Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
tak posílám foto naší Melissky
Jinak yatim hlavne jen spinkáme a papkame, dneska jdeme na 2.prohlidku už k Mudr 1.byla u nas tak jsem zvedava.
Luci taky moc gratuluju mala moc krasna a vubec vsechna miminka!! ![]()
jinak planujete už nejaký vychajdy kdyz bude nad 0?
Mala se u nas narodila cisarem zjistili z niceho nic strasne vysoky tlak a bilkovinu v moci a ja byla otevrena jen na 2 prsty tak musela hned ven, ale jsme stastný že jsme obe v pořadku!
Všem co to maji před sebou přeju krasný posledni dny s briskama a co nejkrasnejsi porod bez komplikaci
Stejne to holky pořad nechápu že takovej kulíšek se schovával v tom břísku ![]()
Vanees: malá je krásná a těch vlásků
koukám hello kitty je oblíbená
hlavně že jste ten porod zvládly a že doktoři neotáleli a přistoupili k tomu císaři a jste obě v pořádku. ![]()
Vanes- Vanes holčička je opravdu moc nádherná a taky gratuluju…
a máš za sebou císaře, to jste měli holky teda těžký začátek. Moc přeji aby byůo vše fajn:-)
Holky mám problém s kojením
, malá se nemůže nějak chytit:-(, co mám dělat, chudák plakala a plakala, tak jsem jí nakonec dala příkrm, nevím co s tím
Luci tak to nevím nás v porodce porad nutili do nějakých technik a nakonec se mi nejlíp koji v sedě oprena a na prisati zkoušela jsi dat maly do pusinky tvůj malicek a jakoby ji polechtat horní patro začne sat a pak to rychle výměnis za prso musíš počkat až bude mít poradne otevřenou pusu to pomohlo nám v porodce to nepapkala3dny ani tuk
Víc asi neporadim nebo v nejhorším zkus třeba na hodinku si vzít nějakou tu laktacni poradkyní ![]()
Držím holky palce je to veda to kojení ja furt zas studují zda mam dost mlicka atd..
Jinak dnes jsme dali 1.procházku SUPER mala teda usinala ted 2hodinky prdelka jsem myslela jak bude spinkat po prochajde ![]()
ještě jsem se chtěla zeptat budete nechávat i nejaka ta nepovinná očkováni ??m
Vanees- jo jsem z toho tak na nerv, že bych nejraději kdyby laktační poradkyně mohla přijít teď hned. Je to hroznej stav beznaděje a zoufalství:-( já taky kojím v sedě, opřená, malá leží na boku…teď večer už jsme obě prsa jen honili a honili a nic:-( každopádně to budu zkoušet ale je to hrozný. předevčírem byla u nás dr a vše v pořádku. Bohužel ale odjela na dovolenou do 13. takže jí nemůžu ani zavolat:-(
Jinak na prochajdě jsme byli včera a super, malá spinkala…ale mě bolel tak spodek, že jsme se sotva došourali domů.
Ja vím Luci věřím ja jak mi nebumbala v poprodnici a ostatní mimi uz papali tak jsem z toho mela hroznou depku a vlastně mlicko se mi poradne rozteklo až doma,ale nervama si nepomuzes tak Hlavně ze mate doma prikrm to prdelka nehladovi a zkusila bych tu laktacni poradkyni Luci ještě v porodnici nám delali ze vzali prikrm a injekční strikackou mi dali na bradavku aby to maly zachutnalo to bych taky zkusila ![]()
Vanees- jo to se mi zdá jako dobrý typ:-) no musím se pochlubit, večer jsem to psychicky nevydržela a poradkyni volala, probrali jsme še možné, dala nějako typy, rady, přemýšleli jsme nad příčinou. Nakonec musím říct, že celá noc byla úžasná a my se s manželem vyspali, já malou opravdu každé 3hodky budila, no budila, ona se vzbudila sama, broukala si, a já vstala a nakonec jsme to zas rozkojili:-)z obou prsou. ona u prsa usla a já jí dala spinkat, takle celou noc, žádný pláč, žádné nervíky. Nevím, večer jsem odsála 100ml, tak jestli tím se mi to zas rozjelo, taky mi poradkyně poradila jak si zduřit bradavku což mi fakt předtím nešlo a malá to pak nechytala
teďka spinkáme, jen jsem zvědavá jestli nám to takhle pěkně půjde už dál…nejhorší je, že něco řekli v porodnici, něco pediatrička a pak něco poradkyně… ![]()
Tak super Luci at to tak jde dal!
Zdravím holky, tak můžu říct že mě od včera asi od 20hod drží bolesti asi po 8-10min…dá se to vydržet, ale celou noc jsem nemohla spát..tak jsem z toho nějak vyřízená. Říkám si že do porodky je zatím čas…nevím zda to jsou jen poslíčci nebo se už něco chystá. Asi počkám jestli ten interval nebude kratší..třeba to přejde samo.
Já být tebou tak bych už jela je to celkem dlouho a pokud ty bolesti máš pravidelné tak raději jeď. Opravdu.
Myslíš že mám teda jet…te´dka třeba to je zase jednou po 20min pak zase kratší…já už tomu moc nerozumím ![]()
tak jsem nakonec volala do porodky a sestřička to vidí spíše na poslíčky, takže mi poradila tu vanu..což jsem teď učinila, tak uvidim co se bude dít…