Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2806
27.7.11 15:26

Holky moc díky :srdce: :-) …Bikis hadříky máme úplně normální a spoustu jsem jich dostala..,nic extra.

Trace taky už povětšinu vařim doma a je to ohodně lepší. strašně jí všechno chutná, krásně otvírá pusinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
27.7.11 18:13

Trace, jsme pořád na banánu!Ale přidávám jí do toho trochu jabka, meruňku atd. Jinak prostě samotný jabko nesní!!! :nevim: Taky má ráda meloun, teda hlavně tu šťávu :-) No ale teď fakt nejí vůbec , to je hrůza!!Takže s dalším zkoušením počkám…Aspoň že pije, ten čaj jí chutná!No snad to jsou ty zoubky!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
27.7.11 19:37

Gábi určitě to budou zoubky…prostě jí to tam asi vadí…ono se to srovná neboj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.7.11 11:28

Ahoj holky!No dnes taky jídlo nic, na svačinu koupený lesní plody a NIC :roll: .Tak jsem jí na oběd udělala jenom brambor s mrkví, stejně to jíst nebude…to je práce!!
Chtěla jsem tu naší pizizubku vyfotit, ale vůbec mi ty zuby nechce ukázat! :-)
Taky se tady nějak zatahuje!!Já chci ven, nechci být doma!!!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.7.11 11:33

Trace, myslíš, že můžu dát malý na žužlání takovou tu kukuřičnou křupku?? :think: Třeba by jí to udělalo dobře na ty dásničky…ale nevím, aby se zase neudusila!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
28.7.11 13:14

Ahojky, tak si Zuzanka drží asi linii :-) ona bude mít hlad, vím že je to asi sresující, když nic nechce..a nerýsuje se jí tam další zub…třeba jí to bolí a proto nechce jíst.
A Gábi takže dopoledne dáš nějaký to ovoce, v poledne zeleninu (popř. s masem) a pak už jen mlíko, nebo dáváš po obědě na svačinu jogurt??? Já abych v tom měla jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.7.11 15:23

Gábi, kidně jí tu křupku dej,my jsme ji měli od 6. měsíce… jen doporučuji koupit křupky trošku tvrdší pro začátek ( já mám z Kauflandu - Maxíček), ona jak která značka je tvrdá, malej mi ty křehčí lámal a to jsem měla strach, aby to nevdechl. Ale všechny ty křupky se krásně slinama rozpouští, takže klidně dej … dobrý je taky dát před podáním křupky napít. Ještě je super, pokud nechce takový ty chladivý hračky… nechej v ledničce schladit mrkev a tu jí dej, to u nás pomáhá nejvíc. Ještě z toho ovoce zkus dát hodně zralou oloupanou nektarinku… taky hodně sladká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.7.11 15:32

Trace, díky! :wink: Oběd teda taky žádná sláva, ale pak jí mám u prsu půl hodiny!!! :zed: :-) A taky toho čaje co vypije! 8-o Už skoro 100ml a nechce tu flašku pustit z ruky!! :-)

Leni, já zatím dávám na svačinu ovoce, podle toho kolik sní.Když málo, tak ještě dokrmuju. K obědu zeleninku, s masem atd. - to už bych dokojovat neměla, ale teď je vyjímečný stav :lol: , a pak odpoledne jogurt s ovocem.

Už zase musím malou vytáhnout z pod postýlky!!Furt tam leze, ale ven to neumí, překáží jí tam hlava!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
28.7.11 15:49

Bikis, přesně tak jak píšeš to má i kámoška co ještě kojí, malej jí nmoc nechce jídlo, ale u prsa by byl pořád. Teď jim vylezli dva zoubky a klubou se další, tak si myslím, že za pár dní můžeš čekat přírustek :mrgreen: . Důležité je, že pije a pokud nechce jídlo, tak ji klidně nakoj, jakmile přestane trošku přestane blet pusinka, zase se to vrátí do normálu. Jen hold musíš pořád zkoušet. Nedávno jsem psala, že mi malej nechce, mlíko a teď už ho zase dlabe. Takže je to jen přechodné období… týden nebo 14 dní… nezbývá než vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
28.7.11 16:03

šmarja, ještě další zuby!!!Chudák malej!!Ona si teď do tý pusy vůbec nenechá šáhnout, takže nevím, jak se situace vyvíjí :nevim: :-)

Jinak jsem nestihla napsat ( musela jsem vyndat malou z podpostele, jinak by zbořila barák…a už je tam zas :pankac: ), že mi dopoledne zase volali z práce, že jsem jim nedala oddací list!!Tak jsem ho tam byla hodit a dostala jsem UNI šeky, že prý jsem pořád zaměstanec a mám na ně nárok. 2 x do roka se dávaj! To je dobrý co? Ani jsem to nečekala.Tak jsem ráda, je to totiž u nás v práci novinka od novýho roku. Prý je to i do lékáren, tak se mi to hodí!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
29.7.11 07:53

Holky, tak mám zase dilema!!!Dostala jsem nabídku jet s malou, s mojí mamčou a tetou v září do Turecka. Jela bych hned, ale bojím se, jak to zvládne malá..?? :think: V tu dobu jí bude 9 měsíců..ale stejně se bojím, co v letadle, jestli jí ten pobyt nenaruší režim, který už má. Budu muset vzít sporťák, plíny,co postýlka? A jídlo??No mám zase nad čím přemýšlet!!!Moc bych s ní chtěla k moři, ale fakt se bojím. Co myslíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.7.11 08:00

Ahoj holky, tak jsme byly včera v poradně. V pondělí nám bylo půl roku a vážíme 8,15kg a měříme 67cm. Podle sestřičky a jejich měr prý vyrostla malá za měsíc 5 cm 8-o 8-o . No říkala jsem si, že nějak vytáhla a že vyhazuju ze skříně čím dál víc věcí :mrgreen:
Taky máme rýmu a trochu opruzeniny. Na rýmu jsme dostali kapky a na zadek rybí mast, takže nic extra. Malé jsem zvedla matraci, aby jí ta rýma stékala, včera se totiž zase začala dusit a lítalo z ní mlíko nosem i pusou i tři hodiny po jídle…
Holky, chci se zeptat, jak moc prohlíží vaše děti doktorka??? Mám pocit, že ta naše na malou skoro nesáhne, kdybych ji neřekla, že má asi hleny, tak jí ani neposlechne a až když jí řeknu o nějakým problému, tak nám na to něco dá…no to si umím naordinovat sama a koupit v lékárně :roll: :roll:
Neprohmatává jí ani nožky ani hlavu no prostě nic, byla jsem na to zvyklá z Příbrami, ale tady nic, tak si říkám, jestli je to normální :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
29.7.11 09:34

Gábi, já bych jela, malá to určitě zvládne v letadle dobře, určitě ti let prospí. Lítají i s malinkýma miminkama, takže bych se toho nebála. Jen bych oběhla pojiš´tovnu a raději se zeptala jak by to případně bylo s nějakým pojištěním.
Jíťo, tak naše doktorka malého poslechne a koukne i do krku, chytí ho za ruky a zkouší jak zvedá hlavu, jestli jde do sedu, jestli správně pase koníčky a drží u toho dobře tělíčko atd. Měří obvod hlavičky a délku malýho, vážíme ho . Na půlroční zkoušela, jestli vnímá zvuky a jaký má úchop do ručičky. Naše doktorka nám zase toho moc nedává, až je opravdu něco nutné a i tak se snaží nejdříve přírodní produkty, tak jsem ráda, že na každou blbinu do malého necpe chemii. Jinak nám na opruzeniny rybilka pomáhala taky, ale zabrala za 2-3 dny, pak jsem začala používat bepanthen hned jak se něco ukázalo a do druhého dne bylo po opruzenině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
29.7.11 09:48

Gábi taky bych letěla, Zuzanka bude už docela velká a myslim, že to zvládne raz dva, asi budeš brát víc věcí, ale zase ještě kojíš…nějaký skleničky vezmeš i to ovoce a bude v pohodě. Mysli na pláž, slunce, moře, jak tam plavčíte no prostě nádhera, hnedka bych jela. určitě to pojištění zjisti.

jíťo tak u nás je to obdobné s tím prohlížením. teda když jdeme na prohlídku v určitém měsící tak jí vždycky poslechne, změří obvod hlavy a hrudníku. Vážím ji já doma (dr. má zastaralou váhu taková ta klasika jak se to tam vyvažuje…a děláš si to sama, ta váha je mimo ordinaci jak jsou přebalováky) a jinak jako délku neměří vůbec. Mám ráda takový přístup jako že to řekne co a jak, kdy ty příkrmy ale ta moje…prostě dá se říct že z ní musim všechno páčit. jako poradí ale prostě to je pořád páčení všeho.

Jinak tedka mi doporučila Ondřejovu mast…malá měla pár pupínků na pipce, ty se jí rozlezly i kolem, tak to docela zabralo. A ta mast je i na opruzeniny a dá se koupit bez receptu. Jinak rybyilku používám normálně, ale bepanthen je taky skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.7.11 11:20

No jsem z toho právě nějaká špatná, vím, že není důvod panikařit ani malou nějak šíleně kontrolovat, ale myslím si, že nějaká základní vyšetření by neškodila. Dřívější doktorka ji taky brala za ruce, zkoušela reflexy, sahala ji na hlavu a kroutila kyčlema a tady opravdu nic z toho nedělá. Ach jo, jenže výběr tu není nic moc, z toho všeho je stejně asi nejlepší. Taky nám toho moc nedává, hlavně spíš masti na promazávání atd., dělané v lékárně s co nejméně konzervanty atd., za což jsem ráda, ale jinak nevííím, taky z ní musím všechno páčit, ona se mě na nic nezeptá, kdybych se jí na nic nezeptala, tak nic nevím a občas jí říkám novinky jen tak, aby měla alespon nějakou představu o nás, ale stejně mám pocit, že jí to moc nezajímá.

Taky jsem se rozhodla, že zkusím malé změnit mlíko. Koukala jsem na net a pročetla si ostatní anti-refluxní mlíka a docela se mi zamlouvá složení Beby AR, píší tam, že se rychleji vstřebává a tráví díky štěpeným bílkovinám a to bychom moc potřebovali, protože malá hooodně pomalu tráví a sotva stráví jedno jídlo už je čas na další :zed: a taky je o dost levnější, ten Nutrilon je šílená drahota. Kdybych se na to ale včera dr. nezeptala, tak nic nevím a stejně jsem si podrobnosti musela zjistit sama. Přijde mi, že ty dnešní dr. spoléhají na to, že maminy si vše zjistí, nastudují, o všem si pokecají a že jim odpadává práce. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí