Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Evelina ,ty jsi tu ještě?Já si fakt myslela,že v noci už pojedete rovnou rodit!
Tak aspoň hodně odpočívej,u tebe to vypadá,že už by to mělo přijít každou chvíli.
Luci…tak osobnosti to určitě budou! Snad to teda budou hlavně pohodáři, viď? ![]()
Babababa…to sem si taky myslela…večer sem si říkala, že se půjdu na chvíli natáhnout, abych si aspoň trochu odpočinula, než v noci pojedem a ono nic. Dokonce sem ráno trochu panikařila…protože to byl absolutní klid…břicho nebolelo a malý se nehýbal, ikdyž sem s ním třásla…teď už se párkrát pohnul, ale on snad furt spí…skoro o něm nevím…jen hodně jemně…
Tak vás zase zdravím…a jsem tak nějak z tý kontroly rozhozená, nebo spíš nevim co si mám myslet. V porodce mi udělali ten monitor, poslali mě s tím na gyndu, tam byl úplně cizej doktor kterej neměl ani ponětí co vlastně mám za problém…no vyšetřil mě, že to je jako o.k…(něco na špičku prstu…jestli otevřená
) ale monitor se mu moc nezdál, že je tam moc pohybů (jednou je jejich málo, pak zase moc, už nevím co chtějí) a že mám jet za 2hod znovu na přetočení. Takže pokud tam bude nějakej doktor, tak se teda zeptám co mají vlastně v plánu…nikdo nic neřekne a to nemám tak ráda ![]()
Evelina75 píše:
Luci…tak osobnosti to určitě budou! Snad to teda budou hlavně pohodáři, viď?
Babababa…to sem si taky myslela…večer sem si říkala, že se půjdu na chvíli natáhnout, abych si aspoň trochu odpočinula, než v noci pojedem a ono nic. Dokonce sem ráno trochu panikařila…protože to byl absolutní klid…břicho nebolelo a malý se nehýbal, ikdyž sem s ním třásla…teď už se párkrát pohnul, ale on snad furt spí…skoro o něm nevím…jen hodně jemně…
Evelina a co ta plodovka,teklo z tebe ještě něco?
Lééénuško…to sme na tom stejně…na první monitoru včera bylo málo pohybů, pak zase moc…hodnoty lítaly jak splašený a stejně vím prd! ![]()
Babababa…asi to bylo spíš k tý hlenový zátce…protože jinak sem extrémně mokrá nebyla…ale čůrat sem chodila pořád. Tak to určitě ještě neodtéká…bylo by to určitě víc a durch, ne? U prvního když mi praskla voda, tak nějaká vložka nehrála roli…byl to děs, styděla sem se, protože sme tenkrát jeli do porodky taxíkem a já tam nechala po sobě potopu, ale taxikář byl naprosto úžasnej a hodnej!!! Ale prý může odtékat i po troškách, tak nevím…ale jinak mi teď nic není, krom toho špinění…
Jéééé holky teď jsem cítila mírný vlhko a tak jsem šla na wc, a na kalhotkách a i po utření jsem objevila taky takovej cucek hnědého hlenu, to je ta zátka? opravdu jen trochu ale poprvé dohněda:-)Takže můžu začít tímhle způsobem jakoby špinit?
Evelin, Lééénuša- no tak to je dobrý s tím monitorem…mě zase včera po 15min třásla několikrát s břichem, prý je to hrozný spáč:-))) no tak jsem jí říkala, že večer by viděla ten kolotoč:-)))
teda ale s tím, že dr. nic neřeknou je to fakt hnus…mě na první kontrole doktorka taky pořád prohmatávala a něco se jí nezdálo a nic by mi neřekla kdybych se neptala:-) že se jí zdá má kostrč více prohlá:-) no a včera jsem se na to ptala primáře a jemu se to prý nezdá ![]()
Lééénuša- takže dnes jdeš ještě jednou na monitor jo? tak pak dej vědět co ti poví…to je hrůza…člověk na cose nezeptá, nic se nedozví…
Evelin-
bravo…ale to málo co jsem našla, nestojí vůbec za řeč, ale aspoň něco
ale ona bude asi postupně nějak odcházet ne?
jen mě ale tak napadá, zátka odchází když se začnou otvírat ty porodní cesty ne? a když jsem včera byla ještě uzavřená, jen na špičku?
no mohl to způsobit i dr. vyšetřením? no každopádně je to milé:-) i když nechci si dávat plané naděje, zátka může odejít i týden před porodem… ![]()
Lucka13 píše:.{color: blue}"
jen mě ale tak napadá, zátka odchází když se začnou otvírat ty porodní cesty ne? a když jsem včera byla ještě uzavřená, jen na špičku?no mohl to způsobit i dr. vyšetřením? no každopádně je to milé:-) i když nechci si dávat plané naděje, zátka může odejít i týden před porodem…
mě zátka odešla postupně během asi jednoho dne a druhý den se rozjel porod, ale asi to má každý jinak, otevřít se můžeš během pár hodin, ta zátka vypadala jako hlen s malinkýma nitkama krve
renule- no představa, že by se to mělo rozjet do zítra je zajímavá:-) no tohle byl jen malý hnědý cucek jakoby hlenu…žádné nitky krve…no uvidíme. ![]()
Luci…mě to odchází od včerejška stále…chvílema míň, chvílema víc…tak můžem aspoň doufat, že brzy ta naše zlatíčka uvidíme a budeme to mít za sebou! ![]()
Evelin-
tak myslím, že u tebe to vypadá opravdu dobře:-) a moc ti to přeju
no u mě zatím zase nic, tak si počkáme.