Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, teď jsem četla, že nějaká ženská porodila dítě 7,3 kila a skoro 61 cm!
To už je pětiměsíční dítě!!
Chudák, s tím bych se teda nechtěla tahat!!! ![]()
Přikládám fotku, jak malá rabuje šuplíčky v pokojíku!Kam potřebuje, tam se rychlostí blesku dokutálí a jede!
A já jdu žehlit, vůbec se mi nechce, jako vždy! ![]()
Gábi tak to je mazec, to bych taky nechtěla a už vůbec rodit, teda určitě to byl císař. tyhle míry má tak naše Adéla tedka ![]()
Zuzanka je super jak se tam natahuje, už je šikovná že se takhle doplazí. a to je ten nový pokojík??? to je krásný ![]()
Adla byla dneska v bazénu s náma ale jen chvilku, sice měl asi 28stupňů, ale na ní pořád studený. koupili jsme jí ten kruh aby v tom mohla sedět. Jo jinak se nám stálůe čšastěji potvrzuje že ta vyrážka bude asi atopickej ekxém. Známá mě dohodila k její alergoložce do Prahy, že je výborná (ona má taky atopickej) vpondělí tam jedeme, tak snad už to ona rozsekne co to je.
Lééénuško…já chodím už cca 2 roky do cytologické poradny do FN HK. Někdy se ten čípek těhotenstvím zastaví a někdy ne. U mě ze 2 ložisek jsou už 3 špatný, tak to raději vyfiknou, aby nebylo hůř. Tak snad dopadne i histolka dobře!!! Ťukám a pevně věřím!!!!!!!!!!!!!!
A s tím přetáčením sme na tom stejně, ale točí se jak vteřinová ručička pořád dokola. Na přetáčení je ale línej. Ale vím, že to umí…teď si ale dává pauzu. ![]()
To padání vlasů je na budku…já radši nešla ani na melíry, abych to ještě nepřiživila… ![]()
Lééénuško…tak držím pěsti s tím ekzémkem!!! My máme taky mastičku, malý má na ručičce drsný flek. Někdy to ale vymizí. Doufám, že to po manžílkovi nezdědí!?! Ten to má na noze.
Bikis…malá je teda šikula!!!!!! ![]()
Evelin tak hlavně aby to dopadlo dobře a i ta plastika. Jinak u nás to přetáčení ani nikdy nebylo, teda když jí dám na bok tak se přetočí, ale prostě je líná, teda nohama kope pořád a to sem snad neviděla žádný mimčo v okolí aby tak kopalo.
Jsem zvědavá co nám řeknou v tý Praze.
Evelin to je mi líto, ale ty to zvládneš a Ondrášek taky jste šikulky a maminka si taky poradí.
Bikis i mě padají vlasy a to už skoro půl roku nekojím, ale je to už míň tak jen vydržet… hlavně aby mi na té palici něco zbylo ![]()
Bikis, ty jsi se ptala na ten příkrm, kdy dát celou skleničku a už vynechat kojení? Já jsem to udělala tak, že jsem první den dala dvě lžičky a pak dokrmila mlíkem, pak další den 5 lžiček a dokrmila mlíkem, další den půl skleničky a dokrmila mlíkem a čtvrtý den jsem dala celou skleničku a mlíko už jsem nedávala. Takže už bych dala celou skleničku např. vyzkoušené mrkve nebo uvařenou mrkev doma a už bych nedávala nic jinýho, pokud by jsi nevěděla jaké množství asi, tak já jsem si to dávala do prázdných skleniček od kupovaných příkrmů a to by opravdu mělo stačit… je ale možný, že malá bude chtít jídlo dříve než třeba za 3 hodiny jak je zvyklá, časem se to ale upraví… mě malej jí někdy i po 4 - 5 hodinách.
Jíťo no to je paráda, novej táta je super… jak se zapojil… to jste teda holky měli fakt štěstí.
Leni s tím přetáčením si nedělej hlavu… u nás se malej párkrát přetočil a pak se to na chvíli zastavilo. A teď? Jé co bych dala za to, kdyby jen ležel … Malej už mlátí šuplíkama, tahá za záclonu a dráty a vypíná tátovi počítač… už se plazí jak profík, ale neleze… na kolínka v pohodě… pohoupe se, ale když chce pro něco lízt, lehne a plazí se. Je to možná i tím, že máme plovoučku a klouže to. A taky začal točit v pusince na stranu jazyk a cosi tam hledat, ale hledá na boku, tak to zuby asi nee
. Vůbec nechce mlíko, tak jsem mu zkusila dát bílej jogurt… no to byli ksichty teda, tak jsem dala do jogurtu i přesnídávku, nepomohlo a ještě trochu piškotů a to se zase olizoval, že i misku by si nejraději dal. Je to těžký no. Jo a spánek už se nám zase upravil, vstáváme sice na krmení v pět, ale pak spíme do osmi… takže to bylo asi změnou prostředí jak špatně spinkal.
Tak snad jsem dohnala absenci ve psaní a ještě se chci zeptat, kde je Lucka?
Ahoj holky!Teda včera bylo hrozně!!!Myslela jsem, že chcípnu, jaký bylo dusno!Byli jsme už pro nový občanky. A já teď musím ještě na všechny možný spořitelny a pojišťovny, kvůli změně jména a manžel nikam nemusí.To je nespravedlivý!!!
Taky jsem si včera naplánovala, že se navečer pojedeme vykoupat, ale manžela zavolali, že musí do práce, tak jsem byla naštvaná!!
Taky se mi nějak blbě spalo, jsem hrozně oteklá…ach jo!
Trace, díky moc!!
Zítra začnu dávat už i ovoce na svačinku, doufám, že si malá bude mlaskat!
A jakej dáváš jogurt? Já někde četla, že je dobrá bílá Activie, že jim i chutná
.To máš teda s prckem doma veselo, viď?
Mně to stačí už teď!Malá se neplazí, jenom válí sudy,ale šílenou rychlostí!Kam potřebuje, tam se dostane!
Jinak je zajímavý, jak jí zajímaj přesně ty věci, kerý nejsou její hračky. Jak ty děcka přesně poznaj ovladač, telefon atd. Včera jsem zase něco dělala a říkám si, že je už dlouho nějak ticho, otočím se( vždycky jí musím chvíli hledat v tom pokojíku, pořád někam cestuje
) a ona v puse uslintanou hračku našeho psa!!
Ten náš pes jí ty hračky furt nosí a chce si hrát! ![]()
To bude pěkná dvojka!!Už teď mu malá dává čočku, jak ho tahá za chlupy a tak.Chudák pes! ![]()
Jinak malá vydává chechtací zvuky.Jako tváří se normálně, ale dělá hehehe.To je srandovní!Taky začla řvát, kdykoliv zmizím za roh, pořád vyžaduje pozornost.Pěkně jsme si jí rozmazlili, ale když to jinak nejde, my jsme z ní úplně posraný!!
![]()
Evelin, budeme ti moc držet palce!!!Určitě to dopadne dobře!!!A malej to zvládne s mamčou, těch pár dnů uteče jako voda!!!! ![]()
Leni, jsem zvědavá, jak dopadnete v pondělí u doktorky!!!
A na Lucku jsem taky myslela!Možná je zase u rodičů, nebo někde na dovče ![]()
Bikis mylýho zajímá taky vše co není hračka, ovladač, telefon, letáky různý pouzdra a moc se mu líbí rolička s potravinovou fólii a okusuje tátovi papuče
.
Jogurt dávám tu bílou Aktivii… ale samotná malému fakt nejede, jedině ji doplnit něčím, co je sladké. Dneska mu tam nacpu banán a uvidím, jestli to pomůže a nebude se šklebit.
Začíná řvát když zmizíš za roh? Znám, ani pomalu na záchod si člověk nedojde
.
trace píše:
Bikis mylýho zajímá taky vše co není hračka, ovladač, telefon, letáky různý pouzdra a moc se mu líbí rolička s potravinovou fólii a okusuje tátovi papuče.
Jogurt dávám tu bílou Aktivii… ale samotná malému fakt nejede, jedině ji doplnit něčím, co je sladké. Dneska mu tam nacpu banán a uvidím, jestli to pomůže a nebude se šklebit.
Začíná řvát když zmizíš za roh? Znám, ani pomalu na záchod si člověk nedojde.
Papuče jsou nejlepší!!
No a o záchodu mi ani nemluv!!Ale ona mi to dělá, i když jsem třeba u mámy!Nestačej jí jiný lidi, musí vidět mě!Je to sice krásný, ale já myslela, že to přijde až pozdějš… ![]()
Tak u nás stačí,i když je někdo cizí, takže pokud je s námi někdoo doma… táta nebo babi, tak můžu jít na záchod a dokonce i do sprchy
. Jinak se snažím vše možné potřebné udělat, když malej dopoledne spí těch svých 30 minut.
Přesně, já jak usne, tak lítám jak hadr na holi!Uvařit, něco poklidit atd.Ale ona spí dopo tak hoďku, někdy i víc. Odpoledne málo.Když je doma tatínek, toho miluje , tak to mě nepotřebuje vůbec
,ale fakt jak jsem u mámči, tak když nemá náladu, tak nemůžu nikam!A třeba brácha si jí chudák nemůže ani pochovat, to se jí hned začne klepat bradička… ![]()
Holky teda vám ty děti tak krásně dovádějí, to je krásný. ta naše jen rotuje, tak snad brzy mi ukáže že to umí i jinak. Jinak živá je až moc.
u nás je barák plnej lidí (bydlíme u našich) a přes zahradu máme tetu se strejdou a babičku, takže se prakticky vidíme každej den na zhraděš a malá jde z ruky do ruky, takže kdybych jí nechala někde celej den, tak jí je to jedno ![]()
Ted máme problém s kaděním,dostala u mrkev a 2dny už nic a přijde mi taková nervóznější… ![]()
Ahoj holky,
jsem tady......byla jsem týden u rodičů teda my i s tatínkem:-).....no a tamjsem na netu vůbec nebyla a co jsme se vrátili tak sice jsem sem zaskočila, ale přečetla asi 2 příspěvky a zas letěla, první 3 dny po návratu byla Valinka totálně rozhozená a ufňukaná:-/// takže jednu domácí práci jsem s ní dělala celý den…No bohužel si zpětně asi nestihnu přečíst vše
. Je to maso.....
Jinak Bikis Zuzanka je vážně šikulka, kolik že jí je?:-)))))
Evelin na co jdeš? a kam?
. Budeme na tebe myslet
.
no jinakmy papáme ovocíčko teď od 5.7. a skvělý:-)… a včera jsme byli poprvé plavat, teda s tou náladičkou kterou teď ty dny měla jsem z toho měla hrůzu, ale byla fantastická, smála se. Nebáala se, furt kopala nožičkama, hotovej plaváček. A byl tam s námi jen jeden chlapeček a teda ten celou půl hodinu doslova prokřičel, že nebylo slyšet co ta cvičitelka říká, to bylo fakt hrozný
. Jsem se bála aby chudák malá kvůli němu taky nespustila ale ne, byla prostě kouzelná, byl s ní ve vodě taťka a já fotila a byla jsem totálně dojatá. byli jsme až večer v půl 7, domů přijeli v 8 a co myslíte? byla unavená? Ne, povídala a ještě si hrála ![]()
Lucko, malý je 6 a půl!No šikovná sice je, ale když vidím, co už uměj na plavču mimča stejně starý!!!Ona je takovej starej lenoch!
Ale zase umí nejvíc nahlas pištět, paní instruktorka říká, že z ní bude televizní reportérka, pořád jí totiž do všeho „kecá“! ![]()
Holky, já mám ze sebe nějakou depku. Sice jsem zhubla ještě dvě kila, po tý rekonstrukci, to byl fakt záhul!!Takže mám o tři kila míň, ež když jsem otěhotněla.Ale připadám si tlustá a nemám co na sebe!!Teď mám jít ven s kámoškou a nejradši bych šla v teplákách!!
Nějak si připadám divně!Ještě ty vlasy, a oteklá jsem, jak jsem se pořádně nevyspala minulý týden a pořád to nemám kdy dohnat…no hrůza!! ![]()
Ahoj Luci tak hlavně že jste si to plavání užili, my dali naší do bazénu u nás doma ataky skvělý. mě to plavání mrzí že nemůžu chodut, teda vlastně můžu, ale ten kurz stojí 5200kč a ted mi je to líto dát, prachy mám ale myslela jsem spíš že koupim tu autosedačku.
Bikis depku hod za hlavu a prostě žádnej stres. Tlustá nejsi, to už vím z fotek ze svatby, si jak lunt. no a co se týče oblečení, tak to neřeš a jdi klidně v těch teplátách. No a pak si něco hezkého koupíš..... ![]()