to prá zatěžuje miminko, tak to kdybych věděla tak se na to vykašlu.Holky nečetly jste ten deníček Umřelo mi dítě (nebo tak nějak)je mi z toho úplně šoufl, opětně mi to nedalo si to nepřečíst…myslela jsem si že ta dotyčná potratila, ale jí umřelo ve 3 měsících…zdravé a náhle.![]()
![]()
Bikis to jsem neviděla, ale stačí to číst od tebe a fakt mi je zle, to bych měla taky histerák
.....já na to raději nechci myslet, protože jinak by mě kleplo. nevím proč se takový věci dějí
, je to strašně nespravedlivý.
Raději přejdeme na něco jinýho…Bikis je fajn že si se rozhodla pro šaty, už se vám to blíží ![]()
Ahoj holčičky,
deníček : Umřelo mi dítě jsem četla a ni jsem to neměla dělat
. Teda je to naprosto šílený!!!
Máme monitor dechu ale stejně chodím co 30min se na malou dívat. Je to nepsravedlivý! Naprosto něco nepředstavitelného. Fuj.
A Bikis ten film, obdivuju tě, že jsi se na to dívala, mě tyhle věci vždycky hodně vadily ale od doby co máme miminko nesnesu nic. Jsem slaboch!
Zkrátka jen romantiku a komedie
.
už dost těhle smutných témat.
A je super, že budeš mít šaty, a co to najednou? každopádně supr rozhodnutí:-)
pak nám je ukážeš viď?:-)
Jíťo jo mamce vzali oba vaječníky. Měla na nich cysty a ještě něco co neví co, takže to poslali na rozbor, hlavně at to nic neni.
Každopádně moje mamča to psychicky zvládla líp než já, já prořvala 2 dny
, ale teď už je mi líp když vidím, že i jí je líp.
A jdem fandit hokeji ![]()
Luci! Držím mamce pěsti…určitě to bude v pořádku! MUSÍ!!! MOC vám to přeju! A malé Valince taky dodatečně vše NEJ k 3.měs. narozeninám!
To je fofr…je to jako včera, co sme se tu radily, jestli už náhodou nerodíme, viď? ![]()
Já na ty filmy a reportáže taky nemůžu koukat…malého pořád sleduju, ikdyž máme monitor dechu, poslouchám, jestli dýchá…
Bikis to je paráda, že budeš mít šaty…těším se, až se pochlubíš!!! ![]()
Evelinko
jo musí to být v pořádku,
konec dubna byl pro nás hrozný, každý den nějaká hrozná zpráva:-( až včera se našemu kamarádovi narodila holčička, manžel jí akorát zapíjí
. No květen už snad bude o něčem jiném.
Děkujeme za přáníčko
, no před chvilkou jsme rodili a teď už se chlubíme kolik nám prcíci váží a jak papají a kolikrát kakají
.
No jsem zvědavá jak dlouho nám tohle vydrží, aby to nebylo do jejich 18let
.
Ahoj holky!Tak koukám, že už jsme všichni oočkování, až na Adélku! ![]()
My dnes byli rozdávat ty oznámení po rodinách. Moje mamča brečela, i když to už ví
, a pak jsme byli na zahrádce grilovat. Malý se to moc líbilo, tolik věci na koukání a tolik lidí!
Akorát to na ní bylo dlouhý, tak jsme museli jet domů, takže teď si pěkně chrupká.Už umíme další zvuky, brm brm, nebo tak něco + ještě další, ale ty nejdou popsat
. Takže u toho krásně prská, tak je ještě víc poslintaná než bývala.A taky už začla vtahovat ten spodní ret. Hned jsem si vzpomněla na Trace, že to myslím psala. Ale zuby to asi ještě nebudou
.
No a já se ráno zase probudila s bolavým prsem a s teplotou. Nechápu to, fakt to mám jednou za měsíc úplně pravidelně!!!
Takže masírování, nahřívání, odstříkávání…ale už je to lepší.
Lucka13 píše:
Ahoj holčičky,deníček : Umřelo mi dítě jsem četla a ni jsem to neměla dělat
. Teda je to naprosto šílený!!!
Máme monitor dechu ale stejně chodím co 30min se na malou dívat. Je to nepsravedlivý! Naprosto něco nepředstavitelného. Fuj.
A Bikis ten film, obdivuju tě, že jsi se na to dívala, mě tyhle věci vždycky hodně vadily ale od doby co máme miminko nesnesu nic. Jsem slaboch!
Zkrátka jen romantiku a komedie.
už dost těhle smutných témat.
A je super, že budeš mít šaty, a co to najednou? každopádně supr rozhodnutí:-)
pak nám je ukážeš viď?:-)Jíťo jo mamce vzali oba vaječníky. Měla na nich cysty a ještě něco co neví co, takže to poslali na rozbor, hlavně at to nic neni.
A jdem fandit hokeji
Každopádně moje mamča to psychicky zvládla líp než já, já prořvala 2 dny, ale teď už je mi líp když vidím, že i jí je líp.
Jo a šaty proto, že se mi nějak nic kalhotovýho nelíbí
, takže asi skončím u šatů. Ale nebude to ta klasika, spíš něco jednoduchýho
. Pak sem určitě nějakou fotku hodím, to je jasný! ![]()