Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
2.5.11 20:11

Evelin, měl by stačit, kámoška dávala jen ten. Já jsem si pro jistotu zanesla i k zaměstnavateli ten fialovej a do týdne jsem ho měla doma už vyplněný a šla jsem s tím na socku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
2.5.11 20:13

Je pravda, ža na tom potvrzení i na tom fialovém formuláři byli stejná data … částka - denní dávka a pak od kdy do kdy jsi byla na mateřské dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
2.5.11 20:16

Luci tak to s tebou teda soucítím, někdy je den blbec. Je to hrozný když už nevíš jak jí uklidnit. My jednou taky měly histerák, že usla bez jídla večer, ale spala dlouho, asi byla nějak přetažená. Jinak já dávala taky čaj sáčkovej, ale to jsem do ní vůbec nedostala, úplně se jí zvedal žaludek. Jak píše Trace ten granulovanej je raz dva hotovej. nevypije ho moc, ale aspoň něco.

Trace děkuju za rady ohledně těch papírů, aspoň člověk ví co a jak.

Evelin tak to je blbý s těma penězma, ale zase lepší než nic. No hold se budeme muset uskromnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
2.5.11 21:34

Holky, přemýšleli jste už nad krmící židličkou? Jestli plastovou nebo dřevěnou? A popřípadě máte nějaký typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
2.5.11 22:07

Ahoj holky, tak se po čase zase ozývám.
Víkend za námi, skoro celý jsem jej prodrandila venku.
V sobotu za námi přijel ex-přítel s rodinou, takže jsem byla už od rána nervózní jak to bude probíhat. Nakonec ale dobrý, sice se tvářili jak na pohřbu, což mě docela štvalo, protože si myslím, že nejhůř jsme dopadli my s Viktorkou, jim se život vůbec nezměnil, ale my ho máme úplně naruby. No ale nevadí, byli s malou venku 1,5 hodiny a jeli zase domů.....no čekala jsem, že tu tedy budou déle, asi se jim až tak nestýskalo :poblion:
Jen ex říkal, že příště přijede raději sám, aby si malou víc užil, což mě docela mile překvapilo. :palec:
Jinak u nás pohoda, sobota kavárnička, neděle oooobří procházka a dnes další…sice nás občas chytil pěkný déšť, ale jinak dobrý. Jen malá je občas už pěkně vyčuraná, když nechce být v kočárku, tak řve a řve jak bláznivka dokud jí nevyndám a nenesu v ruce. Je to zvědavka, furt musí koukat kolem. Takže já věčně vypadám jak Santa ověšená vším možným a ještě mám na jedné ruce dítě a druhou tlačím kočárek. No a k tomu ještě bydlíme na kopci, takže jsem pak totálně vyřízená a malá je ale maximálně spokojená. No, co by pro ty děti člověk neudělal. :mrgreen:
Teď čekám každou chvilku to nosítko, tak pak to bude jednodušší. Snad se jí to bude líbit stejně jako nošení na ruce :lol:

Lucko, Lééénušo
Někde jsem slyšela, že mají děti po umělým mlíku žízeň, protože je vlastně pořád stejně hustý a ne jako přední a zadní mlíko v prsu. Tenkrát mi bylo řečeno (když jsem hodně přikrmovala), že mám dávat malé občas čaj, aby se napila, protože tím UM se jen nají. Slyšely jste to taky??? :nevim: , fakt jsem trochu zmatená, jak to je… :nevim:

No a rodičák, to je kapitola. Já jsem se rozhodla, že nakonec půjdu na 2 roky a pak se uvidí. Přemýšlím, že bych změnila místo práce, takže bych byla třeba chvíli na pracáku a pak šla třeba jen na brigádu a až bude malé alespoň tři roky, tak bych teprve někam natrvalo nastoupila. Brigády jsem měla vždy dost dobře zaplacené, tak to asi vyřeším tak, protože když nemáme tatínka, tak kdo ví, jak to bude. No a mám spoustu poplatků a na to, abychom normálně žily, by mi těch 7600kč ani nestačilo :cry:
Uvidíme, jak to bude, třeba už bude vše zase jinak. 2 roky jsou dlouhá doba ( i když to letí, jako blázen) :zed:

Jo a Evelin, určitě si zažádej o to dorovnání, opravdu to tak funguje, každá kačka dobrá, tak ať stát hezky platí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
3.5.11 07:00
Lucka13 píše:
Bikis to s malou ti závidím, to musela být sranda :-)
Zato my dneska? Holky jsem divná a špatná nebo máte občas taky pocit zoufalství?
Dneska mi celý den doslova prořvala :nevim: . vztekala se a plakala. Nic se jí nelíbilo. Byla protivná, 100× horší než dnešní počasí venku :zed: .
Už jsem nevěděla co s ní, chovat špatný, nechovat ještě horší, prostě hysterie. Občas z ní vyšel nějaký prdík ale nemyslím si, že to bylo prdíkama, nijak se nekroutila ani žádné jiné příznaky. Prostě už jsem myslela, že mi praskne hlava :pocitac: .
Večer po koupeli usla bez krmení, u toho mi začla řvát a pak usla. Tak jsem si šla dát panáka whiskey. No a zjistila jsem, že whiska není pro mě, myslela jsem, že se :poblion: . No a teď se vzbudila a zas řev tentokrát zřejmě hlady, když před tím nejedla. Akorát přijel manžel tak se stará. Ale to má taky svůj důvod, ne jen tak :-) . Achjo, snad bude zítra lepší den. Dneska jsem KO!!!bikis já taky mám něco mimo, a vím, že i když bych nechtěla vyloženě utrácet, tak do toho budu muset šahat:-( poplatky se mi zúžily ale přesto je to pořád nějakých 3500, takže ze 4000 si za měsíc opravdu nerozšoupnu moc.

Lucko, u mě přesně tak!!Taky mi zbydou tak čtyři… :poblion:
No a ty mimča jsou jako my! Taky prostě někdy mají špatnou náladu!Zítra bude zase v pohodě, uvidíš!!! :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
3.5.11 07:05
trace píše:
Holky, přemýšleli jste už nad krmící židličkou? Jestli plastovou nebo dřevěnou? A popřípadě máte nějaký typ?

Tak my máme dřevěnou. Dostala jsem od kamarádky. Je hezká, pak se dá použít i jako stůl a židlička, až bude malá vetší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
3.5.11 07:12
Jita.tutik píše:
Ahoj holky, tak se po čase zase ozývám.
Víkend za námi, skoro celý jsem jej prodrandila venku.
V sobotu za námi přijel ex-přítel s rodinou, takže jsem byla už od rána nervózní jak to bude probíhat. Nakonec ale dobrý, sice se tvářili jak na pohřbu, což mě docela štvalo, protože si myslím, že nejhůř jsme dopadli my s Viktorkou, jim se život vůbec nezměnil, ale my ho máme úplně naruby. No ale nevadí, byli s malou venku 1,5 hodiny a jeli zase domů.....no čekala jsem, že tu tedy budou déle, asi se jim až tak nestýskalo :poblion:
Jen ex říkal, že příště přijede raději sám, aby si malou víc užil, což mě docela mile překvapilo. :palec:
Jinak u nás pohoda, sobota kavárnička, neděle oooobří procházka a dnes další…sice nás občas chytil pěkný déšť, ale jinak dobrý. Jen malá je občas už pěkně vyčuraná, když nechce být v kočárku, tak řve a řve jak bláznivka dokud jí nevyndám a nenesu v ruce. Je to zvědavka, furt musí koukat kolem. Takže já věčně vypadám jak Santa ověšená vším možným a ještě mám na jedné ruce dítě a druhou tlačím kočárek. No a k tomu ještě bydlíme na kopci, takže jsem pak totálně vyřízená a malá je ale maximálně spokojená. No, co by pro ty děti člověk neudělal. :mrgreen:
Teď čekám každou chvilku to nosítko, tak pak to bude jednodušší. Snad se jí to bude líbit stejně jako nošení na ruce :lol:

Lucko, Lééénušo
Někde jsem slyšela, že mají děti po umělým mlíku žízeň, protože je vlastně pořád stejně hustý a ne jako přední a zadní mlíko v prsu. Tenkrát mi bylo řečeno (když jsem hodně přikrmovala), že mám dávat malé občas čaj, aby se napila, protože tím UM se jen nají. Slyšely jste to taky??? :nevim: , fakt jsem trochu zmatená, jak to je… :nevim:

No a rodičák, to je kapitola. Já jsem se rozhodla, že nakonec půjdu na 2 roky a pak se uvidí. Přemýšlím, že bych změnila místo práce, takže bych byla třeba chvíli na pracáku a pak šla třeba jen na brigádu a až bude malé alespoň tři roky, tak bych teprve někam natrvalo nastoupila. Brigády jsem měla vždy dost dobře zaplacené, tak to asi vyřeším tak, protože když nemáme tatínka, tak kdo ví, jak to bude. No a mám spoustu poplatků a na to, abychom normálně žily, by mi těch 7600kč ani nestačilo :cry:
Uvidíme, jak to bude, třeba už bude vše zase jinak. 2 roky jsou dlouhá doba ( i když to letí, jako blázen) :zed:

Jo a Evelin, určitě si zažádej o to dorovnání, opravdu to tak funguje, každá kačka dobrá, tak ať stát hezky platí :palec:

Tak to dělám taky, že malou vždycky na chvíli vyndám z kočárku a nesu jí,a by se porozhlídla a byl chvíli klid! :lol: Asi jsem si tím zavařila, protože si to vždycky vyřve, abych nedopadla, že jí budu pak pořád nosit :roll: …ale já jsem měkká!!! :nevim: :lol:
S tím UM jsem to taky někde četla, že když se dává, měli by se dávat ještě tekutiny…přesně jak píšeš.

A to koukám teda, že tvůj ex už tě přijel navštívit?? Já myslela, jak je rád, že budete pryč a bude mít ten svůj klid, který tak chtěl mít..??? :nevim: No aspoň, že má zájem o malou, hlavně, aby mu to vydrželo!!!

No a holky, já mám fakt dost!!Včera jsem viděla v TV reportáž o Evě Decastelo, s její malou měsíční holčičkou. A normálně jsem zase řvala, když jsem viděla to malinký miminko!!!Já už si ani nepamatuju, jak byla naše Zuzanka takhle maličká!!!No kdy mě se ty hormony daj do kupy, to nevim teda… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
3.5.11 10:00

Jiťa...tak u nás to samý, už musí koukat kde co lítá, takže jí taky vyndám a pak je spokojená. jo hold už jsou ty dětičky zvědavý :mrgreen: Jinak jsem taky nečekala že by ex tak brzy přijel, ale je to dobře, jen ať se taky stará :palec: Určitě najdeš dobrou brigádu…a kam že ses to přestěhovala?,, a ty si dělala v lékárně?? jinak s tím UM a pití čaje, taky si myslím, že to mají jenom jako jídlo. ale zase mi říkala známá, že se prý počítá ta voda, ale moc tomu nevěřím. **
Bikis**…jé to je hezký, už to opravdu není ani pravdas, že ty naše dětičky byli tak maličký.

Evelin: kamarádka měla mateřskou menší než je ten rodičká 7600 a automaticky jí to doplatili, takže mateřskou pobírala těch 7600.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
3.5.11 10:04

trace, lééénuša: no tak fajn, koupíme granulovanej, já to nechtěla kvůli těm curkům ale na sáčkovej mi hodila bobek. takovej ksicht udělala, že mi bylo hned jasný co si o tom myslí :mrgreen: . Jak píše Jíta, děti při UM by měli pít čajík aby se to ředilo, my ovšem zatím žádný nepili, takže hurá na granulovanej… :mrgreen: . No co, snad tam není kilo cukru ne? Je jasný, že bylinky hořký jim moc nepojedou. I to UM je sladký:-))))
Trace já už se tak těším až začnem s příkrmama:-) teda četla jsem, že zlatý mlíko, což asi ano, ale říkám si, jak jí to může pořád chutnat:-)…vy jste začli v kolika? Ne hned ve 4 měsícíh nebo ano?
A přesně jak jsi psala, pěkně pomalu postupně:-) aby si vždy zvykla na jednu chuť a ovocný až na konec :palec:

No jinak dneska je zatím náladička dobrá ale pojedem aspoň do nákupáku, na venkovní prochajdu to není, ale doma celý den už s ní nechci být:-) Zase by se to zvrtlo:-) potřebujem pár věciček, tak si to apson oběhnem:-)
Holky já mám normálně vážně děsnej strach jak s těma penězma budeme žít. Ano manžel vydělává a i docela hezky ale říkat mu o peníze? Do teďka jsem byla +/- nezávislá. Co jsem chtěla, koupila…no a teď?
No pro ženskou je to vážně šílená představa..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
3.5.11 15:45

Lucko já se taky obávám jak to zvládnu, pořád si říkám dobrý, ale až to přijde, docela dost toho platím a když si vezmu že Nutrilon 800g nám vydrží sotva týden a plíny do toho a nějaký věcičky no bude to MAZEC. taky moc nechci otravovat přítele, no ono to nějak půjde, hold MUSÍ. :roll:

Já bych se toho granulovanýho čaje nebála, myslim že toho cukru tam opravdu není moc. jinak Nutrilon je pěkně hnusnej, hořkej, já ho chutnala a opravdu jsem málem vrhla :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
3.5.11 16:16

Holky , já to mám taky tak!Měla jsem dobrou práci, takže slušný peníze. Pěkně jsem utrácela a vůbec neumím šetřit!!! :nevim: Ale prostě musím to zvládnout! Já už si pro sebe skoro nic nekupuju, ale zato jedu ve velkým ve věcech pro malou. Hadříky, hračky , porostě pořád něco…Tak to mě spíš štve, že už se budu muset rozmýšlet, co je opravdu důležitý a co ne!! :roll:

Malá si dnes celej den sundavá ponožky a přijde jí to hrozně vtipný. To se zase něco naučila!!! :lol:
A venku je pořád hnusně a prší!!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
3.5.11 16:59

tak a jsme doma z nákupu. Zatím ještě aktuální téma ale za chvíli už nebude. Měli jsme sebou na zabavení broučka od simba baby a zabral, Vája si ho pořád dávala na hlavu a kousala mu nožičku, teda žužlala. No a koupili jsme veselé kroužky od bright starts :mrgreen: . Holky jsou super, vypadají jinak než klasika, tak ty nás už baví taky :lol: . No a koupila jsem granulovanej čaj od hami pro celkovou pohodu ale jelikož jí to nechci dávat pít flaškou se savičkou, kvůli kazivosti zoubků, tak jsem koupila ještě od tommee tippee hrneček s ouškama a pítkem od 4 měsíce. Sice nám ještě nejsou ale zkusíme a dáme vám vědět:-) Tyhle nákupy ale brzy skončí:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
3.5.11 17:54

Ahoj holky, tak dneska mám e zase hnusně.. no od zítřka by to mělo být lepší, tak uvidíme.
Luci my jmse s příkrmem začali až po ukončení pátého měsíce, ale to hlavně vůli alergii. S tím Um mě doktorka říkala, že není potřeba dávat čajíček, že je to udělané tak aby děti měli jídlo i dostatek tekutin. Já jsem začala dávat čajíček, až se venku oteplilo, ale jinak jsem nedávala a malej ani teď moc nechce, vypije mi denně max. tak 10 ml. Což není skoro nic.
S těma penězma, já jsem se na to připravovala už od doby, kdy jsem nastoupila na mateřskou, každý měsíc jsem na manželův účet posílala 7000, aby mě na účtu zůstalo jen zhruba těch 7500, takže já jsem se začala učit už předtím… no saozdřejmně, když jsme šli koupit něco většího, tak se to platilo z účtu manžela, ale to byli větší položky a taky věci, co se koupí jen jednou třeba postýlka atd. Takže manžel je teď boháč a já chudá matka na mateřské :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
3.5.11 17:59

Luci taky se chytám koupit si ty kroužky… oni ale nejsou moc drahý, že? Já jsem je viděla myslím kolem 160 kč… je to tak? Nebo to bylo něco jinýho? Teď opravdu nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí