Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem chci poblahopřát k mimískům
a stím spaním řešili to maminky v diskuzích „miminko“ a bylo tam i že to může být tím, jak je přendáte z teplíčka od maminky do studené postýlky tak ji zkusit předehřát…
Vanees- jojo my už taky moc nespinkáme přes den:-( takže si fakt nic neudělám, česu se ve 2 odpoledne…teď jsme se vyprděli, nakojili, přebalili, převlíkli,odsáli nosík a spokjeně usli ale bohužel jen na 30min a už je vzhůru a křičí:-///// ach nééééééééééééééééééééééééééééééééééééé, co s tím? ![]()
Ahojky holky, tak nás dneska pustily domu, takže jsem moc ráda.
Lucka: tak porod byl docela rychlej, v 18hod nástup do porodky a o půl noci byla na světě kočka
jinak epidurál jsem nějak prošvihla (když už jsem ho chtěla tak řekly že je pozdě)…jinak bolesti ze začátku dobrý..ke konci mazec, ale sestřičky byly naprosto úžasný a strašně mi pomáhaly. porod samotnej dobrý a když byla malá venku byla jsem z toho tak v šoku, že jsem ani nebrečela..to až te´d jsem taková z toho dojatá. Musim říct, že porod jako takovej nic příjemnýho, ale konec je úžasnej a stojí to za to
![]()
Ja nevím Luci od rana chováme a chováme uz si measi ochocila jen co ji položíme tak řev
Spinkala od rana asi 2hodky tak ted vyrábíme s kočárkem a tam snad zabere…v noci jak kdy
Luci a zkousite ji nechat chvilku i plakat v postýlce ja vždy vymeknu po chvilce ale budu muset začít zda nejsme jinak ji budu mít furt na ruce
![]()
Vanees- já myslím, že už jsme komplet maminy ne?
, Vanes tak mě opravdu uklidňuje, že je to všude podobné:-))) říkám, trápí nás prdíky, už jsme začli používat rourku do zadečku a dobrý, ale řekla bych, že ta malá mrška už ví co její příjemnější…chování u maminky ANO, samo ležení NE:-), zatím nemám moc nervy jí nechat brečet, ale dnes už je začínám mít pevnější:-) dneska jsem jí nechala chvilku, aspoň jsem si mezitím hodila prádlo do pračky, nádobí do myčky a tak:-). To fakt jinak nejde asi
. Te´dka je zachumlaná v dece a leži u mě na gauči:-) nejhorší je, ten stále se opakující kolotoč procedur a když konečně se uklidní a třeba zabere jde se kojit:-)
Lééénuša píše:
Ahojky holky, tak nás dneska pustily domu, takže jsem moc ráda.
Lucka: tak porod byl docela rychlej, v 18hod nástup do porodky a o půl noci byla na světě kočkajinak epidurál jsem nějak prošvihla (když už jsem ho chtěla tak řekly že je pozdě)…jinak bolesti ze začátku dobrý..ke konci mazec, ale sestřičky byly naprosto úžasný a strašně mi pomáhaly. porod samotnej dobrý a když byla malá venku byla jsem z toho tak v šoku, že jsem ani nebrečela..to až te´d jsem taková z toho dojatá. Musim říct, že porod jako takovej nic příjemnýho, ale konec je úžasnej a stojí to za to
![]()
![]()
Leni to je úžasný, jsem ráda, že taky nemáš na porod nějaký špatný myšlenky, vzpomínky:-) To jste to holky vzali docela hopem tedy:-) škoda, že nestihli ten epi, užila by jsi si to o něco víc, ale hlavně, že to šlo rychle:-) S tím dojetím tě chápu…úplně stejně jsem na tom byla, a nejlepší byly večery, kdy jsme si s manželem napsali pár smsek když jsem byla ještě v porodce, to jsem řvala jak želva štěstím, že mám teď dvě lásky ![]()
Ahojky holky,tak jsem se taky chvilku utrhla, opravdu to není jednoduché a člověk je v záprřahu neustále a jak psala Lucka…když už se všechno udělá, tak se jde zase kojit ![]()
Chci se zeptat…jaký máte interval mezi kojením??? Kojím zhruba po 2-2,5hod, bojím se aby malá měla dostatek (v porodce jsme musely kůli tomu vážit, a když te´d nevím jak na tom je, tak mě to trápí)
A ještě jeden dotaz…po kojení si vůbec neodříhne (a to jí nechávám dostatek času na to, ale nikdy nic)…a pak má škytavku, tak už taky nevím jak a co s tím???? ![]()
Lééénuša- jééééé Leníííí malá je opravdu slaďounká, ještě jednou blahopřeju:-)
. No my kojíme přes den 2,5-3hodiny vždy tak kolem 15min, ale je to jak kdy…a v noci jsem jí nejdříve budila, museli jsme v porodce aby jsme se rozkojily ale teď už nechávám na mlé jak se vzbudí, vydrží kolem 5hodin přes noc…jinak s odříháním…u nás se to taky moc nedaří, včera zas celý den krásně krkala pokaždý a dnes už zas ne
, ale četla jsem, že se to má zkusit 5min a pak holt mimčo uložit a ne s ním třeba hodinu chodit, že to nemá smysl…takže nám když se to nepovede, neřeším to. A co se týče škytavky, máme jí několikrát za den, taky mě hrozně štve ale nic s ní neuděláme a prý to mimčům nevadí, my jí měli hodně ještě v bříšku. Přeji zdárné kojení a vůbec veškerou péči, je to mazec.
![]()
Ahoj Leenuska mala je nádherná !!!
Jinak ja to nechávám na ni úplne s kojení kdy si rekne i přes den stejně to vychází tak cca po těch 3hodinach nebo Někdy spinka dele a pak si rekne třeba 2× po hodině a v noci taky tak jak píse Lucka Někdy spinka i 5hodin a nechám ji vetsinou ted spí v kuse od 22 do 2h do rana a pak uz se vidíme po 2hodinach tak spánku moc není ![]()
A taky neodrihavame bohužel skoro vůbec netrápí ji zkusím to a když to nejde tak to nejde a skytame taky hodně no asi tím ale co se da dělat
V porodce jsme taky vazili a ted nevím ale od pohledu. I přijde ze tloustneme tak snad to tak je ty jsi taky Leenuska rodila v Podolí vid?ja byla moc moc spokojena
Všichni tam byli moc hodny a ochotny
Ahojda holky!
Tak se přidávám…je to mazec, mám pocit, že jsem celý den v poklusu…dnešní vaření oběda byla hoňka…malý brečel, pak kojení a já měla pocit, že oběd bude k večeři.
Ondrášek se budí v noci pravidelně po 2-3 hodinách, snažím se, aby si říhnul, protože jinak se stejně za chvíli začne kroutit v postýlce. Luci, těch 5 hodin v kuse v noci ti teda závidím!!! ![]()
Lééénuško…malá je kouzelná!!!!!! ![]()
Ahoj holky, tak koukám že bojujete jak se dá. No my jsme to měli ze začátku taky tak. Vstávali jsme po dvou nebo třech hodinách. Teď jsou malému 2,5 měsíce a v noci spíme od půl desáté do čtyř a pak ještě do půl osmé. Po konci šestinědělí se spánek začal natahovat. Taky to vaření znám, ale až miminka začnou koukat kolem sebe a vnímat hračky, tak to bude lepší. Martínek si teď dokáže i hoďku a půl hrát sám v postýlce. A za tu dobu už se navařit dá. Tak vydržte, začne se to zlepšovat a vy si mateřství začnete ještě víc užívat. Jinak my jsme do včerejška i s malým leželi v horečkách, chytli jsme tu chřipajznu a to bylo teda něco. Tak se mějte a ať se vám nemoci vyhýbají.
Holky tak děkuju za rady…aspoň vidím že to není jen u nás. No nějak se to překousne a pak sand bude jen a jen líp..prostě než se to zajede.
Vanees: já rodila v Nymburce ![]()
Ahoj holky, musím říct, že číst vaše příspěvky mi dodává trochu klidu na duši ![]()
Mám pocit, že se můj život smrsknul do tříhodinových intervalů kojení, přebalování a uspávání
, no je to síla…
Nějak jsem si to neuměla představit, co všechno obnáší mít doma malého človíčka, který vyžaduje veškerý váš čas a musím přiznat, že chvíli trvá než si na to člověk zvykne. Prvních pár dní doma jsem byla trochu mimoň, měla jsem pocit, že to snad nemůžu v životě zvládnout, ale je pravda, že s každým dalším dnem je to lepší a lepší a já si to začínám konečně užívat, i když je to někdy těžký, ale pokaždé když usne a začne se usmívat, tak mě to dobije novou energií ![]()
Měly jsme teď problémy s kojením, nějak docházelo mlíčko, nakonec to skončilo odsáváním, dokrmováním stříkačkou, občas i umělým mlíčkem, no blázinec, spím v noci mezi kojením třeba jen hodinku… ![]()
Zrovna teď jsem malou uspala a když ji vidím spokojeně spinkat, tak mi najednou vůbec nic z toho nevadí
, stejně je to zázrak mít mimčo..