Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bikis, tak tedy mě nepřipadá jako lenoch:-)…nejsem typ co by srovnával děti podle každýho prdu ale občas se ze zvědavosti musím zeptat:-)…jsou dny kdy si říkám holka ty nepohneš zadkem ani, a pak jsou zas dny kdy je schopná když jí mám na klíně přetočit se na břicho a bejt strašně šťastná:-)…dneska ráno ve 4 jsem jí šla krmit a než jsem si přichystala do ruky flašku a polštářek na kterej jí vždycky pokládám tak byla na břiše
. No ale teda na plavání mě strašně mile překvapila, byla to šikulka hotová:-)…a zatím do toho instruktorce nekecala ale smála se
. Leni ty kurzy jsou strašně drahý, my jsme sehnali ve slaný vodě za něcelý 4000 a je to 14 lekcí, takže přes 3 měsíce plavání, což je fajn:-)…no ale byl tam s ní teď vašek a to byly chvaty že jsem koukala, až tam s ní někdy budu muset jít sama tak nevím jak jí pochytám abych jí nepotopila
................... jo a taky musím reagovat na bikis a trace ohledně toho co máme teď za mamánky
. My se vrátili po týdnu od našich a hotový peklo, holky ona se smála a byla v pohodě ale stačilo abych se jen zvedla od ní z postele a spustila takovej řev, já jí přes den musela i uspávat houpáním v náručí a jakmile jsem jí jen tak ledabyle položila a ještě úplně nespala adala mi to rázně najevo
.....no snad to bylo jen proto, že byla zvyklá u našich na spoustu lidí, zdá se že se začínáme vracet pomalu do normálu kdy si vystačí i sama
ale to se ukáže zítra kdy mám v plánu velký úklid
![]()
Leni, zkus do každého zeleninového jídla přidávat čajovou lžičku olivového oleje. A nebo kup štávičku meruňkovou nebo švestkovou od Hipp a dej přes den vypít třeba půlku, kakání by se mělo dostavit. A zkus tu mrkvičku na jeden nebo dva dny vysadit, pokud už dáváš třeba brambor anebo brokolici, dej jen to. Mrkev staví stejně tak i banány. Mě se malej zaručeně pokadí po broskvi
. U nás po mrkvi malej kadí bobečky jako od srnečky
, dávám ji jen dvakrát do týdne.
Leni, všechny děti se naučili sedět, lozit i chodit… i tvoje dítě to bude umět a teda rozhodně si nemyslím, že by měla nějakej skluz… nám už je téměř 8 měsíců a nedávno jsme se taky jen točili a než jsem se naděla už jsme se palzili. Já taky slyším kolem sebe, jak skoro všechny děti mých kamarádek už lezou po čtyřech, ale věc druhá je, že ty miminka, které už lezou, tak cvičí Vojtovu metodu a tam jsou ty prckové o dost napřed… takže si s tím hlavu nelámu.
Luci u nás to samé, po dovolené děs a hrůza, teď už se to celkem vrátilo zpět, akorát si malej přidal kolem páté ranní jedno mlíko. On jí míň přes den a nad ránem to pak dohání. Dneska mi jedl ve čtyři, pak měl v devět jogurt a jedl, až o půl třetí
. S tím jídlem je to teď hrůza. Mlíko už jí jen v těch pět v noci a pak už celej den nemá.
Bikis, já osobně jsem před tím než jsem otěhotněla zhubla 8 kilo, pak jsem otěhotněla a teď mám to co jsem měla před tím než jsem zhubla. Takže mám doma ještě nějaké hadříky, ale abych pravdu řekla, tak se třeba do kalhot nevlezu, změnila se mi trochu po porodu postava a boky mám jakýsi širší a zůstalo mi ještě bříško… no a co? Ty máš postavičku jak lusk, krásnou zdravou holčičku a milujícího manžela, tak nějaký ten nedostatek neřeš a užívej si.
Ahoj holky!My platíme za plavání 1300 Kč na deset lekcí, a chodíme 2× týdně, takže to lítá!
Oproti Praze třeba je to zadarmo!
Ale stojí to za to, je to moc hezký.Jsem ráda, že můžeme chodit!
Já taky dávám malý pár kapek olivovýho oleje, na radu Trace, a kadí nádherně!
Ona teda kadila vždycky krásně a pořád, mrkvička, nemrkvička.Střeva jí fungujou dobře!
I Dr. mi říkala, že kojený děti třeba 3 dny nemají stoličku, tak Zuzanka jí měla teda pořád i 5× denně
.
Jinak holky díky, ale občas mě chytaj takovýhle stavy.Hodně to dělá ta únava!!
Samozřejmě, že jsem ráda za to, že to je tak jak to je, a že mám krásný, zdravý dítě!! ![]()
Bikis tak ta cena za plavání je krásná…u nás je to docela mazec a to jsme malý město. ten kurz teda trvá od září do prosince, ale spíš jsem si říkala, že co kdyby ta vyrážka vylezla tak co potom, peníze mi totiž nikdo nevrátí. no mám se ještě rozmyslet, a v září můžu přijít, ale prostě ty prachy. no uvidim, jak to bude.
Trace dík za radu, ten olej dám. no včera se teda vykadila, tlačila jak blázen a měla malej tuhej bobek. a pak asi za 2hodky vytlačila snad vše co tam měla, ale tuhý. já se bojim dávat tu š´távu ovocnou aby se mi neosypala.
no jinak vím, že se naučí lézt a chodit, ale ted to vypadá že to přetáčení asi přeskočí. nechávám jí na dece na zemi, okolo hračky aby se snažila, ale ona rotuje. válím s ní i sudy a je jí to jedno
ale jo, třeba to přijde najednou ![]()
Musim říct že po dovče máme taky nějak rozhašený spaní, přitom jsem dělala vše jako doma, ale asi to prostředí.
Tak děcka, dnes jsem dala malý to jablíčko.Teda vůbec jí to nejelo, a já myslela, že se bude olizovat až za ušima!
No snědla tři lžičky a ksichtila se, jako by jedla citron!
No a pak se jí udělali pupínky na bradě a u nosu. Ale už to trochu mizí. Asi je to alergie.Mám jí dát zítra něco jinýho a za pár dní zase zkusit jabko?
No a jinak na oběd snědla celou skleničku a do dalšího kojení vydržela hoďku a půl.Dnes budeme mít večer návštěvu, koupila jsem víno a plánuju si dát aspoň sklinku, když už teda přes noc nekojím!!Doufám, že se mi dnes zrovna mimořádně nevzbudí!!! ![]()
Bikis, mohla by to být reakce na jablíčko. Zkus ho vynechat než pupínky zmizí a pak bych to jablíčko zkusila znovu. Nejlepší jsou jablíčka Golden Delicius, jsou sice zelená … ale jsou nesladší. Na tu vyrážku bych asi zkusila dát na noc 5 kapek fenistilu kapiček, mělo by to zmizet.
Trace, moc díky!!Dnes jsem dala hrušku, ale taky jí to nejelo!
No a to jsem byla přesvědčená, že ovoce bude bez problémů! ![]()
My dnes byli celý den pryč, jeli jsme za příbuznýma do Sokolova.Malá celý den vůbec nespala, bylo tam hodně lidí, tak neměla čas. Oběd jsem jí už musela dát tam, samozřejmě mi ho taky nechtěla baštit!Pak ve čtyři už začla ječet, krvavý oči, ale spát prostě ne!!No v autě pak usnula a teď řádí zase v postýlce jak černá ruka!Jsem zvědavá, jak bude spát a doufám, že mi už zítra bude normálně jíst, když už bude v klidu doma! ![]()
Jo, a zase jí teče to očíčko.Má asi ucpaný ty slzný kanálky. Od narození se jí to pořád vrací.V pátek jdem k Dr., tak jsem zvědavá, co mi zase řekne. Vždycky mi dá kapky Septonex, ale stejně se to za čas zase vrátí
.Nejradši bych s ní šla na oční, ale nevím, jestli musím mít nějaký doporučení?
Bikis s tím doporučením nevím, ale myslím si, že bude potřeba. Zkus malé dát banán, naškrábej lžičkou nebo namačkej vidličkou… banán je sladkej, ten by jí mohl chutnat. U nás teda ovoce vede… po tom by se malej mohl umlátit.
trace píše:
Bikis s tím doporučením nevím, ale myslím si, že bude potřeba. Zkus malé dát banán, naškrábej lžičkou nebo namačkej vidličkou… banán je sladkej, ten by jí mohl chutnat. U nás teda ovoce vede… po tom by se malej mohl umlátit.
Ahoj holky!Jak se máte po víkendu?
Trace, banán malá zbaštila, dnes jsem jí do toho dala i trochu jablíčka, tak se zase ksichtila, ale snědla to!
Ale zase se jí vzadu na zátylku, pod vláskama, udělali takový červený fleky. Nevím, jestli to může být nějaká alergická vyrážka?Na takovým místě??..
Nebo jsou to divně vypadající potničky??
No nic..
Holky, malá od rána „hraje“ na to piánko, to je hrůza!!!
Už mám hlavu jak balón!!!No, aspoň nepiští…!! ![]()
Ahojky holky.
Gábi tak u nás celkem o.k. po mrkvi jsem jí dala brokolici a to bylo něco, plivala to, slinila a zvedal se jí žaludek
a mě taky, no hnus. Pak následovala brambora a po vašich zkušenostech jsem skleničku nekupvala a uvařila doma rozmixovala a jak baštila, měla jí i dneska.
No a dneska jsem byli v Praze na tom Čerňáku u té alergoložky, adélka má atopickej ekzém
ale lehkou formu, prostě mazat a mazat prý je dost vysušená. přitom docela mažu dost a tou lipobasi která jediná jí sedí a je v pohodě. No a jelikož dr není moc přes tyhle kožní problémy, tak mě napsala doporučení nějaký dětský kožařce a naštěstí nás objednala už na středu. takže razíme do vysočan, to bude ježděního, ale co nadělat ![]()
Leni, tak to teda nic moc s tím atopákem!!
Ale aspoň, že lehká forma!!Jsem zvědavá, co se ještě dozvíte v těch Vysočanech!Tak aspoň, že už se to nějak hejbe!Aspoň už člověk ví, co se vlastně děje!
S tím jídlem, mě zase malá tu brokolici zblajzla raz dva, přitom teda to vypadalo dost hnusně!O tom, co bylo pak v plínce ani nemluvím!!
Ona ty zeleninky baští, horší je to ovoce!
Dnes jsem koupila na zítra Moje první švestka
.Tak uvidíme!Přece jí nemůžu dávat pořád jenom banán? ![]()
Jo taky jsem ráda že se to hlo někam. Dr. mi dala brožuru o tom ekzému a hned tam čtu…začíná to na obličeji, praskliny na uších, pak se to stěhuje na končetiny a trup, doprovázené svěděním, což si můžou rotškrábat až do krve…no přesně to sedí ![]()
Jé tak Zuzanka si pochutnala na brokolici jo, to je hustý, to bych nedala. Asi ona bude zeleninová
a žádný ovoce.
Jo a atopici nesmí čokoládu a uzeninu a vlastně moc moc omezení vůbec. no snad to časem či za pár let přejde.
Holky já vám včera napsala tak dlouhý e-mail a samozřejmě mi pak spadl net…takže nic! ![]()
Luci…jdu do FN HK na plastiku děložního čípku, ale známá mi tam domluvila, že protože kojím, tak můžu přijít až v den operace na lačno a hned půjdu na sál a pokud bude vše v pořádku, můžu jít druhý den večer domů…teda k našim v HK a musím tam pobýt cca 7 dní, kdyby něco. Musím vymyslet na ty dva dny nějaký mlíčko, se kterým Ondru mamka pokud možno ošálí…
![]()
Jinak malý začíná být taky pořádný závislák!!! Dneska nám dorazil ten kočárek Gracco Trekko a vypadá skvěle! Fusak je teda tenkej a krátkej, normálně úplně do tohohle počasí…malýho sem tam dala a byl spokojenej. Prostě dneska zima a hnusně.ˇ..aspoň tady na horách.
Lééénuško…malej taky po mrkvičce zkouší…je zabetonovanej. Tak zkusím ten olivový olej. Ale po brokolici je v pohodě…i mu chutná. ![]()
Holky…to plavání musí být paráda…mrňousci jsou šikulky!!! ![]()
Jo a s tím otáčením…malej rotuje v postýlce i na dece jak ďábel a otáčení doslova teď flákal a dneska u mamky na zemi se najednou otočil na bříško a bravůrně vyndal i ruku z pod bříška. A na boku začal pořádně zvedat hlavu a i si podepře tělíčko rukou a vykukuje na svět. Je to sranda…zvědavka malej…stejně holky, to jsou pokroky za těch pár týdnů, co jsou ta naše zlatíčka na světě, co? ![]()
Evelin, no to mi povídej, s těma pokrokama!!Je to hrozný, co se za ten půlrok naučej, a jak se změněj!!Nedávno jsme koukali na video, kdy měla Zuzanka měsíc a pak tři, a to snad ani není možný!!Úplně jsem byla na měkko, když jsem viděla, jak byla malinká.No nádhera!!A teď takovej čertík!!!
Už se i koupe ve velký vaně, do vaničky už se nevejde, už je to fakt velká holka! ![]()
Holky, já jsem nasraná na sebe, jak jsem blbá!!!!My jsme si objednali novou rohovou jídelní soupravu do kuchyně. A kuchyň máme tmavě hnědou a světlou pracovní desku. A přesně v těch barvách bude i ta sedačka , a potahy budou světlý. Moc se nám to líbilo, ale mě vůbec nedošlo, že je to blbost, že děti to světlý upatlaj a je tam všechno vidět a tak!!!No jsem blbá!!!
Tak asi budu muset na to nechat pak ušít nějaký potahy, nebo něco, vůbec nevím, jak to vymyslet…ach jo!!!!!
![]()
Jinak je super, že ti to v tý nemocnici takhle zařídili!!!
Určitě to všichni zvládnete a všechno dobře dopadne!!!! ![]()