Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jíťo…tak já taky uspala teprve před chvílí a doufám, že teď bude chrupkat aspoň 2 hodinky. Od 20 hod. to bylo o křiku, pak chviličku klid a zase křik…přitom jíst nechtěl, takže asi prdíky. No mazec!!!
Evelin, koukám, že dnes je den prdíků
, nás tedy trápí asi tak tři dny, ale dnes to byla taky síla, pořád chudinka tlačí a snaží se, ale občas to nejde a nejde a to je pak křik, no vím, o čem mluvíš
, na to jak jsou malincí mají úžasný hlasivky ![]()
No já jdu odsát mlíko a frčím taky spát, ať mám alespoň hodinku (doufám, jsem optimista
).
Tak dobrou a klidnou noc přeji. ![]()
Holky jak čtu tak včerejší noc byla hektická
…i u nás to nebylo jinak, od 20hod do půl noci jsme byly vzhůru s hrozným křikem
..už jsem nevěděla co s ní, byla jsem zoufalá a ona né a né přestat. nakonec to najednou zalomila a spala asi 4 a půl hodky spokojená, tak aspoň i my se vyspaly trochu
.
Tak je za mnou další náročný den ![]()
Celou noc malá spala jako šípková Růženka, pak se to ale v devět ráno zlomilo a po třech kojeních, několika přebalení, houpání, chování, zpívání atd. atd. atd…malá usnula ve tři odpoledne
, no jsem grogy. Nejhorší je, že nějak pořád nemám dost mlíka, takže přišlo na řadu i umělý, což mě vždy hrozně štve a mrzí, jenže co dělat, když malá křičí hlady ![]()
Ke konci už to byl fakt extrém, takovej jekot jsem ještě neslyšela, celá chudinka zrudla…no ještě minutu, tak snad nepopadla dech, vůbec nic ji neuklidnilo, až stříkačka s dokrmem…pak usnula, tak snad se trošku zklidní a bude v pohodě. ![]()
Ahoj holky!
už se taky hlásím.Konečně jsem taky porodila.Máme Marušku,3700g,51cm.
evelina
to tedy jsou, prckům něco je a mámy neví co, to je bezmoc… ![]()
babababa
moc moc gratulujeme k Marušce ![]()
babababa: taky moc gratuluju k Marušce
ať se vám daří holky.
babababa- vše nejlepší k dcerušce
, tak to už jsme vážně asi komplet ne? ![]()
Ahoj holky, tak se taky hlásím, že ještě žiju.....teda povím Vám, že jsem docela hotová:-)
Momentálně dnes je malá hodňoučká a hodně i spinká, ale jinak nás strašně trápí ty prdíky, koukám, že u vás je to stejné, člověka to trošku uklidní
. Je to síla, když to naní přijde, je to křik, že si říkám, že se z toho musí pozvracet, chudinka vždy se začne tak kroutit a ne a ne nic ven. Občas si pěkně zaprdí ale většinou je to velká dřina. V sobotu mi prořvala přes 4 hodiny večer, už jsem pak brečela taky a byla silně nervozní…po půl hodinách jsem totiž dělala furt to samé, přebalit, rourka do zadečku, namazat bříško, pochovat, nakojit, odsát nosík a znova vše furt dokola
. Pak přijel ve 23hod manžel z tenisu, vzal si jí do náruče a byla tuhá
. co všechno zkoušíte na ty prdíky? my máme mastičku PUPÍK na bříško, pak polštářek s těma peckama, já piju kojící čaj, kapičky sab simplex a používáme tu rourku do prdelky. To se mi nechtělo ale ta zabírá asi nejlépe. No do toho má pěknou rýmu, tak 2X denně odsáváme takový soplíky z nosu
. Už aby jsme šli k dr. a třeba mi něco poradila ještě.
Takže tak to vypadá u nás, dnes jsem ovšem výborně naladěná zatím, protože spinká a spinká, já si vyžehlila, dala prát další pračku, uvařila polívku a teď půjdu zabalit dáreček pro manžela k Valentýnovi ![]()
Ahoj gratuluju předem Babababa k Marusce a přeju ji hodně testicka do zivota
Jinak Luci u nás to samé prsy hrůza chudinka se kroutí po každým kojení je i třeba ospinkana a nenechá ji to spinkat máme taky trubicku pecicky z DM a pupika taky pak jji hodně pomáhá když ji nechám bez plínky a cvičím ji s nozickama k brisku to se pak vetsinou pokadi ale trva to
Rýmu máme taky úplne chudák chrochta me MUDr říkala ze to muže byt i z víc vytopeny místnosti nebo kdyz je třeba tam kde spinka málo vlhka ze to novorozenci mají a není to snad klasicka rýma to odsavame a dávám ji mořskou vodu do nosanku ale stejně furt nemizi ![]()
Taky chce ted casteji bunner tak furt jen kojim ale mlicko je tak snad dobrý ale uvažuju ze koupím raději snad aspoň domu taky ten jeden prikrm kdyby se neco dělat at mám raději v zásobě co prosím dáváte za uměly mlicko?
Jinak vetsinou jsme dopolední tak do 14h vzhůru a pak dohání spánek a v noci da vetsinou 1.trihodinovku a pak po 2hod buzeni no uz zacinam byt taky lehce unevena aspen ze nejaky holky mrazy adase aspen jit na tu prochajdu to nas bavi obe ![]()
Ahoj Luci, my jsme začali trpět na prdíky když bylo malému pouhých 11 dní. Mazali jsme gelem Pupíkem při každém přebalení, já jsem pila fenyklový čaj a čaj pro kojící matky a taky jsme dávali sab simplex 8 kapek před každým kojením, ten nám dobře zabíral. Někomu ale nezabírá, ještě jsou na prdíky kapičky Lefax, ty se můžou už taky od narození. Když měl malý tři týdny, tak jsme začali dávat probiotické kapičky Bio Gaia, stojí sice přes 600 kč a je to pidi lahvička ( vystačí asi na necelý měsíc, dává se 5 kapek denně), ale pomohli neuvěřitelně. Ze začátku jsme používali ještě 2× denně pupík, sab simplex i probiotické kapičky, ale tak po týdnu stačí Bio Gaia a od té doby po bolení ani památka. Ta částka 600 za ty probiotika je sice šílená, ale když si spočítám sab simplex a Pupík po jednom balení týdně, tak to za ten měsíc vyjde na stejno a výsledek k nezaplacení. Můžu doporučit a zkus se mrknout, jsou tu diskuze a téměř všem výborně zabrali.