Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
1.8.11 09:33

bikis
Gábi, já se taky chechtám, no každý den jen se na ni podívám. Je věčně vysmátá a to nejde se nezasmát, když jí člověk vidí. Takže musím říct, že rozesmívá denně celou rodinu :mrgreen: :mrgreen:

A včera premiéra, koupání ve velké vaně, do té malé už se nějak přestává vejít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
1.8.11 09:35

Jo a taky už nějak zapomínáme jak vypadá původní Viktorky tatínek, tedy spíš otec…už tu nebyl snad 5 nebo 6 týdnů.....no evidentně se mu strašně stýská.
Tenhle čtvrtek nás čeká velká návštěva jeho rodiny, na tu se i docela těším. Bývalá švagrová, tchýně a babička s dědou. Byli vždy moc fajn, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
1.8.11 09:52

Jíťo ta naše se taky pořád směje…málokdy zapláče.

takže ex tatínek nemá zájem, to je hrůza, ale zase máš klid. aspon že zbytek rodiny chce malou vidět :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
1.8.11 11:44

Holky, to je super, že jsou ty naše mimča vysmátý a spokojený!!!! :palec:

Mně asi skončili klidný noci!!Tuhle noc jsem totiž malou asi 4× otáčela..ona se totiž vždycky otočila napříč postýlkou, takže nohy mezi šprušlema, hlava se jí tam nevejde, takže řev!!To se zase něco naučila teda!!!! :zed: :-)

Jíťo,a ta rodina přijede jako be EX? 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
1.8.11 12:57

bikis
jojo, přijedou bez něho, je v práci a prý ještě neví, kdy dorazí on. Prý by ale malou hrozně rád viděl, pořád se vymlouvá na to, že nemá peníze…bla bla bla
No a jeho sestra mi říkala, jak on o ní pořád mluví, pořád Viky sem a Viky tam…otec na baterky, všude vypráví, jaký je otec a že má dceru, ale už se asi nechlubí, že jí měsíc neviděl…
Taky mám teď pěkný výdaje, musela jsem koupit novou autosedačku, protože malá už nám z té původní vyrostla a za chvilku jí budou koukat nohy ven, příští měsíc musím objednat konečně tu jídelní židličku, protože v tom lehátku to už není nic moc a jsme zaflákané obě :zed: No děs, a i když mám rodičák na dva roky, tak s těma jeho alimentama je to stejně tak tak… :think: a to si myslí, bůhví co mi nedává :pocitac:

Víte, co se mi dneska stalo. Koupila jsem před pár dny masozeleninovou přesnídávku od Hami, Kuře s rýží. Je od ukončeného 6. měsíce. Otevřu jí a v tom normálně kousky rýže a zeleniny, trochu mě to překvapilo, protože všechny ostatní jsou úplně rozmixované. Koukám tedy na složení, co v tom je atd. a na druhé straně bylo napsáno, že je to přesnídávka od ukončeného 8. měsíce. Mají na jedné etiketě dva různý věky…to je dobrý, co..?? No malé jsem to dala i přesto, že je to asi až od toho osmého, ale ve složení nic strašného nebylo a celkem jí to chutnalo. Ale je to síla, že mají na výživách pro děti takové chyby. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
1.8.11 13:20

Ahoj holky
Jíťo , Viktorka je teda šikulka, že sama sedí a už bez držení. To ani náš malej ještě nezvládne. Sedne si sice asi 30× denně, ale aspoň jednou rukou se ještě přidržuje. Jinak si začíná stoupat … no děs, včera si malej pěkně natloukl. S těma příkrmama, už jsem taky slyšela, že se tohle stalo, ale zase rýže určitě neublíží a ani ty větší kousky. To že přijede rodina tvého ex je super, určitě se na Viktorku hrozně těší. No s těma penězma to je děs teda. A jakou jsi malé pořídila autosedačku? Já taky zvažuji že už budeme kupovat tu větší, taky se nám do vajíčka za chvíli malej už nevleze, už v autě kope do té zadní sedačky. Já chci koupit tuhle http://www.delfinek.mimishop.cz/detail.php?… akorát nevím , jestli teda koupit tu 9-18 kilo, nebo tu 9-36 kilo, my zase nějaký velký trasy a často nejezdíme.
Gábi, i nám skončili celé noci prospané :nevim: . malej se v noci strašně vrtí, taky cpe nohy mezi šprušle i přes mantinel. Sice se to od té dovolené zlepšilo, ale zase jí kolem desáté večer ještě a pak kolem šesté ráno. Tak nevím prý mezi 8 -9 měsícem je to nejhorší, děti dělají velké pokroky a těžce to vstřebávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
1.8.11 19:03

Jíťo, tak aspoň, že se zajímají jeho rodiče a ségra, a že to máš s nima v pohodě! :wink: Ale myslím, že jde vidět, jak o něm píšeš, že už jsi s tím srovnaná, a že jsi spokojená, a to je dobře! :palec:
Trace, já někde četla, že je lepší kupovat ty sedačky na menší váhový rozsah, jako radši 9-18 a pak 18-36 atd., než 9-36 kilo. Ale už nevím proč… :think: :roll:

My dnes byli zařídit malý pas. Má tam super fotku! :pankac: My se s tou paní tak chechtali, že manža říkal, že nás bylo slyšet až ven! Fakt je sranda fotit takový mimina na pas!! :mrgreen:
A taky už se nějaký ten pátek koupeme ve velký vaně a malá tam pěkně řádí, viz. foto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
1.8.11 19:56

Trace..já vůbec nevím jakou autosedačku, líbí se mi kiddy guardian pro…ale stojí něco přes 6tis a má ten pultík…taky jsem si dala téma na autosedačkách…a zase tam je problém že se ty děti tam nevejdou v zimě s bundou a některý děti nesnesou ten pultík před sebou. já fakt nevím a nechtěla jsem kupovat 2 sedačky, jako do těch 18kg a pak do 36kg. Hezký a dobrý jsou ty maxi cosi, ale tam mají právě jen rozmezí..že vlastně musíš koupit pak ještě další.

Gábi malá je teda prímová v tý velký vaně :lol: my se ve velký vaně koupali už kdysi kůli tomu očkování TBC jak to měla zhnisaný, tak to jsem jí jen sprchovala a ted je zase v malý vaničce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
1.8.11 20:15

Gábi, vím, že je lepší koupit tu 9-18 kilo, je to myslím kvůli tomu, že ta sedačka je více přizpůsobená té malé váhové kategorii.No ale zase když mi tak málo jezdíme, tak si zase říkám, že my by jsme tu 9-18 kilo nevyužili. Tak uvidíme no.
Leni já jsem taky chtěla tu Kiddy nebo Cybex pallas 2 . Ale ten pultík mě odradil, četla jsem taky hodně recenzí a pokud je miminko menší těch 9 -12 kilo, tak za tím pultíkem nejsou vidět, kouká jim hlavička a ruce mají jakoby svázané, ale co se týče bezpečnosti jsou výborné. No nevím, tohle mě odradilo, protože bych asi nedala křik malýho, že by nemohl hýbat rukama a hrát si když by jsme jeli někam dál. Oni jsou tam chudáci takový napresovaní. A taky by naše pásy v autě neobepli tu sedačku, takže u nás nehrozí. My máme fabii a ta má krátké pásy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
1.8.11 20:38

Jo my už se dohodli že koupíme tu do 18kg a asi maxi cosi, tu má bratránek a jsou nadmíru spokojený. Taky se bojim, že by malá řvala u toho pultíku. A pak pořídíme větší sedačku a tamtu necháme třeba na další mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
2.8.11 08:21

Jíťo, čistíš už nějak malý ty zoubky? A jak často?Já koupila ten „prsťáček“, ale včera jsem na to zapomněla :oops: . Tak už bych s tím měla začít,aby si zvykala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
2.8.11 09:59

Lééénuša
Leni, my koupili teď taky Maxi-cosi Tobi, vypadá výborně a i recenze jsou dobré. Má polohování do lehu i sedu a máme ji od 9-18kg a pak máme od Chicca od 18-36kg, takže 3 autosedačky na pár let života, ale nevadí, hlavně, když jí v nich bude dobře :palec:

Bikis
Máme taky prsťáček, zatím jí to přejedu většinou jen trošičku hlavně po obědě a nebo když třeba víc zvrací, protože má pak plnou pusinku mlíka a šťáv :cry: Nejradši by si s tím ale hrála sama…no a mám podezření, že nám začnou lézt další… :think:

Tak a už týden spí malá sama v pokojíčku a musím říct, že super. Já jsem vyspalá a malá taky. Spíme obě klidněji. Já neslyším každé její převracení a ona zase naše. Dřív se hodně budila, stačilo jen, aby vrzla postel…no a teď, super. Mám chůvičku u ucha a jak něco, tak tam jdu, snímá to hlavně její hlas a ne mlácení postýlky, takže když bouchá občas nožkama do špruclí, tak já mám klid, ona se vyblbne, vyordí a zase spí dál :mrgreen: :mrgreen: a i vstává později. Večer usne cca v osm, kolem jedný prdí, tak s ní zacvičím, dáme dudlík a spí dál a první jídlo máme kolem 5-6 hodiny, pak znovu usne a vstává kolem 8.No jsem spokojená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
2.8.11 10:15

Jíťo taky jsem koukala na tu maxi cosi tobi a asi jí pořídíme…teda asi určitě :palec:
Tak Viktorka taky už spí sama v pokojíku, teda to je šikula. Hlavně že je spokojenost na obou stranách.

No a Adla si konečně objevila nohy a ted si je chytne a dělá kolíbku :mrgreen:

Holky jakou rýži kupujete mimčům???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
2.8.11 12:19

No vidíš Leni to jsou pokroky, za chvíli ti malá bude lítat ani se nenaděješ.
Leni, já kupuju rýži parboiled od Vitany sáčkovanou a vařím pro nás nesolenou, tak trošku malýmu vždycky dám do papání taky.
Jíťo, to je Viktorka moc šikovná. Taky by jsme to tak chtěli udělat, ale máme malý byt, tak to nějak nejde.
Malej se teď už začal posazovat bez držení a taky nám krásně zpívá … někdy i hodinu v kuse :zed: . Telka není vůbec slyšet :mrgreen: . Jo a začal nám okusovat stolek, zuby sice ještě nemá, ale to jsou zvuky teda :lol:
Jo holky chtěla jsem se zeptat, uspáváte nějak mrňata?
Malej do sedmi měsíců usínal sám po položení do postýlky bez pláče. Teď když ho tam dám, tak řev šílenej ,lozí po postýlce, sedne si atd… zkoušela jsem tam chodit co pět minut, ale to nepomáhá, řval 2,5 hodiny. Tak fungujeme tak, že si sednu vedle postýlky na postel a jen na něj koukám… nemluvím a do 15 minut spinká, to mu stačí, že tam s ním někdo je. Jinak nám to teď bohužel nejde. No aspoń že zabírá něco no. Snad tam nebudu chodit sedávat do 15 let :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
2.8.11 12:52

Trace
U nás je to s uspáváním každý den jinak, ale to, že musí být někdo u postýlky nebo alespoň v pokoji je u nás na denním pořádku. Malá tam prostě nechce být sama. Tak jí občas zpívám nebo jí držím za ruku a šeptám jí a nebo si vezmeme s přítelem do pokoje kafčo a povídáme si a najednou koukneme a spí :lol:
Akorát, že nás občas trápí strašně prdy, takže třeba včera jsem jí dvakrát uspávala na ruce a musím říct, že mi snad narostly svaly, ono nosit těch 8kg je teda síla. Často mi taky usíná u jídla, takže po večerní kaši jí položím do postýlky, dám jí dudlík a jdu pryč a buď usne hned a nebo jí dám napít čajíčku, zase dudlík a zase jdu pryč a nebo jí držím za ručičky nebo za zadeček a většinou usne. Ale je to jak kdy, podle situace.
Třeba teď zrovna spí, snědla oběd, začala si šmudlat očíčka, dala jsem jí napít, položila do postýlky, otočila se na bok, zavrtala se do deky a usnula :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí