Za 2 týdny termín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1791
22.7.11 20:53

Lééénuško…nemysli si, že malý mrská sudy! Otočí se tak ob den. :lol: Holt to nepřehání. Neboj, však oni to ty naše zlatíčka doženou!!! :hug:
S těma doktorama je to fakt na palici, viď? Hlavně, ať vám mastička zabere a brzy to vychytáte a přeju vám, ať se ho i zbavíte!!!

Jíťo…že to blinkání ta doktorka neřeší! :zed: Musíš z toho být už hotová. Neumím si to představit, jen čekat, až to samo odezní…ale malá už bude určitě chodit brzy…a pak už bude určitě dobře!!! :hug:

Bikis…teda malá je už šikula velká!!!

Holky já dala malýmu bramboru a tu teda odmítnul…dávil se, u jiný zeleniny to bylo v pohodě. :nevim: Tak sem mu do ní odstříkala mlíko a ani to nezabralo.
Navíc sem si aktivně chtěla udělat skleničky se zeleninkou a zavařit si je do foroty…dostala jsem krásnou mrkev :nevim: a brokolici od známých…a oni mi nechytly víčka. :poblion: Byly to skleničky od přesnídávek. Chjo práce na nic!!! :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
23.7.11 07:24

Tak koukám, že brambora teda tady není vůbec populární!!! :mrgreen:
Malá včera ten jogurt snědla, moc jí chutnal, pěkně u toho mlaskala :lol: ..ale samozřejmě jsem do toho musela dát kousek banánu, jinak když jsem jí dala ten jogurt samotnej, tak se úplně oklepala! :pankac:
Trace, prosím tě, kdy jsi začala dávat malýmu ty piškoty do jogurtu a přesnídávek? :think:
Taky musím koupit mantinel kolem celý postýlky, protože v noci jsem jí musela zachraňovat, měla nohu strčenou mezi šprušlema a nemohla ven :roll:
Leni, neboj, Zuzanka byla fakt lenoch!S přetáčením to nepřeháněla, ležela jak placka :lol: , ale po tom pátym měsíci to začlo a teď řádí jak černá ruka!Vůbec se s tím nenervuj!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
23.7.11 10:09

Evelin taky doufám že to malá doneže, nemyslim si že by byla nějak opožděná, všechno krásně umí, prostě už to nebudu tak řešit. ale díky za podporu :hug:
Evelin to by mě klpeplo, že se ty sklenky nechytili, mám zkušenosti že jakmile je víčko šroubovací jak je s tím docela problém :pocitac:

Tak u nás brambora úplně v pohodě, teda vařená doma tu sklenički jsem ani nekupovala, jak jste psaly že je to hnus. Ale ono je to hnusný i tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
23.7.11 17:25

Leni některým dětem hold trvá než se naučí přetáčet a pak už jim to třeba jde jak po másle a během jednoho měsíce se srovnají s ostatními a nebo je předeženou. Takže buď v klidu a hlavně si toho klidu ještě pár dní užívej :lol:
Gábi já jsem začala malému dávat piškoty hned se zavedením prvních ovocných přesnídávek, protože jsem ze začátku nevěděla čím ji zahustit, když malému už holá přesnídávka nestačila, tak jsem mu do ní přidávala drcené piškoty nebo dětské sušenky. Teď už je dávám pouze výjmečně, už máme ochutnaných dost druhů čerstvého ovoce, tak papáme to a přesnídávky pouze výjměčně. Ale jogurt občas taky ještě piškotama zahustím, když dávám ovoce co je málo sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
24.7.11 08:28

Trace, díky,. A ještě se chci zeptat, jaký dáváš čajík? Já koupila od Hippu ovocný bio, od 4 měsíce, neslazený, ale stejně tam píšou, že obsahuje sacharidy, a že to může způsobit zubní kaz :roll: . Tak to mě docela vyděsilo, i když malá zoubky nemá… :roll: Ty sacharidy jsou ale všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
24.7.11 20:12

Trace děkuju, ono to jednou přijde to přetáčení.

Bikis taky mě štvou s těma čajema a sacharidama. já teda ted dávám jen kojeneckou vodu. mám přesně doma taky bio ovocný čaj od Hippu, je tam napsáno neslazený, ale ve složení jsou sacharidy napsaný, podle mě to bude prostě jako z toho ovoce. Už jsem si říkala, že jí musim dát něco jiného než tu vodu, ale když jsem ten čaj udělala poprvé a podruhé, prostě ho nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
24.7.11 20:52

Bikis, dávám granulovaný čaj mám od Hippu i Hami, v obou je obsažený cukr a je tam psáno o tom zubním kazu, ale zase na druhou stranu, my když jsme byli malý, tak nám mamina dávala krupici slazenou už od třech měsíců a já mám v puse dvě plomby, takže si myslím, že ta kazivost zubů je převážně ovlivněna genetikou, ale možná se tím výrobce těch čajů nějak předběžně brání, kdyby na něj někdo chtěl vyrukovat s tím, že za zničené zuby může čaj. No kdo ví :nevim: . Mě malej kojeneckou vodu převařenou nevypije a vlastně ani jiný neslazený čaj, takže mě nezbývá nic jiného než dát ředěnou šťávičku nebo tento čaj pokud chci aby aspoň trochu pil.
Jinak my teď řešíme problém s jídlem v noci. Pokud spinká ve své postýlce, tak zhruba od jedné v noci a pak dál po dvou až třech hodinách chce jíst UM, Ale pokud spí s náma v posteli, tak jí až ráno. No já už jsem z toho jelen :mrgreen: . Takže to zatím řešíme tak, že ho dáme spát do postýlky a jak se v noci vzbudí a pokud nezabere čaj nebo dudlík, stěhuji ho do naší postele a vesele si spíme do sedmi do rána. Takhle blbě spí od té dovolené… já už fakt nevím, to je na palici :pocitac: . Na začátku srpna jdeme k dr. na osmiměsíční prohlídku, tak snad nám poradí co s tím, protože do té dovolené spal celou noc a takhle se to rozházelo :think: . A zuby stále nikde 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
24.7.11 21:19

Trace teda už 8 měsíců…joooo to to letí. Zuby taky budou, horší je aby mu to nevylezlo najednou, teda myslím jako 2 aby ho to moc nepotrápilo, ale on je tak pohodový mimčo, že se toho u vás nebojím.

Je zajímavý jak reaguje na to že je v postýlce nebo u vás. my po dovče taky trochu bojovali, pár dní se budila už v půl 1, ale ted pohoda a většinou spíme do půl 5 a pak ještě asi do 8. Párkrát spala i celou noc do 7 či půl 8.
A Martínek má na noc jen UM nebo i kaši???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
24.7.11 22:35

Leni dávám mu kaši kolem sedmé a když jde spát hodně pozdě, třeba kolem deváté, tak ho položím do postýlky a dám mu ještě mlíko… a v noci má taky mlíko. No mě jen zaráží, že pokud spí v postýlce a budí se a já mu dám mlíko, tak ho vždycky vypije… a když spí s námi v posteli, tak hlad nemá? :nevim:
Ono to v kolik chodí spát hodně souvisí s tím, v kolik vstává odpoledne. Dneska vstal po odpoledním spaní až v šest. Zato v poledne spal dvě hodiny( u nás neobvyklé), spává totiž tak 30 -40 minut. Takže to máme jakýsi pomotaný všechno :think: . Jinak je ale hodný, nepláče tak co no… mohlo by být i hůř :lol:
Jo Bikis a s tím mantinelem si to ještě promysli, malej mi ho tak už 14 dní sundává nohou a strká nohy mezi šprušle i tak, tak aby to nebyli vyhozené peníze… a to mám ten mantinel ten 20 cm nebo kolik to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
24.7.11 22:45

No a tohle ten náš lumpík dneska dokázal udělat, než jsem pověsila prádlo :palec: a když jsem řekla, kdo to bude uklízet, tak dnes poprvé řekl táta… takže táta je jasnej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
25.7.11 06:49
Lééénuša píše:
Trace děkuju, ono to jednou přijde to přetáčení.Bikis taky mě štvou s těma čajema a sacharidama. já teda ted dávám jen kojeneckou vodu. mám přesně doma taky bio ovocný čaj od Hippu, je tam napsáno neslazený, ale ve složení jsou sacharidy napsaný, podle mě to bude prostě jako z toho ovoce. Už jsem si říkala, že jí musim dát něco jiného než tu vodu, ale když jsem ten čaj udělala poprvé a podruhé, prostě ho nechtěla.

Leni, já si vzpomněla, že naše sousedka má holčičku, a ta snad do 7 měsíců měla široký balení na ty kyčle. Takže se samozřejmě nemohla nijak hýbat, no hrůza, ta mamča z toho na hlavu. A pak , jak jí to sundali, tak se okamžitě začla otáčet na bříško, za pár dní na záda, no prostě to všechno zvládla snad během 14ti dnů..jakoby chtěla všechno dohnat :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
25.7.11 07:01

Trace, s tou kaší máš pravdu!Taky jsem na ní vyrostla!! :wink: A ten mantinel už jsem koupila…tak uvidíme. Já musím teď dávat malý na noc ten spací pytel. Několikrát jsem jí našla v noci odkopanou, bez ponožek ( dávám jí teď jenom bodýčko a ponožky ) a byla úplně ledová! :roll: Tak jsem konečně ten pytel využila!!Já jich měla asi pět, ve všech velikostech, a nikdy jsem je nepoužila! :-)

Fotka je super! :mrgreen: Taky si vždycky říkám, jak takový malý dítě dokáže udělat takovej bordel! :mrgreen: A už říká táta??No to je šikulka!!Naše malá říká spíš mamama, dada,gaga atd. Tata myslím ještě nikdy neřekla. Někde jsem ale četla, že děti většinou říkají první táta, že máma je pro ně těžký :-) S tím spaním je to zajímavý! Tak se mu s váma dobře spí, že si ani nevzpomene, že má hlad! :wink: Ale jak píšeš, mohlo být hůř. Hlavně, že nebrečí a tak. Tohle se určitě srovná! :wink:

Taky přikládám fotku…naše malá se teď pořád schovává pod postýlku, ale ven už to neumí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
25.7.11 10:30

Teda holky, to je novinek :-)
Trace
teda, malej už říká táta, no to je super, já si zatím ani neumím představit, až malá začne nějak mluvit. Teď jí baví hlavně pištět a „mluvit“ hodně nahlas, to se pak s ostatníma vůbec neslyšíme :mrgreen: , musíme vždy počkat až domluví a pak můžeme my, prostě si nenechá skočit do řeči :mrgreen: :mrgreen:

Bikis
malá se ráda schovává, no hlavně, že víš, kde ji hledat :palec:
No a stěma čajema, já vařím sáčkovaný od Hippu fenyklový a malý fakt chutná (mě tedy ne), ale mám i ty granulovaný a vím, že jsou přislazovaný, ale zas tolik toho ještě nevypije, tak to neřeším a stejně baští i sladký přesnídávky, protože v ovoci je taky dost cukru a nijak to neřeším. Já vyrostla taky na krupičce s cukrem a nemám jediný zubní kaz, takže to tím jídlem asi úplně nebude :palec:

Nám je dnes 6 měsíců, to je síla, ani mi nepřijde, že už je půl rok za námi. A kolik se toho stalo, život se nám několikrát převrátil vzhůru nohama a skoro jsem ani nepostřehla jak ty měsíce letí.
Malá hodně vytájla teď do výšky a díky tomu je štíhlejší a taky pořád cvičí, celý den se skoro nezastaví. Válí sudy sem a tam, už se umí v pohodě převrátit z bříška na záda, takže jí pořád honím po podlaze, kam se zase odvalila :mrgreen:
Zrovna minulý týden jsem vyplňovala takovou tu knížku „Mých prvních pět let“ a uvědomila jsem si, kolik se toho ty naše děti za tak krátkou chvilku naučí. Mají můj obdiv :kytka:
Dnes je malé 6 měsíců a nám spolu s tím začal i nový život, Honza se k nám nastěhoval, dnes nastoupil do nové práce tady ve městě a pomalu si začneme hledat vlastní byt. Nakonec musím říct, že vše zlé je k něčemu dobré :hug: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
25.7.11 11:07

Trace tak ta fotka opravdu nemá chybu, to je krásný, já chci doma taky nepořádek :mrgreen: :mrgreen: já myslim, že se to spaní časem upraví.

Bikis Zuzanka má opravdu dobrou schovku :palec:

Jíťo takže opravdu úplný nový začátek všeho, to je bomba, takže at to klape pořád tak krásně jako do teď ať jste moc a moc šťastní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
25.7.11 11:19

Jíťo, to je teda novinka!!!! :palec: A bydlíte teda u vašich? Teda rodiče máš fakt úžasný!! :potlesk: No mělo by to tak být, ale není to tak vždycky!
Takže vás zase čeká stěhování, viď? No doufejme, že už na dlouhou dobu poslední! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí