Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Leni Marťula se opaluje snad i když je pod mrakem, ale tatínek má řecké předky, taky se dobře opaluje a tak to má malej asi naštěstí po něm. Já jako zrzka se opaluji celkem špatně. Jo a vlasatej, to teda je
. Okolo nás všechny miminka mých kamarádek už mají zuby, ale jsou téměř plešatí, tak jim vždycky když se ptají jaktože ještě nemáme zuby říkám… vy máte zuby, my máme vkasy
. No a má modrý oči… a to fakt nevím teda po kom… my s manželem máme oba zelený ![]()
Ták a dneska jsme si sedli už třikrát a vydrží sedět 3-5 minut, což mě celkem překvapilo, protože jsem četla, že to bude ze začátku jen tak 30-60 sekund. Jo a machýrek malej si dneska sedl, jednou rukou se podepíral a druhou si poklepával na nohu… no to byl pohled… taková pohoda ![]()
Úplně ho vidím!!!!
A s těma vlasama a zubama je to taky dobrá hláška!!!
![]()
Jo Trace jen do kamarádek…vlásky jsou taky důležitý
nejhorší je takovýhle srovnávání dětí.....mám známý a ty mají o 6neděl mladšího kluka a to je pořád co on ještě neumí a my jo, ale je to daný a prostě i těch 6neděl je dost dlouhá doba a hodně rozdílů.
Martínek je teda šikula, no jo za chvilku bude sedět jakoby nic a už si bude stoupat u nábytku ![]()
Jéjku to je novinek!!! ![]()
Bikis…2 zoubky, to je paráda!!! Jsem zvědavá, kdy se objeví nám. Malej je pořád ukotvenej dlouhou slinou
a pořád nic!
Trace…teda to jsou pokroky…už sedíte! A malej je teda naprosto dokonalej!!! Krásnej klučina! ![]()
Jíťo…MOOOC ti přeju, ať jste pořád v pohodě a ať vám to společně a takhle pospolu klape! Honza je moudrý, protože když změní i práci, aby byl u vás a s vámi, „JEN“ dokazuje, jak moc o vás stojí a to je nádherný!!! Držím pěsti, ať je vám pořád takhle krásně!!!
Lééénuško…tak venku bylo dneska zase ošklivě, tady pořád pršelo, tak sme byli doma a malý na rozložený posteli začal doslova válet sudy. A to celé odpoledne…každou chvíli na jiné straně, v jiné poloze…takže už ho samotného na posteli nenechám. Přišlo to fakt ze dne na den…takže nebj, já tomu taky nevěřila…dočkáš se brzy! ![]()
Tak holky a první problém je na světě…
![]()
Včera Honzík hlídal na chvilku malou, dala jsem mu jí převlíknout, protože jsme se chystali ven, tak jsem vše připravovala a jemu jsem dala Vikču. No a bác, najednou slyším velkou tupou ránu. Malá mu SPADLA z postele, běžela jsem tam jak střela. Držel jí v ruce, ona celá rudá a nemohla popadnout dech, jak se lekla. Tak jsem jí vzala a chodila s ní po bytě a uklidňovala, ale nechtěla přestat, já samozřejmě taky začala brečet a taky trochu křičet vzteky, že jí nehlídal, čuměl okolo, že jí mohl zabít atd…no v afektu toho člověk řekne někdy víc, než by musel ![]()
Malá se asi za deset minut uklidnila, zkontrolovala jsem jí celé tělo, všechny kosti, páteř, hlavu…no a všechno v pohodě a za dalších pět minut už se zase tlemila. Tak jsem se oklepala, řekla jsem Honzovi, že jsem to tak nemyslela, ale že na ní musí opravdu dávat pořád pozor, že se nesmí ani otočit, když je někde ve výšce…no musím říct, že je z toho pěkně špatnej.
Má pocit, že jako tatínek selhal, že jí mohl ublížit. Celý zbytek dne ani nepil, nejedl, nemluvil. Jeli jsme pak na zahradu za našima a jen seděl a koukal. V noci snad ani nespal, pokaždé, když jsem se vzbudila, tam měl snad oči dokořán.
Malé se nic nestalo, spadla z nízké postele na koberec, řev byl hlavně z leknutí. Sice ho nic neomlouvá, ale od včera se jí ještě ani nedotknul, prý se bojí, že jí zase ublíží. Totálně se to v něm bloklo…říkala jsem mu, že mu věřím a že se o ní stará krásně, že to byla jen neopatrnost a že vím, že se to už nestane, ale nějak to nepomáhá…
![]()
Jíťo, úplně si dokážu představit, jak mu je!!!!
Ještě, když si chudák od tebe vyslechl v afektu takový věci - jako já jsem to samí, když na to přijde, tak si do huby nevidím a vždycky lituju toho, co řeknu!!
. Je mi ho líto, to se prostě stává
- znám plno mimin, který spadli z postele i z přebalováku!!Aspoň na druhou stranu se zase ukázal jako citlivej chlap, že mu to není jedno, a trápí se tím!Prostě mu teď musíš pořád říkat, že je všechno v pořádku, že mu věříš atd…a ať to tak neprožívá!!
Chce to čas!!!
![]()
Hlavně, že je malá v pořádku!!!!
To jo, taky jsem mu říkala, že se to stává často a skoro každý škvrně někdy odněkud spadne. Dokonce jsem se o tom dnes bavila s mamčou, protože se ptala, co se mezi námi stalo, že vůbec nemluvil ani nic nechtěl. Tak jsem jí to říkala a ona mi řekla, že i já s bráchou jsme jí spadli z postele a já dokonce z okna, sice na balkon do bazénku, ale že měla taky srdce až v krku a to prý u mě stála a najednou bác a bylo to. Prostě se ty děti občas mihnou až moc rychle. No uvidím, jak se vrátí z práce, snad už to bude trošku lepší… ![]()
No vždyť jo!!Takových pádů a úrazů ještě bude!!!Já si myslím, že ho to trápí možná ještě víc i proto, že Vikča není jeho…že se snaží ještě víc, než „normální“ tatínek, a teď se mu stane tohle!!Na druhou stranu je ale vidět, že mu to není jedno, je to hodnej chlap! ![]()
Tak pak dej vědět, jak to dopadlo! A co v nový práci?
Stejně to je od něj rozhodnutí jak prase, udělat takovej krok!Je to hezký, že mu za to stojíte, holky!
![]()
Jíťo, tak to jste měli teda den vid? Ale co se dá dělat, jak píšeš prostě děti se jen hnou a už může být problém na světě. Hlavně že je Vikča v pořádku a Honza sbad bude taky. je vidět že ho to opravdu vzalo a to že si mu řekla věci, který prostě třeba ani člověk nemyslí vážně, to se prostě stává a asi každá by tak reagovala. tak at už jste v pohodě ![]()
Evelin teda tak to koukám, teda Ondrášek to zaválel
no u nás stále nic a ted i bojkotuje když jí chci dát na bok aby se přetočila,dělá vše proto aby nemusela, točí tělo prostě na druhou stranu…no děj se vůle boží.
Holky tak nějaký to foto…naše první mrkev…byl to mazec ![]()
Léňo, teda vy máte hadříky, kam na to chodíš??
Moc to sluší Adélce!!!A jak se chechtá!! ![]()
Holky mě teď malá vůbec nechce jíst! Nevím, jestli to souvisí s těma zubama??
Prostě od každýho jídla tak tři lžičky a konec
A to už jedla v poledne normálně tu malou skleničku celou!!Ale kojeníčko, to joo!!!No tak nevím co s tím…
Jinak taky přes den málo spí , teda skoro vůbec( po hodince dopledne a odpoledne ) a večer jí sotva vykoupu!! Ječí jak siréna, jak je unavená a v sedum už je tuhá. Sotva jí položím do postele, tak je jak špalek!!
Holky tak nějaký to foto…naše první mrkev…byl to mazec
S tou mrkví to je taky dobrý!!!Já teda první mrkev fotila na mobil, takže fotka blbá, ale Zuzka se tam tváří jak hromádka neštěstí!!Rozpatlaný to má i na čele, ještě do toho brečela, proč jí trápím!!No sranda!! ![]()
A taky vůbec mi to nejde dolů z ničeho!!Pořídila jsem si na jídlo starý pleny, takže jí tim obmotám od hlavy až k patě, ale ty fleky to je něco dostat dolů!!Namáčím to ve všem možným, ale na něčem ty žlutý fleky držej jak přibitý!!! ![]()
Jíťo, to se stává, i když by němělo a je to hrozně nepříjemný, člověk se strašně lekne. Honza má určitě hrozný výčitky, ale já bych asi udělala to, že bych ho dovedla do situace, kdy by ji musel pochovat a chvilku pohlídat, aby si zase našli cestu. Dala bych mu malou do náručí s tím, že ať ji chvíli pohlídá a zaběhla bych do schránky, šla bych do sprchy nebo do obchodu… aby si zase Honza uvědomil, že mu věříš, že jsi opravdu jen tak vylítla jak jsi byla v šoku a že se o malou umí postarat a včera to byla blbá shoda okolností. Bude si dávat teď větší pozor.
Od mojí ségry malá ( teď jsou jí už 3 roky), tak ta když se začala stavět, tak si stoupla, roztáhla ruce ( jak Kate v Titaniku
) a takhle celá vyšponovaná padala na záda na plovoucí podlahu ( jakoby padala do peřin) a hlavou vždycky bouchla do země. Nedalo se to uhlídat a ani tomu zabránit. Přežila bez následků, i když kebule tvrdohlavá to je pořád
. Takže klid, děti toho zvládnou ví než my dospělý, ale člověk se hrozně lekne.
Leni fotečky krásný, Adélka je nádherná… už začni pomalu trénovat odhánění případných ženichů.
Bikis, se zoubkama to určitě může souviset, většinou až se prořežou, tak to prý vymizí a vrátí se to do normálu, alespoň do doby než se začne klubat další zoubek.
Jo a ta mrkvička… bez komentáře, dělala jsem to jako ty, měla jsem starý plínky, který jsem na krmení používala, vyprat to nejde. Pak jsem začala vařit mrkev doma a je po problému, nebarví…
Jinak jsme malému dnes dala do jídla rýži a zjistila jsem, že hodně uvařená se může dávat už od uk. 4 měsíce. Moc chutnala
. Bikis, jak jste na tom s tím ovocem? Už Zuzanka baští?